Spomienka na Lemmyho III

Koncom roka si opäť pripomenieme ikonu rockovej a metalovej hudby spomienkovým koncertom. Lemmy Kilmister umrel 28.12.2015 vo veku 70 rokov na rakovinu, ale jeho odkaz je večný. Svojou muzikou ovplyvnil mnoho kapiel a jeho odkaz bude stále večný.

Author: Hardrocker

  • Minuloročný koncert. Kapela Eufory

  • Minuloročný koncert. Kapela Mad Frequency

  • Minuloročný koncert

EUR 0
pledged of EUR 1,700

0%

0% completed

0 contributors pledged

Music, Art

Banská Bystrica, Banskobystrický kraj, Slovensko

All or nothing. Project finished on Nov 25, 2018 at 11:28.

Show all rewards

Ako sa to začalo

Myšlienka na tento koncert sa zrodila po úmrtí hudobníka. Lemmy Kilmister s kapelou Motorhead ovplyvnil niekoľko generácii rockových fanúšikov, ale aj hudobníkov. Rok po jeho úmrtí sme usporiadali prvú akciu. Koncert mal priaznivú odozvu a a tak sme išli do druhého ročníka. Tento rok sme sa rozhodli opäť usporiadať spomienkový koncert, pretože odkaz Lemmyho Kilmistera žije ďalej. Každý rok meníme mladé kapely, ktoré prostredníctvom podujatia majú možnosť sa odprezentovať, získať si fanúšikovskú základňu a takto sa dostať do povedomia hudobnej verejnosti. Aj keď je tento večer výhradne striktne postavený na tvorbe skladieb, ktoré sú z autorského pera Lemmyho Kilmistera, zúčastnené kapely majú voľnú ruku pri hraní a tak nevzniká len čisto kopírovanie tvorby. Každá kapela si skladby prispôsobuje svojmu hudobnému štýlu a podujatie tak získava na atraktivite pre návštevníkov.

Čo je náš cieľ?

Posunúť akciu na profesionálnejšiu úroveň a umelcov za svoje hudobné výkony adekvátne odmeniť. V duchu hesla "Aj malé kapely by mali vystupovať ako veľké hviezdy" sme sa pustili do organizácie podujatia. Prvý rok bol iba recesia s pár kamarátmi a fanúšikmi rockových kapiel. Z rôznych koncertov sme poznali niekoľko kapiel a tak sme ich oslovili s myšlienkou koncertu na počesť hudobníka bez ktorého by rocková a metalová muzika nebola v takej podobe ako je dnes. Hudobníkov nadchla táto akcia a začali nacvičovať repertoár zo skladieb kapely Motorhead. Pôvodne sme očakávali účasť zopár desiatok návštevníkov, ale keď návštevnosť prekročila dve stovky a publikum sa skvelo bavilo, kapely museli pridávať a v neposlednom rade nadšené odozvy ktoré rezonovali ešte dlho na sociálnych sieťach a jej chýr sa šíril aj ústnym podaním. To nás presvedčilo, že akcia bude mať svoje pokračovanie. Náš cieľ je posunúť podujatie na vyššiu úroveň, väčších a kvalitnejších klubov a pozvať aj zahraničného hosťa, ktorý by koncert ešte viac zatraktívnil. Už teraz sme z kapacitných dôvodov museli hľadať väčšie priestory a pridať ďalšie mesto aj aj deň. Toto nás samozrejme teší, dodáva silu a motiváciu s ktorou sa opäť púšťame do organizácie.

Detaily

Spomienka na Lemmyho 3 ročník Koncom roka si opäť pripomenieme ikonu rockovej a metalovej hudby spomienkovým koncertom. Lemmy Kilmister umrel vo veku 70 rokov na rakovinu, ale jeho odkaz je večný. Svojou muzikou ovplyvnil mnoho kapiel a bez neho a kapely Motörhead by dnes hudobná scéna nebola tam kde je. 28.12.2018 Banskej Bystrici Klub 77 a 29.12.2018 v Žiline Smer Klub 77 - Music Bar sa do Motörhead reinkarnujú kapely Marturos (Prievidza) JB - Kings of Dirty Rock n Roll (Banská Bystrica) Motörscream (Veľký Krtíš) Alter Ego (Prešov). Tieto kapely si už repertoár precízne nacvičili a fanúšikovia sa už tešia na nadchádzajúci decembrový koncert.

