Stavíme novou loděnici. Pomozte nám na vodu!

Jsme vodní skauti z přístavu Černý čáp Opava a stavíme novou loděnici. Získali jsme pozemek bývalé zahrádky přímo na nábřeží řeky Opavy a chceme zde postavit krytou stavbu pro uložení a údržbu lodí. Pojďte do toho s námi a pomozte nám na vodu!

  • Tábor vlčat na Slezské Hartě

  • Plachtění na Slezské Hartě

  • Nácvik na řece Opavě

  • Nácvik na řece Opavě

  • Benjamínci vyrábějí pastelky

  • Benjamínci vyrábějí pastelky

  • Korálky

  • Pelíšky pro mazlíčky

  • Pelíšky pro mazlíčky

  • Pečeme perníčky

  • Pečeme perníčky

  • Pečeme perníčky

  • Pečeme perníčky

  • Přístavní kapela na Dolňáku

  • Setkání oldskautů s benjamínky

EUR 6,216
pledged of EUR 5,944

104%

104% completed

137 contributors pledged

Community, Education

Opava, Moravskoslezský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jan 6, 2020 at 14:40.

Show all rewards

Kdo jsme

Skautské středisko přístav Černý čáp Opava svým působením navazuje na téměř stoletou historii opavského skautingu. Máme skoro 150 členů ve všech věkových kategoriích, od benjamínků až po oldskauty. Naši běžnou skautskou činnost doplňujeme o vodácký výcvik – splouvání řek a plachtění na otevřené vodě. Učíme děti obratnosti na souši i na lodi, povzbuzujeme v nich odvahu při zvládání obtížných úkolů a podporujeme týmovou spolupráci.

Naším hřištěm je voda a příroda kolem vody, naše motto je „přátelství, čest, poznání“.

Proč potřebujeme loděnici

Vodní skauting je nerozlučně spjatý s plavbou na pramicích, raftech a plachetnicích. Díky našim příznivcům, dotačním programům města i kraje, a hlavně díky úsilí našich členů máme lodě (pramice i plachetnice), pádla, vesty i další vybavení.

V rámci skautské výchovy učíme naše členy také hodnotě majetku a nutnosti péče o něj. Bez loděnice bohužel nemůžeme lodě adekvátně uložit a také společně s dětmi udržovat a opravovat. Lodě jsou zatím uloženy na zahradě skautského domu, kde jsou vystaveny povětrnostním podmínkám, a také v garážích a kůlnách našich členů.

Dlouhodobě proto usilujeme o vybudování loděnice, která nám nejen umožní úschovu a údržbu lodí, ale svou blízkosti k řece usnadní pravidelný vodácký výcvik. Nedávno se nám naskytla možnost získat pozemek přímo u řeky, který je pro vybudování zázemí pro lodě jako stvořený. Obracíme se na vás s prosbou o pomoc při financování samotného pozemku i stavby zázemí pro lodě a další vybavení.

Náš cíl

Pozemek, jeho vybavení i vegetaci bychom chtěli postupně upravit a postavit zde kryté místo pro uložení až dvanácti lodí. Rádi bychom zde oslavili již letošní Vánoce.

Celý projekt – pozemek a loděnice – nás bude stát zhruba 500 tisíc, z toho 320 tisíc stojí pozemek. Peníze na nákup pozemku jsme si půjčili od našich členů a chceme je postupně splácet. Vlastními silami jsme sehnali už 120 tisíc a k plné úhradě nám chybí ještě 200 tisíc korun, které bychom s vaší pomocí chtěli získat výzvou na hithitu a dalšími aktivitami.

Naše další aktivity a vaše odměna

Skauting je plně dobrovolnická činnost. Všichni naši vedoucí pracují zcela dobrovolně, bez nároku na odměnu. Získané prostředky tak půjdou plně na uvedený účel. Mezi staršími členy máme šikovné řemeslníky, kteří nám pomohou s návrhem a stavbou. Mladší pomohou s úklidem, a ještě se ledasčemu přiučí ;-)

Rozhodně nechceme sedět se založenýma rukama a čekat, až se peníze samy nastřádají. Vymysleli jsme pro vás odměny, na kterých se podílí celý přístav. Například benjamínci pro vás vyrobí krásné dřevěné pastelky, vlčata a světlušky namalují hrníčky, skauti a skautky pro vás upečou vánoční perníčky, roveři vás vezmou na plachetnici a s oldskauty si můžete zahrát v opravdové kapele. Věcné odměny vám podohodě pošleme poštou, nebo doručíme osobně v rámci Moravskoslezského kraje.

