Vydejme spolu Klid před bouří fotografa Jaroslava Kučery!

Vtip, smutek, něco erotiky, začouzené interiéry výčepů a k tomu dusno normalizace. Fotograf Jaroslav Kučera vybral okolo 280 fotografií ze 70. a 80. let, přidal k nim příběhy a rozhodl se vydat svědectví o době „Klidu před bouří“. Pomůžete knize na svět?

  • Normální život za normalizace, Praha 1977

  • Mimo Prahu, Hora Svaté Kateřiny 1974

  • Komunistické slavnosti, Praha 1981

  • Mělnická vinárna, Praha

  • Ze strahovských kolejí rovnou do života, 1970

  • Mimo Prahu, Severní Čechy 1972

  • Komunistické slavnosti, 1. máj, 1986 a 1975

  • Mimo Prahu, 1977 a 1973

  • Mimo Prahu, 70. léta

  • Mimo Prahu, starý Most 1974

  • Obálka knihy Klid před bouří (maketa)

  • Maketa knihy

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří (maketa)

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří (maketa)

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří

  • Dvoustrana z knihy Klid před bouří

  • Jaroslav Kučera, z natáčení videa pro Hithit

  • Nejoblíbenější fotoaparát - Leica z roku 1938

EUR 23,049
pledged of EUR 21,735

106%

106% completed

396 contributors pledged

Literature, Photography

All or nothing. Project finished on Nov 16, 2022 at 23:59.

Show all rewards

Jak to začalo aneb Fotografie na zlatou mříž

V posledních letech jsem se stále více vracel k fotografiím ze 70. a 80. let. Byl jsem tehdy byl plný sil, měl spousty kamarádů a kamarádek, spoustu práce a poměrně hodně fotografoval. A tak jsem vybral na 270 fotografií z oněch dob, přidal k většině z nich příběhy, které jsem si pamatoval a rozhodl se vydat svědectví o době „Klidu před bouří“. Nebyl jsem nikdy zaměstnán v nějakém měsíčníku, týdeníku, či deníku, jen jsem občas dostal externí možnost spolupráce na jakési reportáži. Proto knihu neprezentuji jako objektivní, popisnou zprávu o tehdejší společnosti. Je to ryze subjektivní výběr zajímavých fotografií z více či méně atraktivních prostředí, která jsem navštívil.

Z mnoha těchto střípků lze přesto vidět, „jak a kdy jsme žili“. Vždyť například fotografie z různých komunistických oslav jsem mohl vystavit až po Sametové revoluci. Říkali jsme jim, že jsou to fotky "na zlatou mříž“ a ukládali je do „šuplíčku na věčné časy“. Ryzí pohled na náš výtvarnický život je skryt ve fotografickém cyklu Mělnická vinárna, která se v 70. i 80. letech stala pro mnoho kamarádů téměř druhým domovem, případně kanceláří.

Mělnická vinárna. Tato fotka má moc smutný příběh. Pán vlevo byl náš oblíbený, noblesní vrchní Vaníček, který se nám jednoho den svěřil, že může konečně navštívit svého syna - emigranta - v daleké Austrálii. To jsme ale netušili, že nám ho po čase přivezou v zinkové rakvi. Dojetím ze setkání mu „puklo srdce“. Vedle něho stojí herec Národního divadla Vladimír Brabec (1934 – 2017), kterého snad ani nemusím představovat.

Věřím, že pro starší ročníky bude kniha milou připomínkou mládí, byť ho mnohdy provázely i nepříjemné boje s bolševikem, a těm mladším ukáže, že svoboda není jen vnější, ale hlavně vnitřní stav duše, kdy se člověk dovede radovat z maličkostí, třeba i za „totáče“. Ne, že bych chtěl návrat toho zcestného režimu. Říkávali jsme o socialismu v porovnání s kapitalismem, že je to ten horší ze dvou špatných. 

Jaroslav Kučera

O knize: krásky, vinárny a život v divné době

Kniha Klid před bouří ukazuje, jak se žilo za normalizace štamgastům z hospod čtvrté cenové, svůdně krásným dívkám na strahovských kolejích, pražské kavárenské bohémě i lidem čelícím šedivé a stísňující každodennosti normalizačního režimu.

