Nechme kresby mluvit

Co o nás vypovídají kresby? A jak s tím souvisí horoskop? Co mají společného? O tom vypráví naše kniha. Díky vaší podpoře ji budeme moci vydat. Nechte spolu s námi kresby mluvit!

  • Ing. Jitka Pešková a PhDr. Tomáš Novák

  • Kniha Astrologie a psychologická praxe

  • Ing. Jitka Pešková a PhDr. Tomáš Novák

EUR 2,588
pledged of EUR 2,576

100%

100% completed

26 contributors pledged

Literature, Education

Česko

All or nothing. Project finished on Oct 25, 2017 at 16:32.

Show all rewards

Jak to začalo

Jednoho dne jsem vyhledala PhDr. Nováka a poprosila ho o soukromou výuku Manželského poradenství a Psychologické práce s klienty. Chtěla jsem tyto obory studovat dálkově na Filosofické fakultě, ale tato možnost nebyla v nabídce. Tehdy začala naše spolupráce.

Napadlo nás porovnat psychologický profil osobnosti pomocí horoskopu a pomocí standardizovaného psychologického testu kresbou stromu a postavy. Výsledky jsme byli příjemně překvapeni a chceme se s vámi o ně podělit.

PhDr. Novák později napsal:

„K snaze paní Peškové jsem přistupoval s lehkou skepsí. Leč zájmem a pozoruhodnými glosami mne příjemně překvapila. Původně mi její obor připadal jako jakési snad trošku serioznější kartářství. Časem mne stále častěji napadalo, že to co od ní slyším nemohou být jen všeobecně platné fráze. Čas plynul, improvizovaná výuka manželského poradenství končila, a já s podivem zjišťoval, že obraz získaný o lidech psychologickým rozhovorem, standardizovanými psychologickými testy a horoskopem jsou dosti podobné. Že by obor telekomunikace na VUT - což je alma mater paní Peškové, připravil studenty i na komunikaci s hvězdami?

Zaujal mne přístup opřený o filosofii hudebního skladatele a astrologa

Dane Rudhyara (1895 Paříž – 1985 San Francisco), podle jehož pojetí

„Astrologie nemá sloužit k předpovídání událostí, ale má pomáhat osobnímu rozvoji, hledání smyslu a významu situací, a to i těch krizových, v nichž se člověk během svého života ocitá.“

Astrologie se tak stává otevřeným systémem poznávání a chápání vztahu člověka k sobě samému a k ostatním lidem.

Co je náš cíl?

Cílem je vydat knihu plnou zajímavých kreseb a ukázat propojení světů psychologie a astrologie. Ukázat, jakou mají obě použité metody vypovídací hodnotu. Jak se tyto dvě světy prolínají a doplňují, jak mohou spolupracovat.

Detaily

Chtěli bychom spolu s psychologem PhDr. Tomášem Novákem vydat knihu a podělit se ze čtenáři o to, co jsme objevili. Analyzovali jsme osobnosti mnoha respondentů. Použili jsme psychologickou metodu kresby stromu a kresby lidské postavy na jedné straně a horoskop na druhé straně. Byli jsme překvapení, jak shodný psychologický profil jsme dostávali.

Byli jsme nadšeni a chtěli bychom se o toto nadšení podělit. Nevíme o žádné knize, která by tyto dva světy propojovala a mohla by to být na trhu velmi zajímavá. 

... a ještě něco navíc

V knize bude mnoho obrázků od lidí z nejrůznějších skupin, muži, ženy, děti, lidé s jinou sex.orientaci ... s jejich vysvětlením, mnoho příběhu a ke každému psychologické zkušenosti a rady, zejména v oblasti partnerských vztahů.

Kdo jsme?

Jmenuji se Jitka Pešková.

Vystudovala jsem FE VUT v Brně. Řadu let se věnuji astrologii. Zajímá mě lidská duše, její proměny. Fascinuje mě okamžik, kdy klient řekne : „Aha!“ a pochopí. Naplňuje mě, když můžu pomoci podívat se na situaci z jiného úhlu. Respektuji svobodnou vůli každého.

Spoluautorem knihy je PhDr. Tomáš Novák.

Je čtyřicátý sedmý rok manželský poradce. Vydal přes 80 knih. Učí Manželské poradenství a Psychologickou práci s klienty na Filosofické fakultě a Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Jeho přístup ke klientům je laskavý a moudrý.

Proč to děláme?

Myslíme si, že kniha bude velmi zajímavá a stojí za to ji vydat. Nakladatelství nám nevyšly vstříc a chtěly po nás získání velkých sponzorských darů. Proto bychom chtěli touto formou poprosit přispěvatele přes hithit.cz o finanční podporu, aby byl tisk levnější a kniha cenově dostupnější.

