Podkroví pro Napísek

Pomozte nám opravit podkroví pro kvalitní odpočinek dětí v Lesním klubu pro děti Napísek. Malé děti mají jiné potřeby než děti starší. Podkroví by nám umožnilo vyhovět lépe všem a odrazí se na spokojenosti dětí, pedagogů i rodičů.

  • Na výpravě v Napísku

  • Pouštíme draky

  • Na výpravě v Napísku

  • Na výpravě v Napísku

  • Pouštíme draky

  • U nás v Napísku

  • Martinská slavnost

  • Pískohraní 2016

  • U nás v Napísku

  • Pískohraní 2016

  • Na výpravě v Napísku

EUR 3,006
pledged of EUR 2,771

108%

108% completed

44 contributors pledged

Education

Javorník, Pardubický kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 23, 2018 at 13:36.

Show all rewards

Jak to začalo

Lesní klub pro děti Napísek je více nežli jenom školka v lese. Je to místo, které si sami vytváříme a společně s dětmi a rodiči ho žijeme. Místo, kde nám příroda ukazuje, jaká doopravdy je a připomíná nám každý den, kdo opravdu jsme. Když jsme poprvé přišly do Napísku byla tam polorozpadlá chaloupka na kraji lesa se zarostlým pískovým lomem. Někdo by třeba mohl říci: "Pane bože taková rujna, to raději zbořte." Ale my jsme se radovaly. Věděly jsme, že jsme našly to správné místo. A od té doby k nám do života přichází jedna událost za druhou, které nám pomáhají tvořit Napísek a my díky tomu víme, že jdeme tou správnou cestou.

Co je náš cíl?

Už jsme ušli velký kus cesty. Lesní klub pro děti Napísek funguje již 3 roky. Za tu dobu jsme opravili zřícenou střechu přístavku, udělali novou šatnu a dílnu, opravili hlavní místnost pro děti, postavili venkovní terasu, odvozili hromady nepořádku, uklidili, založili zahrádku, přivezli velkou dutou lípu, vyrobili bahenní kuchyňku a houpačky, obnovili podium na festiválek, postavili teepee,  opravili schody, ....... A nyní potřebujeme pomoc, abychom mohli opravit i podkroví, místo pro odpočinek a spánek dětí.

Detaily

Zázemí našeho lesního klubu pro děti Napísek jsme sami svépomoci a společně s rodiči opravili a nyní ho využívají děti a průvodci, aby jim bylo v lese dobře a mohli trávit čas v přírodě i v nepříznivém počasí.  V lesní školce máme děti od 3 do 7 let a každá tato věková skupina má jiné potřeby. A to se týká i odpočinku. Nyní máme jednu hlavní místnost, kde děti mohou obědvat, spát, tvořit, věnovat se předškolní přípravě. Jednoduše řečeno,  když není venku hezky, je to prostor, kam se mohou děti uchýlit. Náročná situace nastává v chladných měsících, kdybychom potřebovali prostor, který bychom mohli používat pouze na odpočinek, tak abychom mohli vyhovět potřebám malých dětí i předškoláků. My tento prostor máme, dokonce jsme ho společně s rodiči vyklidili a připravili k rekonstrukci. Nyní potřebujeme 70.000,-- Kč na opravu podkroví. Materiál k zhotovení zateplení, výměnu oken, opravu štítu a schodů. Potom bychom se mohli zabydlet i nahoře a bylo by nám dobře. Nám myslím všem. Dětem, průvodcům, ale i rodičům, neboť by měli děti ještě spokojenější:-)

... a ještě něco navíc

Naší vizí jsou spokojené a sebe-vědomé děti, které tráví čas v přírodě a učí se z ní o sobě i o světě. Příroda je naším partnerem a společníkem pro zdravý rozvoj dětí.

Kdo jsme?

Lesní klub pro děti Napísek realizuje program dalšího vzdělávání v oblasti environmentální výchovy, vzdělávání pro udržitelný rozvoj a rozvoje osobnostně sociálních dovedností. V našem regionu jde o ojedinělou iniciativu. Jsme v provozu po celý rok 3 dny v týdnu pro děti ve věku 3 – 7 let. Jednou týdně realizujeme klubík pro rodiče s dětmi 0 – 4 roky a dále pořádáme slavnosti, akce pro veřejnost, příměstské tábory a další.

Veškeré naše aktivity směřují k propojení pobývání v přírodě s jejím poznáváním ve všech jejích proměnách, propojování přírody a tradic našich předků, rozvoj vztahu k přírodě skrze estetickou a etickou rovinu.

Více info o tom, co děláme na www.napisek.cz

Proč to děláme?

Peníze na opravu podkroví sháníme již delší dobu. Už jsme zkoušeli projekty a granty, ale nepodařilo se nám najít tu správnou výzvu. Také jsme požádali již několik firem, které by nám přispěli darem na stavební materiál. Na burze filantropie jsme tentokráte také neuspěli. Ale nevzdáváme to a máme novou šanci a vizi, která nás žene kupředu. Projekt na Hithitu je pro nás nová výzva a příležitost a z celého srdce věříme, že se nám požadovanou částku podaří sehnat. Děkujeme Vám!

