Kniha - Šumavské pohádky paní Tmy nejen pro malé čtenáře

Tak to tu ještě nebylo! Kniha, která vznikla ve tmě, tichu a samotě při tzv. „Terapii tmou“. Mým cílem je dostat tyto poučné příběhy, které jsou navíc doplněné poutavými ilustracemi na knižní pulty. Jsem si jistá, že příběhů ze života není nikdy dost...

  • Záložka s kalendářem na rok 2022

  • Ručně vyrobená mýdla

  • Knihu zdobí milé ilustrace

  • Placky s dráčkem na každou džísku

  • Po krásách Šumavy vás provede autorka i oslíci

  • Úchvatný pohled na krásy Šumavy z koňského sedla

  • Půvab a tajemství hradu Kašperk

  • Relax na Šumavě

  • Výklad karet od samotné autorky

EUR 3,411
pledged of EUR 3,244

105%

105% completed

156 contributors pledged

Literature, Education

Kašperské Hory, Plzeňský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Mar 9, 2022 at 16:22.

Show all rewards

Jak to začalo

První myšlenky na témata příběhů knihy Šumavských pohádek paní Tmy vznikly prakticky už v roce 2017 během mého týdenního pobytu, který jsem strávila ve tmě, tichu a samotě při tzv. „Terapii tmou“.

Zde jsem si uvědomila, že příběhy by zejména dětem měly pomoci pochopit, že i lidské trable a ztráty jsou součástí běžného života. Avšak ruku v ruce s tím, by v dětských očích měly zažehnout jiskru naděje, kterou jim nastíní hlavní hrdinové a zároveň ukážou cestu a pomohou pochopit fakt:

„Že když člověk opravdu hledá pomocnou ruku tak ji nakonec nalezne. A dost možná při tom tak trochu překoná i sám sebe.“

Všechny příběhy jsem oblékla do pohádkového kabátku, aby svým poselstvím zaujaly zejména malé čtenáře, ale nejen je. Inspiraci jsem čerpala z vlastních prožitků a životních zkušeností, ale sáhla jsem i do příběhu mých blízkých a přátel. V symbolech a podobenstvích jsou zpracovány tak trochu rozvernou a bezstarostnou formou jako pohádky s malým poučením.

Co je mým cílem?

Můj cíl je jasný. Dostat tyto milé a poučné příběhy, které jsou navíc doplněné říkadly a poutavými ilustracemi na knižní pulty.

Jsem si jistá, že poučných příběhů ze života není nikdy dost...

"Pohádky tolik milujeme právě pro jejich šťastné konce."

                - Jana Zábranská Halbhuberová

Pojďme trochu více do hloubky

Jednotlivé příběhy jsou v symbolech a podobenstvích zpracovány tak trochu rozvernou a bezstarostnou formou s malým ponaučením. Každá pohádka je navíc doplněna říkadlem a ilustracemi. Portál Vydej knihu již zaznamenal velký zájem ze stran knižních influencerů. Jedinou překážkou pro její vydání je v tento moment nedostatek finančních prostředků. Věřím, že díky Platformě Hithit tento drobný nedostatek zdoláme a kniha tak spatří světlo světa a zaplní pulty knihkupectví.

Anotace

Věříte, že svět je i přes všechna trápení krásný a plný lásky?

Věříte, že všechny trable mohou skončit šťastně?

Přečtěte si třináct netradičních pohádek z prostředí Šumavy.

Jsou to příběhy o ztrátách, pochopení, naději a radosti.

Jejich hlavní hrdinové statečně čelí mnohým nesnázím,

a protože věří na zázraky, tak se i dějí…

Co takhle malá ukázka?

