3 nové literární dokumenty nezávislého nakladatelství wo-men

Nakladatelství wo-men slaví 10 let a vydává 3 nové knihy. Umělecký dokument psaný ve valašském nářečí hravým dětským jazykem, publikace esejů o genderové nerovnosti a životní příběhy lidí se zkušeností s poruchami příjmu potravy.

Author: wo-men

  • Ukázka ilustrace knihy Mařka

  • Ukázka stylu koláží knihy Proč jsme tak naštvané

  • Ukázka maleb z knihy Toho dna se dotýkám

  • Jedna z odměn - umělecký objekt Slečny

  • Jedna z odměn - sada tužek s citáty z knih wo-men

  • Jedna z odměn - plakát malby Osvobození

  • Jedna z odměn - řízek ze slavné fotky Dity Pepe

  • Jedna z odměn - vintage pásek s texty knihy Slečny

  • Jedna z odměn - plakát s ilustrací Mařky I

  • Jedna z odměn - plakát s ilustrací Mařky II

  • Jedna z odměn - sada pohlednic z knihy Mařka

EUR 6,839
pledged of EUR 5,928

115%

115% completed

158 contributors pledged

Art, Literature

Česko

All or nothing. Project finished on Jul 1, 2022 at 20:08.

Show all rewards

Nakladatelství wo-men slaví 10 let a vydává 3 nové literární dokumenty:

  1. Mařka
  2. Proč jsme tak naštvané
  3. Toho dna se dotýkám už málo 

Podívejte se na 3 videa níže v textu, každé věnované jedné knize zvlášť.

Autorky vám v nich představí svoji tvorbu a motivaci, která je k vytvoření jejich knih vedla. Uvidíte i zákulisí z příprav a zamilujete si charaktery každé z autorek propisující se do právě vznikajících knih, které v této kampani můžete podpořit. A nakonec si v textu níže můžete přečíst ukázku z každé knihy.

Děkujeme, že jste už 10 let s námi!

Mařka (Adéla Marie Jirků)

Mařka je kniha o přátelství hluchoněmé Mařky a malé holčičky, dnes uznávané malířky a ilustrátorky Adély Marie Jirků. Mařka celý život pásla ovce na Valašsku, díky Adéle však na stáří objevila voskovky a začala jimi kreslit art brut obrázky (nejen) hlavonožců. Adéla pak v dospělosti dostala potřebu zachytit Mařčin čistý svět, protože si uvědomila, že díky hluchoněmé tetě bylo její dětství výjimečné, protože  přece ne každý má svoji Mařku. 

Kniha Mařka je umělecko-literárním dokumentem psaným ve valašském nářečí hravým dětským jazykem, pohledem malé Adély Marie.

Vzniklé ilustrace autorky tvořené šestnáct let v knize doprovázejí i art brut obrázky samotné Mařky.

Ukázalo sa, že jsme Ranč kúpili aj s Mařú. Tož ona do teho nového chodí enem přespať. A ráno, hneď jak sa obudí, drapne čagan a maže zpátky k nám na vrch. Jak vyleze ten krpál, zaťuká na kuchyňové okno, že už je čas stavěť na kafe, ať sa ponáhláme. Ale to má ráda, dává si doňho aj ze pět cukrů a dycky aj ten lógr vyškrabe lyžkú. A eště sa oblízá celá, jak má ten lógr po celej hubě. A najlepší jí chutná z henteho hrnka s červeným prúžkem. Dyž sa ptáme, esli to bylo dobré, ukážem na prázdný taléřek, na ňu a sobě na břuch, a ona přikýve, mlaskne a pohladí si břuch, že to bylo moc dobré. A eště ťa třeba pohladí po ruce nebo po hlavě, jak sa k ní nakláňáš pro prázdný hrnek. Tu na lavce před kuchyňú má najvjetší přehled o všeckém zpředu chalupy, ale aj kdo ide k nám navrch po cestě. To nám hlásí  “eú mua!” a ukazuje, že kdosi ide, a máve na uvítanou. Ale jak dojede nejaká návštěva, co není zvyknutá jak my, tož z tama někdy idem Mařku s kafem a frgálem posadiť na lavu u húšačky, aby nebyla po větru.

