Koráb pluje do Afriky!

Tři přátelé. Jedno staré auto. Šest návštěv dětských domovů. Šest zemí. Dva kontinenty. Přibližně 9000 km. Jeden film. Jedna kniha.

  • Náměstí Českého Těšína - START

  • Fotky z natáčení videa.

  • Koráb - prostředek jak se dopravit do Afriky

  • Fotky z natáčení videa.

EUR 28
pledged of EUR 3,975

0%

0% completed

3 contributors pledged

Community, Education

Český Těšín, Česko

All or nothing. Project finished on Jun 12, 2017 at 16:00.

Show all rewards

Jak to začalo

Jsme tři mladí kamarádi, kteří mají rádi dobrodružství. Přemýšleli jsme jak skloubit strávený čas nějakou výpravou a zároveň být něčím užiteční. Koukali jsme na mapu a najednou přišla myšlenka, co kdybychom poznali Afriku. Máme starou Felicii, s kterou bychom tedy chtěli "doplout" až do Maroka. Při jednom bychom se rádi pokochali výhledem na severní Afriku z jejího nejvyššího vrcholu. Tím byla naplněna myšlenka dobrodružství, ale ještě bylo třeba najít užitečný smysl samotné cesty. Napadlo nás, že bychom v každé zemi, kterou projedeme, si domluvili předem návštěvu dětského domova. Přivézt dárky a strávit s dětmi aktivně den. Během tohoto společného dne bychom také rádi dětem přiblížili naší výpravu a českou kulturu - formou vyprávění, prezentace, společného vaření, a dalších aktivit. Věříme, že dokážeme probudit v dětech touhu dělat věci, které chtějí uskutečnit a třeba je nabudit i do budoucna k návštěvě ČR. Podle našeho názoru je důležité dělat děti šťastné kdekoliv na světě - ony jsou budoucnost.

Co je náš cíl?

Myslíme si, že cílem všech je být šťastný. A podle toho se řídíme. My jsme šťastní na cestě, když poznáváme, když prožíváme, když zdoláváme a také když můžeme udělat šťastnými druhé. Dle nás toto vše myšlenka výpravy zahrnuje. Chceme se také seznámit s tím, jak se pracuje s dětmi bez rodin v jiných státech, než v ČR. Dále chceme vytvořit krátky film o naší cestě a o tom jak se žije dětem v Africe. Tento film poté bude dostupný na našich FB stránkách k zakoupení, nebo jako odměna za váš dar. Postupně na naší cestě budeme psát zápisky, které následně chceme přepsat do elektronické knihy, která bude následně dostupná k zakoupení, nebo také jako odměna za vaše dary.

Detaily

Chceme oslovovat také podnikatelské subjekty, aby se do tohoto projektu zapojili, hlavně na přispění dárků pro děti. Netajíme se, že nejvíce času chceme strávit ve Španělsku a v Maroku. Hlavně ta Afrika, ta je pro nás nejvzdálenější, co se týče kulturních rozdílů. A chceme toho využít pro nasátí nových pohledů a zkušeností s jinými smýšlejícími lidmi. 

... a ještě něco navíc

Proč si všichni říkáme ČÁVO? Protože jsme si rovni. Začalo to před několika lety. Začalo to jako přezdívka. Ale dnes se tak oslovujeme, protože se v tomto slovu ukrývá kamarádství, důvěra a zážitky. ČÁVO je něco jako naše společné jméno, které s radostí používáme.

Kdo jsme?

Michael

26 let. Vystudoval Sociální politiku a sociální práci na SLU Opava. Pracoval jako skladník a nyní jako podnikový hasič. Je dobrovolným hasičem ve sboru Č.T. Stanislavice. Přátelský a trošku stydlivý "filozof. Bývaly doby, kdy hodně sportoval a závodil (TFA, B7. LH24, běžecké závody, požární sport aj.). Má rád jógu, přírodu, vaření, deskové hry a miluje když může vzít svou krosnu na záda a toulat se po horách. Staví na hodnotách svobody, tolerance, porozumění a otevřené mysli.

Štěpán

21 let. Studuje na ekonomické fakultě na VŠB v Ostravě. Nyní je na studentském pobytu v rámci Erasmu v Poznańi. Před nedávnem si pořídil GoPro 4 a tak teď nadšeně vše dokumentuje:). Býval to velmi aktivní závodník v cyklistice a jako dítě byl aktivní v požárním sportu. Rád tráví čas s přáteli, ale také turistikou, či čtením dobré knihy. Oblíbil si cestování. A miluje dobré jídlo.