O dráčkovi Čuplíkovi

Pod jedním starým hradem, který vypadal tak trošku jako šumavský hrad Kašperk, bylo takové malé peklo. Žili tam úplně malinkatí čertíci a spousta úplně malinkatých dráčků. Ti dráčkové byli velcí tak na šířku lidské dlaně, takže si umíte představit, že byli úplně malincí. Byli různě barevní a všichni měli na zádech lesklé šupinky, malá dračí křídla, a dívali se na vás velkýma dobráckýma očima.
Čertíci v tom pekle ale dráčky pořád zlobili. Tahali je za ocásky, za křidélka, dávali jim do cesty různé překážky… a dráčci z nich byli celí nešťastní.
Jeden z těch malých dráčků byl takový celý namodralý. Jmenoval se Čuplík. A Čuplíkovi se tohle čertí řádění v pekle vůbec nelíbilo.
Občas tedy vylezl ven na svět a rozhlížel se, jak to tam vypadá. Oproti shonu v pekle a věčnému škádlení čertíků tady byl klid, ticho a pohoda. A tak dráček čím dál častěji býval venku u pekelné brány. Lezl po skalách, po kamenech, po mechu a po kapradí a sledoval svět.
Jednou takhle sedí na kameni a vidí, jak po lese běží zvláštní stvoření – malá plavovlasá holčička. Má košíček, v košíčku houby, dosedne na kámen… a skoro by Čuplíka zasedla! Čuplík zapištěl, holčička se lekla a uskočila. Kouká, co to na kameni je.
Nejprve si myslela, že je to nějaká lesní myška, ale když viděla ten modrý odlesk dráčkových šupinek, podívala se pořádně.
„Jé, dráček!“ nadšeně vykřikla.
„No, co co! Jsem dráček. A jmenuji se Čuplík,“ ohradil se hned Čuplík a pomyslel si: „Copak ta holka ještě nikdy neviděla nějakého draka?“
„A ty mluvíš?“ divila se překvapeně.
„Ano, my dráčci přece umíme mluvit!“
„Jé, ty jsi srandovní, malý a roztomilý… Ty jsi pěkný!“ švitořila dál holčička, až se Čuplík začervenal a raději se honem zeptal: „A kdo jsi ty?“
„Já jsem Terezka a bydlím tady nedaleko,“ odpověděla.
„Aha,“ zamyslel se Čuplík, „a kde vlastně bydlíš, vy máte také peklo?“
„Ne, já nebydlím v pekle,“ opáčila Terezka. „Já bydlím s maminkou a tatínkem, a s bráškou. Máme domek, u něj máme pejska a já mám v domku svůj pokojíček. Mám tam hračky, panenky a knížky, … a mám tam i různé krabičky se hrami,“ vesele se rozpovídala.
„To musí být krásný pokojíček,“ kýval nadšeně Čuplík. „A nezvala by sis mě domů? Já bych moc rád bydlel třeba v nějaké krabičce. Vůbec bych tě nezlobil a mohli bychom si povídat. A ty bys mi vyprávěla, jak to tady ve světě všechno chodí.“
„No, já nevím, jestli by to šlo,“ ohradila se Terezka.
„Kdybych tě přinesla domů, vůbec nevím, jak bych to vysvětlila mamince. Ta, kdyby tě viděla, určitě by ječela a pištěla zrovna tak, jako když jsme s tatínkem přinesli domů ještěrku. Hmm, mamince by ses asi moc nelíbil,“ uvažovala dál Terezka.
„To mě mrzí,“ posteskl si dráček. „A nezkusila bys to alespoň? Já bych s tebou tak rád šel!“
„Já opravdu nevím…“ vykrucovala se Terezka.
Terezce se prostě nechtělo mamince kvůli dráčkovi nic vysvětlovat. Ještě chvilku se vymlouvala, a nakonec nechala Čuplíka být. Rozloučila se a běžela domů...


