NOMÁDI v DEPO2015 - nocuj jako nomád!

Výstava na nádvoří kreativní zóny DEPO2015 v Plzni o lidech, kteří chtějí nebo musí být na cestách. Zážitkové nocování v sedmi nomádských příbytcích.

  • Trabant 601 kombi - Verze Camping

  • Joyride Tent

  • Dům Trikolora - Vojtěch Valda

  • Jurta - Čestmír Suška

  • Trialog - Matěj Frank

  • Objekt - TRON

  • Interiér pro Husky stan - studenti FDU ZČU

EUR 807
pledged of EUR 4,750

17%

17% completed

23 contributors pledged

Art, Design

Plzeň, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 30, 2017 at 16:12.

Show all rewards

Jak to začalo

Téma výstavy jsme připravovali před dvěma lety, kdy vrcholila uprchlická krize, a nám přišlo podstatné se k ní vyjádřit také pozitivním způsobem a najít tvůrčí osobnosti, které navrhují svůj pohled na její řešení.

Co je náš cíl?

Připravujeme výstavu předních streetartistů, kteří mají zkušenost s uměleckou existencí na ulici a reflektují ve svých dílech a objektech téma nomádství a života na cestách. Oslovili jsme architekty a designéry, aby navrhli utopická, inovativní nebo neobvyklá řešení mobilního bydlení. Zážitkové bydlení v těchto mobilních příbytcích je nedílnou součástí výstavy a hlavním benefitem v kampani na HitHit. Spát se bude v plátěném stanu na střeše trabanta nebo favorita, v karavanu na solární pohon, v pin-up house nebo zavěšeném stanu přímo na nádvoří bývalého depa dopravního podniku v Plzni. Celkem je k dispozici 14 víc nebo méně nomádských lůžek.

Detaily

Od 15. června 2017 na nádvoří DEPO2015

DEPO015 nádvoří

Především streetartoví umělci, kteří mají zkušenost s uměleckou existencí na ulici a bez střechy nad hlavou, reflektují ve svých objektech a venkovních instalacích téma nomádství a život na cestách. V kurátorském výběru Radka Wohlmutha se představí nastupující i etablovaná generace umělců, kteří často nezveřejňují svoji pravou identitu, ale s tou tvůrčí si získali pevné místo na české výtvarné scéně. Architekti a designéři pak ve výběru Jiřího Sulženka a Kristýny Jirátové přinášejí utopická, inovativní nebo neobvyklá řešení mobilního bydlení.

Suška JurtaFDU

Zážitkové bydlení v dočasných a mobilních příbytcích je nedílnou součástí výstavy NOMÁDI. Spát se bude v plátěném stanu na střeše trabanta nebo favorita, v karavanu na solární pohon, v pin-up house nebo zavěšeném stanu přímo na nádvoří. Může být trochu nostalgické, jako při cestách trabantem na Rujánu. Je trochu uměním, jako přespání v dřevěném Favoritu. Je trochu hi-tech, jako karavan za kolo s elektromotorem na solární pohon. Je inovativní, jako pin-up house složený ze 14 modulů, má cestovatelského ducha, jako stan zavěšený na 3 lanech a je rozhodně industriální na nádvoří bývalého depa dopravního podniku v Plzni. 

pinup house

MAK / mobilní architektonická kancelář, Pavel Karous, Vojtěch Valda, Joyride Tent, Tentsile, Artur Magrot, Čestmír Suška, Galerie 1 hodiny, Jakub Geltner, Matěj Frank, Nozomi Watanabe, TIMO, Toy Box, TRON, Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

... a ještě něco navíc

Pro každého nomáda máme připravenou i snídani, sprchu a židli v coworkingu DEPO2015. 

Na co vybíráme?

  • 50.000,- potřebujeme na dvě kola pro karavan od architektů z MAK
  • 30.000,- potřebujeme na supr interiér pro stan Husky, který navrhli studenti FDU ZČU

  • 20.000,- potřebujeme na výrobu stanu na střechu trabantu - šijeme si svůj vlastní!

  • 20.000,- potřebujeme na konstrukci pro Favorita od Pavla Karouse

Kdo jsme?

DEPO2015 je kreativní zóna v Plzni, která sídlí v bývalém depu dopravního podniku. Kromě toho, že kreativcům, designérům a kutilům dáváme možnost využít otevřenou dílnu Makerspace, sdílené kanceláře nebo vzdělávací programy, pořádáme také interaktivní výstavy. Za dva roky existence DEPO2015 jsme se věnovali udržitelnému designu, recyklaci plastů, historii Evropy, osidlování Nového Zélandu Čechy nebo cestovatelskými eskapádami žlutých trabantů Dana Přibáně - těmito výstavami prošly desítky tisíc diváků. V DEPO2015 spolupracuje kultura s byznysem na kreativních a inovativních řešeních. DEPO2015 je také jedinečným prostorem pro nejrůznější akce, foodmarkety nebo konference.

