Urobme psíkom Vianoce s kalendármi Z Kanady do Argentíny

Sme cyklocestovatelia a fotografi a prostredníctvom kalendárov s fotkami z cyklocesty "Z Kanady do Argentíny" chceme pomôcť záchranným združeniam pre zvieratá - Československý kastračný program, OZ Strážni anjeli a Hafkáči OZ.

  • Náš cykloteam pred sopkou Chimborazo v Ekvádore

  • Zachránené šteniatko Paz v Bolívii u veterinára

  • Zachránené mačiatko Bici s nami chvíľu cestovalo

  • Fenka Chiqui v Hondurase, po zrážke s autom

  • Šteniatko z ulice v Guatemale

  • Záber z kalendára: Cézar na Tomášovom bicykli

  • Záber z kalendára: Ekvádorské dievčatká

  • Záber z kaledára: Národný park Huascarán v Peru

  • Záber z kalendára: Pobrežie Čile dronom

  • Veľkoformát 1

  • Veľkoformát 2

  • Veľkoformát 3

  • Veľkoformát 4

  • Veľkoformát 5

  • Veľkoformát 6

  • Veľkoformát 7

  • Veľkoformát 8

  • Veľkoformát 9

  • Veľkoformát 10

EUR 1,060
pledged of EUR 4,000

26%

26% completed

61 contributors pledged

Community, Photography

All or nothing. Project finished on Dec 12, 2020 at 13:38.

Show all rewards

Ako sa to začalo

V máji 2017 sme sa vydali na cyklocestu z Kanady do Argentíny. Potrebovali sme v živote zmenu. Naši útulkáči Phoebe a Lolo samozrejme nemohli ostať doma, sme predsa rodina. Takže sme 3 roky a takmer 30 000 kilometrov pedálovali americkými kontinentami. Počas toho sme videli, aký majú pouličné psíky a mačky ťažký život v Latinskej Amerike a priebežne im pomáhali, čo vyústilo do 4 špeciálnych príbehov. 3 zranené psíky z ulice sme zachránili a našli im rodiny - v Guatemale, Hondurase a Bolívii (fotky v galérii kampane) a opustené mačiatko v Peru s nami dokonca 2 týždne cestovalo na bicykli, kým sme našli rodinu aj jemu.

 

Najväčším zázrakom je pre nás Paz, šteniatko zrazené autom v Bolívii, ktoré chceli veterinári aj záchranné združenia utratiť (je to bohužiaľ bežná prax, nemajú prostriedky zachraňovať zranené zvieratá, ledva stíhajú hľadať domovy tým "zdravým"). Paz zabojovala a teraz je z nej pes cykloturista, keďže si ju adoptoval pár z Kolumbie, ktorý s ňou precestoval časť Južnej Ameriky. Zázraky sa dejú, priatelia!

Čo je náš cieľ?

Podporiť 3 záchranné združenia pre zvieratá v ich práci! Na naše fotky z cesty sme dostávali pozitívne ohlasy aj od profesionálnych fotografov a tak sme vymysleli plán. Vytvoríme kalendáre pre rok 2021 a výťažok z kampane na HitHit pôjde na pomoc týmto vybraným záchranným združeniam pre zvieratá. Lebo problémy máme aj tu u nás, nielen v Latinskej Amerike. Ide o Československý kastračný program, OZ Strážni anjeli a OZ Hafkáči. Pozrite si viac o ich práci cez odkazy. Československý kastračný program sa dlhodobo venuje situácii zvierat v osadách, OZ Strážni anjeli pôsobí v Žiari nad Hronom, odkiaľ pochádza aj náš Lolo a OZ Hafkáči je z Považskej Bystrice, kde zachránili z ulice našu Phoebe. 

Detaily

Ako odmenu si môžete vybrať z dvoch formátov kalendárov, pričom každý z nich obsahuje iné fotografie a díva sa na cestu z Kanady do Argentíny z inej perspektívy (niektoré zo záberov nájdete v galérii kampane). V menšom štvorcovom formáte nájdete zážitky z cesty, stretnutia s miestnymi obyvateľmi a vtipné fotografie zcestovaných útulkáčov Phoebe a Lola. Do väčšieho formátu sme zvolili epické výhľady, zábery z dronu a dychberúce scenérie z amerických kontinentov, ktoré by sa vynímali aj ako obrazy na stene. Kalendáre pre nás vyrába firma Kvalitnífotky.cz, ktorá spolupracuje s mnohými slovenskými a českými fotografmi. S ich produktami máme len dobré skúsenosti a tešíme sa, že Vám môžeme ponúknuť skutočne výnimočný kalendár v najlepšej dostupnej kvalite.

... a ešte niečo navyše

Okrem kalendárov v odmenách nájdete aj pozdravy od Phoebe a Lola alebo veľkoformátové fotografie na stenu. Pre tých najodvážnejších sme pripravili aj dve špeciálne dobrodružné odmeny a veríme, že sa nám podarí Vám ukázať čaro cyklocestovania. Ak Vás zaujíma naša cesta bližšie, radi Vám o nej prídeme porozprávať k Vám domov alebo do firmy.

Kto sme?

Ľuba a Tomáš. Dvojica, ktorú už nebavil klasický život a chceli zmenu. Cestovatelia, fotografi, milovníci zvierat a prírody. 

