Monografie Cesty tvorby

POMOZTE NÁM VYDAT MONOGRAFII ... a staňte se tak součástí jejího příběhu! Příběhu českého malíře Karla Práška, s informacemi o jeho tvorbě i životě, s krásnými barevnými fotografiemi jeho obrazů. Vydá KANT, přední a prestižní nakladatelství.

Author: Ivana Beranová

  • Peinture EVB

  • Composition

  • Veselý chlapík

  • Hledání tvaru

  • Vnitřní křehkost

  • Peinture No. 46

  • Modrá trať

  • Noční Marseille

  • Černo-bílo-šedá

  • Déšť

  • Écriture

  • Modročervená

  • La Voie T

  • Ilustrační foto odměny - kresba

  • Rozhovor s autorem v časopisu Online Art

  • Plakát výstavy

  • Pozvánka na výstavu

  • Ilustrační foto odměny - vyřezávané figurky

  • Ilustrační foto odměny - kruhový obraz

EUR 289
pledged of EUR 9,895

2%

2% completed

6 contributors pledged

Art, Literature

All or nothing. Project finished on Feb 1, 2019 at 14:13.

Show all rewards

POMOZTE NÁM VYDAT MONOGRAFII  ... a staňte se tak součástí jejího příběhu!

Jak to začalo 

Asi před půlrokem jsme se s Karlem setkali na jedné z jeho výstav. Mluvili jsme o jeho začátcích, ale i o tom, jak moc se mu podařilo se od devadesátých let prosadit doma i v zahraničí. Seděli jsme spolu u skleničky dobrého červeného. A najednou přišel ten nápad. "Vždyť ty vlastně ještě nemáš svou autorskou monografii!" Něco, co by podrobně a v celkové návaznosti na dobovou situaci mluvilo nejen o tvorbě, ale i o tom, jaký je Karel Prášek člověk. Jak a kde trávil dětství, co ho dovedlo k jeho tvorbě a co chystá dalšího. Hned jsem viděla tu jeho specifickou jiskru v oku ... Slovo dalo slovo a našli jsme jak nakladatelství, tak zkušeného autora. Víc neprozradíme. Ale rozhodně je se na co těšit. 

Co je naším cílem

Naším cílem je vydat monografii malíře Karla Práška. Počítáme s nákladem zhruba 700-1000 ks, podle toho, kolik se nám celkově podaří vybrat peněz. Jednalo by se o větší formát knihy, doporučovaný rozměr 240x280mm, o celkovém rozsahu kolem 250 stran. Na kvalitním papíře vhodném pro tento typ publikací, s kvalitními reprodukcemi obrazů, s vloženými texty z dobových dokumentů a překlady do a z Fj. Nakladatelstvím bude osvědčený KANT. K realizaci monografie dojde přibližně v I. pololetí 2020, aby tak mohl být pokryt autorův požadavek na vydání knihy k jeho sedmdesátým narozeninám.

Každý přispěvatel obdrží odměnu! Od signovaných autorských kreseb, přes sady ručně vyřezávaných loutek-hraček, s autorským designem, vhodných pro rozvíjení fantazie Vašich ratolestí nebo jako originální dárek, až po samotnou monografii, kterou takto získáte za nižší cenu, než následně v běžné prodejní síti a kterou můžete obdivovat sami nebo uplatnit také jako originální dárek, k tomu s věnováním od autora. Dále originální obrazy od autora, s věnováním a certifikátem pravosti. Přispěvatelé, kteří investují vyšší částky - od 10.000,- včetně a výše, budou mít možnost si do monografie zadat celostránkovou inzerci. Také jejich jména budou s poděkováním v publikaci uvedena. Všichni donátoři od 10.000,- výše také obdrží samotnou monografii s věnováním od autora a pozvání na křest doprovázený výstavou obrazů. Hlavní sponzor bude mít své logo umístěné na titulní stránce. Výši příspěvku samozřejmě lze vykazovat jako odečitatelnou položku od daňového základu. S nakladatelem lze po dohodě domluvit i dotisky či poskytnutí případných kusů navíc pro potřeby donátora. 

Detaily o publikaci 

Monogafie je věnována českému malíři Karlu Práškovi. Dětství a mládí strávil autor vzhledem k novinářskému povolání svého otce v zahraničí, mj. ve Francii. Navštěvoval École Nationale Superiéur des Beaux Arts v Paříži, ateliér abstraktní malby Gustava Singiera. Studia ale vzhledem k tehdejší politické situaci nemohl řádně dokončit ani ve Francii, ani po návratu do ČR na AVU. Přesto po celý svůj život nepřestal tvořit a po roce 1989 se pomalu začal vracet jak na českou, tak zahraniční scénu. Publikace podává ucelené a souhrnné informace o dosavadní tvorbě a díle umělce. Pojednává o jeho individuálním příspěvku do světa výtvarného umění svým autentickým výrazem i poselstvím. Kniha vyjde v nakladatelství Kant, jednom z našich předních a prestižních nakladatelství se zkušeností s vydáváním výtvarných publikací i monografií.