... a ešte niečo navyše

Skvelé kapely, nové priateľstvá, zábava. Nič nieje lepšie ako keď sa pri vynikajúcich kapelách skvele baví publikum. Kapely sa zviditeľnia a nájdu si nových potencionálnych fanúšikov, ktorí sa zo záujmom fotia a rozprávajú s nimi. Ľudia sú otvorení novým kapelám a zaujímajú sa o ich hudobnú tvorbu. Pozitíva a pridaná hodnota je v podpore kapiel zakúpením tričiek hudobných nosičov kapiel, ale aj prezentácia pred hudobnými periodikami cez ktoré kapely získajú vynikajúce referencie v podobe reportáží z podujatia ktoré sú uverejňované online ale aj v tlačovinovom formáte.

Kto sme?

Ja som v prvom rade fanúšik rockovej muziky. Žiaľ po jednom úraze som si nemohol naplniť svoju túžbu hrať v kapele a tak som sa do hudobného diania zapájal organizovaním zájazdov na koncerty a festivaly, písanie pre online magazíny a robenie rozhovorov s domácimi a zahraničnými hudobníkmi. Vďaka svojej priateľskej povahe, optimizmu som si našiel veľa priateľov v hudobnej komunite a tak sa niekoľko z nich rozhodlo podporiť moju myšlienku a aktívne sa zapojili do zorganizovania koncertu. Aj keď nás to po prvom ročníku stálo veľa námahy, boli to práve moji priatelia, hudobníci a fanúšikovia čo ma presvedčili svojim záujmom aby sa koncert každý rok zorganizoval a bol ešte lepší ako ten predošlý. Máme radosť keď kapely nehrajú v prázdnej sále a svojou muzikou vo veľkej miere prispejú ku zábave a odreagovaniu fanúšikov od každonenných povinností. To je pre nás tá najväčšia motivácia.

Prečo to robíme?

Už som to tu vlastne všetko opísal, ale v prvom rade pre ľudí a pre svoje akčné využitie vlastného voľného času. Kapely takto majú príležitosť odprezentovať sa pred potencionálnymi fanúšikmi a ich meno sa tak dostáva do povedomia. V minulosti  vyzbierané vstupné postačilo na pokrytie nákladov na akciu ako prenájom klubu, aparatúry, zabezpečenie zvukového technika a cestovné náklady pre kapely. Každému koho oslovilo toto podujatie si vážim a patrí mu moja vďaka. Ako pridanú hodnotu ponúkam niektorú z odmien, pretože aj to je forma ako podporí hudobných tvorcov. Vyzbierané peniaze tak poputujú kapelám za ich vystúpenia a pokrytie ďalších nákladov nakoľko sme sa z Banskej Bystrice kde sa akcia zrodila pridať ešte jeden deň a prísť s akciou bližšie ku fanúšikom.

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Ľubovoľný príspevok

    Zaujalo ťa podujatie, ale nechodíš po koncertoch a rozhodol si sa podporiť? Tvoje meno bude s vďakou spomenuté vo facebookovej udalosti.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 5
  • sold 0
    Vstup na koncert v Banskej Bystrici alebo v Žiline

    Vstup na jeden z koncertov

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7
  • sold 0
    Vstup na koncerty v Banskej Bystrici aj v Žiline

    Vstup na obidva koncerty

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 14
  • sold 0
    Vstup na obidva koncerty a cd-čka

    Vstup na obidva koncerty a nové albumy od kapiel Midnight Scream a Alter Ego

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 30
  • sold 0
    Vstup na obidva koncerty, cd a tričko

    Vstup na obidva koncerty, nové albumy Alter Ego a Midnight Scream a tričko s potlačou akcie Spomienka na Lemmyho

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 40