Kapitoly: Normální život za normalizace, Ze Strahovských kolejí rovnou do života, Mělnická vinárna, Mimo Prahu a Komunistické slavnosti.

Údaje o publikaci: 336 stran, rozměr 260 x 297 mm, pevná vazba, 264 autorských černobílých fotografií. Vydává nakladatelství Jakura

Publikace očima kritičky fotografie Daniely Mrázkové: 

"Klid před bouří. Výstižnější název pro své fotografie z oněch dvou desetiletí tak zvané normalizace, rozpínajících se mezi sovětskou okupací Československa v srpnu 1968 a Sametovou revolucí v listopadu 1989, snad Jaroslav Kučera ani nemohl najít. Pravda, na povrchu života byl tehdy klid. Ale zvláštní, zdánlivý, jak tomu bývá před bouří. Pod jeho povrchem to vřelo. Potlačovanými emocemi, masovou frustrací, schizofrenií dvojí existence, vnitřní emigrací, nutkavou potřebou spiklenectví… Kučera ten zvláštní klid, ten zdánlivě nezobrazitelný dobový konflikt vnější a vnitřní reality fotografoval. Podařilo se mu vytvořit jeho specifický portrét. Jak? Svou neobyčejnou citlivostí k člověku, svou schopností vžít se do jeho pocitů, jeho životní situace. Nadáním empatie k „lidem, které jsem potkal…“. Ostatně, ´setkání s lidmi, které potkal´, jsou základem i všech dalších Kučerových fotografických cyklů, které následovaly a vstoupily do dějin, ať už se jmenují jakkoliv."

Proč Hithit? Protože knihy mají být krásné

Fotograf Jaroslav Kučera už má za sebou řadu fotografických publikací, například Jak jsem potkal lidi, Sudety, Sametová revoluce nebo Setkání, okamžiky, samoty. „Publikaci Klid před bouří jsem měl v podstatě už připravenou, jenže přišlo razantní zdražení papíru. Záleží mi na tom, aby kniha byla perfektní, abych z ní měl radost já i čtenáři. Věděl jsem, že nechci snižovat náklady na úkor kvality, a tak jsem se rozhodl hledat nové možnosti spolufinancování celého projektu. Jsem rád v kontaktu s lidmi, a například díky fanouškům z Facebooku vím, jak velký ohlas u nich měly fotografie doprovázené psanými příběhy. Nakonec padla moje volba na Hithit - i proto, že  kromě finanční podpory projektu přináší také možnost komunikace a setkávání autora se čtenáři a milovníky fotografie.“ Mimochodem, i v odměnách je zahrnuta řada setkání - komentované prohlídky výstavy, posezení s autorem, nebo třeba osobní předávání knih a fotografií. „Všem, kdo se rozhodnou podpořit vydání knihy velmi děkuji, vážím si toho a věřím, že Klid před bouří se jim bude líbit,“ říká Jaroslav Kučera.

Přidejte se k fanouškům knihy. Zde je další příběh

Jak se někdy „kruh uzavře“ 

Tehdy jsem s kámoši ve sklípku vinárny Blatnička popíjel bílé víno, když se tahle krásná slečna rozhodla jít na vzduch. Vzal jsem Leicu a klusal za ní. Na ulici jsem se pak dozvěděl, že prodává na Malém rynku potřeby pro rybáře. Ale to mi k ní nějak nesedělo. A tuto vzpomínku jsem pak psal pod její fotku. A když jsem měl v roce 2002 výstavu na Staroměstské radnici, objevil se v knize hostů rozhořčený zápis: „Pane Kučero, opravdu jsem pracovala v Potřebách pro rybáře, pracuji do dneška a jsem tam vedoucí“. A bez podpisu. Tak jsem pro příští výstavy už psal i vyjádření neznámé paní. Ale o víc než dalších deset let později, kdy jsem měl výstavu na Pražském hradě, mi volá paní N., že bychom se mohli na výstavě sejít. Setkání se nakonec uskutečnilo před hradním billboardem s její fotkou, kde jsem ji, po čtyřiceti létech, vyfotil ve stejné pozici, kdy si zase zapaluje svoji milovanou slimku.

