Staňte se součástí nového výročního alba orchestru Malá Haná

Největší hudební těleso regionu Malá Haná připravuje svojí druhou studiovou nahrávkou, kterou představí průřez svého repertoáru za posledních deset let. V albu má své místo jak hudba klasická, tak i muzikál nebo hard rock.

Author: VDO Malá Haná

  • VDO Malá Haná v nahrávacím studiu

  • Diskuze v režii

  • Trumpety byly opět vzorně připravené

  • Pozouny Marián a Honzík

  • Basová sekce Jarda a Michal

  • Vít Hofman - bicí

  • Ton Studio Rajchman Dolní Bojanovice

  • Saxofony taky propotily pár triček

  • Horny ve studiu Katka a Lucka

  • Boris a klarinety

  • Sbor ve studiu

  • Debata nad zpěvem!

  • Koncert v Jevíčku - 2020

  • C a K polní dechový orchestr - Součást VDO MH

  • S Vláďou Hronem 2021 - Srdce pro Moravu

  • VDO Malá Haná 2018

  • Jarda Různar - nejen tympánista ...

EUR 8,144
pledged of EUR 7,899

103%

103% completed

104 contributors pledged

Music, Art

Jevíčko, Pardubický kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Oct 1, 2022 at 14:27.

Show all rewards

Proč jsme se rozhodli natočit nové album?

V rámci desátého výročí orchestru jsme natočili svou první desku s názvem „Ze zámečku do světa“. Díky naší silné fanouškovské základně, se deska setkala s velkým ohlasem. Psal se rok 2010 a náš orchestr se poprvé sešel v podobě velkého dechového orchestru s obsazením okolo padesáti hráčů. Tenkrát bylo vše jednodušší, protože těleso působilo v rámci Základní umělecké školy Jevíčko.

Jelikož členové současného seskupení již nyní nejsou žáky základní umělecké školy, orchestr začal působit samostatně jako sdružení hudebníků.

Za posledních deset let působení jsme také velmi výrazně změnili repertoár a začali tvořit vlastní aranžmá. Tato byla tvořena zpočátku přímo kapelníkem Jiřím Palánem – šlo především o populární skladby, které nikdo v partiturách pro velké těleso neměl. Dále jsme začali spolupracovat s hudebním aranžérem Ladislavem Maňáskem. V současné době již máme svého vlastního aranžéra. Je jím skvělý Letovický hudební skladatel, varhaník a nadšenec do dechové hudby Jakub Gabarík. Právě jeho práce dominuje našemu novému albu.

Také jsme získali skvělého nového dirigenta Petra Zapletala, pod jehož taktovkou získává orchestr nový náboj a velkou chuť do práce!

S jeho příchodem k nám také přišli noví skvělí hráči, díky nimž orchestr umělecky vyrostl.

Toto vše nás vedlo k tomu, že by bylo dobré tuto naši práci zaznamenat, a to nejlépe profesionálně! A jelikož již máme zkušenosti se studiovou prací, bylo nasnadě nacvičit repertoár přímo pro nahrávací studio a naši novou desku.

Financování a stav projektu

Přes portál Hithit se snažíme získat částku 200.000 Kč. Ta však ani z daleka nepokryje všechny náklady spojené s nahráváním. Celková částka se bude pohybovat okolo půl milionu. Prostředky, které jsme doposud do nahrávání investovali, jsou naše vlastní. V současné době je již téměř vše natočeno. Hlavní studiové práce proběhly ve třech fázích. V květnu jsme během čtyřdenního nahrávání natočili samotný orchestr. Do něj se pak ve dvou kratších frekvencích dotáčely sólové zpěvy a sbor. Zbývá nám vyřešit finální mix, grafiku obalu alba a samotné vydání nosičů. Přesně na tyto činnosti potřebujeme nyní zajistit finance, abychom mohli album vydat a 22. října 2022 pokřtít!

