Skautský institut na Staromáku

Chceme v unikátních prostorech na Staroměstském náměstí v Praze vytvořit místo pro setkávání, kulturní akce a odborné debaty. Místo s promyšlenou programovou dramaturgií, která se bude opírat o témata a hodnoty blízké skautskému hnutí.

  • Díváme se do dálky

  • Pořádáme akce na navšedních místech

  • Výhled na Malé náměstí

  • PF 2015

  • Pořádáme přednášky

  • Kde nás najdete

  • Jsme zapálení

  • Vydávámě knížky

  • Máme dobrou společnost

  • Okna Skautkého instiutu na Staromáku

  • Tvoříme příležitosti k setkávání různých generací

  • Ten, který to před sto lety začal

  • Máme dobrou partu

  • Vážíme si svobody

  • Hledáme inspiraci

EUR 8,342
pledged of EUR 5,944

140%

140% completed

266 contributors pledged

Community

All or nothing. Project finished on Mar 22, 2015 at 16:23.

Show all rewards

Před rokem jsme měli sen...

... že se nám podaří získat zajímavé prostory v centru Prahy, kde by bylo možné vyprávět fascinující příběh skautského hnutí a kde se budou moci lidé setkávat, spolupracovat, navzájem se inspirovat. Velmi jsme věřili, že je to možné a teď se náš sen stává skutečností.

Díky dobré vůli Magistrátu hl. města Prahy může Skautský institut využívat unikátní prostory na Staroměstském náměstí. Jsou v prvním patře starobylého domu U Zlatého roku, který zde stojí již od konce 14. století. Od malička tudy chodíme Královskou cestou, díváme se na ta okna a říkáme si, kdo za nimi sedí. Teď za nimi mohou sedět skauti a skautky a všichni, kdo mají chuť spolu s námi přemýšlet o tom, jak zanechat svět lepší.

Chceme vytvořit místo, které ...

... představuje skautské hnutí a vypráví jeho fascinující příběh

... má promyšlenou programovou dramaturgii, která se opírá o témata a hodnoty blízké skautskému hnutí

... slouží k pořádání výstav a dalších kulturních akcí

... slouží k setkávání lidí, sdílení zkušeností, vzájemné inspiraci

... nabízí doprovodné programy pro dětské oddíly

Co se programu týče ...

... chceme spolupracovat s dalšími institucemi, organizacemi a platformami. Věříme, že hodnoty, o které opírá skautské hnutí svou činnost sdílíme s mnoha dalšími. Ve spolupráci s nimi připravujeme dramaturgii, která se bude věnovat tématům: výchova a vzdělávání, občanská angažovanost, vztah k veřejnému prostoru, paměť a mladí lidé, tvořivost., tolerance.

Myslíme na všechny, ...

... kdo nebydlí v Praze. Chceme, aby prostor byl maximálně přístupný pro všechny, kdo přijíždějí do Prahy na výlet, na návštěvu, za prací, či za jakýmkoliv jiným účelem. Pro dětské oddíly chceme připravit doprovodné aktivity a hry po centru Prahy. Díky dobrému internetovému připojení bychom chtěli usilovat o to, aby maximum programů bylo vysíláno živě na internetu.

Hledáme patrony...

... kteří by měli chuť nás dlouhodobě podporovat a spolupracovat s námi na tom, aby Skautský institut na Staromáku byl opravdu zajímavým místem. Pro rok 2015 jsou našimi patrony třeba vědkyně Helena Illnerová, režisérka Olga Špátová nebo architekt Osamu Okamura. Věnujte nám 10 000 Kč a staňte se našimi patrony v roce 2015.

Peníze vybíráme, protože ...

... naše činnost stojí především na práci dobrovolníků, kterých se na realizaci našich projektů podílejí desítky. Nedisponujeme velkými investičními prostředky a věříme, že je ani nepotřebujeme. Nejde nám o žádný luxus, pohodlí nebo přepych, nicméně podobný projekt určité prostředky potřebuje.

