Otevři Srdce - tvorba videí pro dobročinné účely

Podpořte rozběhnutí projektu Otevři Srdce! Vybrané finanční prostředky poslouží na tvorbu desítek videí, zaměřených na lidi a zvířata v nouzi - např. video pro Emičku s DMO, video pro útulek Handipet Rescue, spot pro chráněnou dílnu Hanasen z.s.a další...

Author: Michal Matuška

EUR 81
pledged of EUR 19,025

0%

0% completed

7 contributors pledged

Community, Film

All or nothing. Project finished on Jun 20, 2019 at 13:39.

Show all rewards

Jak to začalo

Jsem zakladatelem společnosti Orchisfilm a hlavní kameraman seriálu Krajinou Domova České televize. Dělal jsem videa pro Ministerstvo životního prostředí, Lesy ČR, CHKO, AOPK atd. Naše videa vyhrála hlavní cenu na filmovém festivalu TOURfilm v K. Varech. Postupem času se však projekty odkláněli od mého hlavního záměru pomáhat lidem a přírodě. Proto jsem se rozhodl opustit větší projekty a naplno se věnovat videům pro dobročinné účely. Právě s touto vizí vznikl projekt Otevři Srdce. Na projektu nyní pracují kromě mě ještě studentka Veterinární Univerzity Vendula Odkladalová a Mgr. Veronika Królová Ph.D., zaměstnankyně Krajského úřadu Jihočeského kraje, Odboru životního prostředí, zemědělství a lesnictví

Naše cíle aneb na co využijeme vybrané finanční prostředky

Naším dlouhodobým záměrem je tvorba videí pro lidi a zvířata v nouzi, pro neziskové organizace a environmentální vzdělávání. Vybrané finanční prostředky budou použity například na tyto věci:

- video, zobrazující příběh Emičky s dětskou mozkovou obrnou a podpora veřejné sbírky pro Emičku (rodina platí drahé rehabilitace),

- tvorba videa pro Handipet Rescue (azyl pro handicapované, týrané a opuštěné psy a kočky u Mělníka),

- tvorba videa pro chráněnou dílnu Hanasen z.s. v Brně, která pomáhá handicapovaných lidem a seniorům uplatnit se na trhu práce a vydělat si na živobytí,

- několik desítek videí s vlastními tématy, zaměřených na environmentalistiku a ochranu zvířat (Vliv ohňostrojů na zvířata, Nekrmte labutě pečivem, Třídění odpadů, Mini prasátka v drobno - chovech a další),

- další videa... (ozývají se nám lidé s prosbou o video, ale v současné situaci nemáme dostatek financí na jejich realizaci. To, které videa vybereme, závisí od konkrétních příběhů a samozřejmě od financí, které se nám podaří vybrat na hithit.cz, proto je těžké dále konkretizovat),

- platba reklamy pro naše videa - chceme, aby videa oslovila co nejvíce lidí a ti tak mohli přispět konkrétnímu člověku / organizaci, jehož příběh je oslovil,

- podpora chráněné dílny, která nám vyrobí hrníčky s logem, které budou sloužit jako odměny v rámci projektu na hithit.cz,

- dary pro útulek Handipet Rescue (granule, konzervy, hračky) a další útulky pro zvířata, které slouží jako jedna z odměn na hithit.cz (přispěvatel obdrží fotografii pejska s darem a s poděkováním),

- koupě automobilu v hodnotě asi 30 000 Kč, abychom mohli za natáčením jezdit i s veškerou technikou (v současné době si auto na výjezdy půjčujeme od rodinných příslušníků),

Detaily

Na tyto videa a samotné natáčení vydáváme nemalé finanční prostředky a všechen čas. Bez další pomoci nemůžeme brát další projekty. Hithit je pro nás možnost, jak dále pomáhat těm, kteří to potřebují. Tvorbě dobročinných videí věnujeme všechen svůj čas a úsilí. Hlavní režisér a kameraman (Michal Matuška) proto opustil své dřívější zaměstnání a nyní se naplno věnuje práci pro Otevři Srdce. Je to naše práce i poslání.

Různé útulky a organizace či samotní handicapovaní lidé nemají peníze na tyto nákladné videa. Nakolik jim chceme pomoci s osvětou, finančními sbírkami či hledáním sponzorů, děláme pro ně tyto videa zdarma. Pomoci se tak dostane těm, kteří to skutečně potřebují.