O orchestru

Dechový orchestr Malá Haná, založen v roce 2000, dodatečně slaví své 20. narozeniny, které se ze známých důvodů nemohly uskutečnit v roce 2020. DO Malá Haná je v současnosti největším hudebním tělesem regionu. Velice si vážíme toho, že všichni členové orchestru svoji činnost zakládají pouze na dobrovolnosti a radosti z hudby. Těleso má aktuálně 45 stálých hráčů, 15 členů sboru, 4 sólové zpěváky a 2 dirigenty. Jde převážně o mladé muzikanty, věkový průměr orchestru se pohybuje okolo 25 let. Za dobu své existence orchestrem prošlo na 300 hudebníků a bylo odehráno více jak 600 koncertů. Orchestr získává renomé také na mnohých zahraničních zájezdech po celé Evropě. Zkoušky orchestru probíhají pravidelně jednou týdně v sálech Hotelu Morava Jevíčko, kde má orchestr své zázemí a domov.

Úspěchy orchestru

Orchestr během svého působení získal spoustu ocenění za svoji činnost.

Jde například o zahraniční turné po 16 zemích Evropy ... namátkou zmiňme naše oblíbené Chorvatsko a naše turné po ostrově Hvar nebo Makarské Riviéře. Dále pak Francie, Rakousko, nebo také dvakrát Rusko ještě v dobách, kdy to bylo možné.

Část orchestru se zabývá tématikou první světové války a prezentuje se jako vojenská hudba Rakousko – Uherské armády. Jde o jediné těleso svého druhu ve střední Evropě. Jako taková byla například jednou z hlavních součástí oslav 100. výročí založení Československa v roce 2018.

Ještě jako velký dechový orchestr Základní umělecké školy získával ceny na soutěžích ZUŠ – tím nejvýznamnějším bylo 2. místo v celostátním kole v roce 2014. Několikrát jsme byli laureáty cen festivalů ve Vysokém Mýtě, Prostějově, Brně, Praze atd. Někteří hráči orchestru se uplatňují jako hráči v profesionálních tělesech, máme radost, že i tito hudebníci se k nám i přes své velké vytížení rádi vrací.

Dechový orchestr je nedílnou součástí veřejného života na Malé Hané a spolupracuje se všemi obcemi regionu!

Na co však můžeme být nejvíce pyšní, je série benefičních koncertů, které pravidelně pořádáme ve spolupráci s obcemi Cetkovice a Polomí. Začali jsme před pěti lety, když v Cetkovicích vyhořela místní hospoda. Většina muzikantů z Malé Hané se v této restauraci scházela při různých kulturních aktivitách spojených s pořádáním akcí ve farnosti (pohřby, svatby, …), nebo hasičské oslavy,… a tak jsme přemýšleli, jak pomoct. Uspořádáním této dobročinné akce se nám podařilo finančně přispět na novou střechu restaurace a to 10.000 Kč. V loňském roce dosáhlo naše snažení vrcholu, když se k naší aktivitě pomoci Moravské Nové Vsi, kterou zasáhlo ničivé tornádo, přidal i Vláďa Hron. Podařilo se nám díky propagaci a obrovské návštěvě koncertů získat 350.000 Kč, za které byl nakoupen materiál u společnosti DEK a přispěli jsme na opravu střechy Vinařství Tomanovi a na opravu domu manželů Čulenových, který byl téměř před demolicí.

Obsazení orchestru

Zpěv: Lydie Jurková, Barbora Dürrová, Andrea Kuchařová, Jiří Palán

Flétny: Simona Machorková, Jan Vávra, Klára Čeladníková, Aneta Kořínková, Viola Palánová, Veronika Ševčíková

Klarinety: Jakub Škrabal, Jan „Yeti“ Komínek, Standa Kohoutek, Lenka Šlanhofová, Pavel Kopečný, František Machorek, Matěj Kalas, Václav Růžička

Hoboj: Boris Akishin

Fagot: hledá se!!!

