Vztahové NEchutnosti - kniha, která pomáhá

Pomozte mi vydat knihu vztahové NEchutnosti, která pomáhá dvakrát - vám, aby vaše vztahy byly chutné a dětem, které z výtěžku knihy podpořím.

  • Ilustrace

EUR 4,803
pledged of EUR 3,936

122%

122% completed

144 contributors pledged

Literature

All or nothing. Project finished on May 17, 2019 at 12:14.

Show all rewards

Iva Pondělíková a Psychotéky

Jsem máma devatenáctileté Anežky, a tu mám úplně nejradši. Hodně ráda mám i svoji práci a vše, co díky ní dělám. Jsem kouč, konzultant v řízení změn, trenér koučů a šéfů. A taky spisovatelka.

A díky tomu všemu vznikly před sedmi lety Psychotéky. Chtěli jsme přispět tam, kde je to potřeba. A chtěli jsme o to požádat i lidi, se kterými spolupracujeme. Jak to děláme? Namísto natažené dlaně pořádáme různé akce jako poděkování za příspěvek na dobrou věc. Vytváříme lehkost a uvolněnost, proto u nás dostanete i víno, protože už nejste v práci. Je to vlastně vinotéka pro duši. 

Výtěžek posíláme dle našeho srdcového výběru tam, kde je třeba.

Stejně tak to bude i s mojí druhou knížkou. Tím, že si ji koupíte, anebo si vyberete jinou odměnu, pomůžete dětem, které neměly v životě takové štěstí.

Proč Hithit?

Napsala jsem knížku vztahové NEchutnosti. Stojí za přečtení. Je drsná, hustá a pravdivá. Třeba vás uchrání od velkých vztahových pádů. Nebo se vám to nebude stávat znovu a znovu.

O čem to vlastně bude? Všechny vztahy, které rozvíjíme na základě falešných představ o tom "jak to má správně být" nebo "že něco nutně potřebujeme od toho druhého", jsou připraveny k odumírání, chladnutí, ... pak končí smrtí. Neumírají samy od sebe. To my jsme jim k tomu pomohli. Odsoudili jsme je k zániku, někdy mučili a nakonec popravili. Praktiky středověkých inkvizicí jsou proti tomu čajíček.

V knížce najdete dvanáct lyricky laděných vztahových hororů. Pár “komentářů chytré tety”:) a také prevenci před bolestivými ztroskotáními nazvanou “chci si zapamatovat”. Nebude to úplně veselé čtení, ale vždycky tam najdete naději. Naději pro sebe.

Ukázka z knihy

Bez klobouku bos(s)

Zase ve Skotsku. Je to celé mlhavé. Vlastně nevím, proč tu jsem. Jasně, v práci. Ta konference. 

Vysoká štíhlá žena se ve velmi volně padnoucím kostýmu, vlastně trochu velkém, a v pánských lakovkách prochází vřesovištěm. Vyklouzla z odpoledního programu. Z konferenčního centra "inthemiddleofnowhere" vyběhla přímo do vřesovišť. Divné. Utíká z tepla a od chutných kofíbrejků. Účastníci sedí a klimbají po obědovém skopovém, zatímco přednášející se zoufale snaží získat jejich pozornost. Přitom téma není úplně k zahození. 

"Ááá." Tady se dá dýchat. Vítr se nechce smířit s jejím kabátem, ale na knoflík u krku nemá. Tak se alespoň vkrade do ulízlého ohonu a po chvilce z něj uzme černou gumičku. Mžení vytváří na obličeji větší a větší krůpěje a už... první potůček stéká k sevřeným rtům. Linda si přitáhne límec kabátu k uším. Zastaví se a konečně se rozhlédne. Temná obloha, úplně černá skaliska a moře. Nebo je to oceán? Ze zeměpisu by teď bývalá premiantka propadla. Tříštící se vlny odhalí na chvíli existenci bílé barvy a pak vše potemní. A zase bílá naděje, znovu požraná temnou silou. Ještě jedna barva tu nenápadně vládne. Ale vládne. Růžová. Růžová vřesová. Někdo od Diorů by tuhle kombinaci vyhlásil za vítěze století. Dior. To bývala její oblíbená značka. Tolik tenkrát utrácela. Tenkrát v životě před Richardem...

