NASLOUCHÁM TICHU ZEMĚ aneb Žalman v sedmi obrazech

Pomozte nám dokončit unikátní hraný dokument o folkové legendě Pavlu Žalmanu Lohonkovi. Film určený pro kina a televizi představuje Žalmana v nečekaných souvislostech, ve společnosti zajímavých lidí a v prostředích, kde se rodí fascinující melodie...

Author: Žalman & spol.

  • Žalman v roli svého dědečka

  • Malebné Záboří a čekání, až odejde mrak

  • Filmařský dron právě startuje

  • Zkušený kameraman Miroslav Souček

  • Baskytarista Petr Novotný se chopil pomocné kamery

  • Do filmu nasákla atmosféra jižních Čech

  • Mystická cesta na dobrovodskou pouť

  • Žalmanův vnuk Arnošt v roli třináctiletého Žalmana

  • Jan Hlaváč dolaďuje scénář za pochodu

  • Zkušební nástřel a jedeme naostro...

  • Václav Neckář vzpomíná na setkání s folkem

  • Na Plovárně si Žalman vyměnil roli s Markem Ebenem

  • Miroslav Donutil objevil Žalmanovo jezírko

  • Tomáš Tulinger překládá z gaelštiny zvláštní list

  • Režisér Zdeněk Gawlik a jeho kouzelná brašna

  • ŽAKOF - Žalmanova komorní filharmonie

EUR 20,466
pledged of EUR 19,550

104%

104% completed

253 contributors pledged

Music, Film

Česko

All or nothing. Project finished on Sep 6, 2017 at 13:10.

Show all rewards

Jak to začalo

Loni Žalman oslavil sedmdesáté narozeniny a příští rok oslaví padesát let působení na hudební scéně. Není to dostatečný důvod k natočení celovečerního dokumentu? Snad. Ale na počátku bylo několikaleté hledání, jak filmově uchopit uhrančivý životní příběh muže, který ve stovkách svých písniček dokázal vybudovat svět, v němž je spoustě lidí dobře. Žalman v minulosti odmítl několik nabídek od různých dokumentaristů, neboť "třinácté komnaty se nesmějí otvírat násilím". Klíč ke své duši propůjčil až scenáristovi Janu Hlaváčovi a režisérovi Zdeňku Gawlikovi. Vtiskl jim ho do ruky společně se svou knihou "70 jar, písniček a povídání", která dala budoucímu filmu jasný směr.

Co je náš cíl?

Točíme dokument, který je z velké části hraný. Věříme totiž, že lépe než "mluvící hlavy" a archivní záběry vypoví o Žalmanově osobnosti několik vzájemně propojených příběhů hovořících k divákovi filmovou řečí a jazykem hudby. Chceme představit Žalmana nejen jako hudební legendu – jde nám především o to, přijít na kloub okolnostem, díky nimž se touto legendou stal. Chceme, abyste se v kině nebo před televizní obrazovkou nenudili, ať už Žalmana znáte nebo ne.

Detaily

Předpokládaná stopáž filmu, který v dubnu 2018 poběží ve vybraných kinech a později také v České televizi, je 77 minut. Film je rozdělen do sedmi kapitol, z nichž každá vypovídá o jedné důležité složce písničkářovy osobnosti. Žalman se ve filmu objeví v různých životních rolích a situacích, které vám ho představí takového, jakého ho možná neznáte: jako věrného přítele, hlasitého kumpána, umanutého muže, který pevně věří ve věci, jež nás přesahují, citlivého milovníka všeho možného, praktického člověka, otce a dědečka, který si v lecčems uchoval dětské vidění světa, venkovana přesazeného do velkého světa, kterého intuice bezpečně provedla i náročnými životními zkouškami, věčného nomáda, který dlouho nevydrží na jednom místě, jihočeského patriota s právem nosit skotský titul Lord a samozřejmě také jako hudebníka, který má dar zaslechnout to, co jiní neslyší... Po písničkářově boku se ve filmu objeví spousta lidí, které jistě znáte, ale o nichž netušíte, že se jejich cesty zkřížily s těmi Žalmanovými. Samozřejmě že film budou provázet Žalmanovy písničky. A možná budete překvapeni, že některým z nich velmi sluší symfonické aranže.

... a ještě něco navíc

Film vyjde i na DVD. Plánujeme také vydat soundtrack, jehož součástí budou Žalmanovy písničky, které upravil pro symfonický orchestr Petr Novotný.

Kdo jsme?

