Největší dar

Největší dar je pohádkou o boji dobra a zla v dobách, kdy zemi ovládali slovanští bohové. Zahráli si v ní Bolek Polívka, Zuzana Slavíková, Jiří Dvořák, Petr Čtvrtníček a mnoho dalších. Pomozte nám dostat film do kina a získejte jedinečné filmové ceny.

Author: Wallachia, z.s.

  • Pavel Nový a Martin Stránský na slavnosti bohů

  • Chantal Poullain-Polívková učí víly tančit

  • Petr Čtvrtníček drží pohár, který můžete získat

  • Chantal Poullain-Polívková jako Jezinka

  • V pohádce se vystřídají všechny druhy počasí

  • Sabina Rojková během natáčení

  • Nebudou chybět ani zvířátka

  • Bolek Polívka v roli Svarožice

  • Zuzana Slavíková (Morena) a Jiří Dvořák (Černobog)

  • Smrťáka si zahrál Petr Vančura

  • Největší dar vyniká krásnými scenériemi

  • V pohádce se prolíná svět bohů a smrtelníků

  • Láska je tou nejdůležitější věcí

  • Jiří Dvořák jako bůh sváru a hádek Černobog

  • Natáčení bylo mnohdy náročné

  • Ať je léto, ať je zima, kamarádkám je vždy prima

  • Ladovská zima jako malovaná

  • Svíčka života z Moreniny jeskyně

  • Filmový pohár

  • Pomněnkové náušnice

EUR 20,541
pledged of EUR 19,759

103%

103% completed

462 contributors pledged

Film

All or nothing. Project finished on Aug 10, 2020 at 20:47.

Show all rewards

V dávných dobách spolu žili bohové a smrtelníci v dokonalé harmonii. Nejvyšší bůh Svarožic dohlížel na pořádek a kontroloval, aby si bohyně jara, léta, podzimu a zimy pravidelně střídaly žezlo. Jenže Morena, bohyně zimy, chtěla vládnout věčně a svrhla na lidský svět krutou zimu. Bohové a smrtelníci se musejí spojit a společně zabránit Moreninu řádění.

Bohyně jara Vesna v podání Sabiny Rojkové.

Pohádka Největší dar je jedinečná zpracováním, tématem i plejádou velkých hereckých jmen. Natáčeli jsme v překrásných lokacích u Rožnova pod Radhoštěm, v Moravském krasu, lomu Bohdaneč u Zruče a v dalších scenériích, které Česká republika nabízí. Na place panovala výborná nálada, která je patrná i ve výsledném filmu. Největší dar je barevná, veselá pohádka, která vykouzlí úsměv na tváři dětem i rodičům.

Jiří Dvořák a Bolek Polívka jako bohové Starobog a Svarožic.

Jedná se o první celovečerní pohádku, která pracuje s dávnými motivy slovanských bohů, kteří jsou pro nás jedineční. Z pohádky dýchá staré české a moravské kouzlo, na které se dnes už bohužel zapomíná. Děti koukají na velkolepé hollywoodské filmy, které nemají s českým prostředím nic společného. A to je škoda, protože naše země má co nabídnout a můžeme být stejně zajímaví jako komiksoví hrdinové z Ameriky. Pojďme naše děti učit lásku k Česku a českým pohádkám.

Oslava narozenin boha Radegasta. Na snímku Pavel Nový a Martin Stránský.

Vlivem událostí uplynulých měsíců je uvedení pohádky Největší dar v kinech v ohrožení. Kvůli nastalé krizi nás opustili velcí partneři, bez jejichž finančního příspěvku nemůžeme pohádku dokončit podle našich představ. Chceme vám totiž představit pohádku, za kterou si 100% stojíme a která vám dopřeje ten nejkrásnější zážitek v kině. Taková pohádka musí být barevná, dokonale ozvučená, sestříhaná a musí bavit. Pojďme se podobně jako bohové a smrtelníci v našem příběhu spojit a společně vytvořit něco krásného. Děkujeme za jakoukoliv finanční podporu, i malý dar je pro nás ten Největší. 😊 Děkujeme a doufáme, že se 22. října uvidíme v kinech!

Největší dar je pohádkou pro děti i dospělé.

A kdo za pohádkou Největší dar stojí?