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Originální placka s obrázkem od dětí

    Děti pro Vás jako dárek vyrobí originální placku, kterou můžete nosit stále při sobě a ještě k tomu s ní uděláte i velkou parádu. Pošleme i poštou.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • sold 1
    Cappuccino s láskou připravené

    Příprava cappuccina je jako kouzlo. Sladké a malované. K vidění a vychutnání si u našich přátel v obchůdku a kavárně Šálek štěstí na náměstí ve Svitavách.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 15
    Dobrý pocit

    Přispějte nám na podkroví. Dětem se bude lépe usínat a Vás bude hřát u srdce dobrý pocit. Děkujeme!

     

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 4 from 5
    Semínka ze zahrádky

    Dostanete od nás balíček semínek z permakulturní zahrady maminky Adély, který bude obsahovat: rajče Latah, rajče Black Cherry nebo Ostravské rané z Gengelu, pastiňák, topolovka (slézová růže), kopr, lebeda zahradní červená. Možnost poslat i poštou.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • sold 4
    Vstup na festiválek Pískohraní (předprodej)

    Pro jednu osobu v sobotu 23.6.2018 v Napísku. K vidění dvě divadla. K tvoření výtvarná dílna. K poslechu zahrají Etnoent, Jinan a Paraplet. Začínáme od 14hod. Užijte si skvělý den ve spojení kultury a přírody a k tomu všemu podpoříte dobrou věc!

    Reward delivery: not specified

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 2 from 2
    Jízda na koni pro děti

    Ze sedla na koni je báječný výhled. Jízda na koni pro Vaše dítě v hiporehabilitace Baneta v Janově. Jízda trvá cca 20 - 30minut.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 6 from 10
    Přírodní kosmetika

    Heřmánek, kostival, levandule, kontryhel, třezalka, růže... sbírané kolem Svatého Jána. Doma připravená domácí kosmetika od naší průvodkyně Kristýnky. Můžete si vybrat léčivou mast nebo voňavé mazání. Pošleme i poštou.

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 5 from 7
    Lahodné linecké v originálních svačinových pytlících

    Dvojí využití: recyklace a požitek. Svačinové látkové pytlíky se dají používat opakovaně a k tomu něco dobrého a od babičky připraveného na zub [:-)] Pošleme i poštou.


     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 20 from 20
    Originální naušnice

    Buďte krásná a originální s naušnicemi od Zuzky Coufalové. Dostanete od nás dle svého výběru naušnice výráběné technikou fusingového skla. Možnost poslat i poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 2 from 3
    Keramický hrnek Lítá mysl

    Originální hrnky na kávu či čaj od Hanky Vrbicové. Lítá mysl keramika z Litomyšle. Možnost osobního vyzvednutí v Litomyšli, ve Svitavách nebo pošleme i poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 2 from 5
    Domácí kváskový chléb

    Maminka Jana mouku namele, domácí kvásek založí, troubu rozpálí a upeče voňavý domací chléb z pšenično-žitné mouky. Prostě jako od maminky [:-)] Pouze osobní odběr ve Svitavách.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 10 from 10
    Hodina zpěvu, kytary nebo flétničky

    Dechové a hlasové cvičení a zpěvem objevovat svůj vnitřní svě. To jsou hodiny zpěvu vedené Helenkou Mazákovou naší klubíkovou maminkou. Pokud Vás neoslovil zpěv možno si vybrat ještě kytaru nebo flétničku. V ceně je 1 hodina ve Svitavách.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 1
    Rodinný vstup na festiválek Pískohranní

    Toto vstupné je určeno pro malou rodinu, která chce přijít užít si skvělý den v přírodě za rytmu hudby, divadel, výtvarné dílny... To vše a ještě více v sobotu 23.6.2018 v Napísku od 14hod.

    Reward delivery: not specified

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 10 from 10
    CD Zdeněk Bína album Bird

    Zavřít oči, usednout do křesla, zaposlouchat se, tančit, zasnít se....... To je první samostatný debut Zdeňka Bíny s názvem Bird.  Od nás dostanete i s vlastnoručně napsaným věnováním a autogramem od Zdeňka našeho školkového tatínka :-) .  Pošleme i poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 10 from 10
    V.I.P. vstup na festiválek Pískohraní (pro jednu osobu)

    Třetí ročník v Lesním klubu pro děti Napísek v Kuklích v sobotu 23.6. 2018.  K vidění dvě divadla. K tvoření výtvarná dílna. K poslechu zahrají Etnoent, Jinan a Paraplet. Jako V.I.P host budete u vstupu přivítán, označen V.I.P. plackou. Dále nabízíme možnost přírodního lóže s nejlepším výhledem na představení a nahlédnutí do zákulisí  [:-)]

    Reward delivery: not specified

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 8 from 10
    Barevné písky pro tvořivé děti