 
Ale jináč sedí s nama, má ráda společnosť, a dyž sa vykládajú ňáké prčovní příhody, tož sa též smíje, jak dyby rozumjéla. Když sa cosik slaví, kúpí sa pro nás děcka Top Topic a my děláme, že máme šampáňo a že kúříme stéblo trávy, a Mařka sa spiklenecky směje a dělá s nama. Ale ona pak dostane aj pivo od dospěláků. A pak si všeci dajú po štamprli Alešovice do jednéj aj do druhéj nohy a Mařka, dyž si s něma štrngá, tož sa u teho culí, až jí líca červenajú. Jak sa Beďa lízne, to sa rozvykládá a k temu ti má také hlody, že nám až slzy tečú od smíchu. 

(ukázka z knihy Mařka)

Proč jsme tak naštvané (Šárka Homfray)

Autorka knihy Proč jsme tak naštvané Šárka Homfray je právnička a odborářka. Ve své práci se setkala s celou řadou projevů nerovností na pracovním trhu, ve vzdělávání, ve vědě, ve zdravotnictví i v jiných společenských oblastech. Nespravedlnost vůči ženám se děje v Česku přesto, že tvoří polovinu společnosti – a to (dle doložených výzkumů) polovinu vzdělanější, více pečující a pracující.

Kniha Proč jsme tak naštvané je publikací esejů vztahujících se k tématům genderové nerovnosti. Pohlíží na problémy, které nejsou individuální, ale systémové – neférových věcí, se kterými se ženy musejí denně potýkat, je milion.

Profesní zaměření a vzdělání Šárky Homfray dělá z knihy relevantní zdroj informací k problematice genderové nerovnosti, a to podložený nejen jejími pracovními a osobními zkušenostmi, ale i podrobnými společensko-vědními výzkumy.

Odborné komentáře Šárky Homfray můžete znát z časopisu Heroine nebo zpravodajského webu Alarm.

Knihu doprovází fotografické koláže Michaely Karásek Čejkové.

Pak si sem ještě přidejme stereotypní očekávání ohledně toho, k jakým předmětům mohou děti inklinovat. Je taková zažitá představa, že holkám jde líp čtení, kreslení a jazyky a kluci jsou spíš na matiku a fyziku. Tato představa je často tak zvnitřnělá, že učitelé a učitelky s ní pracují jako s jasnou věcí, aniž by se v tom odrážely konkrétní preference či schopnosti konkrétních dětí. Podle Ireny Smetáčkové se pak  takové předpoklady pochopitelně  mohou promítat i do hodnocení, byť jak už víme, u matematiky to už dnes úplně pravda není. Nejde ale jen o hodnocení známkami, můžeme sem zahrnout i úkolování, slovní motivaci, doporučení do soutěží apod. 

Pokud vnímáme více méně podvědomě kluky jako ty, kteří mají přirozené nadání na fyziku, chemii, technické předměty, a holky jsou spíše humanitního směru, pak budeme jinak hodnotit jejich výkony, ale i selhání. 

„Tohle byl těžký příklad i pro chlapce, Moniko, nic si z toho nedělej, žes ho nezvládla.“ 

Z trojky z fyziky bude mít Monika úplně jiný pocit, než z trojky z češtiny – nejspíš si tím potvrdí svou představu, že na fyziku nemá hlavu, vždyť ono je to fakt spíš pro kluky. Tu češtinu si holt zopakuje a známku si příště opraví, na fyziku se postupně vykašle.

Pokud tedy s kluky a holkami pracujeme ve škole odlišně, dáváme jim jiné úkoly a jinak je hodnotíme, není divu, že si vybírají různé studijní i kariérní dráhy. Zatímco v posledních letech celkově více dívek chodí studovat na gymnázia i na vysoké školy, kluci mohou směřovat k technicky zaměřeným středním školám, třeba na průmyslovky. To neznamená, že nebudou nutně studovat na vysoké škole, nebo že se v životě neuplatní – v technických oborech je práce i peněz dost. Každopádně je to ale jiná dráha a faktem zůstává, že jedním z důsledků genderové necitlivosti ve školství je to, že ženy jsou v průměru vzdělanější.