Láska k folklóru svedla dohromady ženské režisérské duo Dariu Hrubou a Martu Santovjákovou Gerlíkovou. Pohádkou Největší dar chtěly ukázat krásy našich tradic v pohádkovém příběhu, který bude bavit děti i dospělé. 

Daria Hrubá

Režisérka a scénáristka, která je podepsána pod celou řadou dokumentů České televize (cyklus Folklorika, Kuchařská pohotovost, Večery na téma aj.), se dříve věnovala úpravám dialogů a dabingové režii. Několik let byla moderátorkou úspěšného pořadu České televize Móda - extravagance - manýry a je také zpěvačkou čistě ženské hudební skupiny Loretta.

Marta Santovjáková Gerlíková

Režisérka, scénáristka, producentka a zpěvačka. Na jejím kontě jsou dva filmy uvedené v kinodistribuci. První z nich, film Děda představuje zábavnou formou rok na vesnici v rámci církevních a hospodářských tradic (režie, scénář). Druhý film Tehdy spolu byl inspirován skutečným příběhem židovské dívky ukrývající se na Valašsku před deportací (režie, scénář). Svůj vřelý vztah k rodnému Valašsku předává lidem nejen ve filmu, ale také v podání lidových písní. které nazpívala s cimbálovou muzikou Valašsko, kapelou Fleret a Františkem Segradem.

Wallachia

Produkční společnost, jejímž cílem je podpora, propagace a popularizace regionů, jejich historie, tradičních řemesel a lidového umění. V současnosti zejména prostřednictvím audiovizuálních projektů, mezi ně patří právě i Největší dar.

News

Nov 14, 2022 Odměny HITHIT

Naši milí, na základě některých komentářů a podnětů z vaší strany jsme si všimli, že zde trošku zaúřadoval bůh svárů Černobog. Proto bychom rádi deklarovali, že všichni, kteří nám pomohli (a my si toho neskutečně vážíme) prostřednictvím příspěvku do kampaně na Hit Hit budou odměněni tak, jak jim…

More

Aug 10, 2020 🤍 Poslední šance získat originální filmové ceny 🤍

Děkujeme za váš zájem o záchranu pohádky Největší dar. Jen díky vám jsme vybrali cílovou částku a tímto potvrzujeme, že pohádka v kinech BUDE! 🙌 Stále nám zbývají atraktivní filmové odměny, tak využijte poslední příležitosti a pořiďte si třeba celý film online, svíčku života z Moreniny jeskyně…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 71
    Dobrý pocit a mailové poděkování

    I malá finanční pomoc pomůže. Vážíme si každého vašeho daru. Za tento vám do mailu pošleme upřímné poděkování.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 5.93
    (CZK 150)
  • remaining 42 from 100
    Největší dar online

    Největší dar u vás v obýváku. A několikrát. Zní to jako pohádka? :) Získejte film k online zhlédnutí a užívejte si boj dobra a zla na vaší obrazovce.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • remaining 17 from 20
    Svíčka života z Moreniny jeskyně

    Zhasínající svíčka dává signál Smrťákovi, aby si k sobě vzal jednu duši. Získejte originální svíčku z Moreniny jeskyně. A nebojte, tato už žádnou lidskou duši nestřeží, takže ji můžete bez výčitků zapálit. ;)

    Doručíme ji na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii svíčky naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 5 from 10
    Účast na slavnostní premiéře v Brně/Zlíně/Ostravě

    Celebrity, červený koberec a pohádkový zážitek. Jako poděkování pozveme vás a váš doprovod na slavnostní premiéru Největšího daru v jedné z moravských metropolí (brzy upřesníme). Premiéra se uskuteční v průběhu října.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • remaining 6 from 10
    Narozeninové video přání

    Chcete, aby bohyně jara Vesna popřála všechno nejlepší vašemu blízkému, dětem nebo třeba vám samotným? Zakupte si odměnu a Sabina Rojková vám natočí originální video přání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 7 from 10
    Narozeninové video přání od Radima Fialy

    Chcete, aby pohádkový tatínek Radim Fiala popřál všechno nejlepší vašemu blízkému, dětem nebo třeba vám samotným? Zakupte si odměnu a Radim Fiala vám natočí originální video přání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 14 from 20
    Zkrácená verze Největšího daru online

    Vypravěčkou našeho příběhu je bohyně jara Vesna, která si pro vás připravila také kratší verzi pohádky. Tu můžete pouštět svým dětem pořád dokola, nikdy se neomrzí. :)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 4 from 10
    Pomněnkové náušnice

    Vesna, bohyně jara má svou životní sílu ukrytou v pomněnkových náušnicích. Získejte jeden pár i vy a načerpejte tak novou energii.

