Dochmelka

Rozvoj a prodej čistě přírodního tekutého chmele určeného pro posílení chuti a vůně piva. Patentově chráněný principiálně nový typ produktu, který nemá alternativu na stávajícím trhu.

Author: Dochmelka

EUR 63
pledged of EUR 2,375

2%

2% completed

3 contributors pledged

Technology, Food

All or nothing. Project finished on Nov 5, 2018 at 12:35.

Show all rewards

Jak to začalo

Pokud někdo nedá do párků maso, pak asi není jiný způsob, jak tomu čelit než - takové párky nekupovat. Sorry jako ...

Pokud ale v honbě za nejnižší cenou není v pivu dost chmele, máme poměrně jednoduchý způsob, jak i z něčeho, co se prodává za 6,90 Kč - udělat velmi lahodný mok. Snad ještě výraznější je tento efekt u nealko piva, kde asi nikdy nebude existovat technologie - jak z něj odstranit alkohol - bez značných ztrát na chuti a vůni. 

S tímto zcela novým typem produktu chceme seznámit co nejširší veřejnost a hledáme pro něj i partnery. Vybíráme si z těch nejlepších a i proto jsme zvolili Hithit, jehož výsledky jsou právem vnímány se značným respektem a považujeme jej za nejkvalitnější portál českého crownfundingu. 

Co je náš cíl?

Skládáme tak hold našemu národnímu nápoji, který je celá staletí spojen s naší kulturou a gastronomií. Dokážeme každému pivu vrátit to, oč přišlo při zrychlené produkci a v neutuchající honbě za nejnižší cenou. Přímo kouzelný je paradox, kdy platí, že čím prázdnější je původní nápoj - tím větší je prostor pro jeho obohacení. 

Vybrané prostředky chceme použít pro rozšíření produkce a také chceme postupně zvyšovat počet odrůd a stejně tak i druhy velikostí balení. Součástí propagace dnes nezbytně musí být i sociální sítě na kterých chceme svoji prezentaci profesionalizovat. Na to vše potřebujeme vaši podporu pro tento produkt, který nemá nikde na světě na trhu alternativu a v kombinaci s plnou patentovou ochranou tak sice nemá konkurenci, ale zato nás čeká dlouhé hledání cest, jak s ním seznámit co nejširší veřejnost.  

Detaily

Tak jako je běžné si osolit či jinak dochutit polévku či přidat cukr nebo mléko do kávy - je dnes díky našemu produktu stejně snadno možné značně vylepšit chuť a výrazně posílit vůni jakéhokoli piva. Není nezbytně nutné (jako v našem videu) dávat produkt do prázdné sklenice - i když je to jistě stylovější - Dochmelka má totiž i pouhým okem pozorovatelnou absolutní rozpustnost. I aplikace do již plného půllitru tak způsobí malý zázrak. Někteří konzumenti používají Dochmelku i do obyčejné vody a vznikne tak něco jako nekalorická "pánská" limonáda plná vůně a jemné hořkosti.      

Vyrábí se v několika druzích z různých odrůd chmele a do jakéhokoli pivního základu přidává překvapivě výraznou chmelovou chuť i aroma. Mimořádně se osvědčuje i u nealko piv, která trpí nedostatkem plnosti chuti, což je nevyhnutelný důsledek procesu jejich výroby. Velká část pivařů cestuje do zahraničí. Na co se většinou netěší je ale tamní pivo. Ať totiž vyrazíte z Česka kamkoli - snad s výjimkou Slovenska - čeká na vás za drahé peníze něco, co připomíná pivo jen vzdáleně. Snad barva a občas i pěna, ale co plná chuť a lahodné aroma ? Poprvé letos je ale k dispozici lahvička dochmelovací forsáže Dochmelka v balení 100 ml, což je 50 doporučených dávek - jedna každá do jednoho půllitru. Přibývá individuálních konzumentů, kteří si Dochmelkou vylepšují i různá tuzemská piva a považují to za nutnost zejména při kozumaci na různých sportovních akcích či hudebních festivalech. 

Přírodní chmelový koncentrát Dochmelka je vyroben z čistého chmele striktně při dodržení nízkých teplot, tak aby si zachoval všechny cenné aromatické látky. V několika kapkách koncentrátu je tedy zachyceno celé koncentrované aroma čerstvého chmele, které dokáže i z chuťově mdlého piva vytvořit překvapivý chuťový zážitek. Navíc je k výrobě Dochmelky použito nejjakostnějších chmelů z různých světových denominací a tím je umožněno dosáhnout velmi širokého spektra chutí a vůní této hlavní a nenahraditelné pivovarské suroviny. Dochmelka se vyrábí v několika základních chuťových variantách, jejichž kombinací lze podle gusta spotřebitele vytvořit téměř nekonečnou škálu chuťových odstínů skvělého piva.

