Výjezdní akademie etikety pro naše ctěné potomstvo

S našimi hodinami etikety pro ratolesti se chceme rozjet do škol či dětských domovů po celé zemi. V roce 100.výročí vzniku Československa myslíme na budoucnost. Udělejme něco navíc pro to, aby se malé slečny a gentlemani k sobě i ostatním hezky chovali!

  • S dětmi nás to baví!

  • Jak napsat dopis či nakreslit pozvánku na oslavu?

  • Malý gentleman rád pomůže dámě do kabátku :-)

  • Lektoři Roman, Martina a Pavlína s dětmi

  • Hlavní lektorka, právnička Zuzana Picková

EUR 10,099
pledged of EUR 8,718

115%

115% completed

126 contributors pledged

Education

All or nothing. Project finished on Jun 7, 2018 at 20:55.

Show all rewards

Jak to začalo

Elegantní Česko spolu s námi skládáte už skoro tři roky. Jednou z věcí, které jsme společně vymysleli, je i Školička etikety pro Vaše ctěné potomstvo. Čili víkendový hravý zábavný program, kde s malými ratolestmi probíráme základy toho, jak se ne/chovat. Máme od vás krásné ohlasy a to nás převelice těší. V dubnu navíc přišel email z jedné prestižní pražské základní školy s dotazem, jestli bychom něco podobného nemohli uspořádat i tam. A následovaly další podobné reakce. Takže jsme si řekli: proč se nerozjet do škol nejen v Praze, ale po celé zemi? A do dětských domovů? A nevyvézt tyto hravé hodiny i tam...? :-) Pomůžete nám v tom? 

Co je náš cíl?

Vytvořit Výjezdní akademii etikety pro naše ctěné potomstvo. Sestavit Elegantní tým lektorů. Uspořádat sérii akcí v Praze i v regionech. A to pro jak pro mateřské a základní školy, tak pro dětské domovy. Připravit k tomu podklady, v podobě textů, ilustrací, fotek či videa. Vyvinout nové moduly na toto téma. Tento projekt bychom realizovali v září - prosinci letošního roku. Byl by to další krásný a smysluplný dárek naší komunity ke 100.narozeninám Československa.

Odpověď na dotazy den po spuštění: projekt nemá hranice! V případě zájmu jsme samozřejmě připraveni navštívit i české školy v zahraničí či spolupracovat s krajanskými inciativami.

Kdo jsme a proč to děláme?

Elegantní Česko je náš sen a cíl. Jde o společenský a multimediální projekt. Naší hlavní ambicí je oživovat to nejlepší z toho, co uměla tato země a její lidé. Online i offline propojujeme ty, které zajímá, jak můžeme to dobré z minulosti přenášet do našich životů, aniž by to byl skanzen. Součástí Elegantního Česka je videoseriál na YouTube, série vzdělávacích workshopů v masarykovském duchu komplexní péče o sebe, kolekce inspirovaná První republikou Kostým - nejlepší přítel ženy, Československý šarm věnovaný postavení žen a řada dalších nápadů. Celá naše komunita je pro nás jedna velká radost. Na facebooku vás je s námi více než 11 000. Mnohé z vás známe osobně. 

Rádi děláme věci, které vás baví. Vaše energie je to, co nás motivuje a skládá nové Elegantní Česko. Společně jsme v crowdfundingu uspěli už třikrát. A věříme, že i tentokrát se to podaří. DĚKUJEME! 

News

May 18, 2018 Jaké je naše pojetí etikety?

Ptáte se i na to, jak etiketu pojímáme a jak se k celému tématu stavíme. Tady je několik bodů:  - nejde nám striktně vzato o to, jak se má položit vidlička a nůž (byť ani to nevynecháme) - ale o hlubší rozměr slova etiketa - s dětmi si povídáme o úctě k sobě, ostatním, o vzájemné pomoci - to b…

More

May 10, 2018 Na vaše dotazy ze zahraničí: ano, jsme připraveni jet i mimo ČR

Dostali jsme otázky z Německa či Belgie, zda je projekt určený pouze pro školy v ČR. Určitě jsme v případě zájmu připraveni navštívit i české školy v zahraničí či spolupracovat s krajanskými inciativami. Budeme se těšit na další komunikaci s vámi! 