    Doručíme je na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii náušnic naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 158.07
    (CZK 4,000)
  • remaining 2 from 7
    Pobyt v penzionu

    Už jste někdy bydleli Na kraji lesa? :) Herci z naší pohádky ano a říkali, že se tam spalo přímo božsky! Získejte pobyt pro dva na dvě noci v srdci valašské divočiny. Termín se odvíjí dle aktuální obsazenosti penzionu.

    Více informací najdete na webových stránkách penzionu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)
  • remaining 5 from 5
    Cimbálová muzika na vaší oslavě

    Co zaručeně rozproudí vaši oslavu? Cimbálová muzika VALAŠSKO! Užijte si 2 hodiny moravských lidovek v podání jedné z nejlepších cimbálek u nás. Kapela za vámi přijede kamkoliv po České republice.

    Více informací o cimbálové muzice najdete na jejích webových stránkách.

    Reward delivery: not specified

    EUR 592.77
    (CZK 15,000)
  • remaining 5 from 5
    Soukromá projekce

    Objednejte si soukromou projekci Největšího daru v jednosálovém kině kdekoliv v republice. Ideální jako poděkování vašim zaměstnancům nebo partnerům.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,580.72
    (CZK 40,000)
  • remaining 4 from 6
    Partner filmu

    Staňte se partnerem Největšího daru a poděkujeme vám v závěrečných titulcích filmu (pro firmy logem). Zároveň získáte 6 vstupů na slavnostní premiéru a welcome drink.

    Vyhrazujeme si možnost dar odmítnout, bude-li v rozporu s našimi hodnotami.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,975.89
    (CZK 50,000)
  • remaining 2 from 2
    Hlavní partner filmu

    Hlavní partner získává stejné výhody jako partner filmu a k tomu se navíc stane naším čestným hostem na slavnostní premiéře, kde mu osobně poděkujeme a nabídneme možnost vlastní prezentace. Součástí odměny je také soukromá projekce pohádky v jednosálovém kině kdekoliv v republice.

    Vyhrazujeme si možnost dar odmítnout, bude-li v rozporu s našimi hodnotami.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 9,879.47
    (CZK 250,000)
  • Sold out!!
    Filmový plakát s věnováním a podpisy herců

    Oživte svůj domov a pořiďte si originální filmový plakát. Každý vám ho bude závidět, protože vám ho podepíšou herci, kteří připojí i originální věnování! Bohužel vám teď plakát nemůžeme ukázat, právě ho totiž vytváříme. Ale stejně jako pohádka samotná bude veselý, barevný a plný známých herců.

    Plakát doručíme na vámi zvolenou adresu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • Sold out!!
    Podepsaná fotka herce/herečky

    Radim Fiala, Sabina Rojková nebo Pavel Nový už se nemůžou dočkat, až vám pošlou jako poděkování svou podepsanou fotku. Nenechejte je čekat. :) Vyberte si, od koho chcete podpis a napište nám do poznámky.

    Fotku s věnováním doručíme na vámi zvolenou adresu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • Sold out!!
    Filmový plakát s věnováním a podpisy herců

    Oživte svůj domov a pořiďte si originální filmový plakát. Každý vám ho bude závidět, protože vám ho podepíšou herci, kteří připojí i originální věnování! Bohužel vám teď plakát nemůžeme ukázat, právě ho totiž vytváříme. Ale stejně jako pohádka samotná bude veselý, barevný a plný známých herců.

    Plakát doručíme na vámi zvolenou adresu.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • Sold out!!
    Skica nakreslená hercem

    Bohyně jara nebo bůh hromu a blesku Perun. Máte svého oblíbence? Zjistěte, jak jej nakreslí herec, který postavu ztvárnil. Získejte originální podobiznu i s věnováním. Dejte nám vědět do poznámky, o kterou kresbu máte zájem.