(ukázka z knihy Proč jsme tak naštvané)

Toho dna se dotýkám už málo (Martina Lupínková)

Kniha Toho dna se dotýkám už málo přináší životní příběhy lidí se zkušeností s poruchami příjmu potravy, kteří se zotavili nebo uzdravili. Motivací literární redaktorky a editorky Martiny Lupínkové byla vlastní zkušenost s poruchou příjmu potravy. Pětiletá práce na knize pro ni představovala jistou formu terapie a uzavření této osobní životní kapitoly. 

Kniha vzniká ve spolupráci s vizuální umělkyní Lenkou Chánovou, která, dle jejích slov, tvoří technikou poruchy příjmu barvy. Její malby se propíjejí přes tenký japonský papír a transformují se tak do překvapivých, abstraktních obrazů plných tajemství a intimity. 

Kniha je určena lidem, kteří si sami poruchami příjmu potravy procházejí nebo prošli, stejně jako jejich blízkým. Příběhy s dobrým koncem mohou být inspirací a oběma stranám dodávat naději. Paralelně s hlavním tématem knihy se ale také řeší univerzální otázky traumatu, bezpodmínečné lásky a přijetí, sebelásky nebo duševního zdraví. Dotknout se tak kniha může úplně každého, kdo o to stojí.

S naším dospíváním se táta těžko vyrovnával. Ženské tělo se hodně mění, mění se proporce. Táta nám dával za příklad kolegyně v práci, které si poručí jen trochu brambor, a vždycky bez másla. Říkal, že pokud budeme jíst tak jako doposavad, budeme za chvíli tlusté jako máma. Máma přitom tlustá nebyla, měla hezkou ženskou postavu. Přece není normální, že otec řekne svým dcerám: „Pokud budeš jíst takhle, budeš tlustá jako máma, tlustá kráva.“ Nejde nazývat svou manželku a matku dítěte tlustou krávou.

Já se tátovým řečem smála. Bylo mi dvanáct, hrála jsem se svým břichem špekový divadlo. Ale bolelo mě sledovat sestru, kterou kritizoval fakt hodně. (...) 

Když jsem viděla, jak táta svými řečmi sestře ubližuje,  řekla jsem si, že mu ukážu. A to byl důvod, proč jsem přestala jíst. Stalo se to přes letní prázdniny mezi šestou a sedmou třídou. Představovala jsem si, jak přijdu v září do školy a budu hubená a krásná a všichni mě budou obdivovat, budu víc oblíbená a začnu se víc líbit klukům. Že se to pak u mě rozvinulo tak patologicky, musí mít hlubší příčiny. Asi emoční nedostatek, protože u nás se žádný zájem, láska nebo starost neprojevovaly, a to mi hodně chybělo. Stejně jako naplnění v životě, protože tehdy, to mi bylo třináct, jsem se už hodně nudila, toužila jsem po jiných věcech – najít si kamarády, dělat fajn věci… Ale neměla jsem nic: jen jsem chodila s rodiči na procházky a jezdila s nimi na kole. Možná jsem taky doufala, že to tátovi natřu, že si něco uvědomí. Ale nikdy se to nestalo. Nikdy si nikdo neuvědomoval, že se něco děje. 

(ukázka z knihy Toho dna se dotýkám už málo)

Všechny tři publikace vycházejí u příležitosti 10 let nakladatelství wo-men.

Nakladatelství wo-men je malé nezávislé nakladatelství založené literární dokumentaristkou Barborou Baronovou orientující se na umělecké literárně-fotografické dokumentární knihy. Témata, kterým se nakladatelství věnuje, jsou menšinová, tabuizovaná, nemainstreamová. Dávají hlas lidem na okraji společnosti. Za svou práci získalo nakladatelství několik domácích i zahraničních ocenění, mimo jiné Magnesii Literu nebo titul Nejkrásnější české knihy roku. 

