Podpořte České dvouplátkové sympozium 2017

České dvouplátkové sympozium 2017 je dvoudenní odborné setkání hobojistů a fagotistů v Rudolfinu v Praze. Sympozium obsahuje koncerty, výstavy, semináře a workshopy, kterých se můžete aktivně účastnit a zahrát si tak například s členy České filharmonie.

Author: ČSDN

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Publikum Prvního českého dvouplátkového sympozia!

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Loňského koncertu se účastnili žáci z celé ČR

  • Fagotista a dirigent Martin Petrák

  • Zakladatelka ČSDN Jana Brožková

  • Velký dvouplátkový soubor pod vedením M. Petráka

  • Velký dvouplátkový soubor pod vedením V. Jouzy

  • Ondřej Roskovec - zakldatel ČSDN

  • Kateřina Kmínková - zakladatelka ČSDN

  • Publikum během besedy o hoboji a fagotu v ČR

  • Publikum během besedy o hoboji a fagotu v ČR

  • Dvořákova síň Rudolfina - zde budeme vystupovat!

  • Vláďa Borovka a jeho prohlídka Rudolfinem

  • Tomáš Františ - zakladatel ČSDN

  • Společenské posezení hobojistů a fagotistů

  • A velké foto účinkujících 2016

EUR 4,779
pledged of EUR 3,800

125%

125% completed

113 contributors pledged

Music, Education

Praha, Hlavní město Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Nov 1, 2017 at 12:59.

Show all rewards

Jak to začalo

Co Čech, to muzikant. Alespoň se to o nás dříve takhle říkalo a historické prameny to potvrzují i v našem oboru. Čeští hobojisté a fagotisté špičkové úrovně svoji vlast reprezentovali už od doby Antonia Vivaldi všude ve světě a tyto nástroje se v Čechách vyučovaly i v mnohem menších centrech, než dnes. V České republice je momentálně nedostatek žáků na tyto dvouplátkové nástroje nejen na základních uměleckých školách, ale i na konzervatořích a dokonce i vysoké umělecké školy bojují o každého studenta! Náš obor postupně upadá a to jsme se rozhodli změnit!

Co je náš cíl?

Rádi bychom rozvířili "dvouplátkové" vody v České republice a uspořádali odborné setkání hobojistů a fagotistů z celé ČR. Tímto projektem chceme přitáhnout pozornost hráčů na dvouplátkové nástroje všech věkových kategorií, ale především podpořit žáky základních uměleckých škol, studenty konzervatoří a vysokých uměleckých škol, přizvat všechny ke společnému koncertování v České filharmonii, stejně tak přitáhnout k problematice výuky ředitele ZUŠ. Přispět ke sdílení informací z "dvouplátkového světa" mezi kolegy interprety a učiteli na dvouplátkové nástroje.

Detaily

České dvouplátkové sympozium 2017 je setkání hobojistů a fagotistů České republiky, které se koná 11. – 12. listopadu 2017 v Rudolfinu v Praze. Kromě bohatého programu, který zahrnuje koncerty, semináře, workshopy, výstavy atd. se mohou návštěvníci sympozia aktivně účastnit dvou koncertů v rámci abonentních cyklů České filharmonie a zahrát si tak s členy České filharmonie ve Dvořákově síni Rudolfina. Program koncertů je vytvořen tak, aby na tomto koncertu mohli vedle profesionálních hráčů hrát i začátečníci, žáčci, jejichž umělecká kariéra teprve začíná. Program workshopů a seminářů přitáhne pozornost jak dětí, tak jejich rodičů, přednášky jsou věnovány odbornému publiku z českého uměleckého školství i profesionálním umělcům. 

Svým přispěním přes HitHit umožníte, aby se tento kulturně-edukační projekt mohl uskutečnit, což v odrazu podpoří vzdělávání na tyto nástroje v ČR a přivede k nástroji více budoucích talentů a virtuosů. Konkrétně podpoříte organizaci projektu, vytvoření notového materiálu pro dvouplátkový soubor, vytvoření CD a DVD z projektu, organizaci výstavy, seminářů a workshopů (o výrobě strojků, o péči o nástroje, o józe a dechových cvičeních), přispějete na honoráře pro účinkující a přednášející, propagaci v ČR a v zahraničí, vznik nových skladeb pro hoboj a fagot, částečně přispějete i na celoroční činnost spolku.

