Podsvětí - Artefakt – Česká fantasy anglicky

Pomozte české spisovatelce vydat její detektivní fantasy v angličtině. Bez Vaší pomoci se s tím bude hrozně dlouho pachtit sama, místo aby pro Vás psala další knihy v češtině. Peníze budou využity na překlad již existujícího a vydaného textu.

  • Tištěná kniha Podsvětí - Artefakt

  • Tištěná kniha Podsvětí - Ohnivé ostří

  • Motiv na puzzle

  • Motiv draka na tričko

  • Tištěná kniha Ono samo se to...

  • Vánoční cukroví

  • Ilustrační foto, hrnečky všeho druhu

EUR 956
pledged of EUR 4,948

19%

19% completed

24 contributors pledged

Literature, Education

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Aug 15, 2020 at 15:37.

Show all rewards

Jak to začalo

Jmenuju se Kristina Hlaváčková a jsem česká spisovatelka. Píšu fantasy, detektivní fantasy a praštěné historky. Na svém kontě mám už sedm knih v češtině, brzy jich bude osm a pracuje se na dalších. První kniha mi vyšla 2014. Splnil se mi tím dětský sen: být spisovatelkou. Ale brzy jsem zjistila, že to, že kniha vyjde, je jen začátek. O knihy je potřeba se starat, aby se dostaly ke čtenářům,  nakladatelství chtělo další a já mohla psát dál. A právě to chci, psát dál. A protože jsem snílek, chtěla bych své knihy dostat i do zahraničí. To ovšem znamená knihu přeložit do angličtiny. Momentálně je na řadě detektivní/urban fantasy Artefakt, první díl ze série Podsvětí. Časové možnosti jsou ale omezené. Přeložit knihu svépomocí zabere spoustu času, stejně tak vydělávat na zaplacení překladatele. Doba, kterou tím strávím je doba, kdy nepíšu, což vadí mě samotné i čtenářům, kteří čekají na další knihy. A dobrý překladatel stojí raketu. Proto vás tímto moc prosím o pomoc, abych mohla psát další knihy pro Vás, české čtenáře a knihomoly.

Vybrané peníze budou použity na zaplacení překladatele. Co zbude, bude použito na propagaci. Moc Vám děkuji za případnou pomoc!

O čem je Podsvětí - Artefakt?

Proč se někdo pokouší zabít Sam Barnetovou? Navíc když jsou okolnosti útoků přinejmenším podivné. Natolik podivné, že Sam začíná pátrat na vlastní pěst. Zjišťuje, že za jejími eskapádami stojí jeden hodně zvláštní Artefakt, jedno nečekané tajemství jménem magie. Ocitá se v netušených zákoutích tajemného Podsvětí a začíná kličkovat mezi jeho půvabem i nástrahami. Ale ani v boji o život Sam nešetří cynismem a osobitým humorem…

Napínavá  detektivní fantasy vás nenechá klidnými. A možná poodhalíte, proč se Praze říká město magické...

... Praštěná spisovatelka

je vážně ráda, že ji u psaní nikdo nevidí. Když vymýšlí děj na skutečných místech, dělá to nejraději „na místě“. Krokuje si vzdálenosti a tak. Taneční a bojové scény si zkouší, aby nebyly hovadina, což je v jednom člověku často dost komedie. Píše nechronologicky. Takže na přeskáčku. Scény řadí, jak by asi měly jít za sebou, ale rozhodně nezačíná první kapitolou a nekončí poslední. Což ovšem znamená, že jí knihy rostou pod rukama jaksi nekontrolovatelně, postavy, co mají umřít, žijí a naopak. Najednou je v páté kapitole chlap, co chybí v kapitolách jedna až čtyři a musí se dopsat. Nikdy neví, jak kniha skončí. A když ano, většinou neví, jak začne. Občas usoudí, že je to dobrý konec, ale pro jiný příběh. Když píše detektivní fantasy, zpravidla neví, kdo je vrah, dokud to nevyplyne. Podle teorie R. R. Martina je spisovatel zahradník, což znamená, že neumí napsat osnovu, přijde jí zbytečná, příběh jí tak nějak bobtná pod rukama.

Kdo je Kristina?

