Divadlo PETKA - nacvičení muzikálu

Nacvičíme amatérský muzikál s amatérskými herci v profesionálním divadle. Připravíme pro vás legendární večer plný humoru a nadšení: představíme tři autorské příběhy ze života dospívajících dětí, doprovázené živou hudbou. Také už se těšíte?

  • Improvizaci v Kellyxíru si může zkusit kdokoliv.

  • Workshopy jsou příležitostí pro každého.

  • Účastníci si zkouší různé role.

  • Trénujeme i mluvení před publikem.

  • Děti hrají příběhy, které jsou jim blízké.

  • Hlavní role mají i sólové písničky a monology.

  • I nadaní technici si přijdou na své.

  • Spolupráce je klíčem pro skvělou show.

EUR 667
pledged of EUR 4,750

14%

14% completed

20 contributors pledged

Music, Theater

Česko

All or nothing. Project finished on Jun 14, 2018 at 16:30.

Show all rewards

Jak to začalo

Známe to všichni, ty nejlepší nápady a projekty vznikají spontánně, vlastně jakoby náhodou. Stalo se to před pěti lety v Mikulově, kde Terka (tehdy ještě Salajková) a její nynější manžel Petr (už tenkrát Kratochvíl) vedli divadelní improvizaci pro děti. Improvizací byl de facto i samotný název divadla. Děti byly tak nadšené, že spojili jména lektorů a na světě bylo Divadlo PETKA. Naše mikulovské působení se během let rozrostlo až do Prahy, do Prostoru 8, kde tvoříme skupinu dospělých divadelníků, ale původní nadšení nás rozhodně neopustilo.

Detaily

Do teď jsme se jenom učili: improvizaci, pohyb na jevišti a nespočet dalších aktivit nutných pro divadlo, ale TEĎ nastává ta největší zábava. V květnu a červnu budeme nacvičovat muzikál! Ne dětské představení podobné těm, které jsou na každé školní besídce, ale opravdový muzikál s opravdovými neherci. Ten, kdo nejvíc pobaví publikum, nebývá vždy ten nejlepší herec souboru.

Představ si klasického kravaťáka, mámu na mateřské, metalistu nebo třeba dámu těsně před důchodem, jak spolu nacvičují muzikál. Umělecké vystoupení, na které chodili do divadla, ale nikdy je nenapadlo (ani nikoho v jejich okolí), že i oni sami můžou v muzikálu hrát. A třeba i z nich nakonec budou hvězdy. Představivost pracuje, že ano? A teď to nejlepší, i TY se můžeš stát součástí našeho projektu. Stačí příspěvek, který nám pomůže zaplatit nezbytnosti jako je pronájem sálu, plakáty atd. Budeme zpívat, tančit a hrát. Bude z toho prostě velká SHOW. Přidáš se?

Co je náš cíl?

Jelikož čteš dál, tak jsme Tě asi zaujali a teď tě zajímají podrobnosti o našem projektu. Co vlastně chceme předvést? Chceme vytvořit zábavný večer plný smíchu a nečekaných situací (mnohdy nečekaných i pro nás). Zahrajeme tři muzikály, ale nelekej se, každý má jenom půl hodiny. Vrátíme se do našich školních let. Teď, když už máme dávno po škole, nám spousta původně infarktových situací přijde vtipná. Například známý vtip o maturitě: Někdo září, někdo v září. Budeme vzpomínat a bavit se nad „jalovostí“ puberťáků. Ano, i ty jsi byl puberťák a jistě se v některé z postav najdeš.

Kdo jsme?

Tak kromě toho, že jsme vznikli v Mikulově a naši zakladatelé se vzali, toho o nás moc nevíš. A jelikož bychom byli rádi, abys přispěl na naše snažení, je fér abychom Ti toho o sobě řekli trochu víc.

Naše divadlo kombinuje prvky americké velkoleposti s českou opravdovostí a hlavně s českým humorem. Píšeme vlastní hry na míru našim nehercům a čerpáme z našich vlastních životů. Protože každý z nás zažil hodně komických situací a byl by hřích se o ně nepodělit.


