Konopné tenisky

Konopné tenisky Bohempia jsou unikátní, krásné a ručně vyráběné boty pro každodenní nošení, vyrobené z kvalitních z přírodních materiálů. S vaší pomocí chceme získat finance na výrobu konopných látek a dalších materiálů pro rozjezd výroby. Pomozte nám.

Author: Bohempia

  • Ukázky odměn

EUR 11,727
pledged of EUR 9,907

118%

118% completed

232 contributors pledged

Design, Fashion

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika

All or nothing. Project finished on Feb 6, 2016 at 14:14.

Show all rewards

O konopných teniskách

Naše konopné tenisky Bohempia jsou vyráběné v České republice, stejně jako všechny naše výrobky. Jsou vyrobené z vysoce kvalitní konopné látky a přírodního kaučuku. Tenisky jsou určeny pro každého kdo má rád kvalitní obuv z přírodních materiálů. Konopí přináší do tenisek antibakteriální vlastnosti a delší životnost. Pro spojení podrážky a textilního těla boty není používána žádná chemie ani lepidla. Kaučuková podrážka je pomocí teploty a tlaku zalisována do textilního "těla" boty. Tím, že nepoužíváme kůži ani jiné "zvířecí" suroviny, jedná se o veganskou obuv.

Konopné tenisky jsou ve třech stylech - šněrovací kotníkové a nízké, a nazouvací.

Velikosti jsou 36 - 47.

Barvy konopné látky - černá, červená, modrá, přírodní režná

Barvy kaučukové podrážky - bílá, černá, režná.

Barvy látky a podrážky bude možné libovolně kombinovat.

Proč konopí?

Protože je to úžasná rostlina, která Vás nejen oblékne, ale také nasytí, uzdraví, postavíte z ní dům, vyrobíte palivo do aut...a vyrobíte dalších několik tisíc výrobků.

Výhody konopí

Konopí do oblečení přináší ty vlastnosti a pozitiva, které se moderní doba snaží nahradit novými technologiemi, které ve většině případů přinášejí výrazně zvýšenou zátěž pro životní prostředí. Konopí je antibakteriální a antiseptické, saje 4 x více vlhkosti než bavlna, díky nepřítomnosti bílkovin nepřitahuje moly, pohlcuje 95 % UV záření, má vysokou pevnost vlákna a s tím spojenou delší životnost výrobků, má příjemný hladký a měkký omak, má přírodní termoregulaci - v zimě hřeje a v létě chladí.

Konopí také nabízí významná environmentální pozitiva, hlavně v porovnání s bavlnou. Konopí má až 4 x větší výtěžnost vlákna na jednotku plochy než bavlna, konopí potřebuje o více než polovinu méně vody pro zavlažování než bavlna, konopí potřebuje o 95% méně agrochemie (herbicidy, pesticidy, insekticidy a hnojiva) než bavlna. Konopí se také pěstuje v našich klimatických podmínkách a není ho tedy nutné dovážet z oblastí s teplým klimatem jako Afrika nebo střední Asie. Bavlna je nejvíce zatěžující zemědělskou plodinou - pěstuje se na cca 3% zem. půdy globálně, ale spotřebovává téměř 30% agrochemie. Konopí také díky své nenáročnosti při pěstování a svým hlubokým kořenům pomáhá revitalizovat vyčerpanou zemědělskou půdu.Konopí má také obrovský rekultivační potenciál díky své schopnosti odstraňovat z půdy těžké kovy a podle nových studií také radioaktivitu.

Co je náš cíl?

Naším hlavním cílem je pomoci návratu konopných produktů do každodenního lidského používání. 

Dalším cílem je také podpora českého textilního průmyslu.

Proto potřebujem Vaši pomoc a podporu. Za vaši pomoc a podporu jsme pro připravili Vás zajímavé odměny v podobě konopných ponožek, kšiltovek, triček a slev na tenisky.

Jak to začalo

Začalo to už v roce 2000, při mých studií oboru Textilních strojů na univerzitě v Liberci, kdy jsem si uvědomil obrovský potenciál rostliny konopí. Ale tehdy na to jěště nebyl správný čas a podmínky. V loňském roce jsem se díky souhře okolností a událostí k technickému konopí vrátil a začal jsem intenzivně pracovat na pokusu o výrobu oblečení z konopí v Čechách. Paralelně ve mě hlodala myšlenka, dělat něco "sám na sebe" a zároveň něco smysluplného s přidanou hodnotou pro lidi a přírodu, než je pracovat v globální firmě. A letos to vyústilo v odchod ze zaměstnání a založení firmy Bohempia.