Saxofony: Aleš Průcha, Vendula Růžičková, Petr Mooz, Tomáš Neuer, Andrea Vašíčková, Jakub Kostík

Horny: Lucie Sychrová, Lenka Kudláčková, Kateřina Soukupová

Baskřídlovky: Dušan „Kalich“ Mihalik, Jaroslava Jašková, Redek Svačina

Pozouny: Marián Laurin, Jan Haas, Dan Špička, Václav „Čáp“ Malostranský Kopecký

Trubky: Radovan Hlaváček, Milan Novák, Hana Spáčilová, Tomáš Haas, Vojta Pišťák, Petr Janíček

Tuby: Jarda Dvořák, Petr Štěrba, Pavel Bednář, Jan „Onur“ Halama

Bicí: Jarda Různar, Vít Hofman, Milda Gallo, Lucie Zapletalová

Klávesové nástroje: Lucie Zapletalová, Alexandra Vrátilová, Klára Čeladníková, Petr Zapletal

Baskytara: Michal Voldan

Kytara: Dušan Koutný

Sbor: Barbora Dürrová, Lenka Šlanhofová, Lydie Jurková, Barbora Němcová, Hana Spáčilová, Eva Šiška, Bohdana Šlanhofová, Eliška Dufková, Alexandra Komárková, Hana Tichavská, Iva Klíčová, Kateřina Zonová, Veronika Janíčková, Andrea Kuchařová, Petra Rejdová

Dirigenti: Petr Zapletal a Jiří Palán

Proč Hithit?

Pro získání prostředků přes Hithit jsme se rozhodli na doporučení našich kamarádů, hudebníků, kteří s úspěchem realizovali své projekty právě přes tuto platformu. Líbí se nám, že proti Vašim penězům můžeme nabídnout něco od nás… a kreativita členů orchestru a jejich zapojení je skvělé! Určitě si i Vy vyberete nějakou odměnu! Rozhodně je z čeho si vybírat a věřím tomu, že se s radostí zapojí do dalšího financování naší desky nejen naši fanoušci, ale také lidé, kteří nás znají jen okrajově, nebo o nás nikdy neslyšeli! Každá stokoruna pomůže! I kdyby to bylo jen pro dobrý pocit! Pokud se nám podaří získat větší částku, použijeme ji na financování činnosti orchestru.

Děkujeme!

Jiří Palán a Petr Zapletal

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 15
    Pro dobrý pocit

    Každá koruna se hodí, děkujeme :) Částku můžete libovolne navýšit.

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 3.95
    (CZK 100)
  • sold 5
    Digitální verze nové desky orchestru

    Kompletní nová studiová nahrávka v digitálním formátu ke stažení. Doručíme e-mailem.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 42
    Vstupenka na křest nového alba

    Vstupenka na křest nového alba 22.10.2022 v Hotelu Morava Jevíčko - vstupenka bude k vyzvednutí na recepci Hotelu Morava.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.90
    (CZK 200)
  • sold 14
    Nové CD orchestru s věnováním, osobní vyzvednutí

    Oficiální CD orchestru s osobním věnováním. Nahrávku Vám předáme přímo na jejím oficiálním křtu dne 22. 10. 2022 v 19 hodin na Hotelu Morava v Jevíčku. Nebo pro Vás bude připravena na recepci Hotelu Morava Jevíčko. 

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 500)
  • sold 12
    Originální ovocný destilát s extraktem z hořce 0,5 l

    Ovoce sbírali členové orchestru. Destilát byl připraven v pěstitelské pálenici Cetkovice a odborně dochucen extraktem z hořce vedoucím orchestru Jiřím Palánem. Hořec jsme získali z našeho partnerského města na Slovensku, Jůra nad Hronom.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 19.75
    (CZK 500)
  • sold 7
    Nové CD orchestru s věnováním, zaslání poštou

    Oficiální CD orchestru s osobním věnováním. Nahrávku Vám pošleme na Vaši adresu. Poštovné je hrazeno z vybrané částky.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 23.70
    (CZK 600)
  • sold 2
    Ručně malovaná sada na espresso

    Hrníček s podšálkem a lžičkou s logem našeho orchestru. Sadu pro Vás vytvoří naše flétnistka Klára Čeladníková. Poštovné je hrazeno z vybrané částky.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a year after the Hithit project end

    EUR 23.70
    (CZK 600)
  • sold 4
    Ručně malovaná sada na čaj

    Hrníček s podšálkem a lžičkou s logem našeho orchestru. Sadu pro Vás vytvoří naše flétnistka Klára Čeladníková. Poštovné je hrazeno z vybrané částky.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a year after the Hithit project end

    EUR 25.67
    (CZK 650)
  • sold 2
    Individuální hodina

    Individuální konzultace s některým z našich členů - pedagogů. V našich řadách máme profesionály v oborech: zpěv, klavír, flétna, klarinet, saxofon, bicí, trubka, trombon, baskřídlovka, tuba, dirigování a dokonce i balet.
    Hodina proběhne v prostorách Hotelu Morava Jevíčko, kde můžeme využít nástrojového vybavení orchestru (klavír, bicí). Do poznámky, prosím, uveďte požadovaný obor a kontakt na sebe, na který se Vám budeme moci ozvat a doladit detaily.
     