O autorovi Klidu před bouří

JAROSLAV KUČERA se narodil 19. 12. 1946 ve vesnici Ředhošť v okrese Litoměřice. V roce 1966 maturoval na Střední průmyslové škole stavební na Mělníku. Stavební fakultu ČVUT absolvoval v r. 1973 a ihned poté se stal fotografem a externě fotil pro různé časopisy a podniky. Volný čas věnoval černobílému sociálnímu dokumentu. Je držitelem Grantu primátora 1995, Hlavní ceny Czech Press Photo 2000 a 1. ceny Euro Press Photo 2001. Dosud měl na 60 autorských výstav po celém světě. Je majitelem vydavatelství Jakura. Více informací najdete na webových stránkách, můžete jej sledovat také na Facebooku.

                   

                   Jaroslav Kučera v Mělnické vinárně na snímku Jana Všetečky ze sedmdesátých let.

Odměny

  • ukázka fotografie vložené do knihy v limitovaném počtu 30ti kusů v rozměru 28 x 20 cm

Praha, Na Můstku (větší náhled najdete zde)

               

  • ukázka knih z edice „Černobíle“:

Sametová revoluce

                   

Sudety

                     

  • můžete získat tyto fotografie:

Praha, Václavské náměstí, Bufet Koruna (vlevo nahoře, větší náhled najdete zde)
Praha, Strahovské koleje – Mejdan (vlevo dole, větší náhled najdete zde)
Praha, Mělnická vinárna - Náruživá kuřačka (dole uprostřed, větší náhled najdete zde)
Slovensko, Ve venkovském kostele (vpravo dole, větší náhled najdete zde)
Praha, Letná, před hlavní tribunou - 1. máj (vpravo nahoře, větší náhled najdete zde)

​Na obrázku níže si můžete prohlédnout vintage fotografii, zhotovenou klasickým fotografickým procesem v osmdesátých letech, kterou také můžete získat v rámci odměn. Snímek si ve větším rozlišení můžete prohlédnout zde.

News

Oct 31, 2022 Plakáty jako další novinka mezi odměnami!

Pro všechny fanoušky černobílých fotografií Jaroslava Kučery jsme přichystali další novinku! A tou není nic jiného než série 5 plakátů vázaných přímo k chystané knize. Pomalu, ale jistě se blížíme do finále, proto již příliš neváhejte :) K projektu vzniklo několik krátkých videí, ve kterých se s…

More

Oct 18, 2022 Překonali jsme hranici 50% a přidáváme novou odměnu v limitovaném počtu!

Je to neuvěřitelné, ale za pouhých 14 dní jsme dokázali nasbírat přes polovinu potřebných financí na vydání knihy „Klid před bouří“. Rozhodli jsme se Vás proto potěšit další variantou odměny, tentokrát v podobě chystané knihy doplněné o všem dobře známou fotografii z titulky! Letmý pohled mladé…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 22
    Staň se mecenášem knihy

    Ať už jste fanouškem černobílé fotografie nebo uměleckých počinů obecně, chcete také přispět svou troškou do mlýna?

    Velmi Vám děkujeme za podporu!

    Každá pomoc se počítá, při placení je možné zvolit libovolnou částku.

    Reward delivery: not specified

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • remaining 71 from 100
    Sada 5 podepsaných pohlednic s fotografií z knihy „Klid před bouří“

    V rámci odměny obdržíte soubor pěti podepsaných pohlednic s černobílými fotografiemi. Protože kniha bude mít pět kapitol, autor vybere z každé z nich po jednom motivu. A které to budou? Nechte se překvapit:)

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3, Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • remaining 8 from 12
    Komentovaná prohlídka výstavy s autorem v Leica Gallery Prague - 3. termín, 13. 12. 2022 v 18 hodin

    Fotografie Jaroslava Kučery sice hovoří samy za sebe, ale ten pravý zážitek budete mít, až uslyšíte jeho vyprávění, které se váže k jejich vzniku. Co je víc než takové osobní setkání?

