Životní fight: Břicho vs 100 dní

Reality show na téma zdravého životního stylu, na jejímž konci vyjde kniha, která zahrne veškeré aspekty hubnutí v chronologickém uspořádání, na osobním příkladu, tudíž může být užita jako návod. A to vše svérázně a s humorem. Jinak by to snad ani nešlo.

Author: Jan Sviták

  • Jak to jenom dopadne?

  • Jídlo jako klíč?

  • Pohyb jako klíč?

  • Překonáme každou překážku

  • Na cestě

  • Výsledky po měsíci

EUR 39
pledged of EUR 1,974

2%

2% completed

3 contributors pledged

Sport, Literature

Kroměříž, Zlínský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 28, 2018 at 12:56.

Show all rewards

Jak to začalo

Šel jsem Vandráckou padesátku, což je padesátikilometrový pochod skrz Bílé Karpaty. Byl to můj dosavadní sportovní vrchol, velký zážitek, který jsem zaznamenal ve formě legračně pojatého fejetonu a uveřejnil ho na internetu. Článek se líbil víc, než jsem doufal, začaly mi chodit zprávy od lidí různého věku i ražení, že by chtěli číst víc, že by chtěli knihu v tomto duchu. A to je výzva.

Existoval však problém... Vandráckou padesátku jsem šel jen jednu a psát o ní pořád dokola by bylo přinejmenším zvláštní. Chyběly mi zážitky, které bych mohl formovat, na kterých bych knihu postavil. Nezbývalo, než si zážitky zařídit. Přemýšlel jsem. Mohl bych nahý vylézt na K2, mohl bych projet Afriku od severu k jihu na kolečkových bruslích, mohl bych udělat cokoliv podobně šíleného, co by mě zcela jistě zabilo, jenže mrtvola toho moc nenapíše. Chtělo to něco jiného, něco, co mi převrátí život vzhůru nohama a zároveň mě to nevytřepe z trenclí.

A pak se ozval můj celoživotní soupeř. Břicho, které mi narostlo v průběhu dětství a od té doby ho nosím s sebou kam se hnu. Rozhodl jsem se vyzvat ho na souboj. Arénou nám budou kopce, lesy, tělocvičny, arsenálem budou sportovní boty, zelenina a hořké slzy. A ty můžeš být u toho, se svým břichem, nebo bez něj.

Co je můj cíl?

Zhubnout. Celé to bude trvat 100 dní, každý den jeden krok správným směrem, jeden zápis do blogu, ze kterého se na konci poskládá kniha, prošlapaná cestička pro každého, kdo se rozhodne pro fight s vlastním tělem. Budu rád, když do toho půjdeš se mnou, protože na konci bychom měli být silnější, zdravější a snad i krásnější. A co je úplně nejlepší, na facebooku budeme mít vlastní skupinku, kde se každý může pochlubit se svými výsledky. 

Detaily

"Ty jsi zase přibral?" Nejvíc mě dokáže nasrat, když mi někdo s 65 kily vypráví o tom, jak snadné je zhubnout. Není to snadné. Člověk nemá čas, chuť, ani informace o tom, kolik kalorií obsahuje slaninová pizza a pět piv, natož kolik hodin pak musí chodit od ledničky k posteli, aby to zase spálil. Jako typický zástupce z lidu, který má pekáč buchet častěji v břiše, než na něm, jsem se rozhodl na vlastní špeky vyzkoušet všechny ty doporučení ohledně zdravého životního stylu, optimálního jídelníčku a pravidelného pohybu. Na 100 dní se vytrhnu z laxního stereotypu, vyměním polobotky za botasky, řízek za mrkev a pokusím se prošlapat cestu k tělu, o kterém jsme toho všichni tolik nasnili. Cílem je snížit váhu o 15 kilo za 100 dní. Jsem spisovatel, o svém snažení, výhrách i prohrách, povedu deník, který bude vycházet na blogu, následně vyjde jako kniha. Bude psán vtipně a pozitivně. Bude motivační, doplněn faktickými údaji, videoreportážemi a to by v tom byl čert, aby se nám to nezdařilo.

... a ještě něco navíc

V průběhu nás čekají Megavýzvy, jako noční přechod Hostýnských vrchů, Vandrácká 50 ještě jednou, tentokrát sólo a pod deset hodin, cyklovyjížďka z Kroměříže na Praděd... jde to vůbec přežít? Uvidíme...

Kdo jsem?

Jmenuji se Jan Sviták, píšu knihy (převážně) pro děti a maluji po zdech. Před pár lety jsem zjistil, že vážím 135 kg, což mě vyděsilo a donutilo změnit životní styl. V průběhu dvou let jsem snížil svou váhu na 90 kg. Jenže gauč, pivo, pizza... znáte to. A tak to pomaličku roste zpátky. Nyní jsem 105 kilogramový spisovatel na nové startovní čáře.

