Studio Hrdinů v novém

Studio Hrdinů zakládá crowdfundingovou sbírku, aby získalo prostředky pro rekonstrukci a dovybavení svých jedinečných prostor. Získané prostředky investujeme do oprav a vybavení, které by mělo zvýšit divácký komfort a podmínky pro účinkující.

Author: Studio Hrdinů

  • Vodovodní rozvody v nové šatně pro herce.

  • Divadelní sál v podzemí Veletržního paláce.

  • Porada nad rozmístěním trasů a světel.

  • Plátěnka k představení Pár vzkazů veškerenstvu.

  • Lidé typu Majer (zde na zájezdě v Žilině)

  • Jóga s herečkou Terezou Hofovou!

  • Placky k vašim odměnám dle vlastního výběru!

EUR 14,674
pledged of EUR 13,031

112%

112% completed

244 contributors pledged

Impact Hub, Theater

All or nothing. Project finished on Jun 4, 2018 at 11:56.

Show all rewards

Jak to začalo

Studiu Hrdinů bylo založeno na podzim roku 2012, kdy se usadilo ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze. Sál od svého vzniku nebyl nikdy dostavěn a plně využíván (původní kino Veletrhy bylo zničeno při požáru Veletržního paláce v roce 1974). Svou soustavnou činností Studio Hrdinů zapomenutý prostor svébytně oživilo a vrátilo do kulturní mapu Prahy.

Co je náš cíl?

Po šesti sezónách fungování je potřeba do prostoru investovat, provézt nutné opravy a dovybavit ho. Již jsme začali s výstavbou nové šatny pro herce a s tím související přestavbou malé scény, nebo chcete-li spodního foyer na zkušebnu. O tom, jak rozsáhlá naše rekonstrukce bude, rozhodujete ale vy. Rádi bychom v této kampani získali prostředky na nákup prakťákových modulů pro stavbu nového jeviště či trussů pro nová světla.

Detaily

Po šesti letech fungování v prostorách Veletržního paláce se vlivem opotřebení podmínky prostoru pro účinkující i diváky dostaly na hranici snesitelnosti. Prostor Studia Hrdinů si žádá rekonstrukci. Naším cílem není změnit jedinečnou architekturu prostoru, či popírat jeho industriálnost. Opotřebení, které vzniklo intenzivním užíváním sálu se stává neudržitelným až hazardním. Studio Hrdinů se dlouhodobě potýká s vydroleným a rozbitým pódiem, které degraduje tento výjimečný prostor; s končící životností světelného parku a reflektorů; s nevyhovujícím zázemím pro účinkující. Proto jsme se rozhodli předčasně ukončit divadelní sezónu 2017/18 a ušetřené prostředky investovat do rekonstrukce, která by zvýšila jak divácký komfort, tak podmínky v zázemí. Vzhledem k tomu, že i základní rekonstrukce je nákladná a pouze peníze získané zkrácením sezóny ji nezaplatí, rozhodli jsme se obrátit na vás - naše diváky, přiznivce crowdfundingu; na ty, kteří ocení dobrý nápad a neváhají ho podpořit.

Kdo jsme?

Studio Hrdinů je otevřená divadelní scéna s jasným dramaturgickým záměrem a výrazným okruhem divadelních spolupracovníků. Ve své hlavní dramaturgické linii se zaměřuje na převážně autorské, režisérské projekty s důrazem na spolupráci zahraničních a domácích divadelních tvůrců a na žánrové a oborové přesahy. Cílem je náročná, ale vstřícná umělecká dramaturgie. Formálně jsou inscenace Studia Hrdinů činohrou s akcentem na experiment a výtvarnou stránku.

News

Jun 4, 2018 Děkujeme!!!

Dnes skončilo 44 dní napětí završené nesmírnou radostí a vděkem! Děkujeme vám všem, kteří jste podpořili náš projekt a byli s námi až do jeho konce. Děkujeme, že jste své příspěvky posílali dál, i po dosažení 100% částky. Jsme dojatí, jsme nadšení a už se těšíme, až začneme distribuovat vaše odměn…

More

Apr 24, 2018 Přidali jsme nové odměny

Vyšlete svůj vzkaz Veškerenstvu Herečka a performerka Sára Arnsteinová, kterou můžete znát z představení Pár vzkazů veškerenstvu je také zapálenou amatérskou kadeřnicí. Nechte se od Sáry ostříhat a ještě od nás dostanete komiksovou knížku Pavla Švece, tričko k inscenaci a hlavně budete moci vyslat…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 45
    Příspěvek na rekonstrukci

    Chcete přispět na rekonstrukci a odměna není rozhodující? My vám stejně rádi pošleme placku dle vašeho výběru a samozřejmě vás zahrneme do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • remaining 29 from 50
    Člověk typu Majer

    Chcete si zahrát na jevišti Studia Hrdinů? Vaší odměnou bude účinkování v představení Herec a truhlář Majer mluví o stavu své domoviny! Zažijete jedinečný večer v zákulisí a dostanete se na legendární selfie lidí typu Majer! Samozřejmě vás zahrneme do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • remaining 13 from 50
    Voucher na 1 vstup