    Od 3. listopadu 2022 do 15. ledna 2023 se koná v Leica Gallery Prague výstava zhruba padesáti vybraných fotografií Jaroslava Kučery nesoucí stejný název jako kniha, „Klid před bouří“.

    Leica Gallery Prague - renomovaná pražská galerie zaměřující se na fotografické výstavy. Návštěvník si zde navíc může vychutnat výbornou kávu. Školská 28, Praha 1
     

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • remaining 11 from 20
    Plakát č. 1

    Praha, Strahovské koleje, Ateliér fotoklubu; 1970

    -náhled plakátu můžete vidět  zde

    -formát A1 (594 x 841 mm)
    -papír 150 g/m², křídový, matný


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 20 from 20
    Plakát č. 2

    Praha, Václavské náměstí, Milenci na jednu noc; 1972

    -náhled plakátu můžete vidět zde

    -formát A1 (594 x 841 mm)
    -papír 150 g/m², křídový, matný


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 17 from 20
    Plakát č. 3

    Praha, Michalská ulice, Jak se někdy „kruh uzavře“; 1973

    -náhled plakátu můžete vidět zde

    -formát A1 (594 x 841 mm)
    -papír 150 g/m², křídový, matný


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 19 from 20
    Plakát č. 4

    Praha, ulice V Kotcích; 1969

    -náhled plakátu můžete vidět zde

    -formát A1 (594 x 841 mm)
    -papír 150 g/m², křídový, matný


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 15 from 20
    Plakát č. 5

    Prachatice; srpen 1968

    -náhled plakátu můžete vidět zde

    -formát A1 (594 x 841 mm)
    -papír 150 g/m², křídový, matný


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 31.61
    (CZK 800)
  • remaining 33 from 33
    Dobový plakát „Milicionář“ z roku 1990

    Praha, Letenská pláň; 1. máj 1975

    -náhled plakátu můžete vidět zde

    -rozměr: 66 x 48 cm
    -černobílý tisk


    Plakát byl vydán v roce 1990 při příležitosti vzniku fotografické skupiny Signum.

    Exkluzivní prodej posledních archivních kusů.

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • remaining 9 from 100
    Kniha „Klid před bouří“

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

     

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.42
    (CZK 1,200)
  • remaining 19 from 30
    Kniha „Klid před bouří“ s vloženou fotografií

    Limitovaná řada chystané knihy s vloženou fotografií z titulní strany!
    „Praha, Na Můstku; 1976“

    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -tisk na archivní papír
    -formát 28 x 20 cm
    -podepsaná 


    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • remaining 8 from 10
    Osobní setkání s autorem u dobré kávy

    Zajímá Vás, kdo stojí z druhé strany objektivu? Podle čeho si vybírá lidi a prostředí na svých fotografiích. Jak si získává jejich důvěru a kolik životních příběhů vyslechl? To vše se můžete dozvědět při setkání v Praze u dobré kávy, kterou si autor velmi rád vychutnává.

    A že bude o čem hovořit! Proto můžete počítat s nejméně dvěma hodinami.

    Termín a místo setkání budou domluveny individuálně po skončení kampaně.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 131.71
    (CZK 3,333)
  • remaining 5 from 10
    Jednodenní fotografický seminář

    Sejdeme se na příjemném místě v centru Prahy. Autor Vás nejprve seznámí se svým přístupem k fotografování (projekce + diskuze), následně vyrazíte tzv. do terénu spolu s legendárním street workerem László Sümeghem za jeho klienty (kluky z ulice) z Projektu Šance a zkusíte zachytit během zhruba dvouhodinové procházky pár snímků.
    Odpoledne bude celý kurz zakončen vyhodnocením Vašich 5 vybraných nejzdařilejších fotografií. Formou společného dialogu se doberete k tomu, co zlepšit nebo naopak čeho se vyvarovat.

    -drobné občerstvení samozřejmostí

    * něco více o projektu Šance

    * termín: březen 2023 (v průběhu kampaně bude upřesněno)

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 177.83
    (CZK 4,500)
  • remaining 5 from 7
    Autorská zarámovaná fotografie z připravované knihy, č. 1

    Praha, Bufet Koruna; 1972 (z kapitoly „Praha, Normální život za normalizace“)
    V nejvyhlášenějším pražském bufetu té doby měli knedlíky s houbovou omáčkou za 2,60 Kčs. Chodil jsem tam na ně často a většinou měl u sebe foťák zn. Leica.