Chci si zapamatovat, že...

... když chci s někým být, musím si o to říci. Koncept “sedávej panenko v koutě” může totálně selhat. A když nás nakonec někdo náhodou objeví, budeme zahořklí, nepřipravení, nenávistní a možná mrtví. 

... když si řeknu o to, že chci s někým někam jít nebo být, jedna z odpovědí, které mohu dostat, je NE... No a co. Lepší, než to nezkusit. Zkuste si nezkusit a slůvko kdyby zaplní hlavu jako hračky dětskou poličku. 

Jak vypadají akce Psychoték

  • Krátké kurzy se sklenkou vína na nejrůznější témata; problematickými vztahy počínaje, přes tajemné feng shuej, šamanské ochutnávky, meditace, výcviky v randění, malování akvarelů, výlety do našeho sebevědomí,... až po praktické vyjednávání či jógu. Celý program najdete na www.psychoteky.cz. A stále jej aktualizujeme.
  • Parta psychoběžců zažívá neskutečné zážitky v poklusu a jejich korunou je běh ve společnosti dětí na vozíčku. To jsou naši praví vítězové. 

  • Nejveselejší módní akce s holčičí partou, kde směňujeme nádherné kousky našich botníků, šatníků a kabelkovníků. 

  • Skupina spisovatelů Ostré tužky vytváří svá ulítlá díla a baví tím sebe i ostatní

  • Z každého prodaného výtisku mé knihy Egootroctví posíláme kus peněz dál.

Vše zmíněné je otevřené komukoliv dalšímu. 

Komu jsme už pomohli?

Nedokážu vyjmenovat všechno. Ani říci, kdo je nejdůležitější. Takže namátkou:

  • malá Terka, Hynek, Kuba a další děti, které v životě neměly zdravotně štěstí a každý krok je stojí spoustu dřiny;

  • velká Katka, o které platí to stejné;

  • nezapomínáme na ty, kteří se starají, pracovníky azylového domu na Moravě, zaměstnance hospicu v Liberci;

  • podporujeme vlastní podnikání vozíčkářů Hvězdný bazar;

  • nevyhýbáme se společensky kontroverzním tématům, jako jsou bezdomovci, lidé po výkonu trestu nebo obchod s bílým masem.

Pomozte mi knihu vydat, abych mohla dále pomáhat ostatním. Baví mě to a budu moc ráda, když vás to bude bavit s knihou vztahových NEchutností v ruce.

News

May 13, 2019 3...2...1

Poslední možnost přispět na dobrou věc, respektive dvě dobré věci. Kmotra už máme, jen nevíme, kdo to je, tak vlastně pořád hledáme :-) V odměnách je pořád z čeho vybírat. Děkujeme všem, co už si vybrali a přispěli a všem, kteří to po naší intervenci teprve udělají.  

More

May 2, 2019 110 % a jedeme dál

Pankáčská zpověď “vztahové NEchutnosti” 110%!!! Děkuju. Dík patří vám, přátelům se srdcem na pravém místě. Pomohli jste, a to významně. Ale jedeme dál. Dává to smysl... Když ještě přispějeme, Elena dostane více na léčení a náklad knihy, která bude pomáhat i po skončení kampaně, bude větší... Když…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 15
    Podporovatel projektu

    Podpořte vznik knihy a její šíření prostě jen tak, pro dobrý pocit, protože můžete. Chce-li přispět více, jednoduše částku navyšte. Díky.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 51
    Kniha vztahové NEchutnosti s věnováním