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.49
    (CZK 1,000)
  • sold 2
    Kovaný věšák nebo těžítko

    Náš trumpetista a umělecký kovář Milan Novák Vám vyková těžítko na stůl, nebo věšák na kabát s hudebními motivy. 

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.24
    (CZK 1,500)
  • sold 3
    Zážitková jízda traktorem se zpěvačkou 30 minut

    Vyjížďka traktorem s naší zpěvačkou a zemědělskou inženýrkou Lydií Jurkovou. Jezdit se bude v rámci údržby polností zahradnictví Jurka v okolí Deštné u Letovic.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 59.24
    (CZK 1,500)
  • sold 3
    Večeře s první flétnistkou

    Pozvěte na večeři naši první flétnistku a modelku Simonu Machorkovou. Jste gentleman, tudíž večeři  hradíte Vy. Večeře se bude konat v našem domovském přístavu Hotelu Morava Jevíčko. 

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 78.99
    (CZK 2,000)
  • sold 9
    Zabezpečte se s kapelníkem

    Odborná konzultace a zpracování řešení zabezpečení domu, kamerového systému a domácí komunikace, nebo kompletní řešení inteligentní domácnosti s Jiřím Palánem.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 78.99
    (CZK 2,000)
  • sold 7
    Vyhlídkový let s dirigentem 30 minut

    Vyhlídkový let dvoumístným letadlem s pilotem a dirigentem našeho orchestru v jedné osobě Petrem Zapletalem. Poletíme z kotvrdovického letiště (15 min. od Blanska) nebo dle domluvy. Na termínu se domluvíme podle počasí. Za půlhodinu letu stihneme obletět okolí Blanska (např. Boskovice, Letovice).

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.74
    (CZK 2,500)
  • sold 2
    Zážitková jízda traktorem se zpěvačkou 60 minut

    Vyjížďka traktorem s naší zpěvačkou a zemědělskou inženýrkou Lydií Jurkovou. Jezdit se bude v rámci údržby polností zahradnictví Jurka v okolí Deštné u Letovic.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 98.74
    (CZK 2,500)
  • sold 4
    Vyhlídkový let s dirigentem 60 minut

    Vyhlídkový let dvoumístným letadlem s pilotem a dirigentem našeho orchestru v jedné osobě Petrem Zapletalem. Poletíme z kotvrdovického letiště (15 min. od Blanska) nebo dle domluvy. Na termínu se domluvíme podle počasí. Za hodinu letu zvládneme třeba Jeseníky, Hostýnky nebo okolí Jihlavy.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 157.98
    (CZK 4,000)
  • sold 5
    Vánoční koncert v komorní sestavě orchestru + reklama na obalu CD

    Oživíme Váš vánoční večírek půlhodinovým pásmem nejznámějších koled a vánočních písní. Současně se Vaše jméno nebo logo Vaší firmy objeví mezi sponzory na obalu našeho CD. Tento koncert je akustický. Náklady na dopravu orchestru jsou započteny v odměně, pokud se koncert bude konat v našem regionu od Blanska po Moravskou Třebovou.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 394.94
    (CZK 10,000)
  • sold 1
    Soukromý koncert VDO Malá Haná + reklama na obalu CD

    Zahrajeme náš koncertní program na Vaší akci (na území ČR). Současně se Vaše jméno nebo logo Vaší firmy objeví mezi generálními partnery na obalu našeho CD. Náklady na ozvučení orchestru jsou započítány v odměně. Náklady na dopravu budeme řešit individuálně podle místa koncertu.

    Reward delivery: on address, in a year after the Hithit project end

    EUR 1,974.72
    (CZK 50,000)