Kde nás můžete potkat

Staráme se nejen o výchovu mládeže, ale také o to, abychom byli veřejně vidět. Účastnili jsme se oslav 100 let republiky a každoročně nás můžete potkat na akci Dolňák s vůní dálek v centru Opavy. Aktivně se podílíme na pořadatelství různých nejen skautských akcí (např. výstup na Ivančenu nebo opavský dětský den) a naše plachetnice se pravidelně účastní závodu Skautská regata.

Koncem dubna pořádáme akci pro rodiče a naše příznivce s názvem „Pod křídly Černého čápa“, na které vás moc rádi uvidíme. Můžete se projet na lodi, vyzkoušet si různé tábornické dovednosti, opéct špekáček nad ohněm nebo si zazpívat s přístavní kapelou.

News

Aug 26, 2020 Pozvánka na odpoledne "Pod křídly Černého čápa"

Vážení rodiče, milí příznivci, podporovatelé a kamarádi našeho Přístavu vodních skautů Černý čáp Opava! Dovolte nám srdečně Vás pozvat na akci s názvem „Pod křídly Černého čápa“, kterou právě pro Vás v sobotu 5. 9. 2020 pořádá náš přístav. I letos si připravil Přístav Černý čáp pro rodiče a jejich…

More

Jan 6, 2020 Jste úžasní!

Naši milí přátelé, Děkujeme za Vaše příspěvky a také za mimořádné nasazení, s jakým jste sdíleli odkaz na náš projekt! Jste úžasní, díky moc!!! (... a my jdeme připravovat odměny a zážitky :-)

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 36
    Vítr do plachet

    Rádi byste nám přispěli, ale nechcete žádnou odměnu? Pořádně se nadechněte a pošlete nám čerstvý vítr do plachet. Děkujeme vám a moc si vašeho příspěvku vážíme! Přispívat můžete jakoukoliv částkou.
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 8
    Placka s motivem černého čápa

    Vytvoříme pro vás originální placku s motivem černého čápa a naším mottem: „Přátelství. Čest. Poznání“, kterou si můžete připnout na baťoh nebo třeba na bundu. Placka má obvod 44 mm a je vybavena „sichrhajckou“.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 10.30
    (CZK 260)
  • remaining 16 from 20
    Kožená klíčenka s motivem skautské lilie

    Pevný a téměř nezničitelný přívěšek bude ozdobou vašeho svazku s klíči nebo USB klíčenky. Je vyroben z kůže a je na něm vyražen motiv skautské lilie.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.45
    (CZK 390)
  • remaining 12 from 15
    Kožený náramek

    Za deštivých večerů rádi vyrábíme drobné předměty a ozdoby z přírodních materiálů. Jedním z nich je i náramek spletený ze tří proužků kůže, který bude ozdobou vašeho zápěstí. Náramek pro vás vyrobí vlčata z 11. oddílu.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.45
    (CZK 390)
  • sold 4
    Malovaný hrníček

    Keramický hrníček ručně malovaný našimi vlčaty a žabičkami. Hrníček má objem asi 300 ml a je vhodný na čaj nebo větší kávu. Je vyzdoben lesními a vodáckými motivy a bude ozdobou vaší poličky.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.85
    (CZK 400)
  • remaining 7 from 10
    Dřevěné pastelky

    Masivní dřevěné pastelky vyrobené našimi benjamínky jsou krásné a dobře se drží. Každá z nich je originál. Můžete s nimi malovat nejen na papír, ale také na dřevo, kámen či jiné materiály. Vybrali jsme pro vás ty nejkrásnější barvy: červenou, zelenou, modrou a žlutou, a navíc i jednu tužku. Pastelky dostanete dárkově zabalené.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 18.62
    (CZK 470)
  • remaining 7 from 10
    Ručně vyráběné magnetky

    Naši benjamínci pro vás vyrobí originální magnetky na lednici s mořskými motivy (plachetnice, hvězdice, mořský koník, lastura, maják). Magnetky budou zhotovené z modelovací hmoty a budou barevně vyzdobené. V balíčku je sada pěti magnetů v dárkovém balení.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.42
    (CZK 490)
  • remaining 11 from 15
    Perníčky

