KOČKY JSOU VRŽENY! Nový fantastický román Jakuba Horáka

Vítejte v zemi, kterou ohrožují tři politici. První z nich nikdy nepracoval. Druhý pracoval, ale pro tajnou policii. A třetí pracuje na zkáze nás všech. Může se jim postavit jen jediný tvor... Prezidentský kandidát Kocour Klapuška z Hnutí Nevím!

Author: jakubhorak.com

  • tričko #kockyjsouvrzeny - fluorescenční barvy

  • tričko "hlava" - fluorescenční barvy

  • tričko NEVÍM - fluorescenční barvy

  • plakát - menší A2 - v noci svítí!

  • Světélkující obálka - v noci září!

EUR 28,666
pledged of EUR 19,743

145%

145% completed

1,173 contributors pledged

Literature

Praha, Česko

All or nothing. Project finished on Jul 8, 2017 at 20:38.

Show all rewards

ZEMAN A OVČÁČEK, PRAŽSKÝ HRAD

„Před mítinkem se přehnala sněhová přeháňka. Jakmile se ale hlava státu objevila, vyšlo nad Krušnými horami slunce,“ tweetnul Jiří Ovčáček o prezidentově návštěvě na Karlovarsku a v bloku vázaném v srnčí kůži si cosi odškrtl. Měl tam takových formulací připravených už spousty a postupně je hodlal používat. Tento týden ještě zamýšlel ze svých zápisků tweetnout:

„Když prezident vystoupil na pódium, náhle vedle rozkvetla jabloň.“ „Stará paní, která už deset let byla na vozíku, k překvapení všech při prezidentově návštěvě vstala.“ „Při prezidentově projevu náhle z nebe slétla bílá holubice a s vrkáním se usadila panu Zemanovi na rameno.“

Sehnat cvičenou holubici, poznamenal si Ovčáček do zápisníku. Pak ho vyrušil jakýsi povyk.

„Gejzír! Gejzír!“ ozvalo se na chodbě bujaré volání, doprovázené kopáním do dveří Ovčáčkovy kanceláře. To Jindra Forejt právě dorazil ze svých nočních toulek.

BABIŠ A FALTÝNEK, MINISTERSTVO FINANCÍ

Jak tak Faltýnek unaveně klátil rukama, Andrej Babiš ucítil něco povědomého. „Nakloňte se ke mně,“ požádal Faltýnka.

„Fakt jsem nic nepil, šéfe, přísahám!“

Babiš přičichl k jeho oblečení. „Člověče pane Faltýnek, vy jste úplně zhulenej! No jistě! Přece poznám jak smrdí hašiš!“

„Pane šéf já žádný drogy neberu!“ plačtivě se obhajoval náměstek.

„Co mně to budete vykládat, s tím jsem obchodoval v roce 1985 v Maroku! Tak to se nedivím, že jste celou noc a den bloudil někde ve sklepě, v Paříži byl jeden takovej po kouření hašiše schopnej zabloudit na hotelu ve dvou pokojích a pak podepsat francouzský i ruský tajný službě spolupráci v jeden den.“

SOBOTKA OBCHODUJE, ČÍNSKÁ AMBASÁDA

​„Deset tisíc let míru a přátelství všem, kdo žijí na křídlech nefritového draka, paní velvyslankyně,“ přečetl hned ve dveřích Bohuslav Sobotka z papíru, který mu připravil jeho spolužák z gymnázia a expert na komunikaci s Číňany, právník Radek Pokorný.

Čínská velvyslankyně v tradičním bílem kimonu s veselými obrázky květin přátelsky premiérovi zamávala a pokynula překladateli.

„Úředník se submisivně snaží vlísat do vaší přízně, Vaše Jasnosti,“ přeložil do čínštiny tlumočník, aniž by hnul brvou.

„Odpovězte mu JUN,“ odpověděla překladateli velvyslankyně, sepjala obě ruce a lehce se premiérovi uklonila. „JUN“ znamenalo v kódech čínské ambasády „jakýkoli uvítací nesmysl“.

„Nechť nefritový drak chvátá dál na křídlech vašich budoucích úspěchů, pane premiére, paní velvyslankyně si nesmírně váží této návštěvy,“ přeložil tlumočník do češtiny.

Vítejte v zemi, kterou ohrožují tři politici. První z nich nikdy nepracoval. Druhý pracoval, ale pro tajnou policii. A třetí pracuje na zkáze nás všech. Může se jim postavit jen jediný tvor... Prezidentský kandidát Kocour Klapuška. Kočky jsou vrženy!

News

May 10, 2020 S Landou do Afghánistánu, jak Matěj Homola ztratil pas v jižní Indii, Křišťálový Buddha z Káthmándú. Jakub Horák vydává zlatý fond svých historek z expedic do exotických krajin.

Milí přátelé, připravil jsem pro vás četbu na pokračování ze své nové knížky, popisující mé nejšílenější zážitky z cest. Kapitola 1 - Lawrence z Afghánistánu "Landa nás bystrýma očima po celou dobu sledoval. Občas jsem na něj krátce pohlédl, ale zrak jsem s ním nekřížil. Nechtěl jsem se zaplétat…

More

Oct 8, 2019 AUDIOKNIHA KOČKY JSOU VRŽENY ZDE!