    Knihu si vyzvednete u nás. Pokud chcete knihu poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 10.73
    (CZK 270)
  • remaining 3 from 30
    Knižní sourozenci Egootroctví a vztahové NEchutnosti

    Kniha EGOOTROCTVÍ předchází vztahovým NEchutnostem. Ukazuji v ní, jak funguje egočást každého z nás, jak nám hází klacky pod nohy, omezuje naši svobodu a šlape po štěstí. Děláme si to sami. Naštěstí realita není úplně ponurá. Máme i další část sebe samých. A ta nás umí osvobodit od měl bych, musím, nesmím, od všech pout, kterými jsme si během života svázali ruce. Je to náš život. Přes 80 tisíc z prodeje této knížky jsme již poslali na dobré účely. A budeme v tom pokračovat.
    Knihy si vyzvednete u nás. Pokud chcete knihy poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun.
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 21.47
    (CZK 540)
  • sold 4
    Duopack 1+1 knihy vztahové NEchutnosti

    O kartáček na zuby a vztahové NEchutnosti se přeci nebudete dělit. Pro něj+pro ni, pro něj+pro něj, pro ni+pro ni, prostě pro to! Knihy si vyzvednete u nás. Pokud chcete duopack poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 21.47
    (CZK 540)
  • remaining 9 from 20
    Večerní psychotéka Vztahové NEchutnosti + kniha

    Všechny vztahy, které rozvíjíme na základě falešných představ o tom "jak to má správně být" nebo “že to tak být nemá”, jsou připraveny k odumírání, chladnutí, ... pak končí smrtí. Neumírají samy od sebe. My jsme vrazi. Odsoudili jsme je k zániku, někdy mučili a nakonec popravili. Praktiky středověkých inkvizicí jsou proti tomu čajíček. Nikde tolik neřádí naše ega jako ve vztazích. 
     
    Když odhodíme očekávání o tom, jakou má mít vztah podobu a kvalitu, začneme jej plně žít. Ucítíme vzájemné propojení, které je větší a silnější než my.
    Termín: 11.6.19 18-20 v Praze 
    Knihu si vyzvednete u nás. Pokud chcete knihu poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun. 
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.80
    (CZK 800)
  • remaining 20 from 20
    Psychotéka Meditace není mučení s autorkou knihy

    “Musíš správně sedět, nehýbat se, správně dýchat. A už vůbec nesmíš na nic myslet.... Jo a musíš to vydržet aspoň 30 minut!!”

    Takto si nepředstavuju vstup do prostoru nekonečných možností, do prostoru, kde vládneme přirozenou silou, kde tvoříme, hrajeme si, jsme svobodní, žijeme naplno. Je to místo, kde je nám lehko a kde jsme doma a sami sebou.
    Učím meditovat už dlouho. Hlavně manažery. A dělám to hodně jednoduše. Neplanou u toho svíce, nevoní kadidlo, nejsme zamotaní do speciálních látek a černého kocoura Mikeše nechávám doma. Ráda bych ukázala nám všem, že meditace je něco, co dávno známe a občas praktikujeme. Že to není pouze určitý druh sezení a určitý stav mysli a že není jen jedno jediné správné.
    Meditace v tradičním pojetí nemusí být to pravé pro každého. Ale jestě jsem nepoznala nikoho, kdo by si nenašel svoji vlastní cestu ke své pravé podstatě.

