Jedinečné ovocné a zeleninové omáčky z exotických chilli

Brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, višňa a slivka. To všetko v kombinácií s exotickými chilli papričkami z rôznych kútov sveta. To pravé pre ozajstných gurmánov a milovníkov pikantných jedál. S Vašou podporou môžu vzniknúť neodolateľné chilli omáčky.

  • Legendárna Bhut Jolokia

  • Naše nakladané biele habanero a sudánske čili.

  • Gurmánsky košík

  • Spracovať čili je potrebné vždy za čerstva.

  • Balíky čerstvých čili pre našich známych

  • Z každého rožku ochutnaj trošku :)

  • Jolokia Black

  • Denne čerstvé čili na Váš stôl

  • Priesady pripravené na presádzanie do črepov

  • Pestovanie prebieha v niekoľkých etapách súčasne

  • Triedenie a sušenie chilli

  • Priesadám svietime pre dokonalý rast

  • Darčeková truhlička plná chilli

EUR 180
pledged of EUR 15,000

1%

1% completed

3 contributors pledged

Community, Food

Košice, Slovensko

All or nothing. Project finished on Jul 7, 2017 at 22:48.

Show all rewards

Ako sa to začalo

Pestovaniu chilli sa v našej rodine venujeme už niekoľko generácií a konzumácia chilli je pre nás určitým rituálom. Značka ShamanTM vznikla, aby sa podomácky pestované chilli dostali k širokej verejnosti. Špeciálne vypestované chilli s láskou a denno-dennou starostlivosťou doteraz slúžilo len rodine a blízkym priateľom. To sa zmenilo práve v roku 2016, kedy vznikla myšlienka priniesť tento unikát aj širokej verejnosti. Viedla nás k tomu skutočnosť, že na trhu nám chýbali skutočne kvalitné chilli, ako aj výrobky z nich.

Čo je náš cieľ?

Naším cieľom je pestovať papričky, ktoré budú obsahovať viac kapsaicínu než postrekov a hnojív. Také, ktoré nebudú dozrievať v kamiónoch alebo na pultoch hypermarketov. Omáčky s chuťou ovocia i zeleniny s kombináciou zdraviu prospešných korenín a nie peprovo-octové náhrady, ktoré poznáme z čínskych bistier. Jedinou prekážkou sú pre nás výrobné priestory. Peniaze potrebujeme na výrobnú prevádzku, ktorá je nevyhnutná k začatiu výroby chilli omáčok vo veľkom. Tieto priestory bude treba zrekonštruovať a prispôsobiť našim podmienkam. Potrebujeme zabezpečiť nerezové hrnce, priemyselný mixér a sterilizátory. Rovnako bude miestnosť slúžiť na rôzne experimentovanie s chilli, čoho dôsledkom bude rozšírenie nášho portfólia produktov, ako napr. chilli oleje, chilli med, chilli delikatesy z čokolády a pod..

Detaily

Magické chilli pod značkou ShamanTM stačí raz ochutnať a otvoria Vám dvere k novej dimenzií chutí i gurmánskych zážitkov. Budete ich chcieť kombinovať ku všetkému, od polievok cez pečené mäso až po syry, dokonca aj koláče. Uvedomíte si, že to isté jedlo zrazu dostáva úplne iný rozmer. Tajomstvo ukryté v chilli sa nedá opísať slovami, no kto nájde tento svätý grál pochopí, ako málo stačí k dokonalosti. Habanero čili omáčky značky ShamanTM patria ku košickým lokálnym produktom. Pestovanie čili a aj samotná výroba prebieha práve v Košiciach. Na výrobu sa používajú len prvotriedne suroviny, ktoré prejdú kvalitatívnym skúmaním. V naším produktoch nenájdete žiadne „éčka“, farbivá ani konzervanty. Vyrábame tradičnou metódou z pravého ovocia a zeleniny s kombináciou exotických korenín, bez použitia akýchkoľvek dochucovadiel. Práve táto metóda spracovania zaručuje autentickú chuť, ktorú si okamžite zamilujete. Vyvážená pálivosť vhodne dopĺňa chuť každého jedla a vytvára harmóniu celku. Na výber je dovedna 6 druhov (pomaranč, slivka, hruška, brusnica, višňa, paradajka), ktoré zaručujú vždy iný gurmánsky zážitok toho istého jedla a vytvárajú tak nespočet kombinácií pre ozajstných „fajnšmekrov“.

... a ešte niečo navyše

Vedeli ste, že prvé chilli papričky pochádzali z Ameriky a do Európy sa dostali vďaka Columbusovi, ktorý ich priviezol z Ameriky zo svojej druhej plavby ? Povráva sa, že z prvej cesty z Ameriky sa mu nepodarilo doviezť nič, nakoľko celú zásobu chilli skonzumovala posádka, ktorej to pomáhalo aj proti morskej chorobe. Práve preto nechal Columbus pri svojej druhej plavbe sudy z chilli papričkami strážiť. Skôr ako si chilli podmanilo Európu sa dostalo do Afriky, kde sa tešilo veľkej obľube. Až v neskoršom období si našlo uplatnenie aj v Európskej kuchyni. Odtiaľ sa už rýchlo rozšírilo do celého sveta.

Kto sme?