Bohempia se zabývá výrobou oblečení a doplňků z konopí. Jedná se o technické konopí (konopí seté), nejde o marihuanu (konopí indické). Naše firma své produkty vyrábí kompletně v České republice. Nakupujeme konopné vlákno ve Francii a v České republice máme kompletní výrobní řetězec od předení, přes tkaní a pletení, barvení a další technologické úpravy až po finální šití oblečení a výrobu obuvi.

Kdo jsme?

Jsme Bohempia. Nová Česká značka konopného oblečení a doplňků.

Proč Bohempia? Bohemia + Hemp = Bohempia. Bohemia je latinsky Čechy, tady odkud jsem a kde vyrábíme a Hemp je anglický výraz pro technické konopí.

Můžete se námi potkat v Konopnictví, prvním kamenném konopném obchodě, který jsme otevřeli v srpnu v Praze v Karlíně. Můžete si zde prohlédnout prototypy konopných tenisek, pobavit se námi nad šálkem konopného čaje a také nakoupit nejen oblečení od Bohempia a také konopné produkty, od dalších převážně českých výrobců - potraviny a nápoje, mastičky a kosmetiku, literaturu...

Děkujeme za podporu!

Tomáš Rohal, Bohempia

News

Jan 10, 2016 Pěkný článek

http://g.cz/budvar-boty-pro-shopaholiky-kteri-miluji-prirodu-konopne-tenisky

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 9
    Jen tak

    Líbí se mi to a fandím Vám, rád přispěji a nic za to nechci.

    Reward delivery: not specified

    EUR 1.98
    (CZK 50)
  • sold 35
    Ponožky konopné

    Nejen do konopných tenisek budete potřebovat konopné ponožky. Naše konopné ponožky jsou antibakteriální, s nesvíravým lemem a měkým švem ve špičce, skvěle odvádějí pot, udržují nohy dlouho v suchu a nohy v nich nezapáchají. Nízké sportovní nebo klasické nad kotník. Velikosti od 37 do 47, černá nebo režná barva. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 4.95
    (CZK 125)
  • sold 35
    Ručník konopný

    Skvělý funkční konopný ručník s jemným vytkávaným žakárovým dezénem v režné barvě s červeným nebo modrým vzorem. Konopný ručník je velmi odolný, měký na omak, vyniká vysokou savostí, odolný vůči zápachu. Rozměr 50 x 70 cm. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 7.93
    (CZK 200)
  • sold 2
    Kšiltovka konopná

    Na nohy konopné tenisky, na hlavu konopnou kšiltovku. Konopné vlákno blokuje 95% UV záření, takže si budete chránit hlavu před zářením ze Slunce. Na výběr z několika stylů - bekovka, truckerka se síťkou, basebolka, castrolka. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 13.87
    (CZK 350)
  • remaining 33 from 50
    Tričko konopné

    Pohodlné a stylové konopné tričko s designovým potiskem. Tričko je vyrobeno ze směsové příze z evropského konopného vlákna a organické bavlny. Tričko je měkké a prodyšné, antibakteriální, výborně odvádí pot, vhodné pro alegriky. Dámský i pánský střih, několik barev, velikosti XS - XXL. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou.
     

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.78
    (CZK 600)
  • sold 78
    Tenisky konopné

    Jedny skvělé konopné tenisky levnější o 300 korun vůči budoucí ceně. Libovolný výběr stylu, velikosti a barvy. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 43.59
    (CZK 1,100)
  • sold 43
    Dvoje tenisky konopné

    Dvoje skvělé konopné tenisky dohromady levnější o 700 korun vůči budoucí ceně. Libovolný výběr stylu, velikosti a barvy. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 83.22
    (CZK 2,100)
  • remaining 17 from 30
    Troje tenisky konopné

    Dvoje skvělé konopné tenisky dohromady levnější o 1.200 korun vůči budoucí ceně. Libovolný výběr stylu, velikosti a barvy. K vyzvednutí v Konopnictví nebo zaslání poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 118.88
    (CZK 3,000)