Zatím produkujeme tři odrůdy, kterými jsou Amarillo, Citra a Pacific - viz fotogalerie. 

... a ještě něco navíc

Poctivě musíme přiznat jedno nebezpečí, které spočívá v tom, že výsledný efekt je tak přesvědčivý, že se bez tohoto elixíru už nikdy nebudete chtít obejít. Ano - může vzniknout závislost a proto si musíte ochutnání a případný nákup dobře rozmyslet ...

Kdo jsme?

Dva dávní spolužáci, oba s celoživotní praxí podnikající v oblasti produkce potravin a jejich prodeje, kteří se "na stará kolena" rozhodli spojit své doposud zcela individuální profesní kariéry a vyprodukovat něco, co nás přežije a obohatí i všechny ostatní. 

Minimálně tedy alespoň všechny konzumenty našeho národního nápoje - a že jich je u nás požehnaně ... 

Proč to děláme?

Je to zcela zásadní přelom v historii pivní kultury, který poprvé od dob vzniku tohoto nápoje dává veškerou moc nad jeho vlastnostmi tomu, kdo jej pije. A stejně jako v jiných oborech tak platí, že i dobré může být lepší a dokonalé může být ještě dokonalejší. Tak tedy pojďme do toho - a na zdraví ...

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Podpora rozvoje

    Třeba už jen proto, aby se víc a víc udržovala vysoká česká pivní kultura ... 

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Chci jen ochutnat

    Pro tyto zájemce zorganizujeme skupinová setkání v Praze v několika možných termínech s krátkou základní prezentací a ochutnávkou včech tří zatím produkovaných odrůd, která jasně ukáže obrovský rozdíl v chuti i vůni, který vyniká tím více, čím je pivo prázdnější a umí vyrobit lahodný mok dokonce i z nealko piva, které však i nadále zůstává nealkoholickým.
     
    Prostě takový malý brífingový mejdan s pivem i nepivem ...
     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.52
    (CZK 190)
  • sold 2
    Chci vyzkoušet

    Doručíme jedno malé balení na jakoukoli určenou dodací adresu a hradíme i poštovné - nemusíte tak chodit do žádné výdejny jako v e-shopu. Uveďte požadovanou odrůdu. Malé balení má 100 ml a je to 50 doporučených dávek.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • sold 0
    Chci obohatit nabídku svého výčepu

    Doručíme jedno velké balení s dávkovačem na jakoukoli určenou dodací adresu a hradíme i poštovné - nemusíte tak chodit do žádné výdejny jako v e-shopu. Uveďte požadovanou odrůdu. Velké balení je 500 ml, což je 250 doporučených dávek.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 37.60
    (CZK 950)
  • remaining 29 from 30
    Chci exkluzivní dárek pro svého ...

    Doručíme jednu dárkově zabalenou kompletní sadu malých balení (3 ks celkem) na jakoukoli určenou dodací adresu a hradíme i poštovné a nemusíte tedy chodit do žádné výdejny jako v našem e-shopu a dárkové balení je navíc jen zde.

    Pouze pro prvních třicet zájemců.

    Ideální a nejen vánoční dárek pro všechny, kterým záleží na tom, co pijí ...   

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.54
    (CZK 999)
  • sold 0
    Chci konzultovat profesionální využití

    Tyto zájemce pozveme na individuální setkání s plnou prezentací a ochutnávkou včech tří zatím produkovaných odrůd a jsme připraveni jednat o jakémkoli profesionálním využití, exportních aktivitách, obchodním zastoupení a podobně. Dle vzájemné dohody se můžeme sejít u Vás i u nás.

    Pro pozvánku uveďte i svůj telefon. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 51.45
    (CZK 1,300)
  • sold 0
    Chci maximální výběr pro zákazníky svého výčepu

    Doručíme trio velkých balení - tj. všechny současně produkované odrůdy v baleních s dávkovačem na jakoukoli určenou dodací adresu a hradíme i poštovné - nemusíte tak chodit do žádné výdejny jako v e-shopu. 

    Prvních deset zájemců obdrží navíc jedno malé balení jako doplňkový dárek. 

    Každé velké balení je 500 ml, což je 250 doporučených dávek.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 108.85
    (CZK 2,750)
  • sold 0
    Chci produkt využít pro svůj mikropivovar

    Zakázkově vyrobíme kanystr s objemem 5 litrů zvolené odrůdy a dodáme na jakoukoli určenou adresu. Pro menší produkční várku piva je pouižití Dochmelky efektivnější než klasický výrobní postup.

    Vhodné i pro "domácí" produkci...

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 193.94
    (CZK 4,900)