Proč to děláme?

Chceme dát široké veřejnosti možnost vyzkoušet si život nomádů - ať už digitálních nebo těch, kteří jsou na cestách nedobrovolně. Příspěvky v kampani na HitHit nám umožní udělat výstavu tak, jak si představujeme - inovativní nápady designérů vznikají jako prototypy. Díky příspěvkům můžeme testovat a vyvíjet řešení, která mohou někdy velmi prakticky posloužit budoucím nomádům a zároveň už dnes být atraktivní pro všechny, kdo mají odvahu ozkoušet je na vlastní kůži!

News

Jun 19, 2017 Nomádi hlásí prvních 8 člověkonocí!

„Praktické. Akorát. Dobrodrůžo. Od hlavy až k patě. Nejpostindustrialističtější“. Takové jsou reakce prvních obyvatel našeho nomádského kempu v DEPO2015. „Mít bílý Favorit byl můj sen od sedmi let, plním si ho teď, když jsme přijeli s dětmi – ve stanu i v Outsiderovi se spí docela pohodlně,“ řekl…

More

Jun 8, 2017 Foto: záběry z vývoje prototypu

Tajné místo, květen 1987, od našeho zvídavého čtenáře. Do přísně střeženého areálu automobilky DEPO2015 se podařilo propašovat fotoaparát a pořídit několik unikátních záběrů z vývoje nového typu osobního vozu. Mezi fanoušky se proslýchá, že automobilka uvažuje o jeho typovém označení Outsider.…

More

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Přispěju a těším se na výstavu!

    Za svůj příspěvek získáš skvělý pocit a všichni nomádi ti budou neskonale vděční!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • sold 2
    Dvě vstupenky na projekci vybraného filmu v rámci výstavy

    V rámci bohatého doprovodného programu k výstavě chystáme také řadu projekcí tématických filmů v letním kině přímo uprostřed výstavy na nádvoří depa! Vyber si v našem programu film a přijď si ho užít!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 47 from 50
    Dvě vstupenky na komentovanou prohlídku výstavy

    Zaujalo tě téma výstavy? Chceš se dozvědět více o umělcích, kteří pro výstavu vyrobili své objekty a instalace? Pojď na komentovku s kurátorem Radkem Wohlmuthem!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 46 from 50
    "Chudé" přespání pro jednoho na jednu noc

    Co to znamená chudé přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se bude pobývat pohodlněji, v jiných se budeš cítit doslova jako ve stanu. Spal jsi ale už ve stanu na střeše Trabanta či Favorita? Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat jako chudý nomád! 

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 98 from 100
    Kniha Plzeňské rodinné fotoalbum + vstupenka na projekci či komentovku

    Kniha, která na rodinných fotografiích od Plzeňáků ukazuje každodenní život tohota města od začátku 20. století až po současnost. Krása krás. A navíc vstupenka na projekci nebo komentovku v rámci doprovodného programu k výstavě!

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 19.79
    (CZK 500)
  • remaining 1 from 1
    Dvě vstupenky na představení Akvabely 15. 7. 2017

    Odměnou vám jsou dva lupeny na divadelní představení   Akvabely v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem! Pevným termínem je středa  15. 7. 2017 od 20:30.

    Tři muži středního věku řeší své problémy v plavkách. V životě trochu plavou, a tak se synchronizují alespoň ve společném vodním tanci. Tragikomický příběh tří přátel, jejich manželek, milenek, milenců a vás.

    Divadelní představení je nepřístupné pro děti do 12 let.

    Více info: www.divadelnileto.cz.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • remaining 1 from 1
    Dvě vstupenky na představení Akvabely 14. 7. 2017

    Odměnou vám jsou dva lupeny na divadelní představení   Akvabely v rámci  Divadelního léta pod plzeňským nebem! Pevným termínem je středa  15. 7. 2017 od 20:30.

    Tři muži středního věku řeší své problémy v plavkách. V životě trochu plavou, a tak se synchronizují alespoň ve společném vodním tanci. Tragikomický příběh tří přátel, jejich manželek, milenek, milenců a vás.

    Divadelní představení je nepřístupné pro děti do 12 let.

    Více info: www.divadelnileto.cz.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • remaining 46 from 50
    "Chudé" přespání pro dva na jednu noc

    Co to znamená chudé přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se bude pobývat pohodlněji, v jiných se budeš cítit doslova jako ve stanu. Spal jsi ale už ve stanu na střeše Trabanta či Favorita? Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat jako chudý nomád! Jedna noc pro dva lidi.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 50 from 50
    "Cool" přespání pro dva na jednu noc

    Co to znamená cool přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se bude pobývat pohodlněji, někde se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká velmi originální zážitek. Spal jsi už někdy v zavěšeném stanu nebo v mini karavanu se solárním pohonem? Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat jako cool nomád! Jedna noc pro dva lidi v zavěšeném stanu nebo dvě noci pro jednu osobu v karavanu (karavan bude max. pro 1 člověka).