Jsme malý, leč zkušený tým složený z lidí, kteří vesměs patří mezi dlouholeté Žalmanovy přátele a kolegy. Jádro tvoří režisér Zdeněk Gawlik, scenárista a spisovatel Jan Hlaváč, dramaturgyně Ivana Sovišová, kameraman Miroslav Souček, výkonný producent Jan Krása a producent Ivan Kurtev.

Proč to děláme?

Pavel Žalman Lohonka je mezi českými písničkáři legendou, má na kontě spoustu hitů a obrovskou posluchačskou základnu. Více než stovka vyprodaných koncertů uspořádaných k jeho sedmdesátinám svědčí o tom, že stále patří na naší hudební scéně ke špičce. Příští rok oslaví padesát let na pódiu. Kdy jindy o něm natočit film, když ne teď? Jeho přípravě jsme věnovali několik let, a protože chceme, aby naše společné dílo bylo dokonalé, obracíme se prostřednictvím Hithitu na všechny, které životem provázely a provázejí Žalmanovy písničky. Peníze, které nám svěříte, využijeme na postprodukci filmu, tedy střih, a hlavně na ozvučení, které je díky použití symfonické hudby poměrně náročené.

News

Jan 17, 2019 Získá film Naslouchám tichu Země cenu filmových fanoušků?

Vážení přátelé, fanoušci, Česká filmová a televizní akademie zařadila náš film do soutěže o Cenu filmových fanoušků v rámci Výročních cen Český lev 2018. O tom, zda film Žalman aneb Naslouchám tichu Země bude oceněn, můžete svým hlasem rozhodnout i Vy. Rádi bychom upozornili, že hlasovat lze ještě…

More

Jan 11, 2019 Naslouchám tichu Země na obrazovkách ČT

Vážení přátelé, fanoušci, velice rádi bychom Vám za celou skupinu Žalman & Spol. popřáli mnoho radosti a krásných kulturních zážitků v roce 2019. Nedávno uplynulý kapelní rok byl velice náročný, ale přesto naplněný radostí. Radujeme se nejen z naplněných sálů, ale zejména z množství práce,…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 18
    Podpora dobré věci

    Podpoříte dobrou věc a pomůžete nám film zdárně dokončit bez nároku na odměnu.

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.92
    (CZK 150)
  • sold 6
    Filmová placka

    Dostanete placku s filmovým motivem.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 18
    Soundtrack k filmu v MP3

    Obdržíte odkaz a kód ke stažení soundtracku k filmu a budete jistě překvapeni, jak Žalmanovým písním sluší symfonické aranže Petra Novotného.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 11
    Vstupenka na premiéru

    Vstupenka pro jednu osobu do kina na premiéru filmu. Ta se bude konat v Praze v dubnu 2018. Místo upřesníme.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 15.80
    (CZK 400)
  • sold 14
    Filmové triko

    Obdržíte triko ze speciální edice triček s motivem filmu, k němu přibalíme filmovou pohlednici a placku (velikost trika – S, M, L, XL, XXL – uveďte do poznámky).

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 15.80
    (CZK 400)
  • sold 11
    Kniha, podle níž to celé vzniklo

    Obdržíte knihu "Sedmdesát jar, písniček a povídání", podle níž byl film natočen, se Žalmanovým podpisem a poděkováním. Ke knize přibalíme filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 500)
  • sold 9
    CD se soundtrackem k filmu

    Obdržíte CD se soundtrackem k filmu a budete jistě překvapeni, jak Žalmanovým písním sluší symfonické aranže Petra Novotného. K cédéčku přibalíme filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 500)
  • remaining 94 from 100
    Vstupenka pro jednu osobu na koncert v kině

    Získáte vstupenku na kterýkoliv ze speciálních koncertů spojených s projekcí filmu. K tomu dostanete filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 500)
  • sold 24
    DVD s filmem

    Obdržíte DVD s filmem, které obsahuje zároveň CD se soundtrackem k filmu. DVD vám zašleme přímo z lisovny, takže ho dostanete mohem dříve, než se objeví v obchodech.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 23.70
    (CZK 600)
  • sold 8
    CD se soundtrackem k filmu a kniha

    Obdržíte CD se soundtrackem k filmu a budete jistě překvapeni, jak Žalmanovým písním sluší symfonické aranže Petra Novotného. Spolu s cédéčkem získáte knihu "Sedmdesát jar, písniček a povídání" se Žalmanovým podpisem a poděkováním, filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 27.65
    (CZK 700)
  • sold 11
    DVD s filmem, podepsané s věnováním