... a ještě něco navíc

Abychom oboru přinesli i nějaké úplné novinky, nechali jsme letos zkomponovat tři nové skladby pro hoboj a fagot. Nejlepší provedení těchto skladeb jsme vybrali v létě na Soutěžní přehlídce ve hře na hoboj a fagot v Ratajích nad Sázavou a tyto skladby budete mít možnost slyšet ve světové premiéře právě na Českém dvouplátkovém sympoziu!

Kdo jsme?

Český spolek dvouplátkových nástrojů (ČSDN) je nezisková občanská iniciativa, jejímž hlavním cílem je podporovat v co nejširším měřítku kulturní a vzdělávací aktivity spojené s hrou na hoboj a fagot v České republice. Zakladateli ČSDN se stali především hráči České filharmonie a další fagotisté a hobojisté, kteří se již dříve podíleli na organizaci projektu Letní fagotová akademie. ČSDN organizuje koncerty, kurzy, workshopy, semináře, výstavy a výchovné koncerty, podporuje mladé hobojisty a fagotisty na jejich umělecké dráze. ČSDN podporuje učitele hry na dvouplátkové nástroje. ČSDN vrací zpět do života hru na hoboj a fagot v České republice. 

Proč to děláme?

České dvouplátkové sympozium jsme pořádali poprvé v roce 2016. Projekt se velmi vydařil a přivedl do našich kruhů mnoho nových zájemců o hru na hoboj a fagot. Proto jsme se rozhodli v této odborně kulturní akci pokračovat a dokonce navýšit její velikost. Potřebujeme však pro to prostředky, kterých se na tomto poli zásadně nedostává!

News

Oct 24, 2017 Jana rozehraje jakékoliv dřevo!

Drazí přátelé přispěvovatelé, kamarádi, členové hobojovo-fagotové rodiny, v našem projektu jsme se dostali na 60% cílové částky. Děkujeme Vám za vše co jste pro ČSDN udělali a pevně věříme, že se všichni 11.11. 2017 sejdeme na sympoziu v Rudolfinu😊 Přeji krásný den a ještě jednou velké díky! ČSDN

More

Oct 14, 2017 Čtrnáctka je nejlepší!

Další z odměn za přispění na projekt České dvouplátkové sympozium 2017 na www.hithit.com, je víkend v Penzionu Čtrnáctka v Ratajích nad Sázavou. Penzionu mohou závidět i věhlasné mnohahvězdičkové hotely v Asii......jestli nevěříte, mrkněte na video😉

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 7
    Dvě odměny pro fanouška dvouplátků

    Hned dvě malé odměny můžete získat, podpoříte-li náš projekt. Jednou se budete pyšnit třeba na svém batohu - je to totiž naše nová krásná placka! A ta druhá odměna v podobě malé dvouplátkové tužky vás zachrání na zkoušce s orchestrem nebo kdekoli bude nutné si něco rychle poznamenat! Odměny budou k vyzvednutí na Českém dvouplátkovém sympoziu nebo později osobně v Praze.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 4.75
    (CZK 120)
  • sold 3
    Podpořte nás!

    Budete mít možnost se pyšnit jedinečným poděkováním na našich webových stránkách Českého spolku dvouplátkových nástrojů a Letní fagotové akademie.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 29 from 50
    Láhev výborného sektu s motivy dvouplátkových nástrojů

    Podpořte nás a jako odměnu získáte lahev výborného šáňa ze Zaječí s exkluzivní dvouplátkovou etiketou. Lahev je možné vyzvednout na Českém dvoouplátkovém sympoziu! 

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 41 from 50
    DVD z výchovného koncertu České filharmonie „ Dvouplátková show s hobojisty a fagotisty"

    Záznam jedinečného koncertu „Dvouplátková show s hobojisty a fagotisty“, která se uskuteční 12. 11. 2017 ve Dvořákově síni Rudolfina. Slyšeli jste již hudbu k filmům Piráti z Karibiku nebo Star Wars v podání padesátičlenného hobojového a fagotového souboru?