    U nás v Napísku máme hromadu písku a jaká je s ním zábava. Nechte své děti tvořit s pískem i doma. S barevnými písky od Afes to jde. Sada k tvoření obsahuje 5 šablonek vel. 16x16 cm a 12 ks kelímků s pískem v různých odstínech. Jako speciální bonus dostanete také šablonku našeho skřítka Napíska. Přejeme veselou zábavu! Pošleme i poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 0
    Den v lesní školce pro dítě

    Přemýšleli jste někdy nad tím, že by lesní školka byla pro Vaše dítě to pravé ořechové? Zkuste to. Jeden den u nás v Napísku s volnou hrou, s obědem, se svačinkou, s odpočinkem, s pocitem být potřebný a samostatný. Fungujeme pondělí až středa, svoz dítěte ze Svitav zajišten. Více info o Napísku na http://www.napisek.cz

     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • sold 3
    Rodinný vstup na festiválek Pískohraní

    Přijďte si společně s dětmi užít v sobotu 23.6. 2018 odpoledne plné zábavy a přírody. Letos třetí ročník v Lesním klubu pro děti Napísek v Kuklí od 14hod. Pro děti dvě divadla, výtvarná dílna a možnost prozkoumat lesní školku. K poslechu zahrají Etnoent, Jinan a Paraplet. U vstupu Vás přivítáme a jako čestní hosté budete označeni originální plackou [:-)]

    Reward delivery: not specified

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 9 from 10
    Výroba bosonohých sandálů

    Chcete si sami vyrobit svoje sandále? A ne ledajeké. Bosonohé sandále jsou prostě skvělé, zdravé, dobře vypadají.....A potom ta chůze. Spojeni se Zemí. Výroba sandálů bude probíhat na festiválku Pískohranní 23.6.2018 v odpoledních hodinách. V ceně dílny je materiál, nářadí, vedení při práci a také vstup na festiválek pro jednu osobu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 5 from 5
    Softshellové kalhoty dětské

    Můžete si vybrat jarní/podzimní nebo zimní variantu ve vel. 80 - 140. V pase do gumy, možnost reflexních prvků. Hodí se do města i do nepříznivého počasí. Ušije pro Vás maminka Hela. Pošleme i poštou.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.50
    (CZK 1,200)
  • remaining 5 from 6
    Degustace kávy s kavárníkem Davidem

    Jste milovníci kávy? Už jste někdy ochutnali 10 druhů kávy z různých koutů světa v jeden den?  Nyní můžete! Přijďte na společnou degustaci posoudit chutě a porozumět kávě. Ve Svitavách v obchůdku a kavárně Šálek štěstí pro Vás připraví a povykládá o kávě kavárník David školkový tatínek. Termín po domluvě některou sobotu v září.
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 8 from 10
    Bosonohé sandále namíru

    Léto je v plném proudu a je nejvyšší čas si pořídit sandále!! Tyhle ale nejsou ledajaké. Budou vyrobeny přímo pro Vaše nohy, budete si moci vybrat barvu provázku a až vykročíte obutí neobutí, tak ucítíte Zemi. Budete kráčet skoro jako naboso a ke všemu s dobrý pocitem, že jste nás podpořili. Stačí si jen obkreslit na papír chodidla a nákres nám poslat (poštou nebo oskenovaný). K tomu nám ještě napíšte Vámi vybranou barvu vázací šňůry. Vyrábět bude pro Vás tatínek Marek.
    https://sandalynapisek4.webnode.cz/

     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 1 from 1
    Obraz od Radoslava Selingera

    Kousek umění k Vám domů od malíře Radoslava Selingera. Obraz velikosti 28x35 malovaný kombinovanou technikou na kartonu a to vše nalepené na dřevěné desce. Obraz je k vidění na našem FB (Lesní klub pro děti Napísek).

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 6 from 6
    Den v lesní školce pro dospělé

    Já v přírodě, příroda ve mě. Čím nebo kým je pro mne příroda a čím nebo kým jsem já pro přírodu. Den plný prožitků, pocitů a sdílení  s cílem prohloubit svůj vztah s přírodou. Akce se bude konat v sobotu na podzim v Napísku. Společný termín budeme hledat i podle počasí.

     

    Reward delivery: not specified

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    Projížďka se samojedím spřežením

    Prožijte nevšední den ve společnosti krásných a úžasných samojedů. V ceně je zahrnuto seznámení se psy, instruktáž a proškolení, projížďka 1-2 hodiny a krmení psů. Možnost jízdy na tříkolce nebo na sněhu na saních. Jízda bude probíhat na Brlence na podzim nebo v zimě.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • Sold out!!
    Víkend v Napísku

    Udělejte si výlet do Napísku u obce Kukle, kde můžete strávit víkend v příjemném přírodním prostředí. Válet se v típí nebo v kotlíku uvařit buřtguláš. Nabízíme: Praskání dřeva před usnutím, sladký spánek a nebe plné hvězd nad hlavou. Ranní rosu a ptačí zpěv. Děti neodolají bahenní kuchyňce nebo dílničce.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)