Videoklip CROSSBAND s environmentální tematikou

Také vás rozčilují lidé, co dokáží vyhodit cokoliv a kdekoliv a bezohledně se chovají k životnímu prostředí kolem sebe? Podpořte kapelu CROSSBAND v natočení osvětového klipu se známými herci k jejich nové písni s textem Xindla X, který dovede k zamyšlení.

Author: CROSSBAND

  • Jarda Kříž

  • Ivan Vasilijev

  • Jiří Veselý

  • šatna před koncertem

  • Honza Rýznar

EUR 546
pledged of EUR 5,937

9%

9% completed

27 contributors pledged

Music, Ecology

Nymburk, Středočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Mar 30, 2020 at 08:44.

Show all rewards

Jak to začalo?

Úplně první podnět pro vytvoření písně, která by byla o nesprávném nakládání s odpadky vznikl při mých toulkách s batohem po Česku i v zahraničí. Lidé, kteří jezdí autem nevidí to, co leží v příkopech, v lese, v řece a všude možně. Když ale zpomalíte a jdete pěšky nebo jedete na kole, tak máte čas to vnímat a někdy zůstává rozum stát, co je člověk schopen udělat. 

Co je náš cíl? 

Hodně jsem přemýšlel, co může člověka k tomuto chování vést. Je to pro mě naprosto nepochopitelná věc. Je možné, že to těm lidem vůbec nedochází a že jim na tom nepřijde vůbec nic divného. Proto jsme se rozhodli natočit videoklip, který diváka upoutá, pobaví, a především dovede k zamyšlení. Chceme upozornit na to, že odpad kolem nás se nezávratně množí. Jak ten nelegální, tak i ten, co poctivě třídíme a myslíme si, že tím to končí. Ale bohužel míra využitelnosti odpadu je velice nízká a politika některých států je k této otázce slepá.  

Detaily

Námět na píseň nosím v hlavě už dlouho. Zmínil jsem se o tom i našemu kamarádovi Ondrovi Ládkovi a on mi brzy po tom napsal text. Tak jsem k tomu s Crossbandem udělal muziku a teď připravujeme videoklip, kde si zahrají známé herecké tváře. Jak si herci poradí s nepořádkem zjistíte, když nás podpoříte. Podpoříte tím také propagaci akce Ukliďme Česko, která se koná v sobotu 4. dubna 2020 po celé ČR. My jdeme ten den také uklízet a večer se přesuneme na koncert, kde společně pokřtíme klip.  

... a ještě něco navíc

Zde na Hit hitu si můžete za svou podporu pořídit různé ceny. Od vstupu na koncert, přes CD, hodiny výuky na hudební nástroj nebo třeba soukromý koncert u vás v obýváku. 

V neděli 5. dubna v pražském klubu Lávka pokřtíme nový klip a zahrajeme koncert. Lidé, kteří půjdou 4.4.2020 pomáhat uklízet na partnerskou akci "Ukliďme Česko" a udělají si selfie ze svého úklidového dne, budou mít vstup zdarma.

Kdo jsme?

Kapela CROSSBAND působí po České republice již 15 let. Za tu dobu odehrála k 500 koncertům. Citelněji pronikla do éteru českých rádií singlem Rozhodčí, který byl několik měsíců v rotaci rádií Frekvence 1, Radia Bonton, Rádia Signál, Proglas, Jizera nebo i slovenského rádia Rebeca. V hitparádě rádia RCL si po řadu týdnů dokonce držel prvenství i před takovými jmény, jako jsou Tomáš Klus, Xindl X nebo Michal Hrůza. 

V roce 2013 byl CROSSBAND v soutěži Český Slavík na  437. příčce. V roce 2014 to bylo místo již 122. V roce 2015 na 111 pozici a 2016 na 107. O tom, že se kapela hodí na vícežánrová pódia svědčí 2. místo na celostátní soutěži PORTA a 3. místo i v mezinárodním finále této soutěže.  

Skupina vydala jedno demo a čtyři alba (dvě rocková a jedno akustické a jedno popové). První nástřel, Auditorium, Cajk, Acoustic a Normální deska. 