Jiří

21 let. Studuje Sociální práci na Ostravské univerzitě. Nevynechá žádnou příležitost jít do jakéhokoliv dobrodužství. Kdysi chodíval do keramického kroužku a také na judo. Miluje řízení jakéhokoliv auta. Rád vyrábí dřevěné výrobky, např. prsteny. 

Proč to děláme?

Myslíme si, že je třeba vykročit, jinak se nepohnete. Vznesli jsme myšlenku a řekli jsme si proč nezkusit crowdfunding. Pokud to nevyjde, budeme vědět, že jsme se vydali špatným směrem a lidi jsme neoslovili. Věříme, že lidé kteří nemohou z jakéhokoliv důvodu vyrazit na podobné cesty sami, mohou pomoci zrealizovat nápady druhým a být tak trochu součástí této cesty. Dále si myslíme, že mnoho států nemá o naši zemi povědomí, a proto bychom chtěli prezentovat, hlavně dětem, naši vlast.

News

May 2, 2017 Výměna výfuku dokončena! :D

https://www.youtube.com/watch?v=SLxvnmy_1xg&feature=youtu.be https://www.facebook.com/korabpluje/

More

Apr 28, 2017 FB stránka vytvořena

Naší nově vytvořenou Fb stránku najdete zde v odkazech 😊

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 1
    Jen tak

    Pokud se Vám líbí naše myšlenka a chtěli byste nás podpořit jen tak, bez nároku na odměnu, tak Vám samozřejmě bránit nebudeme:). Určitě si najdeme způsob jak Vám poděkovat!

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 1.99
    (CZK 50)
  • sold 1
    Pohled

    Pošleme Vám z některé země pohled s osobním věnováním. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 5.96
    (CZK 150)
  • sold 0
    Vytvoření videa

    Štefko je náš dokumentarista. Nechte si vytvořit od něj krátké osobní video jen a jen pro Vás! 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 5.96
    (CZK 150)
  • sold 0
    Zápisy z cesty (E - book)

    Pošleme Vám v elektronické podobě naše autentické zápisy z výpravy s doprovodným komentářem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 0
    Placka nebo nálepka

    Zašleme Vám originální placku, či nálepku s logem naší výpravy.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 0
    Poezie od Plajdy

    V elektronické podobě dostanete Plajdovy básně, které bude psát během cesty. K tomu dostanete jeho sbírku básní, kterou tvoří už několik let.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 7.95
    (CZK 200)
  • sold 0
    Výrobek ze dřeva

    Jirke rád vyrábí výrobky ze dřeva. A ještě radši obdarovává těmito věci ostatní. Využijte jeho koníčku a nechte si poslat překvapení vyrobeno v jeho rukách.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 11.93
    (CZK 300)
  • sold 0
    Vaše jméno jede s námi

    Zajistíme polep Vašeho jména na naše auto. Aspoň touto formou se můžete na cestu vydat s námi.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 11.93
    (CZK 300)
  • sold 1
    Suvenýr z cesty

    Pošleme Vám suvenýr zakoupený ze zemí, které budeme projíždět. Něco, co nám padne do oka. Můžete si napsat, ze které země byste si suvenýr přáli. 

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 19.88
    (CZK 500)
  • sold 0
    Osobní setkání

    Uspořádáme setkání našich podporovatelů s promítáním krátkého filmu, prezentaci fotek a výkladem našich zážitků během výpravy. Osobně se potkáme a budeme moci pokecat:). Vy budete mít na této akci zajištěná místa a občerstvení. Zašleme Vám také v elektronické podobě naše autentické zápisy z výpravy s doprovodným komentářem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 19.88
    (CZK 500)
  • sold 0
    Komplet

    Zahrnuje všechny vypsané odměny:
    • Poezie od Plajdy
    • Vaše jméno jede s námi
    • Placka nebo nálepka
    • Výrobek ze dřeva
    • Osobní setkání
    • Pohled
    • Suvenýr z cesty
    • Zápisy z cesty  (E - book)
    • Vytvoření videa

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 79.51
    (CZK 2,000)