Obrok 2017

I skauti mají svůj festival - Obrok. Největší setkání starších skautů a skautek z celé republiky plné přednášek, koncertů a workshopů. Společně vytvoříme nezapomenutelný zážitek pro všechny účastníky a dodáme jim motivaci skautovat i nadále.

Author: Obrok tým

  • Obrokový hrnek - zimní verze

  • Obrokový hrnek - letní verze

  • Obrokový šátek - verze s hlavou

  • Obrokový šátek - verze s tělem

  • Obroková plátěnka - letní verze

  • Obroková plátěnka - zimní verze

  • Lucifa - skautské šperky

  • Večerní koncerty na Obroku

  • Přednášky na Obroku

  • Maskotem minulého Obroku byla kočka

  • Služba na Obroku

  • Skauti na přednášce v liberecké univerzitě

  • Seznamovací hry pro všechny účastníky

  • Tým <3

  • Skautské šperky Lucifa

EUR 5,388
pledged of EUR 3,949

136%

136% completed

226 contributors pledged

Community, Education

Trutnov, Královéhradecký kraj, Česká republika

All or nothing. Project finished on Dec 4, 2016 at 12:32.

Show all rewards

Vraťme se na začátek

Nic nezačne samo od sebe. Co si neuděláme sami, jako bychom neměli.
A tak před lety vznikla myšlenka udělat celostátní setkání skautů a skautek. Těch, kteří celý rok pracují s dětmi v oddílech a snaží se dělat svět kolem sebe hezčí. Možná se starají i o vaše děti. Dát jim příležitost inspirovat se mezi sebou, nabrat nové zkušenosti. Poznat nové přátele, odpočinout si a zažít největší skautské setkání v Česku. A tak vznikl Obrok.

První ročník se konal v roce 2000. V tu dobu bylo vše jinak. Zúčastnilo se ho 450 skautů a skautek z celé České republiky, a přesto se tehdy jednalo o největší skautskou akci u nás. O 15 let a osm ročníků později se festival proměnil, zvětšil, více otevřel veřejnosti a oslovil více mladých lidí. V roce 2017 se uskuteční od 7.-11. 6. 2017 na Bojišti v Trutnově a organizuje ho tým devíti skautů. Sesbírali se ze všech koutů republiky - stačila jejich chuť a zájem posunout pomyslnou laťku zase o kus výš.
Pro svou motivaci si nalezli i motto. Podtrhuje to, co dělají, ale hlavně, jaký bude Obrok.
“Jiní ale stejní. Jiný ale stejný”

Co je náš cíl?

Chceme uspořádat akci pro skauty, kteří se věnují dětem v oddílech a na vlastní skautování již nemají tolik času. Jenomže jen chtít nestačí.  My to i uděláme. Zajistíme, aby účastnící získali spoustu inspirace. Aby si odnesli nezapomenutelné zážitky a vzpomínky na celý život. Zprostředkujeme setkání s osobnostmi, které znají jen z televizních obrazovek, časopisů a nebo novin. S osobnostmi, které mají co říct a jejich životní příběhy stojí za to slyšet. Postaráme se o motivaci mladých skautů do další činnosti. A i když si večer všichni zatrsáme na koncertech, držíme se našeho hesla “Sloužím” – jeden celý den je proto věnovaný pomáhání v okolí. Obrok děláme proto, že každého z nás toto setkání nějak změnilo. Dodalo nám motivaci ve skautovat dál, potkali jsme se spoustou známých osobností a vyzkoušeli si nové věci. Obrok děláme ve svém volném čase a zadarmo. Tak jako žádný skaut není placený za to, co dělá.
A proto bychom vás chtěli požádat o pomoc.

Detaily

Kdo jsme? Jsme skauti a skautky. Neznamená to jen, že nosíme kroje a chodíme na výlety, skautská činnost je mnohem obsáhlejší. Přes školní rok se staráme o děti v oddílech, plánujeme pro ně tábory v přírodě, výpravy a pomáháme je vychovávat v duchu morálních hodnot. Někteří svůj čas věnují těm nejmenším v oddílech, někteří - jako my, pořádají pro tyto lidi celostátní akce. Jsme normální lidé, kteří během dne chodí do školy nebo do práce. Po večerech a víkendech věnujeme svůj čas Obroku, jeho přípravám a plánováním. Jsme organizační tým sestavený z devíti skautů napříč celou Českou republikou.