Phoebe a Lolo. Považský stavač a Žiarsky teriér. Momentálne pravdepodobne najviac zcestované slovenské psy.

Poďte do toho, pozrite sa s nami do ďalekých krajín a podporte skvelú prácu Československého kastračného programu, OZ Strážni anjeli a OZ Hafkáči!

News

Dec 11, 2020 Ďakujeme, priatelia, ale zázrak sa už len ťažko stane...

Ďakujeme všetkým 60, ktorí do toho šli s nami. Chceli sme pomôcť, chceli sme urobiť vianočný zázrak. Bohužiaľ nás bolo príliš málo.... Keď vám Hithit po skončení kampane vráti peniaze na kartu/účet, z ktorého ste platili, prosíme zvážte, či ich nepošlete vybranému útulku vy sami alebo ešte lepšie,…

More

Nov 18, 2020 Ďakujeme prvým z Vás, ktorí podali pomocnú ruku!

Kampaň má za sebou prvý týždeň, rozbieha sa nám relatívne pomaly a tak Vás všetkých chceme požiadať o pomoc s jej zdieľaním. Len ak sa nám podarí vyzbierať plnú sumu, útulky sa dostanú k peniazom.

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 23
    Chcem pomôcť

    Páči sa mi nápad a chcem prispieť len preto, že je super.

    P.S. výška príspevku 3€ je "štartovacia", je možné ho ľubovoľne navýšiť :)

    Reward delivery: not specified

    EUR 3
  • sold 7
    Pozdrav s vlastnopackovým podpisom od Lola a Phoebe

    Jedna z našich fotografií vo formáte 10x15cm, "opečiatkovaná" od Lola a Phoebe, doručená poštou na Vašu adresu (prosíme uviesť do poznámky). 

    Pokiaľ si želáte špeciálne venovanie, prosíme pripíšte ho k adrese. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5
  • sold 4
    Veľkoformátová fotografia na stenu 45x30cm

    Vyvolávaná fotografia na matnom prémiovom fotopapieri. Výbrať si môžete z ponuky v galérii kampane (označené Veľkoformát 1-10).

    Poštovné cez Zásielkovňu/Zásilkovnu v cene, preto prosíme uveďte pobočku pre vyzdvihnutie a telefónne čislo do poznámky.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9
  • sold 13
    Kalendár vo formáte 20x20cm

    Menší formát kalendára, kde sme pre Vás pripravili výber fotografií zachycujúcich zážitky z cesty, stretnutia s miestnymi obyvateľmi a vtipné zábery našich útulkáčov Phoebe a Lola.

    Poštovné cez Zásielkovňu/Zásilkovnu v cene, preto prosíme uveďte pobočku pre vyzdvihnutie a telefónne čislo do poznámky.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15
  • sold 8
    Kalendár vo formáte 45x30cm

    Kalendár plný fascinujúcich scenérií Severnej a Južnej Ameriky, ktoré Vám vyrazia dych. Keďže ide o vysokokvalitný fotopapier, môžete si vybrané fotografie aj zarámovať.

    Poštovné cez Zásielkovňu/Zásilkovnu v cene, preto prosíme uveďte pobočku pre vyzdvihnutie a telefónne čislo do poznámky.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 30
  • sold 6
    Kalendár dva v jednom

    Páčia sa vám oba kalendáre a neviete si vybrať? Nevadí! Vezmite si oba naraz a nerobte si viac starosti :D

    Poštovné cez Zásielkovňu/Zásilkovnu v cene, preto prosíme uveďte pobočku pre vyzdvihnutie a telefónne čislo do poznámky.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 45
  • remaining 2 from 2
    Poďte s nami bicyklovať - krátka verzia

    Vezmeme Vás na krátky cyklovýlet (dĺžka a obtiažnosť podľa preferencií, časovo zhruba 4-5 hodín), kde si vyskúšate, ako vyzerá cykloturistika a aké je to bicyklovať so psom. 
    Miesto si dohodneme spoločne v rámci SR alebo ČR. Bicykel potrebujete svoj, psy dodáme :).
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 120
  • remaining 1 from 1
    Rozprávanie o ceste z Kanady do Argentíny u Vás doma/vo firme

    Máme za sebou už niekoľko úspešných prednášok o cykloceste z Kanady do Argentíny (Kolem světa, Horomilfest, Kavárna dobrodruha...) a ponúkame Vám súkromnú prezentáciu s množstvom nádherných záberov a nezabudnuteľných príbehov. 

    Budeme na to potrebovať podľa veľkosti publika buď zabezpečiť projektor alebo pripojenie k poriadnej telke, aby ste si mohli prezentáciu patrične vychutnať.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 200
  • remaining 1 from 1
    Víkendová bicyklovačka

    Po troch rokoch na ceste máme množstvo skúseností, ktoré nám uľahčujú plánovanie trasy, hľadanie vhodného miesta na prespanie, výber terénu atď. Nechajte nás ukázať Vám, ako vyzerá cykloturistika v praxi. Víkend plný dobrodružstva, s nami dvoma a Phoebe a Lolom.
    Bicykel a základnú kempovaciu výbavu potrebujete svoju, zbytok doladíme spoločne. Miesto vyberieme tiež spoločne v rámci SR alebo ČR. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 250