More

Project links

Web

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 9
    Dobrý pocit, že jste udělali něco hezkého pro budoucnost země

    Žádná pomoc není malá. A vy můžete být pyšní, že jste součástí. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 8.72
    (CZK 220)
  • sold 7
    Obrázek, který pro vás nakreslí děti během projektu

    Děti vám poděkují obrázkem. Necháme je malovat či kreslit a jeden z jejich výtvorů vám pak pošleme. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 13.08
    (CZK 330)
  • sold 28
    Audio - vtipná pohádka pro zlobidla na dobrou noc

    Náš elegantní tým nahraje spolu s dětmi zvukovou pohádku pro vaše ratolesti. Nebude v ní chybět otázka zlobení. Soubor vám pak pošleme na váš email.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 17.44
    (CZK 440)
  • remaining 41 from 50
    Čelenka pro princeznu, motýlek pro gentlemana

    Pokud máte holčičku a kluka, možná vám padne do oka tato odměna, kterou jsme připravili ve spolupráci s pardubickou značkou Avantgard. 2 čelenky pro princeznu a 2 motýlky pro malého gentlemana.

    Barev je spousta - vybrat můžete bílou, smetanovou, světle růžovou, světle modrou, královsky modrou, tmavě modrou, mátovou, tmavě zelenou, žlutou, oranžovou, červenou, bordó, lila, fialovou, hnědou, stříbrnou, grafitovou či černou ;-) 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17.44
    (CZK 440)
  • sold 8
    Lekce stolování aneb nože a vidličky v akci

    Dvouhodinovka zaměřená na otázky stolování a hodování. Budete překvapeni, až vám pak budou doma pomáhat.

    Věk: 5 - 12 (podle účastníků rozdělíme na mladší a starší). Místo: Praha, Malá Strana 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 21.80
    (CZK 550)
  • sold 6
    Štětec místo tabletu

    Nemůže se vaše dítko odlepit od tabletu nebo chytrého telefonu? Pošlete ho za námi. Dáme mu do ruky štětce, pastelky, tužky a budeme tvořit. To vše v nádherném prostředí Dvora umění u Karlova mostu, za asistence malostranské malířky a harmonizátorky Kateřiny Adámkové. A bude u toho i spousta legrace, s Kačkou není nikdy nuda! :-) A vy sami si mezitím můžete udělat romantickou procházku po srdci Prahy...

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 21.80
    (CZK 550)
  • sold 12
    Školička etikety pro vaše ctěné potomstvo - základy

    3 hodiny hravého programu, ve kterém se podíváme na základy představování, vzájemného chování, stolování, zvaní na party. Vyrobíme pozvánku a povíme si, co a jak na oslavě :-)

    Věk: 5 - 12  (podle účastníků rozdělíme na mladší a starší). Místo: Praha, Malá Strana 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 30.51
    (CZK 770)
  • remaining 9 from 15
    Motýlek a šle pro malého gentlemana - s monogramem

    Ve spolupráci s pardubickou značkou Avantgard jsme připravili nádherný komplet, který bude slušet každému malému štramákovi. Tmavěmodré šle a motýlek s jeho monogramem jsou perfektními doplňky. Nespustíte z něj oči!

    Šle jsou ručně šité, mají celokožený střed a jsou doplněny kvalitními kovovými klipy Kohinoor Praha. Můžete si vybrat kůži: černou, tmavě hnědou nebo béžovou. A na ní pak bude monogram vašeho mladého pána. 

    Velikost: 80, 100, 120, 140 a 160 

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 30.51
    (CZK 770)
  • remaining 19 from 25
    Čaj o páté - šálek s podšálkem s Vaším designem

    Kvalitní tradiční karlovarský porcelán s Vaším vlastním designem zpracovaný od GAMINE design. Design je ručně zpracován a následně zapečen v troubě na 950°C. Váš unikátní šálek tak může bez problému do mikrovlnky nebo do myčky, obrázek se nepoškrábe. Etiketa a čaj o páté - kdo ví, jestli se vaše dítko jednou nebude ucházet o  prince George nebo Princeznu Charlotku. Začneme trénovat už teď ;-)

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 30.51
    (CZK 770)
  • sold 5
    Lekce mobilní a online etikety - jak zdolat závislosti či těžké chvilky na internetu

    Dvouhodinovka na téma co a jak online a s mobilem. Kdy se co sluší a patří? S juniory se podíváme i na to, jak řešit trolly, šikanu, falešné profily nebo jiné psychicky těžké chvilky, které se na internetu mohou objevit. 

    Věk: 8 - 14. Místo: Praha, Malá Strana 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 34.87
    (CZK 880)
  • sold 5
    Za fiflenu nebo za dámičku? Jak se ne/líčit - abeceda pro malé slečny

    Tráví vaše malá lady hodně času u zrcadla nebo beauty videí na youtube? Máte obavy, jestli to s krášlením nebude přehánět? Nebojte se svěřte ji do našich rukou. Pořešíme to ;-) 

    Věk: 8 - 14. Místo: Praha, Malá Strana 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.23
    (CZK 990)
  • sold 6
    Maluje celá rodina: vytvořte společný obraz!

