O jezevci Karáskovi - poutavá obrázková knížka pro děti

Vytvoření knížky pro děti a rodiče z autorských fotografií jezevce z české přírody doplněné autorskými ilustracemi a říkankami. Knížka bude formátu A5 na šířku o 32 barevných stranách v tzv. LayFlat podobě, což zvyšuje náklady na tisk-výrobu.

Author: Lukáš Zeman

  • Maketa knížky O jezevci Karáskovi

  • Maketa knížky - dvoustránka s příběhem

  • Maketa knížky O jezevci Karáskovi - titulka

  • Maketa knížky - dvoustránka s říkankami

  • Jedna z odměn - fotka formátu A5 s říkankou

  • Jedna z odměn - plakát A2 s říkankou

  • Jedna z odměn - plakát A2 s říkankou

EUR 137
pledged of EUR 3,562

3%

3% completed

12 contributors pledged

Literature, Photography

All or nothing. Project finished on Mar 3, 2018 at 12:36.

Show all rewards

Za městy a vesničkami naší země hezké,
v místě, které nazýváme české,
sedí v jednom hezkém domku,
který “Lesní” má psáno na zvonku,
jedna mladá maminka s miminkem,
užívají si volné chvíle odpočinkem.

Maminka drží v rukou dětskou knihu
a předčítá miminku v tajuplném tichu
poutavou pohádku o Karásku jezevci
a nyní vám také představí celou koncepci.

Jak to začalo

Příběh o vzniku naší pohádkové knihy O jezevci Karáskovi začíná také jedním takovým vyprávěním. Bylo nebylo, vášnivý fotograf divoké přírody, zvěře i krajiny, Lukáš Zeman, měl to štěstí, že “ukořistil” velmi povedené záběry roztomilého jezevce v jeho přirozeném lesním prostředí na Vysočině. Tyto fotky sloužily pro potěchu oka i duše mnohých, zejména dětí, a protože se tolika členům rodiny, známým i spolupracovníkům líbily, objevila se myšlenka na další zpracování fotografií do podoby publikace.

Ale stále jakoby tomu nápadu něco chybělo, a tak, aby budoucí knížka děti i dospělé ještě více bavila, začal k fotografiím vznikat i text. Postupně se k souboru snímků přidala i milá dětská poezie, a tak se dotvořilo kompletní dílo - pohádková knížka O jezevci Karáskovi, který se vydává na dalekou dobrodružnou cestu za svou dobrou kamarádkou Malvínkou. Stránky jsou spojením překrásných profesionálních fotografií jezevce, rýmovaných slok o jeho putování a krátkého popisného vyprávění doplněných autorskými ilustracemi doplňující říkanky.

Co je náš cíl?

Knížka cílí na malé děti a jejich rodiče, kteří mohou svým ratolestem číst říkanky před spaním. V pozdějším věku si dětičky samy můžou trénovat čtení a recitování básniček. V knížce převažují fotografie jezevce Karáska, ten ale na své cestě potkává mnoho dalších zvířátek a zažívá různé trampoty, takže některé stránky obsahují i fotografie jiných zvířátek. Na všech stránkách jsou dokreslené prvky, týkající se konkrétního příběhu a říkanky. 

Detaily

Knížka bude určena dětem, proto bude mít podobu leporela, čili barevné stránky nakašírované na lepenku s kulatými rohy, takže vydrží hrubší dětské zacházení a zároveň se o ostré rohy dítě nemůže poranit. Celkový počet barevných stran bude 32, většina z nich budou krásné fotografie z divoké přírody, kde hlavní roli hraje jezevec Karásek. Výroba takové knížky je náročnější, jen tisk 1 500 kusů vyjde lehce přes 100 000 Kč, proto se snažíme jít formou crowdfundingu. 

Bude se jednat o úplně první vydání knížky. Knižní vazba bude pevná a podobná leporelu, aby si dítě knihu mohlo řádně ohmatat, ale přitom ji nepoškodilo. Rohy knížky budou kulaté, aby se vaše ratolest o knížku zranit. Rozměr bude ve formátu A5 na šířku. Kniha bude v českém jazyce a vydána pod záštitou nakladatelství Lukáše Zemana - E-SMILE.cz v počtu minimálně 1 500 výtisků. 