Chceme, aby:

... prostory byly hezky a funkčně vybavené. Spoustu věcí můžeme získat díky podporovatelům a dárcům. Některé věci musíme ale prostě koupit.

... prostory byly otevřené přes den, večer i o víkendech. Dokážeme to za přispění mnoha dobrovolníků, ale abychom otevírací dobu mohli opravdu garantovat, potřebujeme alespoň částečně placeného provozního.

Skautský institut je ...

... zřízen organizací Junák – svaz skautů a skautek ČR, která v současnosti registruje více než 50 tisíc členů a je tak největší výchovnou organizací, která působí v ČR. Skautské hnutí celosvětově v současnosti registruje více než 40 milionů členů a působí v 216 zemích a teritoriích

News

Feb 3, 2015 Skautská vize na Staromáku

Přijďte se 19.2. v 19:00 podívat na Skautskou vizi do nových prostor na Staroměstském náměstí, které zatím fungují provizorně. Akci budeme přenášet živě na internetu.

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 71

    Měj spolu s námi dobrý pocit z toho, že vzniká něco unikátního. Spolu se všemi ostatními přispěvateli uvedeme tvoje jméno na panelu podporovatelů přímo ve Skautském institutu na Staromáku.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 5.94
    (CZK 150)
  • sold 47

    Vyrobíme originální pohled Skautského institutu na Staromáku a pošleme ti ho s naším osobním poděkováním.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 11.89
    (CZK 300)
  • sold 37

    Přijeď s doprovodem za námi do Skautského institutu na Staromáku. Uvaříme vám dobrou kávu nebo čaj nebo vám nalijeme půllitr Kofoly a usadíme vás ve věžičce s nádherným výhledem na Staroměstské náměstí a Týnský chrám.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 19.81
    (CZK 500)
  • remaining 23 from 50

    Do Skautského institutu pořizujeme židle a ty na tom můžeš mít svůj podíl. Za 600 korun si jednu z nich adoptuješ a ponese tvé jméno na speciálním štítku. My tě pak na ni velmi rádi usadíme!

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 23.78
    (CZK 600)
  • remaining 10 from 32

    Pořiď si unikátní skautský šátek. Bude jich omezené množství a vzniknou tak, že na látku mnohokrát napíšeme naše motto: "Zanechat svět lepší". Látku pak rozstříháme a obšijeme lemem. Proces výroby zaznamenáme na video, které ti pošleme spolu s šátkem a osobním pozdravem.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 31.70
    (CZK 800)
  • sold 47

    Necháme vyrobit hrnek s tvým jménem a až přijdeš do Skautského institutu na Staromáku, uvaříme ti do něj kávu nebo čaj. Hrnek si pak můžeš odnést na památku nebo jej zanechat jako svůj otisk.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 39.63
    (CZK 1,000)
  • sold 11

    Pošleme ti knížku rozhovorů Skautské vize s naším osobním věnováním. V knížce najdeš rozhovory s různými osobnostmi společenského života, které inspirativně vyprávějí nejen o své zkušenosti ze skautingem. Např.: Tomáš Hanák, Helena Illnerová nebo Karel Schwarzenberg.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 79.26
    (CZK 2,000)
  • sold 1

    Zahraj si s ředitelem Skautského institutu šachy, dámu nebo piškvorky ve věžičce s nádherným výhledem na Staroměstské náměstí a Týnský chrám. Samozřejmě bude připraveno drobné pohoštění a sklenka k přípitku na budoucnost skautského hnutí.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 198.14
    (CZK 5,000)
  • remaining 15 from 20

    Budeme rádi, když se staneš spolu s různými osobnostmi společenského života patronem Skautského institutu pro rok 2015. Minimálně jednou za rok připravíme přímo v prostorech Skautského institutu na Staromáku večeři při svíčkách a budeme si povídat o našich tématech a chystaných aktivitách.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 396.28
    (CZK 10,000)