    Nejeden mlsný jazýček ocení balíček perníčků upečený našimi Mloky a Lasičkami. Perníčky mají vodácké a tábornické motivy. Vykrajovátka jsme si navrhli a vyrobili sami! Balíček obsahuje 10 kousků perníčků.
     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 20.21
    (CZK 510)
  • remaining 13 from 20
    Náramek přežití

    Náramek přežití je několikametrová pevná padáková šňůra spletená do náramku. Můžete ji použít jako nouzové lano, nebo nosnou šňůru pro stavbu přístřešku. V jiných, než nouzových situacích slouží jako stylový doplněk, který můžete nosit všude s sebou.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 24.17
    (CZK 610)
  • remaining 11 from 20
    KPZ – Krabička poslední záchrany

    Krabička poslední záchrany nesmí chybět ve výbavě žádného skauta ani zálesáka. V plně vybavené „KáPéZetce“ naleznete sirky, svíčku, náplasti, jehlu a nit, provázek a mnoho dalších užitečných věcí, které vás mohou zachránit ve svízelné situaci. Využijete ji při jakékoliv činnosti s dětmi i bez nich, na výletě, na chatě i v domácnosti.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 30.91
    (CZK 780)
  • remaining 1 from 5
    Nahřívací polštářek s pohankou

    Polštářek naplněný drobnými pohankovými slupkami využijete při relaxaci a odpočinku. Můžete jej nahřát a použít jako teplý relaxační obklad. Pomůže vám také při potížích se zády nebo krční páteří a je vhodný i pro alergiky.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.66
    (CZK 900)
  • sold 8
    Přístavní tričko

    Staňte se hrdým nositelem přístavního trička. Tričko má tradiční barvu vodních skautů – tmavě modrou. Je na něm znak vodních skautů s lilií a kotvou a na rukávu logo přístavu Černý čáp Opava. Napište nám do poznámky vaši velikost. Tričko vám rádi předáme osobně, nebo si jej můžete vyzvednout v dubnu na setkání se stejně oděnými jedinci.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 37.25
    (CZK 940)
  • sold 8
    Nerezová termoska s logem Černého čápa

    Tato termoska je u nás velmi oblíbená, protože má šroubovací těsnící uzávěr a je vhodná pro teplé i studené nápoje, včetně perlivých. Na nerezový povrch termosky pískováním vyrobíme logo našeho přístavu s naším mottem „Přátelství, čest, poznání.“
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 51.12
    (CZK 1,290)
  • remaining 8 from 10
    Korálková sada

    Chybí vám ve šperkovnici nějaký kousek z přírodních materiálů? Milujete korálky stejně jako my? Naše šikovné žabky pro vás vyrobí krásný barevný náhrdelník a k němu náramek doplněný o stylové náušnice.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 53.50
    (CZK 1,350)
  • remaining 1 from 5
    Stolní prostírání s námořnickými motivy

    Vyzdobte si sváteční stůl po námořnicku originálním prostíráním. Bude ušité šikovnými maminkami a babičkami našich benjamínků. Velikost jedné prostírky je asi 40 x 30 cm. V balíčku je 6 prostírek s námořnickými a vodními motivy.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 71.33
    (CZK 1,800)
  • sold 2
    Plotovka s vaším jménem

    Starý plot naší nové loděnice vyspravíme, nově natřeme. Pomozte nám jej vyzdobit jmény přispěvatelů. Za váš příspěvek uvedeme na plotě vaše jméno, nebo název vaší firmy.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 114.92
    (CZK 2,900)
  • remaining 5 from 10
    Odpoledne na plachetnici

    Zažijte s námi odpoledne na Slezské Hartě nebo Hlučínském jezeře. Vyzkoušejte si ovládání plachetnice, jak ho učíme i naše skauty a skautky, nebo se jen tak pohupujte na vlnách. Nebojte se, není to tak těžké, jak to vypadá, maximálně se vykoupete ;-) Veškeré vybavení vám zapůjčíme a doprovázet vás bude zkušený instruktor. Kdy? Po dohodě za hezkého a mírně větrného počasí.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)
  • sold 1
    Koncert přístavní kapely

    Máme opravdovou přístavní kapelu! Zahrajeme vám na oslavě, svatbě, nebo jen tak na zahradě. Máme kytary, banjo, mandolínu, tamburínu a dokonce kontrabas. Hrajeme hlavně známé folkové a táborové písně. Cena je za hodinu hraní v rámci severní Moravy.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Zahraj si s přístavní kapelou