 

Pár slov a mně

Pocházím z Hrádku u Rokycan, kde jsem vyrůstala, ale již téměř čtyřicet let žiji na Šumavě poblíž Kašperských Hor, v Podlesí – Vogelsangu. Jsem zde doma a mám to tady nesmírně ráda. Snad i proto jsou pohádkové příběhy zasazené do šumavské krajiny v blízkém i vzdálenějším okolí městečka Kašperské Hory.

Vzděláním jsem zemědělská inženýrka. Během let jsem však vystřídala mnoho profesí jako například správce rekreačního objektu, provozní na hradě Kašperku nebo v městském infocentru. Několik let jsem pracovala na našem rodinném šumavském ranči, a v neposlední řadě i jako masérka a terapeutka. Práce s lidmi a to, že jim mohu být prospěšná, je pro mě důležitou životní náplní. V současné době proto pracuji ještě v sociálních službách jako koordinátorka sociálně aktivizačních služeb pro seniory a jako pečovatelka.

Volný čas věnuji především mým zvířecím miláčkům. Ať už jsou to oslíci, kamerunská koza, několik ovcí, novozélandská prasátka a různé druhy drůbeže až po dva pejsky a několik neposedných koček. Sami vidíte, že nemám čas se nudit…

Mojí velkou radostí je také stále početnější rodina. Jsem již babičkou dvou malých vnuček, a možná proto mě ke ztvárnění příběhů inspiroval právě svět pohádek.

Poděkování

Závěrem bych ráda poděkovala. Děkuji Platformě HitHit, že mi dala tuto příležitost. Děkuji portálu Vydej knihu za podporu a pomocnou ruku. A především děkuji vám všem. Jelikož bez vaší finanční pomoci cílovou páskou neproběhnu, a to by byla velká škoda. Věřím, že to společně do cíle dotáhneme a uděláme radost nejednomu dítku.

S úctou

Jana Zábranská Halbhuberová

Řekli o knize

Knihu od Jany Zábranské Halbhuberové si určitě koupím, protože pohádka, kterou mi sama autorka přečetla, ve mně zanechala velký dojem. Byla laskavá, milá a hlavně jsem v ní poznala nejen okolí šumavského města Kašperské Hory, ale i protagonisty samotné. Moc se těším na další příběhy.

Lucie Málková

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šumavské pohádky paní Tmy jsou okouzlující příběhy, které zaujmou velké i malé čtenáře.

Jsou zasazeny do různých míst v okolí Kašperských Hor, která jsou nám (kteří zde trvale žijeme) blízká. A tak si při čtení s mojí tříletou dcerou představujeme příběhy velmi živě, a moc nás to baví. Těšíme se také, že budeme v létě navštěvovat popisovaná místa právě s touto krásnou knihou v ruce, a přečteme si pohádky přímo zde.

Autorka knihy je moje maminka. Možná proto mě požádala o pomoc s ilustracemi pohádek, a i když nejsem žádný ilustrátor, do obrázků jsem se snažila vložit to hezké kouzlo, které z pohádek vyzařuje.

Věřím, že se tato kniha stane oblíbenou usínací knihou nejen malých čtenářů.

Tereza Halbhuberová

News

Jun 17, 2022 Pozvánka na křest

Zdravím všechny příznivce knihy Šumavské pohádky paní Tmy nejen pro malé čtenáře, dovoluji si pozvat Vás do Kašperských Hor na slavnostní KŘEST KNIHY. Kdy: pátek 24. 6. 2022  Kde: Horský klub, Horní 168, Kašperské Hory Ráda Vás zde uvítám a těším se na setkání... Moc děkuji a…

More

May 6, 2022 Díky vám je kniha na světě

Dobrý den, milí příznivci Šumavských pohádek paní Tmy Mám radostnou zprávu – knížka je na světě! V následujících dnech se je budu snažit postupně osobně předat nebo zaslat poštou vám všem, kteří jste si je předplatili. Je vás hodně, a proto se mnou prosím mějte ještě trochu trpělivosti. Chci vá…

More

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 6
    Příspěvek bez knihy


    Každá cesta začíná prvním krokem. Pomozte i vy vykročit této knížce do světa. Výši příspěvku se meze nekladou…

    Reward delivery: not specified

    EUR 5.90
    (CZK 149)
  • sold 2
    E-kniha


    Dáváte přednost E-knize, neváhejte a jděte do toho!
    Kniha vám bude zaslána e-mailem ve formátu ePub.

