Kuchařka Sladká tečka

Ráda bych vydala 1. díl kuchařky prababičky Fanynky věnovaný sladkým dobrotám. Vybrala jsem ty nejlepší vyzkoušené rodinné recepty, které jsou vyjímečně dobré a obecně oblíbené. Věřím, že Sladkou tečku podpoříte a již nyní se těšíte až si doma pochutnáte.

Author: Hana Zajícová

  • Citrónová bábovka

  • Kokosový dort Sněhurka

  • Domácí perník s ořechy

  • Mrkváček s ořechy

  • Letní dort s ovocem a šlehačkou

  • Kávový kavalír

  • Dort Levandulová láska

  • Čajové pečivo - Kávová srdíčka

  • Borůvkové cupcaky

EUR 178
pledged of EUR 9,895

1%

1% completed

15 contributors pledged

Food, Literature

Rokycany, Plzeňský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 27, 2019 at 10:57.

Show all rewards

Jak to začalo

Miluji doby dávno minulé… Časy, kdy dámy byly dámami a muži gentlemany, kdy platilo "náš zákazník, náš pán", kdy lidé k sobě byli slušní a uměli se chovat. Pokaždé, když se dívám na filmy pro pamětníky zkoumám každý detail, užívám si tehdejší mluvené slovo, prohlížím si interiéry a elegantní oblečení. Mám dobu 1. republiky moc ráda. Září z ní noblesa, má své osobité kouzlo...

Možná je to tím, že jsem měla prababičku, která mi o těch časech často vyprávěla. Jmenovala se Fanynka a vyučila se výbornou kuchařkou. Jezdila jsem k ní na prázdniny a občas také o víkendech.

Jako památka nám v rodině zbyla stará kuchařka, kterou prababička Fanynka sepsala. Vařím podle ní a ona vlastně za všechno může. Návštěvám u nás tak chutnalo, že po mně chtěly vždy recept. Založila jsem tedy stránky, původně jen tak pro potěšení a seberealizaci. Fotila jsem dorty, jídlo, různá vintage aranžmá a těšilo mě, že se i ostatním mé výtvory líbí.

Jednoho dne mou dceru napadlo, že by bylo krásné "oprášit" staré recepty a vdechnout jim život v podobě kuchařky, která by udělala ostatním lidem radost. Povídali jsme si o tom celé hodiny, až jsem si řekla, že to zkusím.

Na podzim roku 2018 jsem se zúčastnila soutěže o nejlepší jablečný dezert a vyhrála jsem ji. Všichni mě žádali o recept, a tak jsem se pustila do sepisování nejlepších rodinných receptů. Zrodil se 1. díl Kuchařky prababičky Fanynky pod názvem „Sladká tečka“.

Staré recepty přizpůsobuji dnešním surovinám a možnostem. Recepty v kuchařce Sladká tečka určené pro mlsné jazýčky jsou jen malým třpytivým střípkem ze starých časů a přesto věřím, že vám dokáží osladit si den a udělat ho hezčím.

Vždyť jen pro ten dnešní den stojí za to žít...

Hana Zajícová - autorka projektu Kuchařka Sladká tečka

Co je náš cíl?

Vytvořit krásnou kuchařku plnou barevných originálních fotografií s podrobnými návody, jak připravit výtečná jídla určenou i pro kuchaře začátečníky. Kuchařka Sladká tečka by se měla stát milým dárkem, součástí rodinné knihovny, knihou kterou si předávají hospodyňky v rodině a hledají v ní inspiraci.

Cílem projektu na HITHIT je získat finanční prostředky pro vydání dostatečného množství knih. Přispěním získáte nejen odměnu, ale i hezký pocit, že jste pomohli vytvořit něco hezkého a prospěšného. Za všechny příspěvky předem velice děkuji, vážím si vaší pomoci, ať již bude v jakékoliv výši.

Detaily

1. díl Kuchařky prababičky Fanynky věnovaný sladkým dobrotám S láskou věnováno památce mé prababičky, která byla výbornou kuchařkou. Najdete zde skvělé rodinné recepty, které jsem pro vás vyzkoušela a některé i trochu upravila, aby odpovídaly dnešním postupům a surovinám. Vše je zpracováno tak, aby jídlo dokázal připravit i začátečník v kuchyni.