A je to tady, přátelé! Ten vtipný bankéř z reklamy AirBank, hvězda Modrého kódu a Protektora, výborný herec Tomáš Měcháček právě namlouvá AUDIOKNIHU KOČKY JSOU VRŽENY! Chtěli jsme jedinečný hlas, který nezní v jiných audioknihách, a Tomáš knihu zná a nadšeně se toho ujal. A je to pecka. Získat ji…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 977
    Kočky jsou vrženy!

    Čerstvý výtisk románu, ve kterém se tajemný Kocour Klapuška postaví zlému Miloši Zemanovi v prezidentských volbách. Další politici se snaží Klapušku zlákat do svých služeb. Andrej Babiš po něm chce, aby kočky sledovaly, co doma děláte. Premiér Sobotka ho láká, ať v ČSSD založí frakci Kocdem - což znamená „Kocour-socdem“. Statečný Kocour však s pomocí geniálního matematika Karla Janečka a ayahuascy odolá všem nástrahám. Kniha vás provede pražským zednářským podzemím a poodhrne závoj tajemna okolo skupiny Julius Šuman. 

    Předchozí knihu Jakuba Horáka ohodnotil magazín Živel jako „jednu z nejzajímavějších českých novel, napsanou na pomezí dobrodružné a existenciální literatury“.
    Zaslání poštou v ceně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 83
    Kočky osobně od autora

    Knihu si po vydání převezmete  od autora v barrandovských filmových atelierech, přičemž za zvýhodněnou cenu si budete moci pořídit i další výtisky, nebo svítící trička #kockyjsouvrzeny a Nevím. Předávání budou organizována hromadně, takže se seznámíte i celou řadou dalších bláznů, kteří o knihu projevili zájem.
    + selfie s Kocourem Klapuškou.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 50
    Special edition knížky se svítící obálkou od autora

    Fluorescenční barvy v šeru svítí, a tak vám bude v obýváku useknutá hlava oblíbeného politika ještě dlouho do noci zářit a připomínat pomíjivost života v duchu středověké mravní zásady „Memento mori“. Unikátní číslovaná edice knihy s věnováním. Ruční výroba je náročná, proto ta cena. Získáte umělecký artefakt, jehož cena každým rokem stoupá, neboť je jich vyroben jen omezený počet kusů. Převzetí osobně od autora je v barrandovských filmových atelierech spojeno se slavnostním přípitkem oskerušovicí.
    Selfie s Kocourem je součástí akvizice jedinečného artefaktu.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 977 from 1000
    Knížka, tričko a plakát s useknutou hlavou

    Svítící tričko s useknutou hlavou nemá nikdo a totéž je i na plakátu o rozměru menší A2. K tomu knížka, vše doručeno kurýrem. 
    Rozsviťte svůj život!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 43.44
    (CZK 1,100)
  • remaining 985 from 1000
    2 knížky, 2 trička

    Dvě svítící trička #kockyjsouvrzeny a Nevím v designu FCUK. Trička jsou z velmi kvalitního materiálu a barvy nápisů i loga jsou fluorescenční a v noci svítí. Triček #kockyjsouvrzeny nebude nikdy vyrobeno víc než 1000 ks, takže se stanete majitelem vzácného kousku. Napište velikost a zda pánské, nebo pro slečny. Zaslání dvou knížek a dvou triček poštou.
    Nikdo nemá takové tričko.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 59.23
    (CZK 1,500)
  • remaining 996 from 1000
    5 knížek, 5 triček, 5 plakátů

    Ultimativní balíček pro zapadlé vlastence. Plakáty s useknutou hlavou, svítící trička dle vlastního výběru, možno zaslat poštou nebo převzít osobně od autora v barrandovských filmových atelierech.
    Podělte všechny své známé.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • remaining 7 from 20
    Pitka s autorem - rum

    10 ks fantastického románu Kočky jsou vrženy a degustace deseti značek rumu, vedená autorem v barrandovských filmových ateliérech, kde román vznikl. Ochutnáte rumy, pocházející dohromady z deseti různých ostrovů a až budete řádně nameteni, čeká vás ze špičkové aparatury legendární značky McIntosh záznam koncertu populárního českého umělce. Pozvánka platí pro dva lidi. Večírek probíhá za asistence certifikované zdravotní sestřičky, pro případ nějakého nemilého úrazu. 
    O tom budete vnoučatům vyprávět.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 394.87
    (CZK 10,000)
  • remaining 13 from 20
    Pitka s autorem - whisky

    10 ks fantastického románu Kočky jsou vrženy a degustace deseti značek whisky, vedená autorem v barrandovských filmových ateliérech, kde román vznikl. Ochutnáte irské, skotské i rašelinky. V pravou chvíli vás pak čeká ze špičkové aparatury legendární značky McIntosh záznam koncertu populárního českého umělce. Pozvánka platí pro dva lidi. Večírek probíhá za asistence certifikované zdravotní sestřičky. 
    Dárek e-shopu Alkohol.cz v ceně.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 789.73
    (CZK 20,000)