Kniha pana Synka, Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika. 1 díl

Aktualizovaná reedice legendární knihy Tatra kolem světa: Evropa - Asie. Kniha pochází od Stanislava Synka, jednoho z nejostřílenějších českých cestovatelů. Kniha vyšla v roce 1989 v nákladu 75.000.

EUR 5,003
pledged of EUR 4,386

114%

114% completed

230 contributors pledged

Literature, Education

All or nothing. Project finished on Nov 22, 2020 at 19:03.

Show all rewards

O čem je kniha Evropa - Amerika?

Cestopis Stanislava Synka je jedinou knihou o expedici Tatra kolem světa, která byla vydána ještě v době probíhající expedice TKS v roce 1989. Kniha detailně popisuje cestu expedice po Evropě, Severní a Střední Americe až po expediční přelet do Brazílie. V tomto díle Stanislav Synek také popisuje zatčení celé posádky za podezření ze špionáže. Publikace je unikátním popisem Evropy a Ameriky pozdních osmdesátých let a věrně znázorňuje okolní svět tak, jak vypadal v době před Sametovou revolucí. Původní vydání je beznadějně vyprodáno, a tak připravujeme novou reedici s aktualizovanými komentáři Stanislava Synka. Kniha obsahuje nové barevné fotografie z cesty a je do ní dodána nová kapitola. Sběratelský kousek pro každého nadšence!

Proč vydáváme reedici?

Původní vydání bylo vydáno v ohromném nákladu 75 000 výtisků, přesto bylo velmi záhy vyprodáno a v současné době je těžko dostupným, raritním sběratelským kouskem. Rádi bychom zprostředkovali možnost si přečíst toto unikátní dílo i současné široké veřejnosti.  Stanislav Synek je patronem projektu Tatra kolem světa 2. Jedním z cílů expedice je udržovat v myslích veřejnosti i původní expedici a dělat vše proto, aby se na tuto unikátní výpravu nezapomnělo. Snažíme se přispět k šíření povědomí o této výpravě. Pan Synek nás požádal, zda bychom mu mohli pomoci se znovuvydáním prvního dílu. Jeho cílem je nové vydání obohatit o další kapitolu, ve které by se ohlédnul, zavzpomínal, uvedl některé původně málo známé skutečnosti a předal něco ze svého cestovatelského umu budoucím generacím cestovatelů. Je nám radostí a ctí, že panu Synkovi můžeme vyhovět, a jeho skvělou knihu můžeme znovu vypustit do světa.

Proč volíme Hithit?

Jsme projekt lidí pro lidi, a tak jsme odkázáni na vaši pomoc. Věříme, že kniha Stanislava Synka má co nabídnout i v dnešní době. KNIHA BUDE DOSTUPNÁ NA HITHITU PRO VŠECHNY, kteří vydání knihy podpoří! Následně ve velmi omezeném počtu na www stránkách Tatra kolem světa 2.

... a ještě něco navíc

Reedice obsahuje krom původních černobílých fotografií také několik barevných, dosud nepublikovaných fotografií z expedice Tatra kolem světa a také obsahuje novou rozsáhlou kapitolu, ve které Stanislav Synek popisuje ty nejzábavnější, nejdobrodružnější a nejpoučnější příhody z cestování, které dosud nebyly nikde publikovány.

Kdo je Stanislav Synek?

Stanislav Synek (* 12. května 1937 Stará Huť) je český jaderný fyzik a polyglot. V letech 1987–1990 se zúčastnil expedice Tatra kolem světa. Stanislav Synek v rámci expedice plnil úlohu tlumočníka, navigátora a zvukaře. V současné době je Stanislav Synek posledním žijícím členem této expedice, který ji absolvoval celou. V roce 2019 se Stanislav Synek připojil k organizačnímu týmu expedice Tatra kolem světa 2, která na předchozí výpravu navazuje. Stanislav Synek i ve svém požehnaném věku každý rok cestuje. Každý rok usedne do svého sedana a na několik měsíců se vydá na putování Evropou, sám si vaří, ve svém osobním autě spí, a na svých cestách se zaměřuje na poznávání zapadlých a neprobádaných míst. Turistickým atrakcím a hojně navštěvovaným místům se vyhýbá. Letošní plán účastnit se expedice Tatra kolem světa 2 v Mongolsku se díky COVID-19 nevydařil, ale všichni věříme, že se to podaří v roce 2021.