1/ SNADNÁ PŘÍPRAVA: Podrobně napsané návody, podle kterých zvládne připravit jídlo i "kuchař" začátečník. Nejsem ani kuchař ani cukrář profesionál a tak vím, že záleží na přesném popisu, aby se dílo zdařilo.

2/ SKVĚLÁ CHUŤ: Rodinné recepty prověřené několika generacemi strávníků. Stačí pár detailů a obyčejné jídlo se promění v malý zázrak na talíři. Kdo jednou zkusí...

3/ KVALITNÍ SUROVINY: Když domácí jídlo, tak z poctivých surovin. Uvidíte, že vám bude chutnat.

4/ STAŇTE SE HVĚZDOU V KUCHYNI: Věřte, že sklidíte spoustu obdivných ohlasů na své kuchařské umění od rodiny i přátel. A to také není k zahození.

... a ještě něco navíc

Snažím se vybudovat celou novou českou značku. Pod názvem Prababička Fanynka vznikají v malých českých manufakturách vonné svíčky a vosky, parfémy, kosmetika a také například ručně šité vintage kabelky.

Kdo jsme?

Pár slov o mně...

Jmenuji se Hana Zajícová. Mou prací, vášní i koníčkem bylo dlouhá léta spodní prádlo a vše kolem něj. V oboru působím přez 20 let. Jsem bra-fitterkou, vedu mimo jiné projekt bra-fitting hrou, který má za cíl šířit osvětu v oblasti výběru a nošení správně padnoucího prádla s ohledem na zdraví každé ženy a prevenci rakoviny prsu. Pracovala jsem také pro nejrůznější světové značky a jejich zboží přinesla na český trh. K mé práci v tomto směru patří i posuzování kolekcí prádla či plavek, navrhování a úprava modelů, tak aby dámám co nejlépe padly.

Teď se možná ptáte proč ty ostatní aktivity ...?

Odpověď je jednoduchá: v průběhu života si každý občas poskládá znovu a jinak žebříček hodnot, objeví co je pro něj důležité, jak chce žít. A já jsem zjistila, že chci více svobody, více času trávit s dětmi a rodinou, více cestovat a žít v klidu a pohodě. Postupně jsem začala věci kolem sebe měnit.

Podnikám z domova, věnuji se především tomu co mě baví a přináší mi radost, jak v pracovním, tak i v soukromém životě.

Ze svého soukromí vám prozradím, že mám 4 děti, miluji vintage styl, růže, práci na zahradě a ráda vařím.

Proč to děláme?

Věřím, že si recepty z kuchařky Sladká tečka vy, vaše rodina a přátelé rovněž zamilujete a stanou se součástí vašich rodinných svátků a tradic.

Kuchařku chci vydat pro radost a potěšení druhým lidem z dobrého domácího jídla. Jídlo není jen potrava. U jídla se setkáváme s rodinou, přáteli, kolegy z práce. Povídáme si u něj, spojuje nás, pomáhá utvářet a upevňovat vztahy. Dobré jídlo je navíc jedním z největších požitků, které v životě jako lidé máme. HITHIT jsem si pro financování zvolila z důvodu možnosti sdílet svůj projekt s ostatními lidmi. Jde o skvělou možnost získat finanční prostředky na vydání dostatečného počtu výtisků knihy, což bych sama nezvládla ze svých zdrojů financovat. Děkuji za tuto možnost :-)

News

Jun 10, 2019 Dezert, který možná neznáte: Makový švestkovník

Mák a švestky tvoří vždy dokonalý pár. Uděláte-li vláčné těsto s tvarohem, vznikne skutečná pochoutka... Recept samozřejmě najdete v kuchařce :-) Výborně chutná vychlazený s porcí pravé šlehačky nebo si jej můžete dát ještě mírně teplý...

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Dobrý pocit, že jsem přispěl(a)

    Přispějete "jen tak" a uděláte tím radost sobě i ostatním neboť knížka bude i díky vám moci spatřit světlo světa...