    Ke dvouhodinovému zkoumání našich vnitřních stavů si vyberte jako dárek na cestu domů buď moji knihu “EGOotroctví” nebo “vztahové NEchutnosti”.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 31.80
    (CZK 800)
  • remaining 1 from 2
    S autorkou knihy na běh i na pivo

    Čestné místo v týmu ve finále Vltava Run 2019
    Vltava run je víc než závod. Zaběhněte si se mnou závěrečnou etapu tohoto štafetového závodu, který letos poběžíme s týmem Psychoték a s Terezkou na vozíku již podruhé. Řeč nejen o knize se mnou bude v cíli, kde vás pozvu na pivo.
    Termín: 12.5.19 v Praze v odpoledních hodinách

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35.78
    (CZK 900)
  • remaining 33 from 45
    Křest a autorské čtení + kniha

    Na křtu knihy nejenže získáte podpis a věnování, ale užijete si občerstvení a dobrou společnost. Kousek z knihy vztahové NEchutnosti přečtu, pak ale předám štafetu dál, protože číst nahlas umí jiní daleko lépe a bez trémy)). 
    Termín: 13.6.2019, v Praze
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 43.73
    (CZK 1,100)
  • remaining 1 from 10
    Vztahové NEchutnosti: Druhý přídavek

    Balíček 5 knih, ať máte NEchutný dárek i pro kamarády. Přidávám rovnou 10 balíčků! Knihy si vyzvednete u nás. Pokud chcete balíček knih poslat poštou, přidejte prosím ještě 75 korun.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 44.17
    (CZK 1,111)
  • remaining 14 from 20
    Jednodenní workshop o nenásilné komunikaci ve vztazích + kniha

    Jsem přímá žačka Marshala Rosenberga, zakladatele nenásilné komunikace. Tomuto přístupu se věnuji již 15 let a čerpám z něj ve všech oblastech svého života. Provedu vás ve zkratce tím nejdůležitějším, ukážeme si, co se dá udělat ve vaší konkrétní situaci, tak aby jste neprožívali vztahové NEchutnosti. Budeme mluvit o partnerech, rodičích, dětech, šéfech, podřízených i kamarádech a kamarádkách. 
    Termín: 27.8.2019 (9:00-17:00), v Praze 
    Knihu si vyzvednete u nás. Pokud chcete knihu poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 139.14
    (CZK 3,500)
  • remaining 5 from 5
    Permanentka na 10 psychovstupů + kniha

    Pokud se chcete podívat na některé z večerních kurzů Psychoték a posedět s námi se sklenkou vína v ruce, čekají na vás zajímavá témata, jako Nadechni se do života, Tak trochu šamanská psychotéka, Škola meditace, Vyjednávání, Akvarelová malba květin nebo vztahové NEchutnosti jako workshop. Celý program najdete na www.psychoteky.cz. Postupně jej doplňujeme.
    Permanentku dostanete e-mailem a knihu si vyzvednete u nás. Pokud chcete knihu poslat poštou, přidejte prosím ještě 50 korun. 
    Permanentka je přenosná, takže můžete vyrazit s kýmkoliv a platí 12 měsíců. 
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 202.74
    (CZK 5,100)
  • remaining 1 from 1
    Kmotra knihy

    Kmotr a kmotra knihu slavnostně pokřtí při soukromé akci v Praze a obdrží jeden z prvních výtisků knihy. A také je oba čeká překvapení.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 397.54
    (CZK 10,000)
  • Sold out!!
    Vztahové NEchutnosti

    Balíček 5 knih, ať máte NEchutný dárek i pro kamarády.
    Knihy si vyzvednete u nás. Pokud chcete balíček knih poslat poštou, přidejte prosím ještě 75 korun.

     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 44.17
    (CZK 1,111)
  • Sold out!!
    Vztahové NEchutnosti: Přídavek

    Balíček 5 knih, ať máte NEchutný dárek i pro kamarády. Přidávám 5 balíčků, první várka byla hned pryč!
    Knihy si vyzvednete u nás. Pokud chcete balíček knih poslat poštou, přidejte prosím ještě 75 korun.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 44.17
    (CZK 1,111)
  • Sold out!!
    Kmotr knihy

    Kmotr a kmotra knihu slavnostně pokřtí při soukromé akci v Praze a obdrží jeden z prvních výtisků knihy. A také je oba čeká překvapení.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 397.54
    (CZK 10,000)