Už se nechci zabít - autobiografie dlužníka

Staňte se součástí vydání knihy, která bude líčit jedno z tabu české společnosti - život v dluzích. Kniha bude určena každému, kdo řeší nějaké problémy s exekucí či insolvencí. Bude zde radit nejen autor, ale i řada advokátů a pracovníků nez. organizací.

Author: Jan Václavík

EUR 75
pledged of EUR 13,062

0%

0% completed

4 contributors pledged

Literature

Ostrava, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 14, 2021 at 09:17.

Show all rewards

Z vaší pomocí bych rád vydal knihu, která bude vyprávět příběh jednoho obyčejného vesnického kluka. Ten se dostal do společnosti vlivných ostravských lidí, kteří mu pomohli si rychle vydělat peníze. A jak to v životě někdy bývá, tak ti samí lidé mu pak pomohli o vše přijít. Ve stavebnictví jsem si vydělal velké peníze během krátké chvíle, abych pak během ještě kratší chvíle o vše přišel. A bohužel jsem přišel nejen o výdělek, ale byly z toho milionové dluhy táhnoucí se za mnou již několik let. Tyto dluhy významně poznamenaly i celou moji rodinu. Dovolte mi povyprávět vám tento příběh plný hlouposti, naivity a bezmocnosti.

A protože jsem přemýšlel, jak nejlépe zaujmout čtenáře a zároveň napsat knihu tak, aby měla smysl a pomohla dalším lidem, oslovil jsem několik advokátů a pracovníků neziskových organizací s nabídkou spolupráce. Musím říct, že jsem měl pouze kladné ohlasy, a proto bude kniha plná pouček a reakcí na moje osudy. Především zde budeme upozorňovat na chyby a budeme dávat čtenářům návod, jak postupovat správně.  Bonusem knihy bude 100 nejčastějších otázek a odpovědí z oblasti exekucí a insolvencí.

Čtenář se v knize dozví celou historii vzniku dluhů, jeho postupné řešení ( a neřešení i s následky ), ale také kdo a jak mi pomohl z této situace ven. 

Svěřím se vám, jak jsem se pokusil zabít, když jsem viděl moje rodiče opustit dům, který s dědou stavěli a starali se o něj nejlépe, jak mohli, skoro 45 let, a to kvůli mě.

Přes to všechno, převážně díky mojí ženě, která po celou dobu chodila poctivě do práce ( od 18 let bez přestávky pracuje jako zdravotní sestra v jedné ostravské nemocnici ), jsme zaplatili velkou část dluhů. Byla tu vždy pro mě, stejně jako moji rodiče. Čelili výhrůžkám, přišli o dům. Nezlomili nade mnou hůl a já jim nikdy nebudu moci toto všechno splatit. 

"Pojedu k tvým rodičům a pokud nebudou prachy na stole, postřílím ti rodinu."  - citace z knihy

V knize se dozvíte, jak vše dále postupovalo, jaké překážky musí člověk překonat, aby se dostal do oddlužení. Jak, kde a co si potom musíte hlídat. Prozradím, kdo a s čím vám pomůže, komu se máte vyhnout a kde dostanete odbornou pomoc. 

"S tím nic neuděláte, tak to prostě chodí. Je to pravomoc správkyně.", řekla soudkyně a smetla můj návrh ze stolu. "Nemůžu se přece spokojit s tím, že mi správkyně prodala pozemek s rozestavěným domem v hodnotě 2 200 000 Kč, za cenu 600 000 Kč, svému kamarádovi." - citace z knihy

Pomozte mi, prosím, vydat tuto knihu, aby se dostala k lidem, kteří prožívají podobné problémy, jako kdysi já.

Rozpočet na knihu ( její vydání a distribuci ) je 330 000 Kč. Jsem přesvědčen, že mohu pomoci spoustě lidem, kteří nikdy nebudou mít na služby advokátů.  A to je hlavní důvod, proč do toho jdu. 

Děkuji Vám za každou formu podpory. 

Jan Václavík

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Podporuji vydání knihy Autobiografie dlužníka

    Myslím, že 100 Kč bych mohl/a obětovat a rád/a bych přispěl na tento projekt. Knížku si ale nepotřebuji  přečíst. 

    Nicméně budu netrpělivě očekávat poděkování autora, který mi zašle ilustrovanou pohlednici. Obrázek a poděkování bude vytvořen jeho dcerou Terezkou a jím samotným a bude mi zaslán poštou na mou adresu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 3
    Kniha Autobiografie dlužníka - zaslání poštou

    Rád/a si přečtu knihu. Téma mi přijde hodně zajímavé a v mém okolí se najde někdo, komu by mohla pomoci. Proto si objednávám 1 kus a prosím o zaslání na mou adresu. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 0
    Kniha Autobiografie dlužníka - osobní vyzvednutí s pozváním na kávu

    Rád/a si přečtu knihu. Téma mi přijde hodně zajímavé a v mém okolí se najde někdo, komu by mohla pomoci. Proto si objednávám 1 kus knihy. Rád/a si ji vyzvednu osobně, kdy přijmu pozvání na kávu od autora. Při převzetí se mi autor podepíše do knihy, pozve mě na lahodnou kávu v jedné z ostravských kaváren a rád mi odpoví na případné dotazy.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • sold 1
    Dvě knihy Autobiografie dlužníka - zaslání poštou

    Rád/a si přečtu knihu. A nejen já. Téma mi přijde hodně zajímavé a v mém okolí se najde někdo, komu by kniha mohla pomoci. Proto si objednávám 2 kusy a prosím o zaslání na mou adresu. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • sold 0
    Kniha Autobiografie dlužníka - osobní vyzvednutí s pozváním na kávu pro dva

    Rád/a si přečtu knihu. Téma mi přijde hodně zajímavé a v mém okolí se najde někdo, komu by mohla pomoci. Proto si objednávám 2 kus knihy. Rád/a si ji vyzvednu osobně a přivedu kamarádku nebo kamaráda.Oba rádi přijmeme pozvání na kávu od autora. Při převzetí se nám autor podepíše do knihy, pozve nás na lahodnou kávu v jedné z ostravských kaváren a rád nám odpoví na případné dotazy.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)