Like father like son

Nahrávání alba vlastní autorské hudby převážně pro bicí nástroje s názvem Like father like son, které nahráváme jako otec a syn plus několik hostujících muzikantů. Poslechněte si trailer a pokud vás zaujme, pomozte nám projekt zrealizovat.

Author: Libor Orel

  • Nahráváme klávesy

  • Xylofon

  • Tympány

  • Zvony

  • Hostující Marek Peňáz na vibrafon

  • Libor st.

  • Další z hostů Magda

  • Mistr zvuku Filip Mošner

  • Libor ml.

  • Táta & syn

  • Bonga

  • Host na kontrabas Martin

  • tentýž Martin na klávesy

EUR 2,962
pledged of EUR 2,764

107%

107% completed

89 contributors pledged

Music

Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina, Česko

All or nothing. Project finished on Nov 1, 2020 at 14:26.

Show all rewards

Jak to začalo

Na lidském životě je krásné, že kromě každonení rutiny, se kterou se musíme popsasovat, můžeme snít a současně, pokud k tomu najdeme dost odvahy, můžeme našim snům dávat konkrétní podobu. Mým snem, který jsem v sobě objevil asi před deseti roky, bylo skládat hudbu. Jako hráče na bicí nástroje mne vždy fascinovaly barvy etnických nástrojů stejně jako rytmy z rozličných koutů světa, proto lze v mých skladbách zaslechnout zvuky Afriky, Austrálie či Ameriky. Návštěvníci našich koncertů za mnou přicházejí a říkají, že to, co hrajeme, je scénická či filmová muzika. Ačkoli já jsem ji s tímto záměrem nekomponoval, asi to tak bude, když si to v tom dokáží najít. Já jen vím, že mě velmi baví pracovat se zvukomalbou a náladami. Předloni tedy můj sen uzrál a já věděl, že chci své dosavadní tvorbě dát konkrétní podobu a nahrát album. Oslovil jsem kamaráda, Filipa Mošnera, který patří ke zvukařské špičce (krom jiného má svém kontě české verze filmů Avatar nebo Hobbit) a on na to k mému překvapení kývnul. Takže jsme se podobně jako Frodo  rozhodli opustit jistotu vyšlapaných cest a vydali se na dobrodružnou výpravu. Samotné nahrávání začalo vloni a podařilo se nám jej dokončit letos. Momentálně editujeme a připravujeme vše k mixu.

Co je náš cíl?

Naším cílem je zhmotnit sen, který zrál tak dlouho, že kdyby se jednalo o pouhou ambici, už dávno by upadl do zapomnění. 

Detaily

Před více než 10 roky jsem jako učitel na ZUŠce začal skládat vlastní hudbu pro můj soubor bicích nástrojů Asaf a před dvěma lety ve mně uzrála touha tuto tvorbu nahrát a vydat jako album. Krom pár dalších muzikantů, kteří na albu hostují, nahráváme vše já a můj syn, odtud název Like father like son. Chtěli bychom vše dokončit během letošního podzimu. Doposud bylo vše financováno z darů od přátel. Na dokončení nahrávky a vydání alba potřebujeme ještě výše zmíněnou částku.

... a ještě něco navíc

Tento projekt nahráváme jako otec a syn. Oba muzikanti, bubeníci, tedy kolegové, ale hlavně kamarádi. Proto název Like father like son. Trailer zde:

Kdo jsme?

Jak jsem už zmínil jsme táta a syn, muzikanti, bubeníci. Já Libor starší jsem učitel a muzikant, který ve svém životě prošel ledasčím včetně dlouhých pouští, na kterých jsem si ujasňoval smysl a cíl mého putování životem. Jelikož ale poušť není cílem a každá někde končí, otevřely se mi posléze dveře do míst, o kterých bych se nenadál, že bych se tam někdy mohl podívat a navíc si tam i zahrát. Měl jsem příležitosti hrát v různých zemích Evropy ale i v USA. Libor jr. studoval bicí nástroje na konzervatoři Jaroslava Ježka. Krom účinkování v různých hudebních projektech a kapelách včetně Fernando Saunders (Lou Reed), John Schlitt (Petra) se věnuje vlastní hudební tvorbě.     

Proč to děláme?

Důvody jsou prosté. Album vydáváme vlastním nákladem s pomocí přátel a Hithit se nám jeví jako skvělá možnost naše dílo prezentovat a získat finanční prostředky na jeho realizaci.

News

Sep 21, 2020 Nové odměny

Na přání a doporučení některých z vás jsme přidali nové odměny. Mrkněte.  

More

Sep 19, 2020 Jsme na 40 % cílové částky

Přátelé & kamarádi, sportovní terminologií se tomu říká raketový start. Je to skvělé a my velice děkujeme všem, kdo jste nás takto "vystřelili" ze startovní čáry a pomohli nám absolvovat 40 % trasy za jediný den. Nepodléháme ale žádné euforii, neboť jsme si vědomi nebezpečí možného takzvaného …

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 25
    Download alba

    Stažení alba v digitální podobě

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • remaining 75 from 100
    CD

    Fyzické CD zaslané na adresu dárce  

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 96 from 100
    CD + free ticket

    Fyzické CD + volná vstupenka na koncert/křest alba

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • sold 14
    CD + 2 free tickets

    Fyzické CD s podpisem + dvě volné vstupenky na koncert/křest alba

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 43.44
    (CZK 1,100)
  • sold 7
    CD s podpisem + 2 free tickets + afterparty

    Podepsané CD s dvěma volnými vstupenkami na koncert/křest + volný vstup na afterparty

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • remaining 8 from 10
    Pozvání na večeři pro 2 osoby + cd

    Pozvání na večeři pro 2 osoby s oběma Libory plus osobní předání 1ks podepsaného cd

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.46
    (CZK 3,000)
  • remaining 5 from 7
    Mega cena

    3 ks CD s podpisem, 3 volné vstupenky na křest/koncert, vstup pro 3 osoby na afterparty, VIP perkusní workshop s kapelou vrámci afterparty   

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • Sold out!!
    Pozvání na "dvě" + cd

    Pozvání pro 1 osobu na dvě piva či dvě deci (dle vlastního výběru) s oběma Libory plus osobní předání 1ks podepsaného cd 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)