Pomozte nám uskutečnit Folklor a city

Brno a folklor patří k sobě. Přijďte se o tom přesvědčit na sérii akcí s názvem Folklor a city. Můžete zajít na koncerty, muzikantské pařby, workshopy a přednášky. Jednou měsíčně od ledna do června a s vaší podporou třeba i častěji.

Author: Maru&Ivan

  • Krásné odměny od Čáry a črty. Máme jen 6 kusů!

  • Krásné odměny od Čáry a črty. Máme jen 6 kusů!

  • Krásné odměny od Čáry a črty. Máme jen 6 kusů!

  • Plakát pro mě vytvořil můj milý Ivan Floreš.

EUR 298
pledged of EUR 3,958

7%

7% completed

12 contributors pledged

Art, Education

Brno, Jihomoravský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Jan 20, 2023 at 14:18.

Show all rewards

Jak jsme začali s Folklor a city

Při studiu etnologie v Brně jsem vymyslela Folklor a city. Tedy nejen slovní hříčku v názvu, ale i stejnojmenný cyklus přednášek, besed a workshopů. Nultý ročník se konal v květnu 2016. Jeho hlavním posláním bylo přiblížení dvou světů, které zdánlivě příliš nesouvisí, tedy městského a venkovského. V případě Brna jde však o vzácnou výjimku. Tato symbióza je způsobena řadou okolností a nepřestane mě fascinovat. 

Proč to děláme?

Ráda bych ještě více stmelila jedinečnou komunitu milovníků folkloru, která v Brně beze sporu je. Chci vám milí „folkloristi“ nabídnout prostor si zahrát, zazpívat, zatancovat, ale také do hloubky probrat vše, co vám leží na srdci a rádi byste to sdělili dál. Cílem této kampaně je získat finanční prostředky, za které bych mohla zaplatit všechny účinkující, které mám v plánu pozvat. Postupně budu poodkrývat program, který rozhodně bude stát za to. 

Detaily

Na rok 2023 tedy chystám další pokračování Folklor a city. Uskuteční se od ledna do června, vždy jednou měsíčně na různých místech Brna. Folklor a city je od svého počátku kulturně-vzdělávací akcí. Kulturní rozměr nemůžu, vzhledem k charakteru folkloru (zejména jeho hudební a taneční složce), vynechat. Jelikož se vznik cyklu kryje se založením Etnologického spolku, patří k němu od začátku také část vzdělávací. Idea Folklor a city zůstane stejná –⁠ užít si zábavu, naučit se něco nového, ale zároveň proniknout hlouběji do vztahu města a kultury, která je od počátku spjatá hlavně s venkovem. 

... a ještě něco navíc

Pokud se mi podaří vybrat více peněz, než jsem si vytyčila na pořádání akce, vytvořím pro vás navíc pravidelný podcast, který se bude věnovat zajímavým místům v Brně, která jsou s folklorem spjata, ale také aktuálním tématům, která s Brnem a folklorem souvisí.

Kdo za tím stojí?

Jsem hrdou členkou komunity brněnských „folkloristů“, folklorní redaktorkou Českého rozhlasu Brno a notorickou pořadatelkou akcí. Mám radost, když se lidi potkají a ještě větší, když si u toho zazpívají. Za velikou podporu děkuji také svému příteli, který má na svědomí fotky a videa.

Proč to děláme?

Je to moje srdcovka, která má smysl snad nejen pro mě, ale hlavně pro všechny, kteří milují folklor a Brno. Podpořte prosím Folklor a city. Poděkováním za Vaši pomoc budou společně strávené chvíle na super akcích.