Kniha samotná bude mít reprezentativní charakter, bude opatřena tvrdými deskami a přebalem s reprodukcí vybraného díla. Kromě textů obsahujících jak životopisná fakta, tak zajímavosti o jeho životě, bude mít i odborné části o vývoji jeho výtvarného díla. V publikaci bude také 60 dokumentárních archivních fotografií. Informace o autorovi a díle budou zasazeny do celkového historického i výtvarného kontextu doby. Ve kterékoli knihovně se bude vyjímat jako zcela originální publikace!

... a ještě něco navíc

Vydání knihy bude následně doprovázeno alespoň jednou další veřejnou akcí spojenou s výstavou autorových obrazů ... a tedy i možností další propagace případných dárců. Tuto akci bude také v určitém rozsahu zaštiťovat Velvyslanectví Francouzské republiky. Po dohodě lze uspořádat prezentačních akcí i více. 

Kdo jsme?

Jsme dlouhodobý umělecko-produkčně-kurátorský tandem. Vzájemně spolupracujeme na budování celkového povědomí o autorovi. Společně jsme uspořádali několik výstav, snažíme se publikovat o autorovi články v médiích, na internetu. Nebo třeba nabízet jeho obrazy jednotlivcům i institucím, účastnit se benefičních akcí. Hledáme společně taková řešení, která přispějí k propagaci jeho díla. Kromě profesionálních zájmů nás spojuje dlouhodobé přátelství a také radost ze společných projektů a času, který tak díky tomu můžeme věnovat činnosti, která nás spojuje a baví. 

Proč to děláme? 

Důvodem uvedení našeho projektu na HitHit je snaha o získání potřebného obnosu peněz k tomu, aby se mohl realizovat další z kroků autorovy propagace, protože jeho dílo si to svým rozsahem i pojetím zaslouží. Je to malíř, jehož dílo rozvíjející i přesahující domácí tradice si vydobylo místo svou autenticitou i poselstvím. A v neposlední řadě také fakt, že by to pro něj byl krásný dárek ke kulatinám! 

2015-50, "BLEU + 3 ROUGES" 45x61 akryl

2014-50 "HO-DUB MARRON" 45x50 akryl

2014-57, "BAREVNÁ FRÍZA" 50x61 akryl

2015-80 "BAREVNÝ HO.DUB" 50x35 akryl

2017-16, "NOČNÍ SVĚTLO" 45x50 akryl

2017-44, "HO-DUB 44/17" 55x46 akryl

2017-68, "MIDI 68-17" 55x46 akryl

2017-72, "Podzim do hněda" 40x40 akryl

2018-34, "ZELENÝ HO-DUB" 61x50 akryl

2018-38, "Vrásnění II." 35x35 akryl

2018--39, "Mé barevné zvyky" 61x50 akryl

2018-42, "Vrásnění  I." 50x50 akryl

2017-60, "Mezi zelenou+červenou" 40x35 akryl

News

Dec 21, 2018 Fotografie konkrétních odměn

Fotografie konkrétních odměn - velkých obrazů - jsou umístěny v Detailním popisu. Zorientujete se podle názvu díla. Ilustrační fota menších odměn - kruhových obrazů, vyřezávaných figurek a ukázka kresby jsou hned na úvodní stránce v galerii obrázků. Stačí klikat na šipky vpravo nebo vlevo. Po…

More

Dec 19, 2018 19.12. Karel dokončuje nástěnou malbu

Karel dnes dokončuje jeden z jeho nástěnných projektů. Originální!

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 2
    Originální autorská kresba velikosti pohlednice

    Originální autorská kresba velikosti pohlednice, na kvalitním papíře, s podpisem autora.
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Originální autorská kresba A5

    Originální autorská kresba A5, na kvalitním papíře s poděkováním a podpisem autora. 
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 50 from 50
    Originální sada tří autorských kreseb A5

    Originální autorská sada 3 kreseb A5, na kvalitním papíře s poděkováním na přiložené separátní kartě a podpisem autora na každé z kreseb. 
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 28 from 30
    Originální sada dvou autorských artefaktů-figurek 20cm

    Originální autorská sada 2 figurek-zvířátek o velikosti 20cm vyřezaných z dřevěné desky, na povrchu ručně malovaných autorem,  s poděkováním a podpisem autora na separátní kartě.
    Kromě toho, že jsou figurky hračkou, lze  je i postavit např. do vitrínky nebo na poličku díky jejich spodní stojací plošce.
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • remaining 49 from 50
    Monografie Cesty tvorby