Některé písně CROSSBSAND už se dokonce zabydlely v playlistech českých rádií, například Rozhodčí, Sněží z polštářů, Krejčovská panna či Pohoda u řeky.  

Proč to děláme?

Natočení videoklipu s profesionální technikou a obsazením, postprodukcí a věcmi okolo, křtem klipu s koncertem jsou nákladné záležitosti, proto jsme se rozhodli o spolupráci s Hithit a hlavně s vámi, aby se nám povedlo dotáhnout do zdárného konce dobrou věc.

Děkujeme, váš CROSSBAND

News

Mar 12, 2020 ZRUŠENO

Vážení přispěvatelé a naši nejvěrnější, velice si vážíme vaší pomoci na projektu Hithit naší kapely CROSSBAND. Vzhledem k okolnostem jsme nuceni celý projekt zastavit. Je nám jasné, že v této situaci má každý úplně jiné myšlenky. Klip už jsme začali točit a našli jsme vhodné prostory na křest.…

More

Feb 27, 2020 Křest klipu a koncert bude 5.4.2020 už od 15.00 hod. v klubu Lávka !!!

Pozor lehká změna!  Nový klip pokřtíme v pražském klubu Lávka už od 15.00 hod. a potom zahrajeme celý koncert. Těšíme se na vás!  - https://www.facebook.com/crossband.official - #crossband_cz #jardakriz  - www.lavka.cz - Novotného lávka 201/1, 110 00 Praha 1 - Staré Město

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 10
    Dobrý pocit

    Chci přispět jen tak. Mám rád CROSSBAND a podporuji to, co dělají. Cena se dá při platbě libovolně navýšit, jak budete chtít. Moc děkujeme!

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    CD Normální deska

    Poslední vydané CD kapely CROSSBAND, kde najdete nejvíce hrané písně ze současného repertoáru jako jsou Rozhodčí, Rozmarná, Budeš první, Gumička do vlasů apod.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 11.83
    (CZK 299)
  • sold 11
    Vstupenka na křest klipu

    Zakoupením vstupenky nám pomůžete s financováním klipu, jeho křtu a koncertu. Užijete si výjimečnou atmosféru při uvedení klipu na svět. Křest bude 5.4.2020 od 15.00 hod. v klubu Lávka  (Novotného lávka 201/1, 110 00 Praha 1 - Staré Město).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.83
    (CZK 299)
  • sold 3
    CD Normální deska s podpisy všech členů kapely

    Poslední vydané CD kapely CROSSBAND, kde najdete nejvíce hrané písně ze současného repertoáru jako jsou Rozhodčí, Rozmarná, Budeš první, Gumička do vlasů apod. CD budete mít podepsané všemi členy kapely s věnováním pro vás (vč. poštovného).

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 499)
  • sold 0
    Vstupenka na křest klipu + CD Normální deska s podpisy všech členů kapely

    Zakoupením tohoto balíčku nám pomůžete s financováním klipu, jeho křtu a koncertu. Užijete si  výjimečnou atmosféru při uvedení klipu na svět. K tomu dostanete poslední vydané CD kapely CROSSBAND, kde najdete nejvíce hrané písně ze současného repertoáru jako jsou Rozhodčí, Rozmarná, Budeš první, Gumička do vlasů apod. CD budete mít podepsané všemi členy kapely s věnováním pro vás (vč. poštovného). Křest bude 5.4.2020 od 15.00 hod. v klubu Lávka  (Novotného lávka 201/1, 110 00 Praha 1 - Staré Město).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 31.62
    (CZK 799)
  • remaining 3 from 3
    Hodina výuky od členů kapely + CD Normální deska

    Hodina výuky na saxofón, el. kytaru nebo bicí od členů kapely CROSSBAND na námi zvoleném místě - učebně - např. v místě působení konkrétního muzikanta. K tomu dostanete poslední vydané CD kapely CROSSBAND, kde najdete nejvíce hrané písně ze současného repertoáru jako jsou Rozhodčí, Rozmarná, Budeš první, Gumička do vlasů apod. CD budete mít podepsané všemi členy kapely s věnováním pro vás. (pozn. v případě, že si budete přát výuku v místě vašeho bydliště, spojíte se s námi a domluvíme podmínky dopravy).