    Vstupenka na vámi vybrané představení Studia Hrdinů s přidanou mecenášskou hodnotou. Cena voucheru je vyšší než cena vstupenky o sumu, která bude vynaložena na rekonstrukci. Zahrneme vás do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. Dostanete zdarma program a poukaz na 1 drink v kavárně U Hrdinů.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • remaining 13 from 30
    OSB deska + plátěnka + poděkování

    Chcete nám věnovat něco praktického? Přispějte nám na OSB desku! Když nám jí podepíšete, budeme ještě raději! Odvděčíme se vám plátěnkou dle vašeho výběru (k inscenaci Skugga Baldur nebo Pár vzkazů veškerenstvu) a samozřejmě vás zahrneme do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.64
    (CZK 700)
  • remaining 4 from 50
    Voucher na 2 vstupy

    Vstupenky na vámi vybrané představení Studia Hrdinů s přidanou mecenášskou hodnotou. Cena voucheru je vyšší než cena vstupenky o sumu, která bude vynaložena na rekonstrukci. Zahrneme vás do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. Dostanete zdarma program a poukaz na 2 drinky v kavárně U Hrdinů.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.59
    (CZK 800)
  • remaining 4 from 10
    Brigáda s Hrdiny

    Chybí vám manuální práce? Zírání do monitoru a klikání myší vám neumožňuje to správné vyžití? Přijďte se odreagovat na odpoledne do Studia Hrdinů! Můžete brousit, natírat, zatloukat, a to ve společnosti realizačního týmu Studia Hrdinů! Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla, ale hlavně přijdete na jiné myšlenky a dozvíte se určitě vrchovatě o našem zákulisí!
    Odměna platí pro 1 osobu.
     

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 5 from 13
    Fotbalový zápas proti týmu Studia Hrdinů

    Chcete se postavit týmu Studia Hrdinů? Nasazujeme Miroslava Bambuška, Vojtěcha Dyka, Jakuba Gottwalda, Jana Horáka, Tomáše Kadlece, Michala Kerna a další! Pojďte do trenek!

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 47.38
    (CZK 1,200)
  • remaining 37 from 40
    Truss k zavěšení světel

    Pomožte nám upgradovat náš světelný park a technické vybavení. Přispějete-li nám na nový tras, umožníte nám nejen lépe technicky obsluhovat naše představení, ale i usnadníte práci našim technikům. Truss, který ponese vaše jméno bude slušet nejen Studiu Hrdinů, ale velmi pravděpodobně s námi vycestuje i na festival Norma, který každoročně pořádáme ve spolupráci s galerií PLATO v Ostravě. 
    Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla a permanentkou na letošní festival.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 134.57
    (CZK 3,408)
  • remaining 35 from 40
    Prakťák co znamená svět

    Přispějte nám na praktikáblový modul, z kterého postavíme nové jeviště! Pro výstavbu nového demontovatelného podia potřebujeme 40 praktikáblových modulů, z nichž každý ponese jméno svého dárce. Nové jeviště je pro naše účinkující naprosto zásadní změnou, ale nejen pro ně, protože na vydrolené jeviště se během představení díváte právě vy. Nové jeviště by svou stavbou výrazně usnadnilo práci našim technikům, ale zlepšilo i váš divadelní zážitek. Odvděčíme se vám plackou dle vašeho výběru a samozřejmě vás zahrneme do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla, ale především budete mít prakťák nesoucí vaše jméno. Pozveme vás na slavností křest pódia a budete mezi prvními, kteří se po něm projdou.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 335.64
    (CZK 8,500)
  • Sold out!!
    Balíček "Macocha"

    Balíček “Macocha” obsahuje signovaný výtisk románu Macocha Petry Hůlové a jednu vstupenku na stejnojmenné představení v režii Kamily Polívkové. Volný vstup na představení můžete uplatnit buď v Praze ve Studiu Hrdinů, nebo v brněnském HaDivadle. Navíc dostanete placku s motivem inscenace a zahrneme vás do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • Sold out!!
    Balíček "Sjón"

    Balíček “Sjón” obsahuje výtisk románu Múza z lodi Argó islandského spisovatele Sjóna a jednu vstupenku na představení Skugga Baldur, které vzniklo na základě Sjónova románu Syn stínu. Spoluautorkami scénáře jsou herečka Tereza Hofová a režisérka Kamila Polívková. Navíc dostanete placku s motivem inscenace a zahrneme vás do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 23.69
    (CZK 600)
  • Sold out!!
    Světlo pro Hrdiny

    Pomožte nám dovybavit světelný park. Kupte nám PAR! Posviťte si na všechny jedinečné umělce vystupující ve Studiu Hrdinů. Odvděčíme se vám plátěnkou dle vašeho výběru (k inscenaci Skugga Baldur nebo Pár vzkazů veškerenstvu) a samozřejmě vás zahrneme do poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. Před či po představení budete mít možnost si domluvit individuální schůzku s naším osvětlovačem, který reflektorem od vás zabliká.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 32.30
    (CZK 818)
  • Sold out!!
    Hodina jógy s Terezou Hofovou