Pokud stále ještě váháte, proč byste měli vznik této publikace podpořit, vězte, že z každého prodaného výtisku darujeme 3 Kč na podporu Občanskému sdružení stanice terénní ochrany přírody - STOP ze Žďárských vrchů, které zachraňuje zraněná či ztracená zvířátka. 

...a ještě něco navíc

Knížka dětem umožní nejen prožít milý zvířecí příběh jak v podobě textu, tak rýmovaných slok, ale zároveň si prohlédnout “zblízka” podobu jezevce, který je hlavním hrdinou. Dítě si tak již od útlého věku začne tvořit kladný vztah k lesní zvěři a přírodě obecně.

Kdo jsme?

Lukáš Zeman, grafik a fotograf, vydal tři cestovatelské knížky-průvodce autora Vladimíra Rozehnala týkající se Pardubického kraje - první vyšla už v roce 2015 s názvem Města Pardubického kraje, následoval o rok později průvodce Tajemství Trstenické stezky a na sklonku roku 2017 trilogii doplnila Pernštejnská stezka v 21. století. Všechny tři knížky jsou stále v prodeji ve všech knihkupectvích, případně na stránkách www.knihysusmevem.cz, kde se bude (kromě knihkupectví po celé ČR) nabízet i nová knížka O jezevci Karáskovi. Poetický i prozaický text sepsala pro knihu ve spolupráci s Lukášem Zemanem milovnice zvířat a přírody Karolína Koblížková.

Ilustrátorka knihy, MgA. Hana Krauseová, je vystudovaná textilní designérka, která si ráda příležitostně odskočí do světa grafiky a ilustrace. Autorské kresby již v minulosti připojila k několika učebnicím, omalovánkám, a drobným grafikám, které ve studiu E-SMILE.cz vznikají. Své grafiky využívá také pro tvorbu oděvních doplňků pod vlastní značkou Hanako.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Super nápad!

    Věřím, že taková knížka je super nápad, a tak její vznik podpořím jen tak...

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 0
    Fotka A5 s fotkou Karáska a jednou slokou z příběhu

    Projektu fandím a stačí mi troch uvětší vzpomínka v podobě fotky ve formátu A5 s fotkou jezevce Karáska a jednou slokou z příběhu.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • sold 1
    Poděkování na Facebookové stránce projektu

    Tato dětská kniha se mi velice líbí a rozhodl/a jsem se přispět na její realizaci. Chci také rozšířit povědomí o této kampani a zároveň za to sklidit vděk a ocenění od autorů. Volím proto variantu s poděkováním na Facebookové stránce projektu, kde bude mé jméno vystaveno mezi dobrými dušemi, které projekt podpořily a usmívat se na mě (mé jméno) bude jezevec Karásek

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • sold 1
    Kniha za méně peněz s vyzvednutím v Pardubicích

    Chci si dopřát tuto skvělou knihu, ale neutratit za ní tolik peněz. Volím proto variantu, kdy si tuto nádherně zpracovanou publikaci osobně vyzvednu v Pardubicích a budu ji mít za cenu, za kterou se bude prodávat v knihkupectvích.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 6.33
    (CZK 160)
  • sold 1
    Vytisknutý A3 plakát s jednou slokou z příběhu

    Toužím vyzdobit (například) dětský pokojíček originálním A3 plakátem. Na něm se vyjímá fotografie hlavního hrdiny příběhu - jezevce Karáska - a k tomu se můžeme já a má ratolest kochat i jednou slokou z tohoto poetického příběhu! Máme doma rádi zvířátka a chceme to dát najevo dekorací.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 7.12
    (CZK 180)
  • sold 1
    Kniha za méně peněz s poštovným

    Chci si dopřát tuto  skvělou knihu, ale neutratit za ní tolik peněz, nemůžu si ji ale vyzvednout osobně v Pardubicích, a proto volím variantu nákupu s dopravou do mého bydliště. I tak ale zaplatím méně peněz, než kolik bude publikace stát ostatní. Mám prostě rád/a slevy a výhodnou koupi!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 8.71
    (CZK 220)
  • sold 4
    Jeden z prvních výtisků O jezevci Karáskovi

    Chci být jedním/jednou z prvních, kdo budou mít v rukou vytištěnou, novotou vonící knížku! Už se nemůžu dočkat, až rozevřu čerstvě potištěné stránky této rýmované pohádkové knihy a ponořím se buď sám/sama nebo se svým dítkem do dobrodružného příběhu. 

