S*re Vás někdo? Pošleme mu dárek!

Kalendář plný h*ven je jedinečná příležitost, jak dát někomu, kdo Vám leží v žaludku, najevo, že něco dělá špatně. Vybraná částka je určena na provoz galerie Prostor v roce 2020.

Author: spolek PROSTOR

  • Květen

  • Listopad

  • Časopis

  • Červenec

  • Červen

  • Říjen

  • Nas*aný kalendář 2020

EUR 33
pledged of EUR 4,886

0%

0% completed

2 contributors pledged

Community, Art

All or nothing. Project finished on Jan 3, 2020 at 09:55.

Show all rewards

Jak to začalo

Jednoho zimního večera jsem nemohl usnout, delší dobu jsem sháněl prostor, kde by se mohli potkávat lidé a něco tvořit. Na serveru s realitami jsem našel docela hustý barák kousek od náměstí. Z venku vypadá, že brzy spadne, ale zaujala mě výše nájmu za takovou plochu. Měli jsme s těmi prostory různé plány, ale nakonec do toho semnou šla jen sestra, která mi přispívá na nájem za pár čtverečních metrů, kde renovuje domečky pro panenky. V suterénu byly původně mrazírny určené k bourání masa. Přes 50 let je předchozí nájemníci využívali jen jako skladiště. Bylo tam vlhko a smrad. Mně ty prostory přišly zajimavé - škoda je nevyužit. Ale jak? No za tři měsíce se v nich vystříbřila punková galerie s malou tančírnou. Dal jsem si zkušební rok, jestli o takové místo bude ve městě zájem.

Co je náš cíl?

Na každý měsíc má galerie připravené téma. Kdokoliv může na to téma něco vytvořit a my ty díla vystavíme. Na každé téma je i vernisáž s programem, kde vystupují začínající hudebníci, básníci, na prosincové vernisáži bude nově i divadelní vystoupení. Máme i svůj časopis, který dává dohromady jeden nadšený účastník, kde rovněž může přispívat kdokoliv. Cílem je dát prostor všem, kteří chtějí ukázat nebo rozvíjet svůj talent. Bojujeme proti sociálním sítím a času trávenému na nich.

Detaily

Nikde na netu nás nenajdete. Jediná možnost, jak se přihlásit vystavovat, vystupovat nebo přispět do časopisu, je schránka u vstupu do galerie. První vernisáž byla v dubnu - Sranda. V červenci na téma Zima další nadšený účastník přivezl z 2 hodiny vzáleného zimního stadionu dodávku plnou sněhu a před galerií se bobovalo a jezdilo na lyžích. Na poslední vernisáži v listopadu - Revoluce přišlo tolik lidí, že se skoro nevešli a mě to nakoplo provozovat galerii další rok. Úspory dochází a takto pojatá soukromá činnost nemá možnosti, jak si na sebe vydělat, proto to zkouším na Hithitu. Můžete přispět jen tak na provoz, ale máme připravené i zajimavé dárečky.

Jaké?

Leží Vám někdo v žaludku a nevíte, jak mu to dát najevo? Pošleme mu originální dárek, ze kterého minimálně nezachápe a snad si i uvědomí, že něco dělá špatně. Kalendář vznikl na jednom low-costovém prázdninovém výletu po Evropě. Projeli jsme asi 10 států, užívali si krásy přírody a jedli místní speciality. Když už jsme to nemohli vydržet a nebyla poblíž žádná keramika ani tojka, měli jsme po ruce foťák a vlajku. Vaše známé necháme nahlédnout do našeho soukromí. Na*raný kalendář doručíme Vašim zlobivým známým na jejich adresu.

Pokud kolem Vás jsou jen samá zlatíčka, která neocení kalendář nebo chcete udělat radost sami sobě, máme připravený poslední výtisk časopisu URNA nebo kvalitní plátěnou tašku s domem a logem galerie Prostor.

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • remaining 100 from 100
    Časopis URNA

    Na Vaší adresu Vám doručíme pátý díl měsíčníku, který vychází při komunitě galerie Prostor. Možnost publikovat má kdokoliv. Poslední letošní díl se fakt povedl. Těšit se můžete na ohlédnutí za celým rokem, vtipné fotky a články, novelu na pokračování, DIY rubriku, a další...

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 4.95
    (CZK 125)
  • remaining 100 from 100
    Plátěná TAŠKA

    Žádné šméčko! Kvalitní plátěná taška s domem a logem galerie Prostor. 

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 9.22
    (CZK 233)
  • sold 2
    Jeden DEN provozu galerie Prostor

    (Nájem prostoru, elektřina, voda, plyn, úpravy a údržba interiéru, úpravy a údržba exteriéru, údržba a nákup vybavení galerie) za jeden den provozu. Za tento příspěvek zveřejníme malým písmem Vaše jméno na plaketu mecenášů Prostoru u vstupu do galerie.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 13.38
    (CZK 338)
  • sold 0
    Nas*aný kalendář 2020

    Kalendář plný h*ven je jedinečná příležitost, jak dát někomu, kdo Vám leží v žaludku, najevo, že něco dělá špatně.
    Nebo by se líbil Vám? Nebo by udělal radost někomu z Vašich přátel?
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 15.44
    (CZK 390)
  • remaining 53 from 53
    Prostor SUPER KIT

    Chcete všechno dohromady? Za necelý litr dostanete poslední výtisk časopisu URNA, kvalitní pláťenou tašku s logem Prostoru, Nas*aný kalendář a příspějete na jeden den provozu galerie Prostor. Vaše jméno zveřejníme malým písmem na plaketu mecenášů Prostoru u vstupu do galerie.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 39.50
    (CZK 998)
  • sold 0
    Jeden TÝDEN provozu galerie Protor

    (Nájem prostoru, elektřina, voda, plyn, úpravy a údržba interiéru, úpravy a údržba exteriéru, údržba a nákup vybavení galerie) za jeden  týden provozu. Za tento příspěvek zveřejníme velkým písmem Vaše jméno na plaketu mecenášů Prostoru u vstupu do galerie.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 93.96
    (CZK 2,374)