    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -formát 30x42 cm
    -číslovaná s certifikátem
    -podepsaná 

    * doručení je v ceně odměny

    * budeme se snažit odměnu odeslat včas, aby mohla potěšit pod stromečkem


    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.
     

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.


    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 7 from 7
    Autorská zarámovaná fotografie z připravované knihy, č. 2

    Praha, Strahovské koleje – Mejdan; 1970 (z kapitoly „Ze strahovských kolejí rovnou do života“) 
    Ti dva se po skončení studií vzali. Rudolf vulgo „Sigi“ a Jana.


    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -formát 30x42 cm
    -číslovaná s certifikátem
    -podepsaná 

    * doručení je v ceně odměny

    * budeme se snažit odměnu odeslat včas, aby mohla potěšit pod stromečkem


    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.


    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 7 from 7
    Autorská zarámovaná fotografie z připravované knihy, č. 3

    Praha, Mělnická vinárna - Náruživá kuřačka; 2. polovina 70. let (z kapitoly „Mělnická vinárna“)
    Do nedávna se v hospodách kouřilo o sto šest. Něco o tom vím, protože když jsem si sednul vedle kuřáka, tak na sto procent veškeré jeho výfuky šly na mě..


    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -formát 30x42 cm
    -číslovaná s certifikátem
    -podepsaná 

    * doručení je v ceně odměny

    * budeme se snažit odměnu odeslat včas, aby mohla potěšit pod stromečkem


    Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.


    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 5 from 7
    Autorská zarámovaná fotografie z připravované knihy, č. 4

    Slovensko, Ve venkovském kostele; 1974 (z kapitoly „Mimo Prahu“)
    Fotografoval jsem tenkrát pro podnik Umělecká řemesla v kostelech vitráže Vincence Hložníka. Někde na východním Slovensku jsem potkal tohoto dědu.


    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -formát 30x42 cm
    -číslovaná s certifikátem
    -podepsaná 

    * doručení je v ceně odměny

    * budeme se snažit odměnu odeslat včas, aby mohla potěšit pod stromečkem


    Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.


    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 7 from 7
    Autorská zarámovaná fotografie z připravované knihy, č. 5

    Praha, Letná, před hlavní tribunou - 1. máj; 1981 (z kapitoly „Komunistické slavnosti“)
    Vysoko na tribuně postavené na fotbalovém stadionu Sparty stáli papaláši komunistické strany a shůry mávali pochodujícím davům. Někdo mávání opětoval, jiný jen tak prošel, aby už to měl za sebou.


    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo zde

    -formát 30x42 cm
    -číslovaná s certifikátem
    -podepsaná 

    * doručení je v ceně odměny

    chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.


    * budeme se snažit odměnu odeslat včas, aby mohla potěšit pod stromečkem

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 395.18
    (CZK 10,000)
  • remaining 1 from 1
    Vintage (dobová) fotografie

    Letná, před hlavní tribunou - 1. máj, „Svatý komunista“; 1987
    Míval jsem pro tuhle fotku pracovní název: „Svatý komunista“. Jeho miláčkové stáli  nahoře na tribuně. Určitě to myslel upřímně.



    * náhled fotografie naleznete na konci popisu projektu nebo si ji můžete prohlédnout zde.

    -formát: 56 x 42 cm
    -klasicky zvětšená a vyvolaná, na matném kartonovém papíře, číslovaná 1/1, podepsaná, s certifikátem od autora, z roku 1987
    -rámováno

    * doručení této odměny bude individuálně domluveno

    Reward delivery: in a month after the Hithit project end

    EUR 3,042.88
    (CZK 77,000)
  • Sold out!!
    Komentovaná prohlídka výstavy s autorem v Leica Gallery Prague - 1. termín, 29. 11. 2022 v 18 hodin

    Fotografie Jaroslava Kučery sice hovoří samy za sebe, ale ten pravý zážitek budete mít, až uslyšíte jeho vyprávění, které se váže k jejich vzniku. Co je víc než takové osobní setkání?

