Rozprávková knižka: O Ferkovi a Kvákalke

Krásne celofarebne ilustrovaná knižka pre detičky vyrozpráva dobrodružný príbeh o nezvyčajnom kamarátstve medzi bocianom Ferkom a žabkou Kvákalkou, ktorý sa odohráva v ríše bocianov v krajine Lalatui. Súčasťou knihy bude aj omalovánka.

  • Autorka so synčekom Šimonkom

  • Bocian Ferko

  • Žabka Kvákalka

EUR 250
pledged of EUR 1,955

12%

12% completed

14 contributors pledged

Literature

Želiezovce, Nitriansky kraj, Slovensko

All or nothing. Project finished on Apr 7, 2018 at 13:37.

Show all rewards

Ako sa to začalo

Celé sa to začalo narodením môjho synčeka a s lastovičkami. Ako to spolu súvisí? Narodenie synčeka vo mne prebudilo nepoznané emócie, ktoré sa prejavovali tak, že som sa nedokázala vynadívať v dokonalosti nového človiečika. Na rukách som synček držala snáď v kuse a veľa som mu rozprávala o všeličom možnom, o tom ako ho milujeme, akí sme s tatinkom šťastní, že je s nami a aj o našom byte - ktorý je našim domovom. Jedného dňa v rámci malej každodennej bytovej exkurzie v synčekovej izbe, hlasné čvirikanie prerušilo moje rozprávanie. Čvirikanie lastovičiek, ktoré si zriadili v okne detskej izby svoje hniezdo, bolo tak silno prenikavé, že sme to s nemým úžasom počúvali.

Ako som začala synčekovi rozprávať o čom sa asi lastovičky medzi sebou rozprávajú, tak som "vyfantazírovala" rozprávkovú krajinu Lalatui. Keďže ako dieťa som snívala, že sa stanem spisovateľkou, neváhala som dať na papier svoje myšlienky a pocity. Svoju knižnú prvotinu som nazvala "Príbehy z Lalatui - O Ferkovi a Kvákalke". 

Čo je mojim cieľom?

Mojim cieľom je prostredníctvom rozprávkovej knihy poukázať na to, že hoci nie vždy v živote ide všetko podľa našich plánov a predstáv, dzôležité je nevzdať sa a ísť za svojim cieľom. Vytrvalosť a snaha vždy prinesie svoje ovocie. V príbehu o Ferkovi a Kvákalke platí staré známe porekadlo "cesta je cieľ", nakoľko na ich ceste za cieľom zistia, že vykonané dobro sa vždy vráti, že úcta k druhým a pekné správanie, ako aj pomoc druhým je vždy odmenené. Bola by som nesmierne rada, keby práve táto kniha dokázala motivivať detičky byť lepším, empatickejším, dobrosrdečným, čestným a svedomitým. Aby vedeli vždy nabrať odvahu byť úprimným a čestným keď niečo nezbedné vyvedú. V dnešnom svete plnom predsudkov a odsudzovania rozdielnosti je dôležité aby naše deti sa vybrali správnym smerom, smerom priateľstva a porozumenia, tak ako to dokázalo nezvyčajné kamarátstvo bociana a žabky.

Detaily

Prvá z troch kníh o rozprávkovej krajine Lalatui a jej obyvateľoch vyrozpráva príbeh z ríše bocianov o bociankovi Ferkovi a žabke Kvákalke. Ferko sa stretne s Kvákalkou v deň keď sa musí naučiť si sám zabezpečiť potravu a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Ferko jedného dňa požiada Kvákalku aby ho sprevádzala na horu Kaskalukia aby sa Ferko hlásil do služby “bociana roznášača” (roznášanie detičiek k rodičom), ktorého prvou úlohou je doručiť balíček (dieťatko) Mimi. Avšak nešťastnou náhodou doručia balíček niekomu inému… Aby napravili tento omyl musia sa vybrať za najväčším bocianom celej ríše, samotným Čáp masjtrom. Na svojej dobrodružnej ceste stretávajú rôznych tvorov a obyvateľou lesa Tarandol a tak vznikajú nové priateľstvá. V knihe sa popisuje ako sa vykonané dobro vždy vráti, úcta k druhým a pekné správanie je vždy odmnené tak ako aj pomoc druhým. A vždy je všetko tak ako má byť. Kniha je určená pre detičky v predškolskom veko, ale zaujme aj deti v školskom veku a ich rodičov.

Prečo to robím?

Bola by som veľmi rada, keby príbeh o krajine Lalatui a ich obyvateľoch uzrelo svetlo sveta v knižnej podobe. V knihe budú nádherné  farebné ilustrácie. Knihu by som neskôr chcela preložiť aj do iných jazykov (čeština, maďarčina či angličtina) a zabezpečiť jej vydanie. Súčasťou knihy bude aj omalovánka. Finančnú podporu by som použila na vydanie knihy, na zhotovenie ilustrácií a na propagáciu.

News

Jan 22, 2018 Úryvok z časti: Balíček Mimi

„Ďalší prosím, vstúpte”, ozval sa hlas spoza dverí. Ferko trocha neisto, ale nedočkavo otvoril dvere a vošiel dnu. Pri dverách stáli dvaja strážcovia. Boli to orly, ktorí pomáhajú bocianom už od pradávnych čias a svoju funkciu si odovzdávajú z generácie na generáciu. Sála, do ktorej vstúpil bola…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Poďakovanie na web stránke/eshope/FB

    Verejné poďakovanie na mojej web stránke-eshope, kde bude kniha na predaj a aj na FB fan page. Publikovanie prispievateľov menovite.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7
  • sold 2
    1 ks kniha vrátane poštovného

    Knihu Vám pošlem na Vašu adresu po jej vydaní.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 14
  • sold 0
    1 ks kniha vrátane poštovného s venovaním

    Knihu Vám pošlem na Vašu adresu po jej vydaní - s venovaním. Meno a priezvisko alebo osoby, ktorú napíšete do poznámky. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 17
  • sold 7
    1 ks kniha vrátane poštovného s venovaním + omalovánka v knihe

    Knihu Vám pošlem na Vašu adresu po jej vydaní - s venovaním + omalovánku. Vlastné meno a priezvisko alebo osoby, ktorú napíšete do poznámky.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22
  • sold 1
    2 ks knihy vrátane poštovného s venovaním + omalovánky + meno v knihe ako oficiálny sponzor

    Knihy Vám pošlem na Vašu adresu po jej vydaní - s venovaním + omalovánky. Vlastné meno a priezvisko alebo osôb, ktoré napíšete do poznámky. 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 40
  • sold 0
    5 ks kníh + poštovné s venovaním + omalovánky v knihách + meno v knihe ako oficiálny sponzor

    Knihy Vám pošlem na Vašu adresu po jej vydaní - s venovaním + omalovánky. Vlastné meno a priezvisko alebo osôb, ktoré napíšete do poznámky. 

    Reward delivery: not specified

    EUR 100