Proč to dělám?

Vím jak vypadá život obézního člověka, vím jak těžké je navléct se do tepláků a rozběhnout se po ulici, jak se mozek dokáže stavět na odpor, ale zároveň vím, jak ho přesvědčit ke spolupráci. Chci na vlastním případu ukázat možnou cestu. Chci napsat knihu, která nejen že bude velmi zábavná, hlavně bude motivační, inspirativní, užitečná. A chci tuto knihu vydat. Vytisknout na papír, aby si do ní každý mohl zapisovat své vlasní cíle, plány, výsledky, aby mohl s knihou pracovat při svém vlastním dobrodružství. A na to potřebuji peníze. Pokud se ti tento projekt líbí, budu rád, když se staneš jeho parťákem a zapojíš se ať už svou aktivitou, nebo i tak, že si vybereš svoji odměnu a podpoříš jej finančně. Díky moc :)

News

Jul 27, 2018 Děkuji :)

Drazí přispěvatelé, moc díky za vaši podporu :) Tento projekt oslovil málo lidí, tudíž se ho nepodaří zrealizovat v té podobě, v jaké jsem tady naplánoval. Přesto je úspěšný. Vím o lidech, které inspiroval ke změně životního stylu, nebo alespoň k přemýšlení o změně :D Cestičku prošlapávám dál.…

More

Jul 13, 2018 Výsledky po měsíci

Měsíc je pryč. Nelekejte se, mluvím o tom kalendářním. Ale faktem je, že kdybych se zvážil na orbitálním tělese, vážil bych zhruba 15 kg. Ráno jsem měl pracovní jednání v Chropyni. Po skončení jsem měl hodinu čas, než mi pojede autobus, tak jsem se prošel kolem zámku, obešel jsem si rybník a…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Elektrofanoušek

    Chceš být u toho, no to je bezvadné :)
    Postav se do cíle, nachystej transparent a až proběhnu cílovou pásku, střelím ti do mailu ebook o celém tom velkém dobrodružství.
    Do té doby sleduj blog a fb. A fandi, bude to potřeba :) Děkuji :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 2
    Papírofanoušek

    Wau. Ty to myslíš úplně vážně :)
    Ať už budeš číst doma pod peřinou, nebo v lese na pařezu, ve tvé knize nikdy nedojdou baterky. Bude totiž papírová, podepsaná a ještě teplá z tiskárny. A bude čekat ve tvé schránce. Bezva, že?
    Tak chyť všechny palce a jdeme na to :)
    Jo a pokud jdeš se mnou "do tepláků", pochlub se svými výsledky na fb. Díky :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • sold 0
    Běžec

    Tak ty budeš sportovat se mnou? Naprostá dokonalost. 
    Kromě podepsané knihy tě rád uvidím i na jejím křtu. Křtít se bude potem a sektem, v jakém pořadí, to se ještě uvidí. Každopádně si spolu zaběháme, hodíme si selfíčko na bedně pro vítěze... jak říkám naprostá dokonalost :)
    Tak se těším na viděnou... za pár týdnů, v nových tělech :P

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • sold 0
    Kulturista

    Na tuhle váhu si troufne málokdo, ale jak tak koukám, ty se toho nebojíš. 
    Kniha je tutovka, sportování, křest a přípitek jak by smet. A navíc pekáč buchet. Snad budou chutnat, ať to břicho stojí za to :P
    Díky a těším se :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.59
    (CZK 800)
  • sold 0
    Trenér

    Chceš taky pekáč buchet a máš strach, že tě budeme honit jako nadmutou kozu? 
    V tom případě mám dobrou zprávu. Stačí když si na krk hodíš píšťalku, nebo stopky a přijdi na křest klidně v tesilu. Knížka, přípitek a pekáč buchet tě nemine :)
    Díky :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.59
    (CZK 800)
  • sold 0
    Šampion

    Ty musíš být opravdu na vrcholu :)
    Kniha, křest se vším všudy, tvé jméno zvěčněné  v knize mezi šampiony, navíc krásná medaile na tvém krku. 
    Děkuji :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.23
    (CZK 1,500)
  • sold 0
    Sponzor

    Ať už podnikáš v čemkoliv, tvé logo se objeví na obálce knihy i na fb stránce. Navíc půl stránky reklamního prostoru v každém výtisku taky není k zahození :)
    Křest je samozřejmostí. Navíc pět knih máš jistých. 
    Díky, sponzore :)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)