Celá myšlenka Divadla PETKA je následující: OCHUTNAT OPRAVDOVÉ DIVADLO. Žádný dramatický kroužek pro děti. Prostě divadlo, kde společné snažení vede ke skvělým výsledkům a pocitu dobře odvedené práce. A řekni si sám, stálo by za to se na tom také podílet?

Proč to děláme?

To je správná otázka na správném místě. A odpověď je tak jednoduchá, že se tomu ani nechce věřit: Baví nás to! Divadlo vnímáme jako prostředek pro osobní rozvoj.  Pomocí divadla také propojujeme generace a sbližujeme lidi, kteří by se třeba jinak ani nepotkali. Vzpomínáš si na kravaťáka, metalistu a dámu těsně před důchodem? Kde jinde by se potkali? Maximálně tak na začátku nějakého vtipu. Ale v našem projektu se může realizovat každý a to svým vlastním způsobem (ať už se jedná o stálé členy týmu PETKA či o hostující neherce).

... a ještě něco navíc k našim dalším plánům

Jak už to bývá, život plyne a každým rokem jsme o něco lepší, šikovnější a známější. Nic z toho by nebylo, kdybychom se nedrželi vizí, které sdílíme s našimi kolegy, účastníky a fanoušky. A jelikož věříme, že i Ty se staneš naším fanouškem, naše vize budeme sdílet i s tebou.

Pomoz nám s našimi cíli:

  • Napsat celovečerní muzikál pro dospělé neherce (ale ani herce nechceme diskriminovat)
  • Otevřít dětskou skupinu divadelníků v Praze
  • Získat stabilní prostor pro nacvičování
  • Vydat tištěnou podobu našich her (ať se můžeš bavit celoročně)
  • Získat stabilní skupinu lidí, kteří se budou podílet na organizaci a rozvoji divadla

Rádi do našeho týmu uvítáme kohokoliv, kdo má zájem se na organizaci podílet nebo alespoň získat novou zkušenost. 

Prostřednictvím kampaně chceme vybrat peníze na nutné výdaje spojené s organizací a vystoupením jako je nájem prostor, práce týmu lidí, propagace, rekvizity, kostýmy atd.

JDEŠ DO TOHO S NÁMI?

News

Jun 20, 2018 Poděkování + další info ke kampani

Milí přispěvatelé, děkujeme Vám za podporu, kterou jste nám dali v průběhu naší kampaně. Moc nás těšil každý příspěvek, kterým jste nás obdarovali!  Bohužel musíme oznámit, že kampaň úspěšná nebyla, tudíž se peníze objeví zase na Vašem účtu. Ale nevěšte hlavu!  I přes nedostatek financování jsme s…

More

Apr 28, 2018 Improvizační večer v Kellyxíru - 4. 4. 2018

Rádi bychom Vás pozvali na improvizační večer v divadýlku u hospůdky Kellyxír na Malostranském náměstí. Náplní večera budou improvizační hry (jako z Partičky) a jeviště bude otevřené komukoliv. Pokud si tedy chcete zaimprovizovat nebo jen divácky podpořit začínající herce, určitě se stavte :) …

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 6
    Dobrovolný příspěvek

    Pokud se ti náš projekt líbí a chceš nezištně přispět. Nic od nás nedostaneš, ale budeš z toho mít dobrou náladu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Vstupenka na improvizační večer + plakát s podpisy

    Zajímá tě improvizace, ale doteď jsi nevěděl, kde to zkusit? Přispěj na náš projekt a my tě vezmeme na improvizační večer večer plný her do divadla Kellyxír (Malá strana).
    Termíny večerů neustále doplňujeme, nejbližší je naplánovaný na 4. 5. 2018 (pátek).
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců z našich muzikálů, které díky tobě budeme moci nacvičt.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 48 from 50
    Vstupenka na muzikálové vystoupení + plakát s podpisy

    Za svůj příspěvek si zasloužíš vidět náš muzikál. Ptáš se kdy? Budeme hrát 15. 7. 2018, tak si to zapiš do diáře. Začínat budeme v odpoledních hodinách. Těšíme se na tebe!
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 29 from 30
    Pánské tričko s logem

    Stylové černé tričko s naším logem "Divadlo PETKA - kde děti dospívají a dospělí se stávají dětmi", které můžeš hrdě nosit před svými kámoši. Nebo ho můžeš hodit do nejzaššího kouta skříně, kde tričko za pár let objevíš a vzpomeneš si na tento projekt.