Kristina Hlaváčková pochází z Prahy. Část svého dětství strávila s rodinou v Nigérii. První školní léta tak střídavě navštěvovala základní školu v Čechách, internátní a později výběrovou americkou školu v Nigérii. V Nigérii začala psát, ale většinou „do šuplíku“. Byla sice přijata na Gymnázium Josefa Škvoreckého, ale vzhledem k technickému zaměření celé rodiny nakonec studovala na Gymnáziu Arabská. Přestože pochází z architektonické rodiny, projevovala vždy spíše humanitní, nikoliv technické sklony. V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě. Tady poznala jednu ze svých životních lásek, keramiku, a poprvé odmaturovala. Druhou maturitu absolvovala v Čechách.

V roce 2008 složila překladatelskou státní zkoušku z angličtiny a překlady jsou velkou, i když zdaleka ne jedinou, součástí její profesní kariéry. Překládala titulky seriálů pro MTV, texty pro prestižní čínský architektonický časopis, jako překladatelka spolupracuje s ČVUT. Má bohaté pracovní zkušenosti od práce za barem, přes recepční v advokátní kanceláři a zaměstnance překladatelské agentury po office managera v architektonickém ateliéru. V roku 2018 pracuje jako redaktorka překladové literatury pro děti a mládež.

Jejím veřejným spisovatelským debutem byla Čarodějka, první díl fantasy trilogie Dračí oči, kterou vydalo nakladatelství Fragment. Následoval Černý jezdec a Pramen moci. U nakladatelství Grada dále vyšly dva díly detektivní fantasy série Podsvětí: Artefakt a Ohnivé ostří, a neskutečně vtipné historky Ono samo se to … V červenci 2020 vyjde volné pokračování praštěných historek Pořád se to...

Psaní je volnočasovou aktivitou, ne však jedinou. Věnuje se keramice a fotografování. Je ze zásady nesportovec, takže vášnivě hraje golf a lyžuje. Občas má záchvaty běhu, ale skutečně jen občas. Další zájmy jsou čtení (fantasy, detektivky, thrillery, dobrodružné), divadlo a filmy, poslední dobou ujíždí na audioknihách, protože nejvíce času na čtení má při řízení. Je zručný kutil, chalupář, šije a háčkuje, hraje bowling a miluje cestování. Učí se kreslit a ráda vaří a peče. Peče vražedně dobré cukroví a štrúdl.

https://kristinahlavackova.com/

Proč to děláme?

Spisovatel je divný tvor. Když nepíše, je nešťastný. A čtenáři jsou nerudní, když musí dlouho čekat na pokračování. Aby nebyli čtenáři nerudní a spisovatelka nešťastná, že nejsou další knihy v češtině, spisovatelka potřebuje pomoc se zaplacením překladatele do angličtiny.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 6
    Chci pomoct

    Chcete prostě přispět jen tak bez odměny, všechny knihy už česky máte; anglicky neumíte; chcete si přečíst další knihu od autorky a vadí Vám, že píše pomalu; jiná cena se Vám nelíbí; jste student; důchodce; máte před výplatou nebo neumíte číst.
    Pokud chcete autorku podpořit více, prostě navyšte částku a pánbůh vám to vynahradí na dětech. Nebo jinak. Ale jisté je, že Vás autorka bude za pomoc milovat.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 1
    Anglická verze knihy Podsvětí – Artefakt ve formě e-knihy

    Angličtináři na start! E-kniha je taky kniha. Patříte mezi knihomoly, kterým už se knihovna propadá k sousedům, nebo jen nechcete tahat těžkou knihu v kabelce? E-kniha to vyřeší.

     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 198 from 200
    Tištěná kniha Podsvětí – Artefakt

    Česká verze knihy, kterou překládáme. Samozřejmostí je podpis a osobní věnování od autorky. Můžete si užít čtení, nebo knihu věnovat milovníkovi fantasy a detektivek jako dárek.

    Poštovné a balné je zahrnuto v ceně. Při placení do poznámky prosím napište, kam cenu zaslat a komu věnování.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 200 from 200
    Tištěná kniha Ohnivé ostří

    Česká verze knihy Ohnivé ostří - druhý díl ze série Podsvětí. Samozřejmostí je podpis a osobní věnování od autorky. Můžete si užít čtení, nebo knihu věnovat milovníkovi fantasy a detektivek jako dárek.

    Poštovné a balné je zahrnuto v ceně. Při placení do poznámky prosím napište, kam cenu zaslat a komu věnování.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 27 from 30
    Keramický hrneček

    Ručně vyrobený keramický hrnek. Kdo ho vyrobí? Autorka. Vlastnoručně. Má v tom praxi. Na barvě a velikosti, případně permanentním věnování na spodku hrnku je volitelná. Pokud preferujete talíř, i to je proveditelná varianta.