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 46 from 50
    "Luxus" přespání pro dva na jednu noc

    Co to znamená luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!  Jedna noc pro dva lidi.

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 20 from 20
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na sousedskou procházku Skrytého města

    Co takhle se před spaním trochu projít? A nebo ráno po probuzení? Sousedské procházky nabízejí nevšední zážitek z města, jsou vedeny běžnými obyvateli a pamětníky a zavedou vás na místa, která běžně nemáte šanci poznat.
    Nabídka je omezena termíny sousedských procházek, které probíhají zpravidla jednou měsíčně (informace: jiratova@depo2015.cz).

    Co to znamená luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na premiéru Divadelního léta pod plzeňským nebem 1. 7. 2017

    A co takhle si pobyt v nomádském příbytku navíc zpříjemnit divadelním zážitkem? Na takový večer a noc se jen tak nezapomene!

    Získáte jediné dvě vstupenky na premiéru představení Akvabely 1. 7. 2017!

    Co to znamená luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na Divadelní léto pod plzeňským nebem 14. 7. 2017

    A co takhle si pobyt v nomádském příbytku navíc zpříjemnit divadelním zážitkem? Na takový večer a noc se jen tak nezapomene!

    Získáte dvě vstupenky na představení Akvabely 14. 7. 2017!

    Co to znamená luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na Divadelní léto pod plzeňským nebem 15. 7. 2017

    A co takhle si pobyt v nomádském příbytku navíc zpříjemnit divadelním zážitkem? Na takový večer a noc se jen tak nezapomene!

    Získáte dvě vstupenky na představení Akvabely 15. 7. 2017!

    Co to znamená  luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 1 from 1
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na Divadelní léto pod plzeňským nebem 26. 7. 2017

    A co takhle si pobyt v nomádském příbytku navíc zpříjemnit divadelním zážitkem? Na takový večer a noc se jen tak nezapomene!

    Získáte dvě vstupenky na představení Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! 26. 7. 2017!

    Co to znamená   luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)
  • remaining 3 from 3
    Fotografie díla street artového umělce TIMA s jeho podpisem

    Limitovaná edice!
    Brněnský street artový umělec TIMO za sebou po městě zanechává krátké slogany, básničky či jiné
    zásahy do ploch ve veřejném prostoru. Jeho originální zásahy budou také součástí výstavy Nomádi! Fotograf Ondřej Hošt hotové dílo nafotí, TIMO na něj hodí svůj podpis a už je jen tvoje!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • remaining 3 from 3
    Fotografie díla street artového umělce TRONA s jeho podpisem

    Limitovaná edice!
    Michal Škapa aka TRON patří k nejvýraznějším
    českým graffiti autorům. Jeho originální díla budou také součástí výstavy Nomádi! Fotograf Ondřej Hošt hotové dílo nafotí, TRON na něj hodí svůj podpis a už je jen tvoje!

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • Sold out!!
    Dvě vstupenky na představení Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! 26. 7. 2017!

    Odměnou vám jsou dva lupeny na divadelní představení Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem! Pevným termínem je středa 26. 7. 2017 od 20:30.

    Hororová divadelní komedie představí Sherlocka Holmese a jeho přítele Dr. Watsona, kteří se v nehostinném prostředí nebezpečných močálů snaží přijít na kloub záhadnému monstru Psa Baskervillského. V hlavní roli Pavel Batěk

    Více info: www.divadelnileto.cz.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • Sold out!!
    Dvě vstupenky na představení Don Quijote 18. 7. 2017

    Odměnou vám jsou dva lupeny na divadelní představení  Don Quijote v rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem! Pevným termínem je středa 18. 7. 2017 od 20:30.

    Komedie na motivy Cervantesova románu Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha. Každý z nás tak trochu marně bojuje s osudem, každý z nás tak trochu sní, každý z nás je tak trochu Don Quijote. Co o Donu Quijotovi ale opravdu víme?

    Více info: www.divadelnileto.cz.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 35.62
    (CZK 900)
  • Sold out!!
    "Luxus" přespání pro dva + vstupenky na Divadelní léto pod plzeňským nebem 18. 7. 2017

    A co takhle si pobyt v nomádském příbytku navíc zpříjemnit divadelním zážitkem? Na takový večer a noc se jen tak nezapomene!

    Získáte dvě vstupenky na představení Don Quijote 18. 7. 2017!

    Co to znamená  luxus přespání? Pro výstavu vznikají různé experimentální příbytky. V některých se budeš cítit doslova jako ve stanu, jinde tě čeká nevšední zážitek, ovšem pro tebe tady máme luxusní nabídku! Velký stan s komplet designovým vybavením, navrženým studenty Fakulty designu a umění v Plzni nebo dům Trikolora od architekta Vojtěcha Valdy! Nomádství má různé podoby. Přijď tedy nocovat se vším pohodlím!

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 98.95
    (CZK 2,500)