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.48
    (CZK 189)
  • remaining 16 from 25
    Více knih do dětských rukou

    Kniha je skvělý přítel, a proto jsem se rozhodla několik takových přátel v podobě knihy věnovat dětem z klubu Charity Sušice "Jonáš" a dětem z DD Kašperské Hory. 
    Máte chuť se přidat?
    Kupte knihu zde.
    Můžete připsat i své věnování či vzkaz. Vše do knihy přepíšu a předám dětem vašim jménem.

    Děkuji, že jste zvolili právě tuto odměnu [♥]

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.92
    (CZK 200)
  • remaining 175 from 200
    Kniha Šumavské pohádky paní Tmy

    Pohádky mají  rádi malí i velcí. Kupte si knihu, a vstupte do příběhů paní Tmy…
    Kniha vám po jejím vydání přijde poštou.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 9.86
    (CZK 249)
  • remaining 15 from 20
    Podepsaná kniha a prima placka na ozdobu

    Ke knize vám pošlu i prima placku na džísku. Náhled naleznete ve fotogalerii.
    Obojí vám přiletí poštou.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 13.26
    (CZK 335)
  • remaining 2 from 30
    Kniha s osobním věnováním a záložku k tomu

    Tato podpora vydání knihy si zaslouží originální záložku s kalendářem na rok 2022 a věnování od srdce…
    Náhled naleznete ve fotogalerii.
    Knihu vám hned po vydání zašlu poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 14.05
    (CZK 355)
  • remaining 9 from 10
    Kniha + voucher na zážitek na hradu Kašperk pro vaše dítko

    Dopřejte vašemu dítku poznání hradu Kašperk a s tím i něco zvláštního a tajemného? Navštivte s ním prázdninové speciální interaktivní dětské prohlídky na hradě…
    (1 rodič + 1 dítě)
    Knihu a voucher obdržíte poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 16.19
    (CZK 409)
  • remaining 28 from 50
    Duopack



    Jedna kniha pro vás, druhou můžete věnovat jako dárek. Obě knihy vám pošlu poštou.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 19.00
    (CZK 480)
  • remaining 8 from 10
    Kniha + voucher na rodinné vstupné na hrad Kašperk

    Poznejte na vlastní oči místa, kde vznikala má kniha? Zajímá vás historie? Skvělé - udělejte si rodinný výlet na nejvýše položený královský hrad Kašperk.
     
    Knihu a voucher obdržíte poštou.
    (1 voucher = rodinné vstupné)
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22.92
    (CZK 579)
  • remaining 1 from 4
    Kniha + zážitek VYJÍŽĎKA NA KONI

    Nezapomenutelný pohled z koňského hřbetu na šumavskou krajinu, kde samotná kniha vznikla. Dvouhodinová vyjížďka bude jistě skvělým zážitkem.
    Můžete to vyzkoušet, i když jste úplný začátečník.   
    Voucher s platností pro rok 2022 vám bude zaslán e-mailem. Knihu předám osobně.
             
    1 voucher = 1 jezdec
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 37.56
    (CZK 949)
  • remaining 1 from 2
    Logo v knize


    Není lepší reklamy než té, která se prezentuje ušlechtilým činem. Pak si taková podpora zaslouží, aby kniha nesla logo nebo název vaší organizace či firmy. Kniha k tomu je samozřejmostí.
    Knihu vám pošlu poštou, případně předám osobně.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 79.16
    (CZK 2,000)
  • remaining 2 from 3
    Kniha + letní týdenní pobyt na Šumavě

    Chcete si pobyt v maringotce užít déle?
    Přijeďte tedy na sedm dnů…
    Budete mít možnost seznámit se lépe i s autorkou knížky a detailněji poznat tento krásný kout Šumavy.