    Při placení do poznámky prosím napište adresu, kam cenu doručit (poštovné a balné je v ceně). Možné je i osobní vyzvednutí. Nezapomeňte mi říct, jaká barva a cca velikost by se vám líbila. Vy víte nejlíp, jestli chcete čaják, na malé nebo velké kafíčko... Pokud chcete na dno věnování, napište mi, komu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.04
    (CZK 380)
  • remaining 48 from 50
    Černé tričko s motivem draka

    Černobílá ilustrace z digitálního pera přímo od autorky pro milovníky draků. Dámská, pánská nebo dětská varianta, velikost si domluvíme.

    Při placení do poznámky prosím napište adresu, kam cenu zaslat (poštovné a balné je zahrnuto) a velikost i variantu trička. (dámské, pánské, dětské). Motiv najdete v galerii projektu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 47 from 50
    Bílé tričko s motivem draka

    Černobílá ilustrace z digitálního pera přímo od autorky pro milovníky draků. Dámská, pánská nebo dětská varianta, velikost si domluvíme.

    Při placení do poznámky prosím napište adresu, kam cenu zaslat (poštovné a balné je zahrnuto) a velikost i variantu trička. (dámské, pánské, dětské). Motiv najdete v galerii projektu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 16 from 20
    Vražedně dobrý štrúdl

    Vražedně dobrý štrúdl pečený autorkou podle rodinného receptu. (Případné alergie na ořechy a hrozinky hlaste předem.) Jestli jste bezlepkoví, jako náhrada bezlepková bábovka k sežrání.
    Termíny a způsob předání nutné domluvit s autorkou.

    Do hodiny od Prahy jsem schopná dovézt osobně, případná jiná doprava dle dohody.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 20 from 20
    Originální puzzle

    Jedinečné puzzle z originální digitální kresby přímo od autorky. Limitovaná edice.

    Při placení do poznámky prosím napište adresu, kam cenu doručit. Poštovné a balné je zahrnuto. Motiv najdete v galerii projektu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 87.08
    (CZK 2,200)
  • remaining 3 from 5
    Na kafíčko s autorkou

    Na vínko, na kafíčko, čaj či Colu a nějaký ten moučníček s autorkou. Užijte si příjemné povídání s autorkou u něčeho dobrého. Probereme knihy, psaní, inspiraci, tvoření i vymýšlení a tak vůbec všechno, co se vám bude chtít. Jako přídavek si vyberte jednu z tištěných knih: Podsvětí – Artefakt, Ohnivé ostří, Ono samo se to…, Dračí oheň – Proroctví nebo anglickou verzi Artefaktu. Knihu dostanete s osobním věnováním a podpisem od autorky.

    V Praze
    Termín dohodou

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 2
    Luxusní vánoční cukroví od autorky

    3 kg autorkou upečeného vánočního cukroví. Fakt si pochutnáte! A budete mít na vánoce upečeno. Pokud se ovšem nerozhodnete, že si zamlsáte během roku, autorka Vám vyhoví. S osobním doručením, aby nám to dopravce nevysypal. Jako bonus jedna z tištěných knih: Podsvětí – Artefakt, Ohnivé ostří, Ono samo se to…, Dračí oheň – Proroctví nebo anglickou verzi Artefaktu. Knihu dostanete s osobním věnováním a podpisem od autorky.

    Doručení do Vánoc
    V Praze

    Předání dohodou
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 178.11
    (CZK 4,500)
  • remaining 10 from 10
    Beseda / debata/ povídání s autorkou

    Zajímá Vás, kde se hledá inspirace, jak se staví svět fantasy, vymýšlí zápletka nebo třeba příšerky, jak se píše a „vyrábí“ kniha? Napadají vás jiné otázky na spisovatelku / redaktorku / překladatelku? Chcete věnovat své škole, knihovně nebo třeba literárnímu kroužku besedu a vyprávění? Toužíte získat pár spisovatelských tipů, nebo si prostě jen tak popovídat? Pak je tahle cena pro Vás jak dělaná.
    Termíny nutné domluvit s autorkou.

    V rámci ČR
    Počet účastníků neomezen
    Doprava zahrnuta

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • remaining 10 from 10
    Sponzor

    Sponzor bude uveden mezi těmi, komu bude anglická verze knihy věnována, uvedení sponzora v tiráži. Samozřejmostí je podepsaný výtisk, jak český, tak anglický, s osobním věnováním.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)