Klubovna na kolech - maringotka pro Dubínky

Navrch huj, vespod fuj :( Máme krásnou maringotku, barevnou a veselou, ale bohužel jen zvenku. Pomozte nám změnit temnou kobku v útulnou klubovnu pro malé Dubínky, s dostatkem světla a tepla na hraní i učení, odpočívání i řádění.

Author: LMŠ Dubínek

  • Učíme se, že jídlo roste ze Země

  • Brigádníky na přestavbu maringotky máme vlastní :)

  • V přírodě jsme za každého počasí

  • Jurta je krásná, ale je nám malá

  • Jůů, ta je veliká

  • Dubínkci chytají sluníčko

  • Zvenku dělá maringotka parádu :)

  • Dětský nákrčník - zimě větru odolá

  • A máme nákrčníky i pro kluky :)

  • Takového krásné softshelky pro vás ušijeme :)

EUR 758
pledged of EUR 4,354

17%

17% completed

45 contributors pledged

Education

Neratovice, Středočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on May 11, 2018 at 11:12.

Show all rewards

Jak s Dubínkem to začalo?

V roce 2011 se dvě maminky, Lenka a Hanka, náhodou potkaly na pískovišti uprostřed neratovické panelákové džungle a daly se do řeči. Moc se jim nelíbilo, že si jejich děti musejí hrát ve městě. "To je škoda, že tady není žádná lesní mateřská školka," povzdechla si Lenka, srdcem i duší skautka. "Tak si nějakou založíme," navrhla vystudovaná bioložka Hanka. A jak řekly, tak udělaly a s pomocí mnoha dobrovolníků, pár sponzorů a jednoho velkého grantu otevřela neratovická Lesní mateřská školka Dubínek poprvé v listopadu 2013 dveře své jurty prvním dětem - malým Dubínkům.

Proč potřebujeme vylepšit maringotku, když máme jurtu? 

V Neratovicích, proslulých chemičkou a paneláky, je lesní mateřská školka něco jako přírodní úkaz :) Ale narozdíl třeba od duhy nebo sněhu časem nemizí. Naopak! Dubínek roste víc a víc, až se do naší krásné jurty se všemi dětmi skoro nevejdeme. Tak třeba: zatímco nejmenší Dubínčata po obědě spí, ostřílené Dubínky - předškoláky už spaní "po o" nezajímá. Potřebují kreslit, vystřihovat, tvořit a počítat. Jenže kde, aby se malí a velcí vzájemně nerušili? Dubínek už kdysi dostal darem maringotku a sloužila skvěle. Bylo kam uskladnit dřevo na zimu i ubytovat hračky a pomůcky. A znáte to, darovanému koni na zuby... Ale my darované maringotce do útrob koukáme každý den a není to hezký pohled.

Zatímco zvenku jsme ji zvelebili, zevnitř připomíná spíš temné skladiště, než zázemí pro malé Dubínky. A to chceme změnit - potřebujeme nahradit obložení stěn, na místo malého průzoru vyříznout pořádné okno, opravit podlahu, vybudovat komín, pořídit kamínka a nábytek. To bude klubovna! Pomůžete?

A nerostou vám z těch dětí "Tarzani"? 

Nerostou! :)  To, že se pohybujeme hlavně venku, neznamená, že děti rostou jako ono pověstné dříví v lese. Řídíme se vzdělávacím plánem pro předškolní zařízení, inspirujeme se Montessori pedagogikou a waldorfskou pedagogikou. Vedeme děti k lásce k přírodě a zodpovědnému chování k životnímu prostředí, k respektu k sobě i druhým, k rozvoji tvůrčích i sociálních schopností. Věříme, že tohle všechno, společně se svobodným pohybem venku, malou skupinkou kamarádů a kontaktem s přírodou dělá děti šťastné. A to je náš hlavní a zásadní cíl. 

Známkou toho, že to děláme dobře, může být i fakt, že LMŠ Dubínek patří k prvním v ČR, které získaly Certifikát kvality od Asociace lesních mateřských škol. 

A co podnikáte pro Neratovice a okolí? 

Neuzavíráme se světu kolem, ale jako neziskovka - spolek chystáme ledacos i pro veřejnost z Neratovic. Děti z ostatních neratovických školek k nám chodí za speciálními programy, na jaře se jako pořadatelé každoročně připojujeme k úklidové akci Ukliďme Česko, abychom ten kousek přírody v Neratovicích opečovali, v říjnu k nám míří skoro 150 dětí s rodiči na akci Dubínkův pohádkový les a v létě zveme širokou veřejnost na příměstské tábory, které jsou velmi oblíbené - bývají obsazené už v únoru. 