    A uděláte samozřejmě radost i mně :-)


    Výši příspěvku se meze případně nekladou!

    V případě, že si kuchařku zakoupíte vám ráda napíši věnování, text dejte do poznámky.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 990 from 1000
    Kuchařka Sladká tečka za akční cenu

    Pro prvních 1000 nejrychlejších mám kuchařku za skvělou cenu!

    Nechci vám radit, ale tohle je ta správná varianta, pokud si kuchařku chcete pořídit :-)

    Pokud se Vás najde 1000, tak máme peníze na kuchařku "doma", a proto volím tento počet.

    Vy získáte slevu, mně pomůžete splnit si sen, což mi přijde fér...


    Pokud si knihu nevyzvednete přímo v Rokycanech, připočtěte si prosím a uhraďte navíc k této částce ještě  70,- Kč na poštovné .

    Každému ráda napíši věnování, nezapomeňte prosím do poznámky napsat text, děkuji.

     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 9.86
    (CZK 249)
  • sold 4
    Kuchařka Sladká tečka

    Získáte kuchařku plnou krásných barevných fotografií a skvělých receptů. Ráda vám napíši osobní věnování. Text prosím napište případně do poznámky.

    Již jen samotný pohled na obal knihy nabudí vaše chuťové buňky, natož až podle ní začnete doma kuchtit.



    Pokud si knihu nevyzvednete přímo v Rokycanech, připočtěte si prosím a uhraďte navíc k této částce ještě  70,- Kč na poštovné .

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.83
    (CZK 299)
  • sold 1
    Kuchařka pro vás a kámošku

    2 kuchařky Sladká tečka s věnováním a podpisem autorky pro vás a kamarádku, maminku, babičku, tetičku, kolegyni... :-)
    Výhodný balíček 2 knih, kde platíte pouze 1 poštovné.


    Text, který si přejete v knize mít mi prosím napište do poznámky.

    Pokud si knihu nevyzvednete přímo v Rokycanech, připočtěte si prosím a uhraďte navíc k této částce ještě  70,- Kč na poštovné.

     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.67
    (CZK 598)
  • sold 0
    Křest knihy + 1 kniha Sladká tečka

    Účast na křtu knihy v Rokycanech. Seznámení s autorkou, příjemné setkání a popovídání nejen o pečení sladkých dobrot.

    Obdržíte 1 výtisk knihy Sladká tečka.


    Výborné občerstvení je součástí odměny.

    Ráda se vám do knížky podepíši a napíši věnování jaké si budete přát.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • sold 0
    5knih + 1kniha jako bonus

    Domluvte se s kamarádkami, udělejte hromadnou objednávku na 5 knih a získejte 1 výtisk kuchařky Sladká tečka navíc! Zároveň ušetříte i na poštovném neboť vám zašlu vše v 1 balíku.

    Pokud si knihu nevyzvednete přímo v Rokycanech, připočtěte si prosím a uhraďte navíc k této částce ještě  90,- Kč na poštovné.

    Ráda vám napíši do každé knížky věnování, poprosím vás o připsání textu k poznámce.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.17
    (CZK 1,495)
  • sold 0
    Sponzor knihy

    Obdrží  3 výtisky s věnováním a podpisem autorky.

    Zároveň bude zveřejněno jeho logo na čestném místě v knize.

    Sponzor bude mít možnost krátké prezentace formou fotky a příspěvku na Instagramu a Facebooku autorky.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    VIP sponzor knihy

    Obdrží 5 výtisků knihy s věnováním a podpisem autorky.

    Zveřejnění loga sponzora na čestném místě v knize s možností širší prezentace (odkaz na webovou stránku, pár slov o jeho nabídce, 1 fotografie).

    Vhodné zejména pro sponzory, jejichž činnost souvisí s tématem knihy (například výrobce mléčných produktů, čokolády..., pomůcek pro cukráře a hospodyňky).

    Sponzor bude mít navíc možnost opakované prezentace (6 příspěvků) formou fotky a příspěvku na Instagramu a Facebooku autorky.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)