    Vybavení:
    • 2 palandy včetně lůžkovin
    • plně vybavená kuchyňka včetně ledničky
    • sprcha
    • WC
    • vše s teplou vodou
    Voucher pro 4 osoby i s knihou k vám doputují poštou.
    Platnost  voucheru na celý rok 2022

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 286.92
    (CZK 7,249)
  • Sold out!!
    Kniha Šumavské pohádky paní Tmy se slevou 20 %


    Když si pospíšíte, můžete získat skvělou slevu...
    Knihu zašlu poštou, tak nezapomeňte připsat adresu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 7.88
    (CZK 199)
  • Sold out!!
    Kniha Šumavské pohádky paní Tmy se slevou 10 %


    I tato sleva stojí za to! Neváhejte. Knihu vám zašlu poštou na vámi uvedenou adresu.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 8.87
    (CZK 224)
  • Sold out!!
    Kniha + zážitek - VYCHÁZKA S OSLÍKY


    Pojďte se mnou poznat malebnou krásu šumavské krajiny. Milou společnost nám budou dělat roztomilí oslíci. Provedu vás místy na, kterých má kniha vznikla. Vše zakončíme malým občerstvením a předáním knihy. Přidám i osobní věnování a prima záložku s kalendářem na rok 2022.

    (max. pro 4 osoby)

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 29.65
    (CZK 749)
  • Sold out!!
    Kniha + výklad karet + malé občerstvení



    Nahlédněte do vaší budoucnosti. Tato odměna skrývá milé posezení s autorkou v jejím domě včetně malého občerstvení a předání knihy. No a to nejlákavější je, že s kartami Madamme Lenormand nahlédnete pod roušku svého Já. 

    Jste z daleka? Nevadí, zvládneme to spolu i po telefonu.
    Knihu vám zašlu poštou. přidám vám záložku s kalendářem, osobní věnování a ručně vyrobené mýdlo. Náhled dákrových předmětů naleznete ve fotogalerii.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 31.62
    (CZK 799)
  • Sold out!!
    Kniha Šumavské pohádky paní Tmy se slevou 15 %


    Kupte pět knih pro přátele, kolegy či známé se slevou 15%. Navíc, když v nich najdou věnování autorky... může to být skvělý dárek!
    Knihy vám budou zaslány poštou.

     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 41.88
    (CZK 1,058)
  • Sold out!!
    2 knihy + zážitek VYJÍŽĎKA NA KONI

    Nebojte se vlka nic, koní máme dost! Můžete se vydat na dvouhodinovou vyjížďku ve dvou a užít si tak koňský výlet naplno…
    Voucher pro dvě osoby s platností pro rok 2022 vám bude zaslán e-mailem. Knihu předám osobně.
     

    Reward delivery: in a quarter after the Hithit project end

    EUR 65.27
    (CZK 1,649)
  • Sold out!!
    S knihou na letní víkend na Šumavě

    Máte chuť si na pár dní užít krásu Šumavy?
    Je zde jedinečná možnost užít si tři dny a dvě noci v plně vybavené maringotce s verandou. Strávíte příjemné chvíle u večerního táboráku, můžete si objednat vyjížďku koních, nebo se jen tak toulat místy, o kterých autorka píše v knize.

    Vybavení:
    • 2 palandy včetně lůžkovin
    • plně vybavená kuchyňka včetně ledničky
    • sprcha
    • WC
    • vše s teplou vodou
    Voucher pro 4 osoby i s knihou k vám doputují poštou.
    Platnost  voucheru na celý rok 2022
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 128.60
    (CZK 3,249)