News

Sep 29, 2022 Rozesíláme první knihy, vouchery a tužky

Milí přátelé, právě jsme začali rozesílat Vaše odměny. V prvním kole jsme nyní expedovali vouchery, tužky a knihu Toho dna se dotýkám už málo. Pokud jste si objednali více odměn, prosím, počkejte na následující dny, až se nakumulují všechny Vaše odměny. Z tiskárny nám budou další knihy (Mařka a…

More

Jul 11, 2022 Máme hotovo – první rozesílání odměn

Dobrý den, milé čtenářky, milí čtenáři nakladatelství wo-men, nejprve bychom Vám rádi poděkovali za Vaši podporu vzniku tří nových knih Mařka, Proč jsme tak naštvané a Toho dna se dotýkám už málo. Naše 10. narozeniny jsme nemohli oslavit lépe, než touhle kampaní všech letošních novinek naráz.…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 13
    Tužky s citáty z knih nakladatelství wo-men

    Symbolická odměna, kterou podpoříte všechny nově připravované knihy. Cena zahrnuje i poštovné a balné po ČR a SK. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    K 10. narozeninám jsme si nadělili náš první merch v limitované edici! Sadu tří pestrobarevných tužek s citáty z knih Slečny, Děvčata první republiky a Ženy 60+ doplněná o kartičku ručně psanou nakladatelkou Bárou Baronovou. 

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: not specified

    EUR 11.86
    (CZK 300)
  • sold 5
    Dárkový poukaz na nákup knih v nakladatelství wo-men v hodnotě 500 Kč

    Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem.  Voucher lze uplatnit do 31. prosince 2022 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.76
    (CZK 500)
  • sold 4
    Sada 10 pohlednic s ilustracemi z knihy Mařka

    Sada 10 pohlednic s ilustracemi Adély Marie Jirků z knihy  Mařka. Udělejte radost svým blízkým zaslaným pozdravem poštou. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    Jedna z pohlednic v každé sadě je podepsána autorkou.

    Tisk oboustranně, Munken Lynx 400 g.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 22.53
    (CZK 570)
  • remaining 5 from 5
    Nakladatelská monstera

    Řízek monstery se vzdušným kořenem ze sbírky nakladatelky Báry Baronové. Řízek je již zakořeněný, připravený rovnou k zasazení. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    Pouze osobní odběr v nakladatelství wo-men, Praha 7.

    Reward delivery: in a year after the Hithit project end

    EUR 30.43
    (CZK 770)
  • sold 21
    Kniha Proč jsme tak naštvané (s poštovným)

    Kniha Šárky Homfray  Proč jsme tak naštvané s kolážemi Michaely Karásek Čejkové s poštovným po ČR.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 32.40
    (CZK 820)
  • sold 32
    Kniha Mařka (s poštovným)

    Kniha Adély Marie Jirků Mařka s poštovným po ČR.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.12
    (CZK 990)
  • sold 5
    Kniha Toho dna se dotýkám už málo (s poštovným)

    Kniha Martiny Lupínkové a Lenky Chánové Toho dna se dotýkám už málo s poštovným po ČR.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 39.12
    (CZK 990)
  • sold 0
    Dárkový poukaz na nákup knih v nakladatelství wo-men v hodnotě 1000 Kč

    Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem.  Voucher lze uplatnit do 31. prosince 2022 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 39.52
    (CZK 1,000)
  • sold 2
    Plakát s ilustrací z knihy Mařka

    Plakát s ilustrací z knihy Mařka vytvořený autorkou knihy, malířkou a ilustrátorkou Adélou Marií Jirků. Ilustrace je jednou z aktuálně vystavovaných děl v havířovské umělecké galerii Krystal. Signované a číslované.

    Tisk v rozměru A4, papír Munken Lynx 240/300 g.


    Vybrat si můžete ze dvou variant - náhledy dvou dostupných ilustrací najdete ve fotogalerii. Preferovanou ilustraci prosím nezapomeňte uvést do poznámky.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • remaining 2 from 3
    Plakát malby Osvobození Lenky Chánové z knihy Toho dna se dotýkám už málo

    Plakát malby Osvobození Lenky Chánové z knihy Toho dna se dotýkám už málo. Signované a číslované. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    Giclée print na papír Hahnemühle William Turner, gramáž 310, rozměr 24 x 32 cm.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 59.28
    (CZK 1,500)
  • sold 0
    Dárkový poukaz na nákup knih v nakladatelství wo-men v hodnotě 2000 Kč

    Poukaz zašleme po skončení kampaně e-mailem.  Voucher lze uplatnit do 31. prosince 2022 na nákup knih z produkce nakladatelství wo-men v online obchodě eshop.by-wo-men.com.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.04
    (CZK 2,000)
  • remaining 5 from 5
    Vintage pásek z knihy Slečny

    Vintage pásek v růžovo-černé (2) nebo bílo-černé  (3) variantě navržený fashion designérkou Janou Thálovou s texty z knihy Slečny. Do poznámky prosím napište preferovanou barevnost, ale pokud se jedna z barev vyprodá, budeme zasílat druhou. K dispozici je jen 5 pásků.

