Vybudujte s námi farmu pro velké i malé

Vybudování farmy pro děti a dospělé, pořádáme vyjíždky a kroužky...u nás najdete pohodu a klid a jste v Brně. Pro další rozvoj potřebujeme vyřešit zdroj elektrické energie a to solárním systémem, protože v oblasti nelze připojit do elektrické sítě.

EUR 119
pledged of EUR 7,916

1%

1% completed

1 contributor pledged

Sport, Education

Brno, Česko

All or nothing. Project finished on Dec 11, 2017 at 10:59.

Show all rewards

Jak to začalo a proč to děláme?

Dobrý den všem, je moc fajn, že existují lidi, kteří umožní takto navzájem pomáhat...původně jsem pracovala v lékárně a už skoro zapomněla na svůj sen, jezdit na koni, jak ta Popelka, co cválá po zasněžené pláni se svým princem...Roky utekly a díky tomu, že jsem posbírala veškeré odhodlání, odejít po mnoha letech z oboru, už téměř vyhořelá (bylo mi 35 let) a šla pomáhat lidem v jiné oblasti...se mi sen zase připomněl...jak to bývá v životě, oklikou, přes finanční oblast, ale k těm správným lidem. Postupně jsem se učila s koňmi pracovat přirozenou komunikací, jezdit na nich, pak jsem si jednoho pořídila a moje osobní terapeutka mi řekla, že mám pomáhat postiženým (patřím díky vrozené nedoslýchavosti mezi ně také). Spojilo se mi několik přání: mít něco svého-co jsem v životě nevybojovala nebylo, být u koní - protože jsou to tví učitelé a obraz tvé mysli a je s nimi dobře, uživit sebe i je a dělat něco užitečného...

Co je náš cíl?

Cílem projektu je vybudování sociálního podniku a pohodového místa pro lidi a zvířata, hlavně rodiny s dětmi i klienty s omezeními, z důvodu tělesného a psychického handicapu, kontakt s přírodou a zvířaty, pozitivní náplň volného času, zdravá výživa i celkový životní styl. Po přehodnocení priorit v budování v téhle chvíli potřebujeme alternativní zdroj elektřiny, která je vedle vody - máme vybudovaný vrt- druhá důležitá věc.

Detaily

Zvířata byla mou láskou celý život a k jejímu naplnění jsem došla až v dospělosti. Dostala jsem možnost začít pracovat s koňmi od lidí, kteří to umí a postupně se dostala ke splnění svého snu. Mám šest úžasných koní, kteří dělají radost dětem i dospělým, dva nalezené pejsky a jako poslední přibylo pět koz. V téhle chvíli jsme sociální podnik, který dává práci handicapovaným, má vymezená čtyři chráněná pracovní místa, do pomoci se zapojili přátelé, nicméně finance stále chybí. Pozemek jsem kupovala z peněz z prodeje bytu, na vrt studny mám půjčku a čekám na další dotace, i zonky pomohlo. Nacházíme se pod Mniší horou, v oblasti V Hlubočku u lesa, naproti medláneckému letišti v Brně.

Kdo jsme?

Máme šest úžasných koníků, kteří už dělají radost dětem i dospělým, dva nalezené pejsky...v téhle chvíli jsme sociální podnik, který dává práci handicapovaným, má vymezená čtyři chráněná pracovní místa, do pomoci se zapojili přátelé, nicméně finance stále chybí. Peníze zde získané použijeme na zásadní věc a to je solární systém, protože v oblasti je problém připojit elektrickou energii, kvůli lesu, kterou nám nepovolili.

Neustále si dodělávám vzdělání, od své zdravky farmaceutického laboranta jsem absolvovala kurs na pracovníka v sociálních službách, poté základy podnikání pod ÚP Brno a mám za sebou kurs na instruktora western jezdectví a hiporehabilitační sekci Aktivity s využitím koní.

News

Oct 17, 2017 Pořád se něco děje

Zdravíme všechny příznivce, jedem na plný plyn...v týdnu kroužky pro děti od úterý do pátku a o víkendu tříhodinový program pro děti s náplní, jak se starat o zvířátka na farmě, uklízení koňských koblížků, vycházka  s koňmi na oběd a práce na jízdárně, nakrmení zvířátek. Příměstský tábor o…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Dobrý pocit

    Přispěji na dobrou věc:-) Symbolická odměna a na webu zveřejníme všechny dárce.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.96
    (CZK 100)
  • remaining 100 from 100
    Návštěva s povídáním o konících

    Hodinu se vám budeme věnovat a řekneme vše, co budeme vědět. Můžete se s konmi vyfotit, nakrmit je apod. Po předchozím objednání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 9.90
    (CZK 250)
  • remaining 100 from 100
    Vyjížďka na koni, výcvik a práce ze země

    Pro děti i dospělé, zahrnuje i vysvětlení principů práce s koněm ze země, lonžování, parelliho hry a ostatní, délka 1,5 hodiny. Po předchozím objednání.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 15.83
    (CZK 400)
  • remaining 20 from 20
    Kroužek pro děti nebo návštěva školy, školky

    Probíhá ve všední dny odpoledne, možno dohodnout i se školou a školkou a udělat jako návštěvu i dopoledne, počet dětí 6 max z důvodu individuálního přístupu (vychází 250.-dítě, cena je za skupinu) po předchozím objednání. Nebo přijedeme za vámi.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 79 from 80
    Permanentka na vyjížďky pro děti i dospělé

    Rádi Vás naučíme, jak vést koníka, aby Vás poslouchal, odměna zahrnuje 10x hodinu lekcí, dle vašich požadavků a představ, od svezení s madly a cvičení, po nácvik vodění koně, co si vymyslíte, že chcete s koníky dělat, jízda v sedle...10+1 zdarma.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)