Proč to děláme?

Některým skautům nestačí jen chodit na skautské výpravy, nebo být členem skautského oddílu. Pár lidí, jako například náš tým, chce něco víc. Chce posouvat hranice skautských akcí, udělat pro ostatní skauty něco většího, na co jen tak nezapomenou. Dopřát i ostatním skautům, kteří se starají třeba i o vaše děti, akci, kde načerpají novou, potřebnou energii pro další skautování a hlavně spoustu motivace a inspirace.

News

Nov 4, 2016 Přidáváme odměnu - limonáda na Obroku

Chystáte se na Obrok? :) A pamtujete na Krčmu, kde jste všichni určitě alespoň jeden večer strávili? Zveme vás do ní na limonádu! Za 120 korun pomůžete dobré věci a dostanete k tomu lahodné pití a plakát. :)

More

Oct 26, 2016 Děkujeme za 100 000! A co bude dál?

Děkujeme vám všem, že jsme za rekordních 68 hodin vybrali částku, o kterou jsme se snažili. A protože se hodně z vás ptalo, na co vlastně peníze půjdou, shrneme to tu:  Z toho, co se vybralo, zaplatíme:  Zázemí - Více záchodů, více sprch. Parádní relax zónu, plnou palet, houpacích sítí a všech…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 28
    <3

    Za 100,- budete mít skvělý pocit v srdíčku. Pomohli jste dobré věci a své jméno najdete na stěně slávy na Obroku, spolu se všemi ostatními podporovateli.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 2
    Limča na Obroku

    Chystáte se na Obrok? :) Tak si dneska večer dejte o malinovku míň a dejte si ji radši na Obroku! Tímto vás zveme na půl litra jakékoliv limonády, co v Krčmě poteče. :) A dostanete k tomu i plakát. Na zdraví!

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 4.74
    (CZK 120)
  • remaining 34 from 50
    Kafe ve Skautském Institutu

    Nedostanete se na Obrok? Tak co zakusit skautskou atmosféru jinde a nechat se od nás pozvat na kafe do Skautského Institutu na Staromáku? Na Obroku budete symbolicky, se jménem na zdi slávy. 

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 5.13
    (CZK 130)
  • sold 3
    Plakát

    Za 250,- vám nabízíme kromě skvělého pocitu a umístění na zdi slávy také  3  plakáty Obroku. Máme spoustu verzí a myslíme, že se nám dost povedly! K tomu vám napíšeme milý dopis jako poděkování a přidáme nějakou interní historku z organizování Obroku. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 9.87
    (CZK 250)
  • sold 17
    3D liška + plakát

    Za tři stovky vám nabízíme malého roztomilého maskota z 3D tiskárny - lištičku. K tomu jméno na zeď slávy a podepsaný plakát Obroku dle výběru. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 11.85
    (CZK 300)
  • sold 36
    Obrokový hrnek

    Nemáte z čeho ráno pít kafe? Chybí vám pořádnej  skautskej hrnek? Tak pijte z obrokového! My vám ho vyrobíme,  podepíšeme. Jméno na zdi slávy a  plakát dle vašeho výběru. Ať je každé ráno jako ty na Obroku! Můžete si vybrat barevnou kombinaci, máme letní (růžovožlutá) a zimní (modrá). Napište do poznámky, kterou budete chtít. :)

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 13.82
    (CZK 350)
  • sold 8
    Šperk Lucifa

    Znáte skautské šperky Lucifa? A že jste si vždycky chtěli jeden pořídit? Tak právě teď máte tu možnost. Dáváme vám poukaz na jeden šperk dle vašeho výběru. Navíc k němu dostanete úsměv od skvělých autorek, Lucky a Ifanky, jméno na zdi slávy a plakát. Kupte si odměnu a pak se s holkama domluvte na podrobnostech. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 15.79
    (CZK 400)
  • sold 83
    Sponzorský šátek

    Co je jedním ze symbolů skautingu? Přece naše všudypřítomné šátky! Ať jste skaut nebo ne, tenhle speciální sponzorský šátek vám nesmí chybět. :) Podpis a poděkování na zdi slávy je samozřejmostí.
     