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.48
    (CZK 290)
  • sold 1
    Kniha s osobním věnováním a poštovným

    Chci touto knížečkou udělat radost sobě nebo někomu mně blízkému. Volím proto variantu knihy s osobním poděkováním a autogramem od autora!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.85
    (CZK 350)
  • remaining 50 from 50
    Vytisknutý A2 plakát s jednou slokou z příběhu

    Toužím vyzdobit (například) dětský pokojíček  originálním velkým plakátem. Na něm se vyjímá fotografie hlavního hrdiny příběhu - jezevce Karáska - a k tomu se můžeme já a má ratolest kochat i jednou slokou z tohoto poetického příběhu! Máme doma rádi zvířátka a chceme to dát najevo dekorací.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 14.25
    (CZK 360)
  • sold 2
    2v1 aneb dvě knihy v jednom balíčku

    Mám doma svou malou “Malvínu” a zároveň i “Karáska” a oba vždycky chtějí dostat totéž. Nebo případně vím o jiné mámě nebo tátovi, kteří by uvítali zajímavou pohádkovou knihu pro své ratolesti. Volím proto variantu 2v1! Dostanu tímto dvě knihy za jeden příspěvek do projektu. Knížky mi přijdou domů poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • sold 1
    Kniha do mateřské školky

    Chci udělat dobrý skutek. Mým jménem bude do vybrané mateřské školky darována jedna vytištěná publikace o jezevci Karáskovi. Vykouzlím tím úsměv na tváři nejenom mému dítku, ale všem, všem tamním dětem! Kamarádi mého dítěte i paní učitelky ve školce mi za toto gesto budou velmi vděční. V případě, že mám doma raubíře, možná mu paní učitelky za tento dobrý čin odečtou i nějaký ten černý puntík z jeho školského rejstříku. Do poznámky nám napište kontakt na mateřskou školku, do které chcete knížku svým jménem věnovat a my vše zařídíme a dáme oběma stranám vědět!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 17.81
    (CZK 450)
  • remaining 5 from 5
    Večere s autorem fotografií

    Mám rád/a dobré jídlo, pití a zábavnou konverzaci nejen na téma focení. V tomto případě je pro mne přímo ideální tato odměna. Vyberu si už jen svůj oblíbený nápoj a pokrm a přijdu na zábavnou schůzku, která mne obohatí o nové informace. Dostanu rady například o tom, jak fotit zvířata v divoké přírodě.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 5 from 5
    Soukromá lekce fotografování

    Večeře mi připadá málo, toužím získat i praktické informace o tom, jak lépe fotit. Potřebuji se zeptat na konkrétní zádrhely týkající se mého focení anebo se chi pochlubit se svými pracemi. Tento koníček mě neuvěřitelně baví a chci strávit příjemný čas s někým pro fotografie stejně zapáleným. A proto volím tuto variantu. Autor knižních fotografií jezevce Karáska mi dobře poradí, pomůže a poskytne pár zaručených tipů, jak skvěle fotit! Taková soukromá lekce je téměř k nezaplacení!

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • sold 0
    Podporovatel/ka knihy

    Knížka je super nápad a já jsem se rozhodl/a knížkiu podpořit jen tak pouze s ím, že budu uveden/a v tiráži jako Podporovatel/ka knihy. A samozřejmě budu rád/a za jeden výtisk :-).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • sold 0
    Sponzor knihy

    Chci být (já nebo má firma) hrdým sponzorem knihy a budu uveden/a v tiráži jako sponzor. A samozřejmě budu rád/a za jeden výtisk :-).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 395.80
    (CZK 10,000)
  • remaining 3 from 3
    Hlavní sponzor knihy

    Rozhodl/a jsem se knížku podpořit vyšší částkou, což mě zařadí do kolonky Hlavní sponzor, který bude výrazněji uveden v tiráži a bude mít možnost vložit si logo. ​A samozřejmě budu rád/a za jeden výtisk :-).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • remaining 1 from 1
    Generální sponzor knihy

    Projektu fandím a proto budu Generálním sponzorem projektu, který bude mít výsadu velkého loga a uvádění ve všech materiálech, které ke knížce budou vznikat. 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 1,583.22
    (CZK 40,000)