Chcete o Dubínku vědět ještě něco navíc? Podívejte se na náš web. A nebo na Facebook.  A nebo se nás prostě zeptejte v záložce Otázky a odpovědi :) 

Comments

Choose reward for your contribution

  • remaining 96 from 100
    Dubínkova placka a dobrý pocit

    Ozdobte si batoh nebo klopu odznakem Dubínku, ať všichni vědí, že podporujete přírodu a lesní školky :) 

    Posílát placku poštou by nebylo moc ekonomické ani ekologické, rádi vám jí osobně předáme, když se k nám přijdete podívat do Dubínku. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 8 from 10
    Dubínkova placka a náramek přátelství

    Ozdobte si batoh nebo klopu odznakem Dubínku, ať všichni vědí, že podporujete přírodu a lesní školky :) 

    A svojí ruku (nebo svých dětí) můžete ozdobit pleteným náramkem přátelství z barevných bavlnek. Ocení nejen holčičky, ale i kluci :) 

    Posílát placku a náramek poštou by nebylo moc ekonomické ani ekologické, rádi vám jí osobně předáme, když se k nám přijdete podívat do Dubínku. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • remaining 13 from 20
    Bylinkový čaj z dubového lesa

    Bylinky - hodí se pro děti i maminky. Nasbíráme a nasušíme pro vás s dětmi originální bylinkové  směsi na čaj nebo do koupele. Je libo lipový květ, kopřivu, heřmánek nebo černý bez? 

    Součástí odměny je i poštovné. 

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 48 from 50
    Dubínkovy omalovánky

    A to víte, že uprostřed lesa, na louce i v polích žije spousta divotvorných stvoření? My je známe, potkáváme je každý den. A i když jsou plachá, podařilo se nám jejich podobu zachytit. Najdete je v originálních Dubínkových omalovánkách, které pro vás nakreslil Dan, jeden z našich průvodců. 

    Součástí odměny je i poštovné. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 3 from 10
    10 vajec od Dubínkových slepic

    Pipka, Puťka, Běla a Coco. To jsou čtyři opeřené černé a bílé dámy, které obývají kurník u Dubínku. A protože se o ně s láskou staráme, mají sluníčko i trávu a spoustu dobrot, snáší báječná vajíčka. Stoprocentně bio a eko :) A my vám je rádi dáme ochutat :) 

    P.S. Vejce neposíláme poštou, aby z nich nebyla rovnou omeleta :) Odměnu je nutné vybrat si osobně v Dubínku.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 1 from 5
    Krabička Dubínkových perníčků

    Stroprocentně domácí perníčky, pečené na Moravě, s láskou a z kvalitních surovin.

    Pochutnejte si na perníkovéých Dubíncích nebo lesních zvířátcích.

    Krabičku deseti perníčků vám předáme osobně v Dubínku nebo pošleme poštou. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 4 from 5
    Dětské nákrčníky

    Od podzimu do  jara se hodí krásné nákrčníky z fleesu a bavlněného úpletu. Za krk netáhne, tak se může vyrazit za venkovním dobrodružstvím každý den :)

    Šijeme pro kluky i pro holky, stačí si říct. Nebo lépe napsat do poznámky :) 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 6 from 8
    Workshop o alternativní výchově a vzdělávání

    Máte doma předškoláka a někdy si s ním nevíte rady? Zajímá vás, co se mu odhrává v hlavě a v srdci? Jak k němu přistoupit jinak, než to dělali třeba vaši rodiče nebo učitelé? Přijďte nahlédnout pod pokličku alternativních vzdělávacích směrů. Na co můžete těšit během tříhodinového workshopu: 

    Ochutnáme různé postupy a metodiky, například Respektovat a být respektován, Montessori pedagogiku, kritické myšlení či zážitkovéou pedagogiku. 

    Dostane se vám znalostí o tom, jak funguje dětský mozek a psychika v období od tří do šesti let  věku dítěte. 

    Pomůžeme se vám osvětlit, na co je dobré zaměřit pozornost při výchově, co funguje a co ne.

    Otevřeme diskuzi pro Vaše otázky ohledně přístupu k dětem a výchově. A můžeme v případě zájmu navázat i dlouhodobou spolupráci v poradenství ohledně vaší ratolesti.