Ukázka z knihy - úryvky z příběhu

"LEONA – hádala se duše s tělem

Slečna Leona studuje poměrně náročný technický obor na vysoké škole. Před třemi lety zažila velmi dramatický rozvod rodičů. Vystupňoval se do té míry, že ji a její matku otec doslova z hodiny na hodinu vyhodil na mráz bez jakýchkoliv prostředků a odmítal jakoukoliv spolupráci. Sebral jim klíče od poměrně velké vily se slovy: „Buďto bude po mém, nebo nic.“ Neměly kam jít, ani za co se postavit na vlastní nohy. Pomohli přátelé. Přestože u soudu nakonec vyhrály „klíč“ k domu, otec jim ho stejně nedal. Leona upadla do velkých depresí a celé tři roky užívá antidepresiva. Má nyní problémy pokračovat ve studiu. K jejímu pesimismu se přidalo se i zklamání z rozpadu dlouhodobějšího vztahu.

Horoskop

Jedná se o poměrně vyhraněnou osobu (excentrické rozložení planet). Je velmi intelektuálně založená, vše se snaží řešit rozumem (silně obsazený 9. dům). Celoživotní vzdělávání je pro ni samozřejmostí (9. dům – Merkur, Slunce, Jupiter, Luna v Blížencích). Dalo by se říci, že takovéto aspekty mají přímo badatelé, kteří chtějí objevit podstatu věcí (Štír).  

  Je velmi ambiciózní (9. a 10. dům), až tvrdá (Mars konjunkce Pluto v kvadrátu na Saturn), ale nevěří si (Saturn v 1. domě). Toto postavení Saturnu nacházíme velmi často u lidí s dispozicemi k depresím.

 Může mít velký problém s autoritami (Mars konjunkce Pluto v 10. domě ve Štíru v kvadrátu na Saturn). „Buďto já nebo ty!“ (Neříkal to před nějakou dobou její otec? Že by jablko nepadalo daleko od stromu?) Tato velmi napěťová a dramatická vazba ji může občas dostat do hraničních situací, které mohou být značně adrenalinové a riskantní, skoro až život ohrožující.ery může přitahovat."  ...

 "Kresba postav

Postavy vyjadřují nezařazenost, depresi, popírají sexualitu. Je nešťastná. Absence obličeje symbolizuje absenci v sociálním kontaktu. Neví, kdo je, ani jaká je její představa o partnerství, vše je v mlze.

Je si nejistá, neví, co bude. Postavy nemají nohy. Netuší, kde zapustí kořeny. Přišla o domov. S otcem je nulová komunikace, s matkou poměrně složitá.

Ruce nám napovídají o schopnosti komunikovat, vlasy však to, že se může ve své hluboké duši ztrácet."

 "Kresba stromu

Strom je poměrně mohutný, potvrzuje tedy velké mínění o sobě. Silné kořeny znamenají silnou potřebu jistot a rodinných vazeb. Jsou však obnažené, což koresponduje se současnou situací, kde se jí původní rodina rozpadla, rodiče se rozvedli a ona nyní žije sama.

Silným kmenem je zdůrazněná minulost a snaha o kompenzaci nedostatečného sebevědomí.

Kmen a koruna na sebe nenavazují. Koruna jakoby tam nepatřila, působí, že je naroubována z jiného stromu. Zdá se, že chce potlačit minulost a „vystavět“ si ideální „zítřky“. Realita versus sen.

Korunu bohatě vyzdobila kolečky v pravidelných odstupech. To potvrzuje rovněž jistý idealismus a touhu po dokonalém světě. A i vůli si ho vytvořit. "

Co napadá psychologa nad popsanou kauzou

SASA: čtyři varovné příznaky

Název je akronym. Každé ze čtyř písmen ukazuje na problémový okruh doposud mnohdy nediagnostikované deprese. Obecně vzato jde o „desprit“ (z latiny), vymizení duchovní síly, s níž se doplňuje schopnost přiměřeně konat i odpočívat.

S – spánek:

A – anhedonie:

S – sebehodnocení:

A – apetit:

... V knize je podrobně popsáno a co s tím, zde se nevešlo ...

News

Dec 3, 2017 Vytištěno a rozesíláme!

Příjemné nedělní odpoledne, ještě jednou bychom Vám všem rádi poděkovali za podporu. Knihu se podařilo díky Vám úspěšně vydat! Ještě "schne" z tiskárny. Zakoupili jsme krabice, bublinky, tiskneme štítky, podepisujeme a rozesíláme! Vytvořili jsme i dárkové poukazy na astrologickou a…

More

Nov 8, 2017 Blížíme se do finiše!