Moje meno je Tomáš som z Košíc mám 24 rokov a študujem na Prešovskej univerzite v Prešove. Momentálne študujem posledný rok magisterského štúdia a témou mojej diplomovej práce je práve crowdfunding. Oslovil som môjho bratranca Michala, o ktorom som vedel, že pestuje chilli papričky a vyrába z nich chilli omáčky, ktoré sú dennodenne na našom stole pri jedle. Povedal som mu o možnosti crowdfundingu, ako o spôsobe, ktorým by mohol získať financie pre svoj sen, venovať sa pestovaniu a predaju chilli omáčok naplno. Zhodli sme sa, že tento produkt je to pravé pre ľudí nie len z nášho okolia, ale pre všetkých milovníkov štipľavých jedál.

Prečo to robíme?

Každý sníva o tom, že bude v živote robiť to, čo ho baví a čo mu ide najlepšie. Pre nás je pestovanie chilli celoživotným dielom. Jednoducho chceme robiť to, v čom sme dobrí a čo nás baví. Druhým dôvodom ste práve vy ľudia. Práve Vám chceme priniesť čo najviac so sveta chilli. Osladiť si život môže byť fajn, no my Vám ho okoreníme a to je oveľa lepšie.

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 0
    Náš fanúšik

    Ak sme Vás našim projektom zaujali a chcete nám pomôcť, no nemáte vzťah k pikantným jedlám, budeme radi aj za drobný príspevok. Odporúčame ale aspoň vyskúšať našu chilli omáčku. Nikdy neviete kedy v sebe objavíte pravého chilli gurmána.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3
  • sold 0
    Začiatočník 1dc

    Jedna 1dc chilli omáčka v jednej vybranej príchuti. Pre úplných začiatočníkov bez skúsenosti s chilli. Do poznámky uveďte príchuť, akú ste si vybrali (brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, slivka alebo višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 6
  • sold 0
    Začiatočník 2dc

    Jedna 2dc chilli omáčka v jednej vybranej príchuti. Pre úplných začiatočníkov bez skúsenosti s chilli. Do poznámky uveďte príchuť, akú ste si vybrali (brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, slivka alebo višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11
  • sold 0
    Začiatočník 3 dc

    Jedna 3dc chilli omáčka v jednej vybranej príchuti. Pre úplných začiatočníkov bez skúsenosti s chilli. Do poznámky uveďte príchuť, akú ste si vybrali (brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, slivka alebo višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 16
  • sold 0
    Pestovateľ

    Semiačka chilli papričiek (Sudánske, maďarské, Habanero Orange, Habanero Red, Bhut Jolokia, Trinidad Moruga Scorpion a ďalšie) spolu s hnojivom a naším poradenstvom, ako si doma začať pestovať svoje vlastné chilli. Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 25
  • sold 0
    Gurmán

    Tri 2dc chilli omáčky vo vybranej príchuti. Do poznámky uveďte príchute, aké ste si vybrali (brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, slivka alebo višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 32
  • sold 1
    Ochutnávač 1dc

    Šesť 1dc fľaštičiek s každou príchuťou (pomaranč, brusnica, hruška, slivka, paradajka, višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 35
  • sold 1
    Labužník

    Tri 3dc chilli omáčky vo vybranej príchuti. Do poznámky uveďte príchute, aké ste si vybrali (brusnica, hruška, paradajka, pomaranč, slivka alebo višňa). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 45
  • sold 0
    Ochutnávač 2dc

    Šesť 2dc fľaštičiek s každou príchuťou (pomaranč, brusnica, hruška, slivka, paradajka, višňa) + vernostná kartička s 10 % zľavou na budúce nákupy na rok (platnosť karty začína plynúť od doručenia odmeny). Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 70
  • sold 0
    Ochutnávač 3dc

    Šesť 3dc fľaštičiek s každou príchuťou (pomaranč, brusnica, hruška, slivka, paradajka, višňa) + vernostná kartička s 10 % zľavou na budúce nákupy na rok (platnosť karty začína plynúť od doručenia odmeny) + členstvo v chilli sieni slávy na našej webovej stránke s vašou fotkou (dobrovoľné). Rebríček top 10 tých najväčších odberateľov a milovníkov chilli. Čím viac objednáš, tým vyššie v rebríčku postúpiš. Na konci každého roka prebehne vyhodnotenie a najväčší odberatelia budú odmenení. Osobné prevzatie odmeny je možné v Košiciach. Poštovné v rámci SR je 3 €. Poštovné do CZ je 10 €.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 100
  • remaining 49 from 50
    Fajnšmeker (Kajnšmetke)

    Tri 2dc omáčky podľa vlastného výberu + vernostná kartička s 10 % zľavou na budúce nákupy na rok (platnosť karty začína plynúť od doručenia odmeny) + pozvánka na otváraciu akciu spojenú s grilovaním a ochutnávkou. Akcia sa bude konať v Košiciach. Posedenie s príjemnými ľuďmi so spoločným záujmom, láske k chilli.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 100
  • remaining 20 from 20
    Pre podnikateľov

    Dlhodobá spolupráca s našou firmou o odoberaní chilli papričiek a chilli omáčiek pre svoju reštauráciu alebo podobné stravovacie zariadenie. Podrobné podmienky sa dohodnú sa osobnom stretnutí. (v cene tovar v hodnote 500€ podľa vlastného výberu pre Vašu reštauráciu + prednostné právo na vybavenie objednávok + status nášho oficiálneho partnera uvedený aj na našej webovej stránke.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 500