    Chcete společně dělat něco jiného než obvykle? Odtrhněte se celá rodinka od běžných úmorných starostí a přijďte si namalovat společný obraz. Možná u toho zjistíte zase něco nového o tom, jak společně fungujete. To vše v kouzelném prostředí malostranského Dvora umění, za asistence malířky a harmonizátorky Kateřiny Adámkové. No a třeba si ho pak vyvěsíte hrdě doma...;-) 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 51.52
    (CZK 1,300)
  • sold 1
    Vybublejte se - poklidný dýchánek pro rodiče

    Jste už někdy z rodičovských povinností vyřízení? Přijďte na dýchánek, kde se u bublinek s jahodami či ginu budete moct vypovídat. A zároveň nám řeknete, co vás ve výchově dětí nejvíc trápí. My to pak zapracujeme do našich plánů. A vy si odpočinete. Pokud neseženete hlídání, zařídíme ho...

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.44
    (CZK 1,500)
  • remaining 5 from 8
    Otec a syn: set motýlek + šle - s monogramem

    Ve spolupráci s pardubickou značkou Avantgard jsme připravili nádherný komplet, který bude slušet každému malému štramákovi. A stejně tak tatínkovi! Tmavěmodré šle a motýlek, kde budou mít oba svůj monogram, jsou perfektními doplňky. Nespustíte z nich oči ;-)

    Šle jsou ručně šité, mají celokožený střed a jsou doplněny kvalitními kovovými klipy Kohinoor Praha. Můžete si vybrat kůži: černou, tmavě hnědou nebo béžovou. A na ní pak bude mít každý svůj monogram. 


    Velikost:
    Pánská - UNI (na šlích je regulace a je možné je nosit na výšku postavy 164-194)
    Dětské : velikost 80, 100, 120, 140 a 160 

    Bavlněné motýlky Avantgard (materiál je z firmy MILETA) 
    - jsou předvázané
    - mají nastavitelnou regulaci kolem krku

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 67.37
    (CZK 1,700)
  • sold 11
    Titul Dobrá duše projektu

    Nechcete nic konkrétního, ale líbí se vám celá myšlenka a rádi byste ji podpořili? Staňte se Dobrou duší projektu. Vystavíme vám ručně psané poděkování na ručním papíře. Dostanete jeden z obrázků, které s dětmi nakreslíme. A  pozveme vás na závěrečnou party, kde zhodnotíme výsledky. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 79.26
    (CZK 2,000)
  • remaining 5 from 5
    Jízda v Maserati pro unavené rodiče + etiketa nebo malování pro potomka

    Chcete se projet v Maserati Ghibli SQ4? Zařídíme vám vytržení z denní rutiny! Svezete se tímto legendárním italským sportovním vozem, k tomu dostanete skleničku bublinek. Chůvu shánět nemusíte. Mezitím na hodinu pohlídáme vašeho potomka. Dáme mu hodinu etikety zaměřenou na téma, které si vyberete. Nebo bude malovat. A vy si mezitím užijete výjimečný zážitek...;-)

    Pro 2 osoby 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.88
    (CZK 3,000)
  • sold 2
    Titul Hybatel projektu

    Chcete významně přispět k realizaci celé této myšlenky? Pokud si to budete přát, vaše jméno či firemní značka bude cestovat s projektem po školách a ústavech - s titulem Hybatel projektu. Vystavíme ručně psané poděkování za partnerství na ručním papíře. Jedna z dětských skupinek vám namaluje společně velký obraz. Můžete si vybrat navíc z ostatních odměn, které jsou u příspěvků nižších než 10 000 Kč (od každé 1x). A pozveme vás na závěrečný večer, kde s dětmi a lektory celý projekt završíme. Detaily spolupráce rádi probereme, stačí nás kontaktovat na adrese elegantnicesko@gmail.com. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 396.28
    (CZK 10,000)
  • sold 1
    Firemní školička etikety pro děti zaměstnanců

    Zorganizujeme Školičku etikety  pro děti  zaměstnanců vaší firmy. Počet - ideálně do 10 dětí. Budete tak mít krásný benefit a zároveň pomůžete realizaci celého projektu ve školách a dětských domovech. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 792.55
    (CZK 20,000)
  • sold 1
    Mecenáš Výjezdní akademie etikety

    Tímto příspěvkem můžete zásadně pomoct k tomu, aby se naplnil cíl projektu. Budete velkým mecenášem. Pokud si to budete přát, vaše jméno či firemní značka bude cestovat s projektem po školách a ústavech - s titulem Mecenáš projektu. Vystavíme ručně psané poděkování za partnerství na ručním papíře. Jedna z dětských skupinek vám namaluje společně velký obraz. Můžete si vybrat navíc ze všech ostatních odměn (od každé 1x). A pozveme vás na závěrečný večer, kde s dětmi a lektory celý projekt završíme. Detaily spolupráce rádi probereme, stačí nás kontaktovat na adrese elegantnicesko@gmail.com. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,981.38
    (CZK 50,000)