Project links

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 4
    Skvělý pocit

    Máme rádi Folklor a city a chceme ho podpořit. Tato odměna s vámi bude od prvního kliknutí až do konce života. A pokud si to chcete pojistit, můžete ji libovolně navýšit.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 96 from 100
    Pohlednice s motivem Folklor a city

    Pohlednice z dílny Folklor a city dle vlastního výběru a skvělý pocit jako bonus. Pohlednici vám pošleme poštou nebo si ji můžete osobně vyzvednout v Brně. Cena doručení je už započítána. Fotky jednotlivých odměn postupně přidám.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 11.87
    (CZK 300)
  • remaining 50 from 50
    Plakát s motivem Folklor a city

    Plakát z dílny Folklor a city dle vlastního výběru a skvělý pocit jako bonus. Plakát vám pošleme poštou nebo si ho můžete osobně vyzvednout v Brně. Cena doručení je už započítána. Fotky budou přibývat postupně.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 23.75
    (CZK 600)
  • remaining 5 from 6
    Autorský print od Čáry a črty

    Autorský print s folklorním motivem od Anny Podskalské alias cary_a_crty. Skvělý pocit jako bonus. Print vám rádi doručíme poštou nebo se můžeme sejít Brně a předat si ho osobně. Cena doručení už je započítána. V nabídce je 6 různých variant. Od každé máme k dispozici jen jeden kus. Fotky jednotlivých odměn postupně přidám.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 4 from 5
    Autorský print od Ulepená přímo na míru Folklor a city

    Autorský print s folklorním motivem od Anny Borovičkové Ročkové alias  ulepena. Skvělý pocit k tomu. Print vám rádi doručíme poštou nebo se můžeme sejít Brně a předat si ho osobně. Cena doručení už je započítána. K dispozici bude pouze jedna varianta, která je vytvořená přímo pro nás. Fotky jednotlivých odměn postupně přidám.

    Reward delivery: on address, in a week after the Hithit project end

    EUR 39.58
    (CZK 1,000)
  • remaining 2 from 3
    Ručně pletené rukavice s folklorním motivem

    Dvojvrstvé ručně pletené palčáky s pravým norským vzorem. Rukavice z extra výhřevné vlny alpaka budou přesně na míru vašich ruček. Vytvoří je  maju. Rukavice vám rádi doručíme poštou nebo se můžeme sejít Brně a předat si je osobně. Cena doručení už je započítána. V tomto případě bude potřeba zaslat autorce míry vašich rukou. Vše domluvíme po ukončení kampaně.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 59.37
    (CZK 1,500)
  • remaining 4 from 5
    Autorská fotografie s ruční výšivkou

    Autorská fotografie s vyšívaným folklorním motivem. V rámu ve velikosti 30x30 cm. Fotografii vám rádi doručíme poštou nebo se můžeme sejít Brně a předat si ji osobně. Cena doručení už je započítána. Fotky jednotlivých odměn postupně přidáme.

    Reward delivery: on address, in a month after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 5 from 5
    Rezervace místa na všech akcích Folklor a city

    Stůl s rezervací a malým dárkem na Vaše jméno na všech akcích Folklor a city. Dobrý pocit zaručen doživotně. Na detailech se domluvíme po skončení kampaně přes e-mail.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 118.74
    (CZK 3,000)
  • remaining 5 from 5
    Rezervace místa na všech akcích Folklor a city a lahev vína

    Stůl s rezervací, malým dárkem a lahví vína na Vaše jméno na všech akcích Folklor a city. Připijme si na to, že i v případě této odměny je dobrý pocit zaručen doživotně. Na detailech se domluvíme po skončení kampaně přes e-mail.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 158.32
    (CZK 4,000)
  • sold 0
    Sponzor Folklor a city

    Staňte se sponzorem Folklor a city. Vaše jméno nebo logo bude na plakátech, na akcích Vám veřejně poděkujeme, podporu zmíníme i na sociálních sítích. Dobrý pocit vás už nikdy neopustí pokud svoji odměnu libovolně navýšíte. Na detailech se domluvíme po skončení kampaně přes e-mail.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 237.48
    (CZK 6,000)