Slunotisk- český patent z chráněné dílny Mela

Podpořte náš unikát a český výrobek SLUNOTISK, první a doposud neznámý na českém trhu. Podpoříte tím i práci pro lidi v chráněné dílně Mela v Sedlčanech. Místo, kde vzniká nápad, práce i originalita.

Author: Wawa Design

  • SLUNOTISK - SADA A5

  • PRVNÍ ALBUM

  • SLUNOTISK - SADA FOTOGRAF

  • SLUNOTISK - SADA A4

  • 3D OTISKOVACÍ SADA DELUXE

  • 3D OTISKOVACÍ SADA S DÓZOU

  • 3D OTISKOVACÍ SADA SE STUHOU

  • 3D ODLÉVACÍ SADA

  • 3D ODLÉVACÍ SADA S RÁMEČKEM

  • 3D OTISKOVACÍ SADA S TROJRÁMEČKEM

  • 2D +3D OTISKOVACÍ SADA S TROJRÁMEČKEM

  • 3D odlévací sada s dvojrámečkem

EUR 130
pledged of EUR 5,882

2%

2% completed

8 contributors pledged

Art, Design

Sedlčany, Středočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Dec 1, 2018 at 08:56.

Show all rewards

O Slunotisku

Rádi bychom Vám představili náš nejnovější produkt Slunotisk.

Slunotisk jsou kreativní sady, díky nimž může celá rodina společně vytvořit dílo, které bude krásným dárkem nebo výzdobou jejího domova. Se Slunotiskem vzniká vždy originální dílo, pro které není, kromě pomůcek v balení, potřeba nic dalšího než trocha fantazie a vnímavost k okolnímu prostoru, v němž musíme najít něco krásného či zajímavého. Se Slunotiskem zvládnou tvořit dospělí stejně jako nejmenší děti.

V současné době máme v nabídce jen pár desítek prototypů Slunotisku. Jeho výroba je finančně náročná, protože vzniká v české chráněné dílně, kde je (a je to dobře) nezbytný menší tlak na rychlost výroby a objem produkce, což např. prodražuje některé dodavatelské služby.

Přestože je výroba Slunotisku poměrně složitý proces, z chráněné dílny vycházejí výrobky prvotřídní kvality a designu. Chráněná dílna Mela zajišťuje nejen přípravu, ale i kompletaci a expedici všech našich produktů.

Zakoupením Slunotisku proto neuděláte radost jen sobě nebo svým blízkým, ale podpoříte tuzemskou výrobu a pracovní místa lidí, kteří by jinak na běžném trhu práce nenašli uplatnění, nebo jej hledali jen velmi obtížně. Navíc nám pomůžete být s našimi výrobky konkurenceschopnějšími díky tomu, že budeme moci mít Slunotisk ve stálé nabídce.  

Kdo jsme?

Za společností Wawa design, která výrobky z chráněné dílny na trh dodává, stojí od počátku Petra Drvoštěpová. Dlouhodobě působí v oblasti kreativni tvorby i interierového designu. Baví jí vymýšlet inspirativni a kreativni sady pro děti, navrhovat zajímavý design a hlavně uvádět tyto výrobky na trh pro koncové zákazníky.

Simona Šimonovská, která je Petřinou pravou rukou, a bez které by to celé nemohlo fungovat, je zase precizní a má přehled v celém procesu provozu.

První kreativní sadu jsme společně vytvořily již před 10-ti lety a prodáváme ji dodnes. Rodiče si díky ní mohou v pohodlí domova vytvořit krásnou vzpomínku na své miminko - 3D odlitek. Tato prvotina se s postupem doby rozrostla až do současných 12-ti různých kreativních sad.

Hned od počátku jsme hledaly propojení s chráněnou dílnou, která by mohla relizovat a expedovat tyto sady. Jedná se o jednoduché činnosti, které mohou vykonávat lidé s různým typem pracovního znevýhodnění pod vedením zkušených sociálních pracovniků. Seznámili jsem se se Zdenkou, která vede chráněnou dilnu Mela. Chráněná dílna poskytuje práci více než  20-ti klientům, kteří by jinak nejspíš neměli možnost vůbec pracovat a tudíž se zařadit do společenského a běžného života.Tato krásná a naplňující spolupráce funguje až do dnešní doby. 

Lidé v chráněné dílně, kteří naše výrobky vytvářejí svou každodenní zodpovědnou prací, se tak stali nejdůležitějším článkem naší společnosti. Zkušená vedoucí dílny Zdena Chlastáková umí až zázračně pracovat s jejich potenciálem. Když máte možnost klienty při práci vidět, je to vždy až dojemné, protože vidíte to nemalé úsilí, které do výroby vkládají. Výsledné produkty přitom nesou vysokou kvalitu a téměř nulové množství reklamací a chyb způsobených lidským faktorem. I tak může vypadat v ideálním případě práce v chráněné dílně.

Současný světový trend "fair trade" je směr, který rádi podporujeme, ale ještě vice nás zajímá jak můžeme pomoci lidem kolem sebe! Práce pro lidi v chráněné dílně představuje jejich náplň života a mnohdy i jejich jediný smysl. My se snažíme již 10 let tento jejich i náš smysl naplňovat.

Proč jsme se rozhodli spolupracovat s HitHit.cz?

Nyní se nacházíme v období, kdy se do cesty celému našemu týmu postavil milník, zda budeme moci dále pokračovat, anebo budeme muset naši činnost redukovat.

Již 10 let se snažíme pro lidi vytvářet pracovní pozice a přitom na český trh přinášet kvalitní a oblíbené dárkové a vzpomínkové výrobky pro miminka, děti a jejich rodiče i prarodiče.