    Skicu vám zašleme buď e-mailem (v případě, že byste si ji chtěli vytisknout sami) nebo na křídovém papíru na vámi zvolenou adresu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    CD Valašská cérka s věnováním

    Režisérka Marta Santovjáková Gerlíková se kromě filmu věnuje také hudbě a s cimbálovou muzikou Valašsko nahrála CD plné lidových valašských písní. Získejte ho i s originálním věnováním.

    CD Vám zašleme poštou přímo k Vám domů.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    CD Valašská cérka s věnováním

    Režisérka Marta Santovjáková Gerlíková se kromě filmu věnuje také hudbě a s cimbálovou muzikou Valašsko nahrála CD plné lidových valašských písní. Získejte ho i s originálním věnováním.

    CD Vám zašleme poštou přímo k Vám domů.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 400)
  • Sold out!!
    Největší dar online

    Největší dar u vás v obýváku. A několikrát. Zní to jako pohádka? :) Získejte film k online zhlédnutí a užívejte si boj dobra a zla na vaší obrazovce.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • Sold out!!
    Svíčka života z Moreniny jeskyně

    Zhasínající svíčka dává signál Smrťákovi, aby si k sobě vzal jednu duši. Získejte originální svíčku z Moreniny jeskyně. A nebojte, tato už žádnou lidskou duši nestřeží, takže ji můžete bez výčitků zapálit. ;)

    Doručíme ji na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii svíčky naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • Sold out!!
    Účast na slavnostní premiéře v Praze

    Celebrity, červený koberec a pohádkový zážitek. Jako poděkování pozveme vás a váš doprovod na slavnostní premiéru Největšího daru v Praze, která se bude konat v říjnu. Uvidíte se tak s tvůrci i herci a dalšími známými osobnostmi.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Účast na slavnostní premiéře v Brně/Zlíně/Ostravě

    Celebrity, červený koberec a pohádkový zážitek. Jako poděkování pozveme vás a váš doprovod na slavnostní premiéru Největšího daru v jedné z moravských metropolí (brzy upřesníme). Premiéra se uskuteční v průběhu října.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Účast na slavnostní projekci v rámci Zlín Film Festivalu

    Staňte se čestným hostem Zlínského filmového festivalu a získejte 2 vstupenky na speciální předpremiéru Největšího daru, která se uskuteční za účasti herců a tvůrců 5. září.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Účast na slavnostní premiéře v Praze

    Celebrity, červený koberec a pohádkový zážitek. Jako poděkování pozveme vás a váš doprovod na slavnostní premiéru Největšího daru v Praze, která se bude konat v říjnu. Uvidíte se tak s tvůrci i herci a dalšími známými osobnostmi.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    VIP účast na slavnostní premiéře v Praze

    Zúčastněte se říjnové slavnostní premiéry v Praze a získejte přístup do zákulisí, kde si můžete promluvit s herci a tvůrci, vyfotit se a dát si s nimi drink.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • Sold out!!
    Narozeninové přání od Jiřího Dvořáka

    Chcete, aby pohádkový Černobog Jiří Dvořák popřál všechno nejlepší vašemu blízkému, dětem nebo třeba vám samotným? Zakupte si odměnu a Jiří Dvořák vám natočí originální video přání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • Sold out!!
    Filmový pohár

    Bohové se ve filmu sejdou na oslavě narozenin Radegasta. Aby si nepletli pití, každý z nich má svou originální sklenici. A tu právě teď můžete získat. Všechny jsou ručně vyrobené ze skla a drinky z nich chutnají přímo božsky.

    Doručíme ho na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii poháru naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.55
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Filmový pohár

    Bohové se ve filmu sejdou na oslavě narozenin Radegasta. Aby si nepletli pití, každý z nich má svou originální sklenici. A tu právě teď můžete získat. Všechny jsou ručně vyrobené ze skla a drinky z nich chutnají přímo božsky.

    Doručíme ho na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii poháru naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.55
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Pomněnkové náušnice

    Vesna, bohyně jara má svou životní sílu ukrytou v pomněnkových náušnicích. Získejte jeden pár i vy a načerpejte tak novou energii.

    Doručíme je na vámi zvolenou adresu.

    Fotografii náušnic naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 158.07
    (CZK 4,000)