    Monografie Cesty tvorby s věnováním od autora, kterou takto získáte za nižší cenu, než následně v běžné prodejní síti a kterou můžete obdivovat sami nebo uplatnit jako originální dárek. Kniha vyjde v nakladatelství Kant, jednom z našich předních a prestižních nakladatelství.
    Kniha samotná bude mít reprezentativní charakter, bude opatřena tvrdými deskami a přebalem s reprodukcí vybraného díla. Kromě textů obsahujících jak životopisná fakta, tak zajímavosti o autorovu životě, bude mít i odborné části o vývoji jeho výtvarného díla. V publikaci bude také 60 dokumentárních archivních fotografií. Informace o autorovi a díle budou zasazeny do celkového historického i výtvarného kontextu doby. Ve kterékoli knihovně se bude vyjímat jako zcela originální publikace! 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • remaining 30 from 30
    Originální sada dvou autorských artefaktů-figurek 35-50cm

    Originální autorská sada 2 figurek-zvířátek o velikosti 35-50cm vyřezaných z dřevěné desky, na povrchu ručně malovaných autorem,  s poděkováním a podpisem autora na separátní kartě. 
    Kromě toho, že jsou figurky hračkou, lze  je i postavit např. do vitrínky nebo na poličku díky jejich spodní stojací plošce.
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 29 from 30
    Kruhový obraz na dřevěné desce o průměru 32cm

    Kruhový obraz na dřevěné desce o průměru 32cm, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti. 
    K převzetí na pražské adrese nebo zašleme na dobírku. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • remaining 1 from 1
    2017-60, "Mezi zelenou+červenou" 40x35 akryl

    Obraz o rozměrech 40x35cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    2017-72, "Podzim do hněda" 40x40 akryl

    Obraz o rozměrech 40x40cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 435.38
    (CZK 11,000)
  • remaining 1 from 1
    2018-38, "Vrásnění II." 35x35 akryl

    Obraz o rozměrech 35x35cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 435.38
    (CZK 11,000)
  • remaining 1 from 1
    2014-50 "HO-DUB MARRON" 45x50 akryl

    Obraz o rozměrech 45x50cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti. 
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)
  • remaining 1 from 1
    2017-16, "NOČNÍ SVĚTLO" 45x50 akryl

    Obraz o rozměrech 45x50cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 593.71
    (CZK 15,000)
  • remaining 1 from 1
    2015-80 "BAREVNÝ HO.DUB" 50x35 akryl

    Obraz o rozměrech 50x35cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti. 
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 672.87
    (CZK 17,000)
  • remaining 1 from 1
    2017-68, "MIDI 68-17" 55x46 akryl

    Obraz o rozměrech 55x46cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 672.87
    (CZK 17,000)
  • remaining 1 from 1
    2015-50, "BLEU + 3 ROUGES" 45x61 akryl

    Obraz o rozměrech 45x61cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti. 
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 752.03
    (CZK 19,000)
  • remaining 1 from 1
    2017-44, "HO-DUB 44/17" 55x46 akryl

    Obraz o rozměrech 55x46cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností celostránkové inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    2018-42, "Vrásnění I." 50x50 akryl

    Obraz o rozměrech 50x50cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností celostránkové inzerce a poděkováním v knize.
    Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Obraz k převzetí na pražské adrese.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    2014-57, "BAREVNÁ FRÍZA" 50x61 akryl

    Obraz o rozměrech 50x61cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti. 
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností celostránkové inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Osobní předání autorem na pražské adrese v jeho ateliéru.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • remaining 1 from 1
    2018-34, "ZELENÝ HO-DUB" 61x50 akryl

    Obraz o rozměrech 61x50cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností celostránkové inzerce a poděkováním v knize.
    ​Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Osobní předání autorem na pražské adrese v jeho ateliéru.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 989.51
    (CZK 25,000)
  • remaining 1 from 1
    2018--39, "Mé barevné zvyky" 61x50 akryl

    Obraz o rozměrech 61x50cm z autorova archivu, s podpisem a poděkováním přímo na zadní straně díla, s certifikátem pravosti.
    K tomu monografie s věnováním od autora a s možností celostránkové inzerce a poděkováním v knize.
    Dále pozvání na slavnostní křest spojený s výstavou obrazů.
    Osobní předání autorem na pražské adrese v jeho ateliéru.
    Odměny spojené s vytištěním monografie budou k dispozici přibližně v prvním pololetí 2020 - předpokládané vydání knihy.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,029.09
    (CZK 26,000)