    Herečka Tereza Hofová neodmyslitelně patří ke Studiu Hrdinů, kde nazkoušela inscenace Citový komediant, Skugga Baldur a Dílo. Tereza se již několik let soustavně věnuje cvičení jógy a vy máte jedinečnou příležitost zacvičit si s ní. Odpolední jóga ve Stromovce a pak návštěva představení? Může být? Pak je toto odměna pro vás! Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Odměna platí pro 1 osobu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Návštěva galerie s Michalem Pěchoučkem

    Výtvarník, scénograf a režisér Michal Pěchouček vás vezme na komentovanou prohlídku Národní galerie. Využijte jedinečné příležitosti navštívit expozici s laureátem Ceny Jindřicha Chalupeckého, kurátorem a spolupracovníkem Galerie 35M2 v Praze. Po prohlídce si nad vše můžete v klidu sednout u lahve z vinařství Hrdina & dcera v kavárně U Hrdinů. Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.
    Odměna platí maximálně pro 2 osoby.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Indiánský běh s Davidem Zábranským

    Spisovatel David Zábranský, autor divadelní hry Herec a truhlář Majer mluví o stavu své domoviny vás vyzývá na hodinu indiánského běhu ve Stromovce. Jedinečná příležitost poměřit sportovní i intelektuální výkony je tu! Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.
    Odměna platí pro 1 osobu.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Noc v maringotce Stanislava Majera

    Chcete zažít babí léto v maringotce na hranici Českeho středohoří a Kokořínska? Herec Stanislav Majer vás zve do své maringotky, kde vás nechá jednu noc přespat. Na nočním stolku na vás bude čekat vydání divadelní hry Herec a truhlář Majer mluví o stavu své domoviny a na kamnech guláš! Prodlužte si prázdniny! Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.
    Odměna platí pro 2 osoby.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Vyšlete svůj vzkaz Veškerenstvu

    Herečka a performerka Sára Arnsteinová, kterou můžete znát z představení Pár vzkazů veškerenstvu je také zapálenou amatérskou kadeřnicí. Nechte se od Sáry ostříhat a ještě od nás dostanete komiksovou knížku Pavla Švece, tričko k inscenaci a hlavně budete moci vyslat svůj vlastní vzkaz Veškerenstvu a v průběhu měsíce září a října si ho budou moci všichni naši diváci přečíst v projekci na schodišti divadla. Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. Odměna platí pro 1 osobu.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Masáž od Marie Jansové

    Herečka Marie Jansová, která ve Studiu Hrdinů hraje v inscenaci Série bezdůvodných aktů je také vyhlášenou masérkou. Z této odměny budete mít dvojnásobně dobrý pocit - za podporu dobrého projektu a po Maruščině masáži! Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. Dostanete také publikaci divadelní hry Ondřeje Novotného Série bezdůvodných aktů, abyste si při relaxaci po masáži měli co přečíst

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Výlet na Macochu s režisérkou Polívkovou

    Skupinový výlet pro 6 osob s režisérkou inscenace Macocha na stejnojmennou propast v Moravském krasu. Vyjíždíme vlakem z Brna, cestovné a vstup do jeskyně je vaší odměnou, stejně jako společnost režisérky Polívkové a dle aktuálních časových možností i dalších členek inscenačního týmu. Balíček dále obsahuje 

    signovaný výtisk románu Macocha Petry Hůlové a jednu vstupenku na představení. Volný vstup na představení můžete uplatnit buď v Praze ve Studiu Hrdinů, nebo v brněnském HaDivadle. Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 102.67
    (CZK 2,600)
  • Sold out!!
    Udělejte si večírek U Hrdinů s pivem vašeho jména

    Minipivovar Slepý krtek, Ujkovice vám uvaří 30-ti litrový sud piva s příchutí dle vlastního výběru (kávový, medovinový, klasický ležák nebo spodně kvašený pivo Alík), který ponese vaše jméno! Vychutnat si ho budete moci v přízemí naší divadelní kavárny U Hrdinů. Zároveň získáte poukaz pro jednoho člověka na kurz vaření piva. Odvděčíme se vám poděkování na našem webu a speciálním plakátu v prostorech divadla.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • Sold out!!
    Studio Hrdinů jen pro sebe

    Pokud jste během výběru odměn došli až sem, tak víte, že bez vás to skutečně nepůjde! Objednejte si zadané představení ve Studiu Hrdinů dle vašeho výběru a získáte navíc exkurzi po zrekonstruovaných prostorech divadla. Od jeho zakladatelů a realizačního týmu se dozvíte jaká to byla cesta od začátku až k večeru, kdy jsme hráli jen pro vás a vaši společnost. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 2,171.77
    (CZK 55,000)