Milí přispěvatelé, už se blížíme do finiše! Proběhly poslední korektury. V prvním nátisku jsme doladili barvy a obrázky. Dnes jsme vše definitivně odsouhlasili a kniha už je zadána do výroby. Takže příští týden by mohla být na světě. :-) Už se těšíme. Ještě vybíráme termín křestu. Mějte příjemný…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 5
    Pro dobrý pocit

    Podpořte nás částkou, kteorou uznáte za vhodné. Díky vám budeme moci vydat zajímavou knížku a budeme vděčni za jakýkoli příspěvek :-)

    Libovolnou částku si můžete nastavit v dalším kroku. Děkujeme.
     

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 7
    Knížka "Astrologie a psychologická praxe"

    Předpokládaný termín tisku je konec listopadu, takže jakmile bude kniha k dispozici, budeme zasílat.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.89
    (CZK 300)
  • sold 5
    Knížka "Astrologie a psychologická praxe" s věnováním obou

    Předpokládaný termín tisku je konec listopadu, takže jakmile bude kniha k dispozici, podepíšeme a budeme zasílat.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.85
    (CZK 400)
  • sold 4
    Poukaz na astrologickou konzultaci 1,5 hodiny

    Poukaz platí neomezeně. Konzultace je možná, jak osobně, tak třeba po skype. Poukaz může uplatnit i jiná osoba.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.64
    (CZK 1,000)
  • remaining 28 from 30
    Kniha s podpisy + poukaz 1,5 h astrologické konzultace

    ​Předpokládaný termín tisku je konec listopadu, takže jakmile bude kniha k dispozici, podepíšeme budeme zasílat.

    Poukaz na konzultaci platí neomezeně. Konzultace je možná jak osobně, tak třeba po skype. Poukaz může uplatnit i jiná osoba.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.45
    (CZK 1,500)
  • remaining 7 from 10
    Kniha s podpisy + 1,5 h astrokonzultace + 1,5 h psychologické konzultace

    ​Předpokládaný termín tisku je konec listopadu, takže jakmile bude kniha k dispozici, podepíšeme a budeme zasílat.

    Poukazy na konzultace platí neomezeně. Astrologická konzultace je možná jak osobně, tak třeba po skype. ​Psychologická konzultace pouze osobně u PhDr. Nováka. Poukaz může uplatnit i jiná osoba.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 99.09
    (CZK 2,500)
  • remaining 5 from 5
    Co říkají hvězdy - přednáška

    Přednáška o astrologii, její historii, principech a možném výhledu přímo u vás doma či ve firmě pro skupinku lidí. Promítání, diskuse.

     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 237.81
    (CZK 6,000)
  • remaining 4 from 4
    S psychologem a astroložkou

    "Mezi obrazy" s psychologem a astroložkou o hvězdách, psychice, manželství a jiných záležitostech mezi nebem a zemí.
    Občerstvení těla i ducha.
    Několikahodinové posezení v pracovně doktora Nováka, Jana Uhra 2, Brno, pro max 4 osoby, občersvení zajištěno.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 257.63
    (CZK 6,500)
  • remaining 4 from 4
    S psychologem a astroložkou u vás

    S psychologem a astroložkou o hvězdách, psychice, manželství a jiných záležitostech mezi nebem a zemí u vás ve firmě či uzavřené skupince.
    Přednáška o astrologii a psychologii spojená s odpoveďmi na vaše dotazy.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 317.08
    (CZK 8,000)
  • sold 0
    Klíčová podpora projektu

    Poukaz v hodnotě 5 000 Kč na astrologické služby a poukaz v hodnotě 5000 Kč na služby psychologa dle výběru na:

    www.astrologbrno.cz
    novaktomas.ic.cz

    Odměnu je možno využít pro jinou osobu než je přispěvatel.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 396.35
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    Zlatá karta hlavního sponzora

    • 2 knihy s věnováním obou
    • komplexní horoskop pro dárce a jednu osobu navíc s odborným psychologickým vyšetřením obou + porovnání výsledků a vydání komplexní zprávy
    • společný rozhovor s dárcem a vybranou osobou o tom, co jsme zjistili
    • společná večeře dle vlastního výběru v restauraci L’Eau Vive/ Živá voda pod Petrovem s francouzskou kuchyní, adresa: Petrov 2, www.restauracezivavoda.cz
    • možno dle přání uvést v knize jako sponzora, pokud bude reklama v souladu s běžným podnikáním
    • Kurz autogenního tréningu a asertivity pro 1 osobu
    • 1 astrologická konzultace a 1 psychologická konzultace v délce 1,5 hodiny pro libovolnou osobu

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,189.06
    (CZK 30,000)