Protože v chráněné dílně vyrábíme otiskovací a odlévací sady pro uchování vzpomínek na nejkrásnější chvíle života, snažíme se nalézat produkty, které jsou originální a přitom je u nich možné zajistit výrobu v chráněné dílně, chceme dodávat naše výrobky do české obchodní sítě a věříme tomu, co děláme, rozhodli jsme se nevzdat.

Vyvinuli jsme proto nový produkt Slunotisk a budeme rádi, pokud se Vám zalíbí.

Podpořte nás zakoupením našich výrobků a umožněte nám, abychom mohli i my udržet smysluplný život pro všechny, kdo s námi pracují a sdílejí své životy. 

Děkujeme za podporu a přejeme mnoho krásných chvil a uchovaných vzpomínek s našimi produkty.

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • remaining 20 from 20
    První album pro miminka

    Každé miminko je tak kouzelné, že chceme dokumentovat každý jeho úsměv, pohyb a zachytit tak co nejvíce okamžiků, které plynou jako voda.
    Máme pro tento účel "designový kousek" album, které je tak originální jako Vaše miminko !

     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 13.87
    (CZK 350)
  • remaining 20 from 20
    3D otisk se stuhou

    Snadná možnost jak uchovat 3D  vzpomínku na rychle plynoucí dny v životě miminka je mu pořídit otisk jeho malinké ručičky nebo nožičky.

    Tento  3D otisk v krásném a originálním balení  můžete pořídit i jako dárek. Je na zavěšení s barevnou stuhou pro holčičky i chlapce.

     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 399)
  • remaining 13 from 20
    Slunotisk - kreativní sada A4

    Slunotisk - kreativní sada rozvíjí kreativitu, představivost a manuální dovednosti. Děti si mohou nasbírat květiny či použít jiné předměty. Po vystavení slunci a následnému vymytí vodou, vznikne originální umělecké dílo. Děti zažijí kouzlo, kdy během ponoření do vody dojde k vyvolání obrazu v modrých barvách!
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 15.81
    (CZK 399)
  • remaining 20 from 20
    Odlitek nožičky - nejdokonalejší 3D vzpomínka

    S 3D odlitkem nožičky nebo ručičky Vašeho miminka Vám zůstane navždy vzpomínka na křehkost a něžnost  období prvního roku. 
    Odlitek můžete pořídit i oběma sourozencům, takže pokud už má miminko staršího sourozence, tak máte dokonalé umělecké dílo a rodinnou památku.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 19.38
    (CZK 489)
  • remaining 19 from 20
    Slunotisk - kreativní sada Fotograf

    Kreativní sada pro všechny členy rodiny...s tvorbou fotografie už dnešní děti nemají žádnou zkušenost ani povědomí o tom, jak fotografie vzniká. Vy si tak společně můžete projít a úspěšně vyzkoušet, jak celý proces funguje a navíc Vám tím vznikne Vaše originální dílo nebo ideální dárek pro Vaše blízké.

     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 19.38
    (CZK 489)
  • remaining 20 from 20
    2D magický otisk nožičky nebo ručičky v dvojrámečku

    2D otiskovací sada je snadný způsob, jak si uchovat vzpomínku na něžnost ručičky nebo nožičky Vašeho miminka. V sadě je i moderní bílý  dvojrámeček, který potěší a ozdobí interiér.

    Kdykoliv projdete kolem obrázku, vzpomenete si na to, jak malá byla ručíčka nebo nožička  Vašeho miminka.
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 23.74
    (CZK 599)
  • remaining 20 from 20
    2D maqický otisk v trojrámečku - otisk pro všechny členy rodiny!

    3D otisk v trojrámečku s možností dvou otisků a fotografie zároveň. V luxusním bílém trojrámečku si zachováte nejněžnější vzpomínku na Vaše miminko.

    Dva otisky, dvě stopy vzpomínek. S fotografií, která vám připomíná nejkrásnější období vašeho života.
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.63
    (CZK 899)
  • remaining 20 from 20
    3D otisk v trojrámečku - rodinná vzpomínka

    3D otiskovací sada s bílým trojrámečkem - skutečný a věrný otisk nožičky nebo ručičky Vašeho miminka.
     
    Moderní design, kvalitní materiály a nejkrásnější vzpomínka.

    Tak malé bylo nejkrásnější miminko na světě. To vaše!
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 39.59
    (CZK 999)
  • remaining 20 from 20
    Balíček 1 (2D magický otisk s trojrámečkem a 3D sada pro zhotovení odlitku )

    Balíček, který potěší každého rodiče nebo prarodiče, protože uchová to nejcennější a připomene nejkrásnější období v životě všech členů rodiny.

    Zhotovíte si 3D skutečný odlitek nožičky a k tomu  3D otisk s fotografii do trojrámečku  v moderním provedení.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 43.55
    (CZK 1,099)
  • remaining 20 from 20
    Balíček 3 (2D otisk s dvojrámečkem, 3D sada pro odlitek a První album pro zachycení vzpomínek)

    Balíček obsahuje úplnou památeční pokladnici pro Vaše miminko.  Nejprve můžete zhotovit  3D otisk ručičky, poté 3D odlitek nožičky a dále pak v Prvním albu uchovat fotografie a další památečné údaje!
     

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 47.51
    (CZK 1,199)
  • remaining 2 from 2
    Workshop v chráněné dílně Mela

    Přijďte mezi nás, ať už jste malý pracovní nebo soukromý kolektiv 5-6  lidí. Jedinečná možnost zažít va vlastní kůži pracovní život v Chráněné dílně. Jako odměnu si můžete vybrat jakýkoli výrobek.
    Doba trvání workshopu 4-5 hodin.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)