    Do poznámky nám prosím napiš velikost, kterou potřebuješ.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 30 from 30
    Dámské tričko s logem

    Stylové černé tričko s naším logem "Divadlo PETKA - kde děti dospívají a dospělí se stávají dětmi", které můžeš hrdě nosit před svými kámoškami. Tvůj šatník už bude zase kompletní! Alespoň na chvíli. 

    Do poznámky nám prosím napiš velikost, kterou potřebuješ.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 16 from 25
    2x vstupenka na muzikálové vystoupení + plakát s podpisy

    Za svůj příspěvek si zasloužíš vidět náš muzikál. A dostaneš dokonce 2 vstupenky. Je to dobrá příležitost vzít holku na rande nebo třeba babičku do společnosti. Všem se to bude moc líbit. Ptáš se kdy? Budeme hrát 15. 7. 2018, tak si to zapiš do diáře. Začínat budeme v odpoledních hodinách. Těšíme se na tebe!
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 20 from 20
    Plátěný vak s naším logem

    Opravdu stylový a lehký plátěný černý vak na záda s naším logem "Divadlo PETKA - kde děti dospívají a dospělí se stávají dětmi". Bude se ti hodit na všechny možné maličkosti, až vyrazíš ven s kámoši!  
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.66
    (CZK 800)
  • remaining 19 from 20
    Vstupenka na 2 muzikálové workshopy + plakát s podpisy

    Kromě trénování muzikálu pořádáme i divadelní workshopy, kde se naučíš spoustu užitečných, ale i neužitečných věcí pro hraní divadla nebo třeba hádku s partnerem. Jak napsal nesmrtelný Jára Cimrman: „Jak smích, tak pláč uděláš nejlépe škubáním ramen.“
    Tématy jednotlivých workshopů jsou:
    Základní dovednosti
    Rétorika
    Gestikulace
    Projev emocí
    Pohyb na jevišti
    Improvizace
    Zpěv
    Tanec
    Skupinová synchronizace
    Další běh workshopů je naplánován na podzim tohoto roku. Místo a čas workshopů upřesníme.
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců z našich muzikálů, které díky tobě budeme moci nacvičt.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 14 from 15
    Pánské tričko "JSEM DIVADELNÍ PRODUCENT"

    Proč? Protože na divadelní producenty holky letí.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 15 from 15
    Dámské tričko "JSEM DIVADELNÍ PRODUCENTKA"

    Upřímně, nemáme tušení, jestli na to chlapi letí, ale tričko se hodí vždycky. Že jo, dámy?

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 10 from 10
    Muzikálové workshopy (9 setkání - celý běh) + plakát s podpisy

    Kromě trénování muzikálu pořádáme i divadelní workshopy, kde se naučíš spoustu užitečných, ale i neužitečných věcí pro hraní divadla nebo třeba hádku s partnerem. Jak napsal nesmrtelný Jára Cimrman: „Jak smích, tak pláč uděláš nejlépe škubáním ramen.“
    Tématy jednotlivých workshopů jsou:
    Základní dovednosti
    Rétorika
    Gestikulace
    Projev emocí
    Pohyb na jevišti
    Improvizace
    Zpěv
    Tanec
    Skupinová synchronizace
    Další běh workshopů je naplánován na podzim tohoto roku. Místo a čas workshopů upřesníme.
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců z našich muzikálů, které díky tobě budeme moci nacvičt.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 138.53
    (CZK 3,500)
  • remaining 15 from 15
    Letní nacvičování muzikálu a workshop pro děti Mikulov (srpen 2018) + plakát s podpisy

    Mají tvoje děti rády divadlo nebo se jich jenom potřebuješ na chvíli zbavit? I ony si můžou zahrát v muzikálu. Celotýdenní nacvičování je zakončené vystoupením pro rodiče i širší veřejnost (Městské kino Mikulov, 18. 8. 2018).
    Workshop: 11. - 12. 8.
    Nacvičování: 13. - 18. 8.
    Jako poděkování od nás dostaneš navíc fajnový plakát s podpisy všech herců z našich muzikálů, které díky tobě budeme moci nacvičt.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 158.32
    (CZK 4,000)