    Obdržíte DVD s filmem s věnováním a podepsané tvůrci. DVD, které obsahuje zároveň CD se soundtrackem k filmu, vám zašleme přímo z lisovny, takže ho dostanete mohem dříve, než se objeví v obchodech.
     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 31.60
    (CZK 800)
  • remaining 82 from 100
    Vstupenky pro dvě osoby na koncert v kině

    Získáte dvě vstupenky na kterýkoliv ze speciálních koncertů spojených s projekcí filmu. K tomu dostanete filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 35.55
    (CZK 900)
  • sold 39
    DVD s filmem a kniha

    Obdržíte DVD s filmem s věnováním a podepsané tvůrci. DVD, které obsahuje zároveň CD se soundtrackem k filmu, vám zašleme přímo z lisovny, takže ho dostanete mohem dříve, než se objeví v obchodech. K tomu přibalíme knihu "Sedmdesát jar, písniček a povídání" se Žalmanovým podpisem a poděkováním, filmovou pohlednici a placku.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 7 from 50
    Posezení se Žalmanem v podbrdské hospůdce

    Získáte pozvánku pro dvě osoby na posezení se Žalmanem, které proběhne na začátku roku 2018 v malebné podbrdské hospůdce U Menclů v obci Hatě. Nebude to oficiální koncert s mikrofony, ale přátelský dýchánek při kytaře. Každý z návštěvníků obdrží knihu "Sedmdesát jar, písniček a povídání".

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 47.39
    (CZK 1,200)
  • sold 3
    Jmenovité poděkování v titulcích filmu

    Jmenovitě vám poděkujeme v titulcích filmu a dále pak na našem Facebooku ve formě miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou).

     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.24
    (CZK 1,500)
  • sold 6
    DVD s filmem a poděkování v titulcích

    Obdržíte DVD s filmem s věnováním a podepsané tvůrci. DVD, které obsahuje zároveň CD se soundtrackem k filmu, vám zašleme přímo z lisovny, takže ho dostanete mohem dříve, než se objeví v obchodech. Kromě toho vám jmenovitě poděkujeme v titulcích filmu a na našem Facebooku ve formě miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou).
     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 98.74
    (CZK 2,500)
  • remaining 49 from 50
    Účast na natáčecím dnu

    Můžete s námi strávit natáčecí směnu (termín je někdy v průběhu podzimu).  Také vám jmenovitě poděkujeme v titulcích filmu a na našem Facebooku ve formě  miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou).

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.47
    (CZK 5,000)
  • remaining 20 from 20
    Možnost vidět film jako první

    Zúčastníte se předpremiérové novinářské projekce za účasti všech hlavních postav, filmového štábu a pozveme vás na malé pohoštění. Obdržíte také podepsaný plakát k filmu, zvláštní jmenovité poděkování v titulcích filmu, poděkování na webových stránkách a Facebooku ve formě  miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou).
     

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 315.96
    (CZK 8,000)
  • remaining 19 from 20
    Záběr ve filmu

    Věnujeme vám jeden záběr ve filmu (termín natáčení je někdy v průběhu podzimu).  Dále vám jmenovitě poděkujeme v titulcích filmu a na našem Facebooku ve formě  miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou).

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 394.94
    (CZK 10,000)
  • sold 1
    Malá role ve filmu

    Zachytíme vás po boku Žalmana v individuální miniroli na míru (termín natáčení je někdy v průběhu podzimu).  Vaše jméno bude uvedeno v titulcích.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 592.42
    (CZK 15,000)
  • remaining 18 from 20
    Pro firmy: Logo a poděkování v titulcích filmu a předpremiérová projekce

    Vaše logo umístíme do titulků filmu. Dále se vám dostane zvláštního jmenovitého poděkování v titulcích filmu, poděkování na webových stránkách a Facebooku ve formě  miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou). Kromě toho se budete moci zúčastnit předpremiérové novinářské projekce za účasti všech hlavních postav, filmového štábu a pozveme vás na malé pohoštění.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 789.89
    (CZK 20,000)
  • remaining 2 from 5
    Pro firmy: Logo a poděkování v titulcích filmu a uzavřená projekce

    Vaše logo umístíme do titulků filmu. Dále se vám dostane zvláštního jmenovitého poděkování v titulcích filmu, poděkování na webových stránkách a Facebooku ve formě  miniprofilu (žádný seznam přispěvatelů, každému dárci poděkujeme individuálně v samostatném statusu s fotkou). Dále budete mít možnost společně se svými hosty zhlédnout film při uzavřené projekci za přítomnosti hlavních postav (nekomerční akce).

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1,974.72
    (CZK 50,000)