    Umíš hrát na jakýkoli hudební nástroj? Bude nám potěšením si s tebou zahrát! Jsme nadšenými amatérskými hudebníky stejně jako ty. Rádi tě uvítáme na zkoušce přístavní kapely a poté na veřejné akci, nebo u táborového ohně.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)
  • remaining 4 from 5
    Balíček pro krásné vzpomínky

    Pro naše příznivce jsme připravili balíček odměn, ve kterém obdržíte tuto kombinaci odměn: Dřevěné pastelky, magnetky, vyšívané prostírání, plátěný pytlík na potraviny, malovaný hrníček, placka s motivem Černého čápa, přístavní tričko.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 396.28
    (CZK 10,000)
  • remaining 9 from 10
    Sjíždění Moravice na raftu

    Pojďte s našimi rovery na raft! Ať už jste aktivní rafťáci, nebo si jen tak chcete vyzkoušet sjíždění řeky na raftu, zažijte s námi slunce, vodu, komáry, šlajsny… a všechny věci, co k raftingu patří! Doprovázet vás bude zkušený vodní instruktor. Všechno nezbytné vybavení vám zapůjčíme, včetně nepromokavého pytle na věci. Zajistíme vám i občerstvení a převoz mezi cílovým místem a startem. Po dohodě v termínech vypouštění vodní nádrže Kružberk.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 515.16
    (CZK 13,000)
  • remaining 5 from 5
    Balíček pro milovníky pohody

    Pro pohodáře jsme připravili balíček odměn, ve kterém obdržíte tuto kombinaci odměn: Nahřívací polštářek s pohankou, plátěný pytlík na potraviny, nerezová termoska s logem Černého čápa, malovaný hrníček, placka s motivem Černého čápa, přístavní tričko.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 594.41
    (CZK 15,000)
  • remaining 5 from 5
    Balíček pro dobrodruhy

    Pro dobrodružné povahy jsme připravili balíček odměn, ve kterém obdržíte tuto kombinaci odměn: Odpoledne na plachetnici, sjíždění Moravice na raftu, krabička poslední záchrany, náramek přežití, placka s motivem Černého čápa, přístavní tričko.

     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 792.55
    (CZK 20,000)
  • Sold out!!
    Plátěný pytlík na potraviny

    Také neradi používáte jednorázové plastové sáčky? Využijte náš ručně ušitý textilní pytlík. Je dostatečně velký na to, aby se do něj vešel chléb nebo si v něm můžete uskladnit třeba ořechy. Pytlík je vyzdoben lesními a táborovými motivy a vyzdobí jej pro vás skauti a skautky z devátého oddílu. Kdo ví, třeba v něm i něco najdete… ;-)
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.45
    (CZK 390)
  • Sold out!!
    Plátěná taška na nákup

    Krásná plátěná taška se skautskými motivy. Na rozdíl od papírových tašek z obchodu můžete naši skautskou tašku používat stále dokola. Tašku pro vás vyzdobí skautky z devátého oddílu.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 18.23
    (CZK 460)
  • Sold out!!
    Výprava s benjamínky

    Pojďte s Borůvkou a našimi nejmladšími členy na celodenní výpravu. Poznáte, jak s dětmi pracujeme, zahrajete si s námi oddílové hry a aktivně se zúčastníte celého programu. A rozhodně nebudete zahálet, máme pro vás připravené zajímavé úkoly :-)
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.63
    (CZK 1,000)
  • Sold out!!
    Háčkované domácí pantofle

    Nejen během zimních měsíců je fajn mít nohy v teple. Máte-li doma studenou podlahu, jistě vás potěší ručně vyráběné domácí pantofle. Napište nám do poznámky velikost a naše babičky upletou hřejivé vlněné pantoflíčky přesně pro vaše nožky. Bambule na přání zdarma :-)
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 49.14
    (CZK 1,240)
  • Sold out!!
    Pelíšek po mazlíčky

    Naše Káťa pro vašeho pejska nebo kočičku vyrobí originální měkký pelíšek. Bude vyroben ze starého svetru a váš mazlíček si jej zamiluje. Napište nám do poznámky, jaké zvířátko bude novým obyvatelem pelíšku.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 81.63
    (CZK 2,060)