Kdo jsme my?

Jsme organizační tým expedice Tatra kolem světa 2. Navazujeme na cestovatelskou legendu Tatra kolem světa a připomínáme její filozofii a její cíle současné veřejnosti. Spousta z těch cílů se za ty roky nezměnila - zprostředkovat poznání světa, propagovat český průmysl a kulturu, inspirovat lidi a pomáhat v cizích kulturách.

Kontakt

katerina@tatrakolemsveta2.cz
produkce@tatrakolemsveta2.cz

Sledujte nás

www.tatrakolemsveta2.cz
https://www.facebook.com/tatrakolemsveta2/
https://www.instagram.com/tatrakolemsveta2/
https://www.youtube.com/channel/UC2Lbr2A_-MVdv-R-RMiZTvQ

Foto zdroj: https://www.tatrakolemsveta.cz

News

Nov 22, 2020 Děkujeme!

Vážení,  máme splněno! 🙏 A to díky vám všem, kteří jste přispěli a podpořili znovu vydání knihy pana Stanislava Synka 🙂 Kniha jde do tisku a v prvním prosincovém týdnu začneme rozesílat první výtisky 📚 Děkujeme za podporu!

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    1x Kniha (2. díl, vydaný v roce 2019) k vyzvednutí v Praze

    Druhý díl cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností", k osobnímu vyzvednutí v Praze. Kniha vyšla po třiceti letech minulý rok.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 8.77
    (CZK 222)
  • sold 6
    1x Kniha (2. díl, vydaný v roce 2019) poštou

    Druhý díl cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností", poštou až k vám domů. Kniha vyšla po třiceti letech minulý rok.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.07
    (CZK 280)
  • sold 6
    1x Kniha (1. díl vydávaný nyní) k vyzvednutí v Praze

    Reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi k osobnímu vyzvednutí v Praze.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • sold 27
    1x Kniha (1. díl vydávaný nyní) poštou

    Reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.44
    (CZK 340)
  • sold 95
    2x Kniha (1. díl + 2. díl), poštou

    Oba dva díly knihy (reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi i druhý díl "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností") poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.36
    (CZK 490)
  • sold 8
    1x Kniha (1. díl, vydávaný nyní) a 1x kalendář Tatra kolem světa 2, 2021

    Reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi a nástěnný kalendář Tatra kolem světa 2.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 21.73
    (CZK 550)
  • sold 3
    2x Kniha (dva 1. díly, vydávaný nyní) poštou

    Dva kusy reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 22.53
    (CZK 570)
  • sold 18
    2x Kniha (1. díl + 2. díl) a 1x kalendář Tatra kolem světa 2, 2021 poštou

    Oba dva díly knihy (reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi i druhý díl "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností") a nástěnný kalendář Tatra kolem světa 2, poštou až k vám domů.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 26.87
    (CZK 680)
  • sold 1
    3x Kniha (tři 1. díly, vydávaný nyní) poštou

    Tři kusy reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 32.40
    (CZK 820)
  • sold 5
    4x Kniha (dva 1. díly + dva 2. díly) poštou

    Dvojnásobná nadílka obou dvou dílů knihy (reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi i druhý díl "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností") poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 35.09
    (CZK 888)
  • sold 10
    2x Kniha (1. a 2. díl) + týmové tričko TKS2

    Oba dva díly knihy (reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi i druhý díl "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností") spolu se skvělým týmovým tričkem Tatra kolem světa 2 poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 35.57
    (CZK 900)
  • remaining 1 from 2
    Debata nad knihou se Stanislavem Synkem

    Setkání s autorem knihy a příjemně strávené odpoledne povídáním o cestování a nejlepších cestovatelských zážitcích přímo z úst autora. K tomu samozřejmě oba dva díly knihy (reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi i druhý díl "Tatra kolem světa aneb 60 let cestovatelských zkušeností"), připravené k podepsání, a jako bonus týmové tričko TKS2.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)
  • Sold out!!
    1x Kniha (1. díl vydávaný nyní) s podpisem poštou

    Vlastnoručně podepsaná reedice prvního dílu cestovatelského bestselleru Stanislava Synka, kniha "Tatra Kolem Světa: Evropa - Amerika" s novými kapitolami i fotografiemi poštou až k vám domů.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.41
    (CZK 390)