Sbírka poezie Tiché volání

Sbírka poezie, popisující tři podoby lásky; lásku k partnerům, rodině a tomu, co nás přesahuje. Nabízí krásu slov, kterou dnešní doba nesmírně postrádá. Je určena pro široký okruh čtenářů, kteří hledají, touží a očekávají.

Author: Lidka Hénková

  • Poezie čeká na pevnou vazbu

  • Pohádky navíc jako odměna za Váš příspěvek

  • Záběr z komponovaného večera

  • Divadlo a čtení nejmenším

  • Titulní stránka sbírky Tiché volání

  • Agapé

EUR 2,275
pledged of EUR 1,981

114%

114% completed

53 contributors pledged

Literature

Brno, Jihomoravský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Oct 14, 2019 at 07:58.

Show all rewards

Jak to začalo

Na začátku byla neopětovaná láska. Nejprve vznikly verše, řešící: Proč? Postupně se trápení transformovalo do poznání, čím vším může láska být, je-li svobodná i pro odmítnutí. Každá láska je krásná, i když je nešťastná. Naučí nás chápat jiné. Otevírá srdce pro vše, co je kolem lásky hodno. Je toho tolik! 

Verše nadchly mnoho přátel, muzikantů, oslovily při komponovaných večerech, některé z nich byly zhudebněny. Vysokého ocenění se jim dostalo od české emigrantky, známé divadelní režisérky, trvale žijící v Norsku. Poslední impuls pro jejich vydání však byla jednoduchá věta mé milé kamarádky: "I kdyby kniha měla udělat radost jedinému člověku, stojí za vydání". Jsem si jistá, že radost udělá mnohým. 

Co je můj cíl?

Jediné, co dává smysl našemu životu, jsou vztahy. Zdravé vztahy předpokládají umění nenárokovat a nevlastnit. I když tento postoj není jednoduchý, je dobré o něj usilovat. Dává dnům nový rozměr, práci radost a všemu úsilí přináší požehnání. Kniha seřazuje hodnoty tak, aby při ohlédnutí zpět zůstala po člověku nesmazatelná stopa lásky v tomto světě. Přála bych si, aby otevírala oči pro obyčejné lidské hodnoty, kterými jsou přátelství, rodina, porozumění, tolerance a velkorysost. 

Detaily

Něha, pokora, skromnost, odevzdanost, tichost. Opak hrubosti, pýchy, sebestřednosti a rámusu. To vše se promítá do křehkých veršů, upozorňujících zřetelně na to, co nejvíce potřebujeme a nemůžeme koupit, objednat ani pojistit. Závěrem je pár veršů příležitostných, rozšafných a vtipných. Kniha pohladí, povzbudí a přivede čtenáře k přemítání o nejprostších pravdách života. Může změnit paradigma, kterým se díváme na svět, na lidi kolem, na všední věci, které jsou z jiného úhlu pohledu zcela mimořádné. Finanční příspěvky poputují na pokrytí nákladů, spojených s jejím vydáním. 

... a ještě něco navíc

Několik básní bylo zhudebněno a při různých příležitostech uvedeno. Věřím, že další nádherné písně budou přibývat a rozdávat radost stále víc. 

Kdo jsem?

Jmenuji se Lidka Hénková, žiji v Brně. Mé zkušenosti z vlastního života a profese, spojené se speciální pedagogikou a biblioterapií se již promítly do literární činnosti (2017 povídková kniha Rub a líc života, 2018 Pohádky z parapetu, ebooky Dětská encyklopedie laskavosti, Laskavé pohádky, sbírky fejetonů pro dospělé, průběžné příspěvky do periodik a na web). Tvořím projekty pro vyučování, jsem autorkou komponovaných večerů a textařkou. Spolupracuji s brněnským vydavatelstvím (2018 překlad poezie pro děti v publikaci Domeček pro myšku, 2019 autorka textů v připravované knize Jak se stavěly divy světa).

Proč to dělám?

Dnešní doba je vyprahlá. Zapomínáme na krásu slova, na jeho sílu. Máme tak málo času na to nejdůležitější; na rodinu, přátele, známé. Může se stát, že nám život proteče mezi prsty a naši nejmilejší se nikdy nedozví, co pro nás znamenají. A to je nesmírná škoda. Mou snahou je aspoň na chvíli zastavit zběsilé tempo života, nadechnout se a nadchnout pro tichou krásu a lásku, které kolem nás jsou. 

News

Oct 13, 2019 Závěrečné poděkování

Přátelé, do konce projektu zbývá pár hodin.         Dovolte mi ještě naposledy poděkovat Vám všem, kteří jste mi vyjádřili svoji podporu a důvěru.         Vážím si toho!        Předpokládaný termín vydání knihy je koncem listopadu, podobně jako křest.       O všem, co se bude dále dít, Vás budu…

More

Oct 13, 2019 Nedělní pohádka - část třetí

Nejlepší kalafunu zakoupil ve speciálním šopu with music material, you know? Ale, chyba. Houslím stále něco chybělo. Leží Jan a k ránu do stropu kouká. Najednou bleskem pochopil. Nejlepší žíně ke smyčci jsou z koní, kteří se plaví v Čechách! Tam, kde jsou zelené mechy, voňavé paseky a ...Madlenka.…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 8
    Jakkoliv velký příspěvek

    Žádný příspěvek není malý! Pomůže dosáhnout cíle a  Vy budete mít dobrý pocit.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 20
    Sbírka poezie Tiché volání zaslaná k Vám domů

    Zašlu Vám jeden výtisk sbírky Tiché volání s věnováním na Vámi určenou adresu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.83
    (CZK 450)
  • sold 6
    Sbírka poezie Tiché volání + Kniha pohádek pro Vaše děti

        Jako bonus za Váš velkorysý příspěvek dostanete kromě sbírky Tiché volání také moji  knihu pro maličké "Pohádky z parapetu" s věnováním. Cena odměny je navýšena o poštovné. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.70
    (CZK 800)
  • remaining 4 from 5
    Autorské čtení

    Na Vaše pozvání přijedu kamkoliv v rámci Brna a uspořádám pro Vás a Vaše přátele autorské čtení nejen poezie, ale i prozy a pohádek, které jsem vydala. Předpokládaný čas 60 minut. Po autorském čtení může v případě zájmu proběhnout prodej knihy Tiché volání a Pohádek z parapetu.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 59.44
    (CZK 1,500)
  • remaining 2 from 10
    Křest knihy

    Pozvání na křest knihy, spojený se čtením, hudbou a zábavou. Křest se uskuteční v kavárně Bukovský v Brně, přepokládaný termín prosinec 2020. Přesný čas a místo budou včas potvrzeny. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 71.33
    (CZK 1,800)
  • Sold out!!
    Dva výtisky sbírky poezie Tiché volání a pozvání do kavárny

    Dva výtisky sbírky poezie Tiché volání s věnováním, kterou Vám osobně předám při posezení v kavárně Bukovský. Na kávu a zákusek jste zváni.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.63
    (CZK 1,000)