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 19.74
    (CZK 500)
  • sold 16
    Obroková plátěnka

    Kdo by neměl rád plátěnky? Tahle obroková vás nesmí minout! Dáme vám do ní i plakát, sponzorský šátek a slibujeme, že si ji budete moct vzít s klidem a vkusem i do města. :) Jméno na zdi slávy je samozřejmostí. Můžete si vybrat barevnou kombinaci, máme  letní (růžovožlutá) a  zimní (modrá). Napište do poznámky, kterou budete chtít. :)

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 29.62
    (CZK 750)
  • sold 2
    10 nejlepších fotek

    Chcete mít památku na to, co jste pomohli zrealizovat? Pošleme vám 10 nejlepších fotek z Obroku a připíšeme k nim ty nejlepší historky a zážitky. Také dostanete sponzorský šátek a poděkování na zdi slávy. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 29.62
    (CZK 750)
  • remaining 22 from 25
    Potkej se s kapelou!

    Chceš se seznámit s vybranou kapelou na Obroku? Sledovat koncert z backstage? A ještě k tomu dostat sponzorský šátek? Pak tu na tebe čeká právě tahle odměna. Tvoje jméno se samozřejmě objeví na zdi slávy.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • sold 7
    Jednodenní vstupenka na Obrok

    Pokud na Obrok jedeš, můžeš koupit jednodenní vstupenku (třeba pro drahou polovičku, kamaráda, tetu, dědečka, králíka) a seznámení s organizačním týmem, který vám všechno na akci ukáže. Pokud nechcete jet na Obrok na celou dobu, tady je jedinečná možnost podívat se na jeden den. Plus vám k tomu přihodíme sponzorský šátek a jméno na zeď slávy.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • remaining 9 from 10
    Polij organizátory barvou!

    Jedeš na Obrok? Pak tady na tebe, nebo na tebe a tvou partu čeká možnost polít organizační tým barvou na podiu! Plus ti k tomu přihodíme jméno na zdi slávy, sponzorský šátek a jednodenní vstupenku na Obrok, ať se na to může přijet podívat třeba tvoje babička. Pokud se chceš stavit jen na jeden den a u toho nás polít, vstupenku můžeš využít ty. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 78.97
    (CZK 2,000)
  • sold 0
    Odpoledne s týmem Obroku

    Chceš se podívat do zákulisí Obroku? Nabízíme možnost strávit odpoledne s někým z organizačního týmu. Můžete si pokecat, se všemi se poznat a podívat se, jak se celá akce řídí. K tomu ti přihodíme sponzorský šátek, plakát a jednodenní vstupenku pro někoho blízkého a jméno na zdi slávy. Pokud chceš přijet jen na jeden den, vstupenku můžeš využít ty. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.72
    (CZK 2,500)
  • sold 0
    Obroková sada se vším všudy

    Za 5000,- tu na tebe čeká ultimátní obroková sada: možnost sledovat koncerty z backstage a potkat se s kapelou, jednodenní vstupenka na Obrok, speciální sponzorský šátek, podepsaný plakát a po Obroku vám pošleme nejlepších 10 fotografií poštou, ať máte památku na to, co jste pomohli uskutečnit. Jméno na zdi slávy je samozřejmostí.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 197.43
    (CZK 5,000)
  • sold 4
    Buď partner Obroku!

    Tohle už je pro nás opravdu velká podpora. Pro toho, kdo nám ji věnuje, čeká vše, co může Obrok nabídnout. Stanete se oficiálním partnerem akce a vedle zdi slávy se vaše jméno objeví na všech hlavních tiskovinách, čeká na vás  sponzorský šátek, jednodenní vstupenka na Obrok pro někoho blízkého, seznámení s organizačním týmem, možnost sledovat koncerty z backstage a potkat se s kapelami, pošleme vám 10 nejlepších fotografií z Obroku, podepsaný plakát a budete moct pít kafe z Obrokového hrníčku, který si pak schováte do své speciální Obrokové plátěnky.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 394.87
    (CZK 10,000)