    Symbolická odměna, kterou podpoříte všechny nově připravované knihy. Cena zahrnuje i poštovné a balné po ČR a SK. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.  

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 98.79
    (CZK 2,500)
  • sold 12
    Sada 3 připravovaných knih (s poštovným)

    Knihy Mařka + Proč jsme tak naštvané + Toho dna se dotýkám už málo.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 114.60
    (CZK 2,900)
  • sold 3
    Sada 3 připravovaných knih s tužkami a sadou pohlednic (s poštovným)

    Sada tří připravovaných knih Mařka + Proč jsme tak naštvané + Toho dna se dotýkám už málo spolu se sadou wo-men tužek s citáty z knih a sadou pohlednic s ilustracemi z knihy Mařka.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    ​Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 138.31
    (CZK 3,500)
  • remaining 1 from 1
    Ještě jeden umělecký objekt Slečny

    První objekt byl rychle vyprodán, přidáváme proto druhý.

    Kniha  Slečny jako umělecký objekt – publikace všitá do plastových zad k přivrtání na stěnu. Náhled odměny najdete ve fotogalerii. 

    Pouze osobní převzetí na Praze 7.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)
  • remaining 2 from 2
    Fotografická koláž Michaely Karásek Čejkové z knihy Proč jsme tak naštvané

    Fotografická koláž Michaely Karásek Čejkové z knihy Proč jsme tak naštvané. Signované a číslované. Náhled podobného stylu odměny najdete ve fotogalerii.

    Tisk na fineart papír, rozměr 100 x 80 cm.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete odměnu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 513.73
    (CZK 13,000)
  • remaining 1 from 1
    Kompletní sběratelská série wo-men knih (včetně vyprodaných)

    Sběratelská série 19 knih z nakladatelství wo-men (včetně publikací vyprodaných i těch chystaných) s osobním předáním po domluvě na Praze 7.

    Série obsahuje jednu limitku v hodnotě 10 000 Kč) – na výběr Černé roky Libuše Jarcovjákové, nebo Kde domov můj Jindřicha Štreita. Signované, číslované. Váha kolekce kolem 30 kg.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 1,304.09
    (CZK 33,000)
  • Sold out!!
    Kniha Proč jsme tak naštvané pro nejrychlejší (s poštovným)

    Kniha Šárky Homfray  Proč jsme tak naštvané s kolážemi Michaely Karásek Čejkové za speciální cenu i s poštovným pouze pro 20 nejrychlejších.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím do poznámky své telefonní číslo a vaši adresu, případně pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit. 

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 29.64
    (CZK 750)
  • Sold out!!
    Kniha Mařka pro nejrychlejší (s poštovným)

    Kniha Adély Marie Jirků Mařka za speciální cenu i s poštovným pouze pro 20 nejrychlejších.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím do poznámky své telefonní číslo a vaši adresu, případně  pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: on address, in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.17
    (CZK 890)
  • Sold out!!
    Kniha Toho dna se dotýkám už málo pro nejrychlejší (s poštovným)

    Kniha Martiny Lupínkové a Lenky Chánové Toho dna se dotýkám už málo za speciální cenu i s poštovným pouze pro 20 nejrychlejších.

    Cena zahrnuje poštovné po ČR a SK. Vyplňte prosím pobočku Zásilkovny, na kterou si přejete knihu doručit.

    Pokud chcete knihu doručit do jiné země v rámci EU (mimo EU to bohužel není možné), navyšte prosím platbu o 100 Kč.

    Reward delivery: Zásilkovna, in half a year after the Hithit project end

    EUR 35.17
    (CZK 890)
  • Sold out!!
    Umělecký objekt Slečny

    Kniha Slečny jako umělecký objekt – publikace všitá do plastových zad k přivrtání na stěnu. Náhled odměny najdete ve fotogalerii.

    Pouze osobní převzetí na Praze 7.

    Reward delivery: in half a year after the Hithit project end

    EUR 197.59
    (CZK 5,000)