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.33
    (CZK 1,499)
  • remaining 2 from 2
    Staňte se členem kapely CROSSBAND na jeden den

    Na jeden den se stanete členem kapely. Zažijete, jak to chodí u nás. Od cesty dodávkou, přípravu na koncert, rituály až po vystoupení s kapelou na jednu píseň. Zazpíváte si s námi nebo zahrajete vaší nejoblíbenější CB píseň. V závěru vám koupíme bagetu na benzince a plechovkové pivo.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 118.70
    (CZK 2,999)
  • remaining 2 from 2
    Sólo koncert Jardy Kříže s repertoárem Crossbandu

    Koncert - solo vystoupení frontmana Jardy Kříže na vaší akci včetně malého ozvučení pro cca 50 lidí a dopravy do 50km od Prahy. Koncert 60 min.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 197.86
    (CZK 4,999)
  • remaining 2 from 2
    Ozvučený koncert Jardy Kříže s repertoárem Crossbandu

    Koncert - solo vystoupení frontmana Jardy Kříže na vaší akci včetně ozvučení pro cca 200 lidí. včetně dopravy do 50km od Prahy. Koncert 60 min.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 395.76
    (CZK 9,999)
  • remaining 1 from 1
    Koncert kapely CROSSBAND u vás doma

    Akustický 60 min. koncert kapely u vás na zahradě nebo v obýváku vč. dopravy do 50km od Prahy. (pozn. akustický koncert, tedy bez el. ozvučení).

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 633.25
    (CZK 15,999)
  • remaining 1 from 1
    Koncert kapely CROSSBAND na vaší akci

    Klasický koncert kapely v délce 60 - 90min. na vaší akci včetně dopravy do 50 km od Prahy (pozn. ozvučení a osvětlení zajištuje pořadatel akce).

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 791.57
    (CZK 19,999)
  • remaining 1 from 1
    Koncert kapely CROSSBAND na vaší akci včetně ozvučení a personálu

    Klasický koncert kapely v délce 60 - 90min. na vaší akci včetně dopravy do 50 km od Prahy. Včetně ozvučení do cca 300 lidí. Základní osvětlení a ozvučení vč. personálu. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,385.28
    (CZK 34,999)
  • Sold out!!
    Vstupenka na křest klipu 4.4.2020 Praha

    Zakoupením vstupenky nám pomůžete s financováním klipu, jeho křtu a koncertu. Užijete si večer a  zažijete výjmečnou atmosféru při uvedení klipu na svět. Místo bude včas upřesněno.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.83
    (CZK 299)
  • Sold out!!
    Vstupenka na křest klipu 4.4.2020 + CD Normální deska s podpisy všech členů kapely

    Zakoupením tohoto balíčku nám pomůžete s financováním klipu, jeho křtu a koncertu. Užijete si večer a  zažijete výjmečnou atmosféru při uvedení klipu na svět. Místo bude včas upřesněno. K tomu dostanete poslední vydané CD kapely CROSSBAND, kde najdete nejvíce hrané písně ze současného repertoáru jako jsou Rozhodčí, Rozmarná, Budeš první, Gumička do vlasů apod. CD budete mít podepsané všemi členy kapely s věnováním pro vás (vč. poštovného).

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.62
    (CZK 799)
  • Sold out!!
    Staňte se členem kapely CROSSBAND na jeden den

    Na jeden den se stanete členem kapely. Zažijete, jak to chodí u nás. Od cesty dodávkou, přípravu na koncert, rituály až po vystoupení s kapelou na jednu píseň. Zazpíváte si s námi nebo zahrajete vaší nejoblíbenější CB píseň. V závěru vám koupíme bagetu na benzince a plechovkové pivo.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 118.70
    (CZK 2,999)