... a ještě něco navíc

Už po dvou dnech od zveřejnění prvního videa Útulek Tibet, které naleznete na našich stránkách, dosáhlo toto video asi 10 000 zhlédnutí. Hned nato nás začali oslovovat další organizace se zájmem o video.

Proč to děláme?

Máme velkou potřebu svými videi ukázat, že tento svět může být lepším místem a že existuje mnoho způsobů, jak ovlivnit dění kolem.

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Dobrý pocit

    Děkujeme Vám, že jste se rozhodli podpořit právě náš projekt! Vaše peníze budou využiti pro dobrou věc a dobrý pocit Vám za to právem patří.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 5
    Soukromé video z natáčení s poděkováním

    Díky jednomu příspěvku podpoříte dvě věci najednou - náš projekt a zároveň koupíte konzervu / balíček granulí / hračku do útulku pro zvířata, ve kterém budeme i díky Vašemu daru točit video. Po skončení natáčení obdržíte emailem jako dárek krátké video pejska s Vaším darem i s poděkováním.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 9.91
    (CZK 250)
  • sold 0
    Předpremiéra videa + hrníček s logem OTEVŘI SRDCE

    Buďte první, kdo uvidí jedno z našich videí ještě před jeho zveřejněním. Jako dárek za Váš příspěvek, obdržíte emailem heslo k zamčenému videu, které jsme ještě nevypustili do světa.

    Jako bonus si vychutnejte ranní kafíčko i s dávkou dobrého pocitu v hrníčku s naším logem. Koupí hrníčku přispějete na náš projekt a zároveň podpoříte handicapované lidi v chráněné dílně, která hrneček vyrábí. Děkujeme.

    Prosím přidejte k částce 75 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.82
    (CZK 500)
  • sold 0
    Předpremiéra videa + triko s logem OTEVŘI SRDCE

    Buďte první, kdo uvidí jedno z našich videí ještě před jeho zveřejněním. Jako dárek za Váš příspěvek, obdržíte emailem heslo k zamčenému videu, které jsme ještě nevypustili do světa.

    Jako bonus obdržíte i triko s logem Otevři Srdce. Užívejte si jeho pohodlí i s hřejivým pocitem, že jste přispěli na dobrou věc. 

    Prosím přidejte k částce 75 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.64
    (CZK 1,000)
  • sold 0
    Balíček OTEVŘI SRDCE

    Rozhodli jste se podpořit náš projekt vyšší částkou? Tak kromě našeho velikého poděkování pro Vás máme speciální balíček - dostanete od nás triko i hrnek s logem Otevři Srdce, darujete konzervu / balíček granulí / hračku útulku a Vaše jméno či logo firmy uveřejníme na našem webu i s poděkováním. Kromě toho dostanete i heslo k uzamčenému videu ještě před jeho zveřejněním.

    Prosím přidejte k částce 75 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 198.18
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Balíček Sponzor

    Balíček Sponzor obsahuje kromě Balíčku OTEVŘI SRDCE i místo v jednom videu pro Vaše jméno / logo firmy s poděkováním. Děkujeme, že nám pomáháte.

    Prosím přidejte k částce 75 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 396.35
    (CZK 10,000)
  • sold 0
    Balíček VIP

    Náš VIP balíček obsahuje kromě Balíčku OTEVŘI SRDCE i místo pro Vaše jméno / logo firmy s poděkováním celkem v 5 našich videích. Děkujeme, že nám pomáháte.

    Prosím přidejte k částce 75 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 1,981.77
    (CZK 50,000)
  • sold 0
    Balíček Speciál

    Náš speciální balíček obsahuje kromě Balíčku OTEVŘI SRDCE i místo pro Vaše jméno / logo Vaší firmy celkem v 7 videích Otevři Srdce s poděkovánim. A nejen to! Jako hlavní odměnu za Váš příspěvek Vám nabízíme, že jedno celé video dle domluvy vznikne díky Vašemu daru se speciálním poděkováním na konci tohoto videa a Vaším jménem či logem.

    Prosím přidejte k částce 100 Kč pro doručení poštou.

    Reward delivery: on address, in over a year after the Hithit project end

    EUR 3,963.54
    (CZK 100,000)