    Od 3. listopadu do 31. prosince 2022 se koná v Leica Gallery Prague výstava zhruba padesáti vybraných fotografií Jaroslava Kučery nesoucí stejný název jako kniha, „Klid před bouří“.

    Leica Gallery Prague - renomovaná pražská galerie zaměřující se na fotografické výstavy. Návštěvník si zde navíc může vychutnat výbornou kávu.
    Školská 28, Praha 1.

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • Sold out!!
    Komentovaná prohlídka výstavy s autorem v Leica Gallery Prague - 2. termín, 7. 12. 2022 v 18 hodin

    Fotografie Jaroslava Kučery sice hovoří samy za sebe, ale ten pravý zážitek budete mít, až uslyšíte jeho vyprávění, které se váže k jejich vzniku. Co je víc než takové osobní setkání?

    Od 3. listopadu do 31. prosince 2022 se koná v Leica Gallery Prague výstava zhruba padesáti vybraných fotografií Jaroslava Kučery nesoucí stejný název jako kniha, „Klid před bouří“.

    Leica Gallery Prague - renomovaná pražská galerie zaměřující se na fotografické výstavy. Návštěvník si zde navíc může vychutnat výbornou kávu.
    Školská 28, Praha 1.

    Reward delivery: not specified

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • Sold out!!
    Kniha „Klid před bouří“ s limitovaným počtem podpisů

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 47.42
    (CZK 1,200)
  • Sold out!!
    Kniha „Klid před bouří“ + kniha „Sametová revoluce“

    K nové knize přidáváme jako bonus autoru publikaci „Sametová revoluce“ z roku 2019 vydanou v edici Černobíle.

    -pevná vazba
    -120 stran
    -22 × 23,5 cm

    * náhled knihy Sametová revoluce naleznete na konci popisu projektu

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 55.33
    (CZK 1,400)
  • Sold out!!
    Kniha „Klid před bouří“ + kniha „Sudety“

    K nové knize přidáváme jako bonus autoru publikaci „Sudety“ z roku 2016 vydanou v edici Černobíle.

    -pevná vazba
    -120 stran
    -22 × 23,5 cm

    * náhled knihy Sudety naleznete na konci popisu projektu

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3,  Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 55.33
    (CZK 1,400)
  • Sold out!!
    Kniha „Klid před bouří" + kniha „Sametová revoluce“ + kniha „Sudety“

    K nové knize přidáváme jako bonus obě autorovy publikace z edice Černobíle. „Sametová revoluce“ z roku 2019 a „Sudety“ z roku 2016.

    -pevná vazba
    -120 stran
    -22 × 23,5 cm

    * náhled obou knih - Sametová revoluce a Sudety - naleznete na konci popisu projektu

    * doručení je v ceně odměny

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3, Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 63.23
    (CZK 1,600)
  • Sold out!!
    Kniha „Klid před bouří" + kniha „Sametová revoluce“ + kniha „Sudety“

    K nové knize přidáváme jako bonus obě autorovy publikace z edice  Černobíle. „Sametová revoluce“ z roku 2019 a „Sudety“ z roku 2016. 
    ​ 
    -pevná vazba 
    -120 stran 
    -22 × 23,5 cm 

    * náhled obou knih -  Sametová revoluce a  Sudety - naleznete na konci popisu projektu 

    * doručení je v ceně odměny 

    * Chcete-li přispět plnou částkou, budeme rádi, když využijete možnosti osobního odběru v Galerii Nová síň, a to přednostně již od konce listopadu 2022. Jako bonus je vstup zdarma na aktuální výstavu.

    Nová síň, Voršilská 139/3, Praha 1; otevřeno denně mimo pondělí od 11:00 do 18:00 h.

    PŘI OSOBNÍM ODBĚRU PROSÍME UVÉST V KOLONCE „VÁŠ PŘÍSPĚVEK“ DO POZNÁMKY HESLO „VYZVEDNU SI“

    Reward delivery: Zásilkovna, in a month after the Hithit project end

    EUR 63.23
    (CZK 1,600)