    Workshop vede zkušená pedagožka s klasickým vzděláváním i se vzděláváním ve všech zmíněných metodách a se zkušenostmi z Motessori a lesní mateřské školky. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 3 from 5
    Střelecký den u Dubínku

    Chcete si vyzkoušet, jakou máte mušku? Uspořádáme pro vás u lesa u Dubínku střelecký den, kde si můžete zkusit vystřelit z kuše, luku, vzduchovky nebo desetiranky. Schválně, s jako zbraní vám to půjde nejlíp? 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 2 from 5
    Dětské softshellové kalhoty

    Ušijeme vašim ratolestem na míru krásné softshellové kalhoty, ve kterých mohou objevovat krásy přírody za každého počasí a přitom neprofouknou ani nepromoknou. 

    Šijeme od velikosti 86 do velikosti 134. Požadovanou velikost a případně variantu pro kluka nebo pro holku prosíme uveďte do poznámky. 

    Odměna zahrnuje i poštovné. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25.73
    (CZK 650)
  • remaining 10 from 10
    Jeden den v Dubínku

    Jaké to je v lesní školce? Co tam děti dělají, jak obědvají, s čím si hrají a kam chodí na záchod? Přijďte si to se svou ratolestí vyzkoušet :) 

    Odměna zahrnuje jeden školkový den v Dubínku pro jedno dítě ve věku 3 - 7 let, svačinku i oběd. Rodiče samozřejmě bereme s sebou taky :)  Těšíme se na vás! 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • remaining 1 from 3
    Noc v jurtě se snídaní

    Máte chuť s rodinou nebo s kamarády zažít něco neobvyklého? Vyražte k nám na výlet. Půjčíme vám na víkend naší krásnou jurtu, abyste si vyzkoušeli, jak se spí v kruhu. Můžete si zatopit v kamnech, opéct buřty, nakrmit naše králíčky a slepice a taky vzkoušet kadibuky v dospělácké i dětské velikosti :) K dispozici vám dáme piknikovou deku, tipy na výlet v okolí a na ráno pro vás připravíme královskou zdravou snídani. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 3
    Romantický večer v jurtě

    Přijďte si užít neobyklý večer ve dvou. Wellness, hotely, masáže, to nabízí každý. Ale přespání v jurtě, to je něco jiného. Můžete usínat za praskání ohně v kamnech, otevřít si k tomu láhev sektu, kterou Vám připravíme, a jurtu také romanticky vyzdobíme. A ráno na vás bude čekat košík se zdravou snídaní, kávou nebo čajem.  

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 1 from 1
    Dobrodružství na příměstském táboře

    Chcete poslat svoji ratolest na cestu kolem světa? Nebo na průzkumnou výpravu za zvířátky? Stačí mu věnovat týden na Dubínkově příměstském táboře. 

    Vybrat si můžete jeden z červencových týdnů. Pro děti bude připraven výlet, opékání buřtů, koupání, tvoření i řádění v lese, zajištěny budou obědy i svačinky a pití. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 5 from 5
    Školení reklamy na Facebooku

    Něco vyrábíte, prodáváte nebo nabízíte a rádi byste o svém skvělém díle dali vědět dále do světa? Naučte se oslovit své potenciální zákazníky na Facebooku. Je to snazší, než se může zdát, stačí znát pár pravidel a triků, jak na to. A ty vám rádi předáme na tříhodinovém školení od profíka.

    Můžeme se sejít v Praze nebo v Neratovicích, u vás ve firmě nebo kdekoliv v kavárně, kde mají dobrou wi-fi :) 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • remaining 5 from 5
    Víkend v jurtě

    Vezměte děti, kamarády nebo třeba babičku a dědu, pokud mají rádi dobrodružství, a vyrazte na víkend do jurty. 

    Odměna zahrnuje dvě noci v jurtě, dřevo na topění, zapůjčení piknikové deky a tipy na výlety v okolí. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 158.32
    (CZK 4,000)
  • Sold out!!
    Dvě kafe a palačinky od Crepes&Coffee

    Přijďte si spolu s kamarádem, manželkou, dětmi nebo babičkami zamlsat. Za svůj příspěvek dostanete voucher do stánku Crepes&Coffee v Neratovicích na Kojetické ulici nebo do stejnojmenné kavárny v Praze Kobylisích, kde ho budete  moci vyměnit za dvě lahodné kávy a dvě skvělé palačinky podle svého výběru. 
    Mňam! 

    Voucher na dvě kávy a dvě palačinky Vám předáme osobně nebo doručíme poštou. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • Sold out!!
    Tři hodinové lekce jógy

    Jóga, jak známo, posiluje tělo i mysl. Přijďte si zacvičit do Neratovic se skvělou Renatou Vlčovou. Za 400 korun, které nám přispějete, můžete přijít rovnou na tři hodinové lekce a oddat se příjemné chvilce pro sebe. 

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)