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 34 from 50
    Prohlídka Rudolfina s Vláďou Borovkou

    Prohlídka s nejúžasnějším hobojistou Vláďou, který je v Rudolfinu jako doma a ukáže Vám nejtajemnější zákoutí Rudolfina. Dostanete se na místa, která oko veřejnosti nikdy nevidí! A má pro Vás připravené překvapení!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 42 from 50
    Vstupenka na výchovný koncert ČF 12. 11. 2017 "Dvouplátková show s hobojisty a fagotisty"

    Slyšeli jste někdy hudbu k filmům Piráti z Karibiku a Star Wars v podání padesátičlenného hobojovo-fagotového souboru? Nenechte si ujít jedinečný koncert, který bude mít premiéru v rámci Českého dvouplátkového sympozia 2017.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 3 from 10
    Hobojový strojek z dílny Jiřího Zelby

    Vynikající hobojový strojek z dílny člena České filharmonie Jirky Zelby, který vám bude hrát minimálně do příští Letní fagotové a hobojové akademie v Ratajích nad Sázavou….

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • remaining 2 from 10
    Fagotový strojek z dílny Ondřeje Roskovce

    Vynikající fagotový strojek z dílny člena České filharmonie Ondřeje Roskovce, který vám bude hrát  minimálně do příští Letní fagotové a hobojové akademie v Ratajích nad Sázavou….

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 27.71
    (CZK 700)
  • sold 3
    Podpořte nás - plus!

    Spojte příjemné s užitečným! Máme pro Vás poděkování na webových stránkách Českého spolku dvouplátkových nástrojů a vstup zdarma na České dvouplátkové sympozium 2017 (vstup neplatí pro edukační koncerty ČF).

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 21 from 25
    Hodina s hráčem České filharmonie a lektorem Letní hobojové a fagotové akademie

    Chcete se ve své hře posunout a nabrat novou inspiraci, ať je Vám 5 nebo 50 let? Přispějte a jako odměnu dostanete lekci hry na hoboj nebo fagot se členem České filharmonie, na které se zaručeně naučíte, co jste dosud neznali….. Lektoři jsou MgA. Jana Brožková, MgA. Vladislav Borovka, MgA. Tomáš Františ, Mgr. Ondřej Roskovec a MgA. Martin Petrák! 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 46 from 50
    Vstupenka na České dvouplátkové sympozium 2017

    České dvouplátkové sympozium 2017 je setkání hobojistů a fagotistů České republiky 11. – 12. 11. 2017 v Rudolfinu v Praze. Kromě bohatého programu, který zahrnuje koncerty, semináře, workshopy, výstavy atd. se mohou návštěvníci sympozia aktivně účastnit dvou koncertů v rámci abonentních cyklů České filharmonie a zahrát si tak s členy České filharmonie ve Dvořákově síni Rudolfina. Program koncertů je vytvořen tak, aby mohli na tomto koncertu hrát i začátečníci, žáčci, jejichž umělecká kariéra teprve začíná. Podpořte nás a získáte volný vstup na program Sympozia i na  jeden z edukačních koncertů České filharmonie.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 10 from 15
    Bavte se s filharmoniky!

    Různé profese nám v životě imponují. Jsou to především doktoři, kteří bývají velmi zodpovědnými a moudrými osobami v bílých pláštích. Slyšeli jste někdy, že i doktoři to umí pořádně rozjet? A co víte o hudebnících? Chtěli byste se dozvědět, jak to vypadá, když vysvléknou po koncertě "montérky" (jak oni nazývají černý nablýskaný frak) a vydají se oslavovat úspěch do víru velkoměsta? Zamilovali jste se platonicky do Vládi Borovky a bojíte se ho pozvat na rande? Vyražte s ním na pivo! A Jana Brožková že je přísná dáma? Její jedinečný humor Vás jistě překvapí! Milujete velký tón Ondřeje Roskovce a nutně se potřebujete zeptat, jak to dělá? Nebo se jen chcete pochlubit světu novými přáteli? Vyražte s filharmoniky z řad Českého spolku dvouplátkových nástrojů na pivo! V ceně je až 10 piv v některé z restaurací poblíž Rudolfina.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 9 from 10
    Staň se na jeden den hobojistou nebo fagotistou!

    Líbí se vám náš projekt a rádi byste do světa dvouplátků zabruslili poněkud hlouběji? Nabízíme vám jedinečnou možnost stát se na jeden den jedním z nás! Během Letní fagotové akademie  2018 vám z apůjčíme nástroj a veškeré vybavení a naučíme vás základy hry na hoboj/fagot! Budete mít lekci u hráče České filharmonie a přístup do všech výukových hodin ostatních kurzistů. Pozveme vás také na oběd a na závěr si s vámi připijeme sklenkou výborného sektu! Uvidíte, třeba se vám to zalíbí natolik, že si následně koupíte nástroj vlastní!

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 75.20
    (CZK 1,900)
  • remaining 1 from 3
    Víkend pro dvě osoby v Penzionu Čtrnáctka v Ratajích nad Sázavou PLUS

    Prožijte víkend na jednom z nejromantičtějších míst České republiky, kterému se říká perla Posázaví, v historickém městysu v Ratajích nad Sázavou. Strávítedva dny v rodinném penzionu zařízeném ve stylu 30. let, kde se o vás postará zakladatelka ČSDN Katka Kmínková. Penzion získal od uživatelů portálu booking.com  bodové hodnocení 8,9 z 10 - "Skvělé". Můžete odpočívat u bazénu, odkud má člověk krásný výhled a odkud je jen pár kroků ke grilu a dále do baru. A navíc láhev ratajskýho "šáňa" už se chladí v lednici! 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 178.11
    (CZK 4,500)
  • remaining 3 from 5
    Dvouplátkový edukační koncert

    Pokud nevíte, co to pořádně hoboj a fagot je, nezoufejte. Pozvěte další přátele, kteří také nemají ani páru, jak vypadá fagot, nebo jak se hraje na hoboj a my přijdeme k vám domů/ do práce / do školy / kamkoli a uspořádáme pro vás koncert proložený povídáním o dvouplátkových nástrojích! Termín koncertu po domluvě!

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 197.90
    (CZK 5,000)
  • remaining 9 from 10
    Koncert Dudlajdá fagotiky pro firmy, společnosti a rodiny

    Křehké ženy s velkými nástroji zahrají na vašem firemním večírku, nebo vaší soukromé akci. Dámské fagotové kvarteto Dudlajdá fagotiky se na scéně pohybuje již přes osm let, má za sebou stovky odehraných koncertů a stalo se tak miláčky diváků nejen v České republice, ale i v zahraničí. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 474.97
    (CZK 12,000)
  • sold 0
    Sponzor

    Poděkování na webových stránkách Letní fagotové akademie a Českého spolku dvouplátkových nástrojů a reklama na všech akcích ČSDN, vstup pro dvě osoby na České dvouplátkové sympozium 2017.

    Reward delivery: not specified

    EUR 791.61
    (CZK 20,000)
  • sold 0
    Mecenáš

    Poděkování na akcích ČSDN, kmotrovství DVD z „Dvouplátkové show", vstup zdarma pro neomezený počet osob na České dvouplátkové sympozium 2017. Další možné benefity při osobním jednání.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 1,979.02
    (CZK 50,000)
  • Sold out!!
    VIP vstupenka na koncert České filharmonie se vstupem do zákulisí

    Chcete se podívat, jak se připravují hráči na koncert? Co prožívají poslední chvíle před tím, než rozezní své nástroje?? Být v zákulisí koncertu těsně před vstupem orchestru na pódium? A pak si užít koncert České filharmonie na VIP místě?

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • Sold out!!
    Víkend pro dvě osoby v Penzionu Čtrnáctka v Ratajích nad Sázavou

    Prožijte víkend na jednom z nejromantičtějších míst České republiky, kterému se říká perla Posázaví, v historickém městysu v Ratajích nad Sázavou. Strávíte dva dny v rodinném penzionu zařízeném ve stylu 30. let, kde se o vás postará zakladatelka ČSDN Katka Kmínková. Penzion získal od uživatelů portálu booking.com  bodové hodnocení 8,9 z 10 - "Skvělé". A navíc láhev ratajskýho "šáňa" už se chladí v lednici!
     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 178.11
    (CZK 4,500)