Motivačně-edukační pořadače s obsahem pro děti nebo dospělé

Designové archivační pořadače s motivačně-edukačním obsahem motivující k systematické archivaci dle tematického obsahu bez plast. folií. Dětská verze zahrnuje nejen "příběh" dětství, ale také základy finanční gramotnosti a listy motivující děti ke spoření

Author: Petr a Markéta

  • Dětský pořadač je ve žluté...

  • ... nebo zelené barvě, vždy s báječným obsahem

  • Obsahuje naučné "Jednadvacatero dobrého hospodáře"

  • ... motivační listy ke spoření a hospodaření

  • ... a životní příběh dítěte, začínající narozením

  • A samozřejmě záložky pro přehled dokumentů dítěte

  • Fialovou sadu pořadačů pro dospělé ocení ženy

  • Černá sada je zase elegantnější pro muže

  • Každý pořadač navrhuje členění do záložek...

  • ... vždy s konkrétními náměty, co do nich patří

  • Vypadají skvěle...

  • ... a to i na polici, protože vypadají jako knihy

EUR 4,384
pledged of EUR 4,314

101%

101% completed

91 contributors pledged

Ecology, Education

České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko

All or nothing. Project finished on Aug 12, 2021 at 19:44.

Show all rewards

Jak to začalo

Jak to všechno začalo? Vlastně podobně, jako u mnoha jiných produktů. Něco jsme potřebovali, ale to se nedalo nikde koupit. Chtěli jsme si jednoho dne roztřídit a zarchivovat své dokumenty, protože máme rádi ve věcech pořádek a nebaví nás stále něco hledat. Koupit si hromadu plastových desek jsme odmítli hned zkraje a sama představa používání nevzhledných kancelářských šanonů byla zoufalá. A tak jsme googlili a googlili, ale nenašli jsme ke koupi nic vhodného. V průběhu několika dalších týdnů jsme zjišťovali, že ve stejném papírovém chaosu žije i většina našich příbuzných a přátel.

A pak přišel ten nápad. Navrhneme si domácí archivační systém sami. Přehledně členěný, pro archivování bez plastových fólií a dostatečně reprezentativní. A když to bude stát za to, pokusíme se to dostat i do dalších rodin. Ale chtělo to ještě nějakou další přidanou hodnotu. Například tomu vytvořit i náměty a tematický obsah. Pohltilo nás to. Myšlenky se hrnuly a my vymysleli archivační pořadač i pro děti, s báječným přidaným obsahem zaměřeným na životní příběh a finanční gramotnost dítěte. Na tento naučný a motivační obsah jsme extra pyšní. Zároveň to byl poslední krok, který to celé tak nějak dozdobil a ucelil.

Vždy jsme si přáli dělat něco, co má hlubší smysl a co by mohlo svou podstatou pomáhat. Zároveň jsme chtěli přijít s něčím originálním, aby to nebyla, jak se říká, tuctovka.

Kdo jsme a co je náš cíl

Jsme (snad ještě :-)) mladý manželský pár z Českých Budějovic. Máme velký sen – společně pracovat, nejlépe mít jednou svoji vlastní malou rodinnou firmu a budovat něco společnými silami. Nejraději i s celou rodinou. Kdo ví. Možná se skutečně jednou nebudeme muset setkávat až doma na večeři. A možná s námi budou pracovat opravdu i další členové naší rodiny. Jsme si vědomi, že k takovému snu je cesta dlouhá, ale právě tady se snažíme udělat svůj první krok. A na sny přece není nikdy pozdě!

Jak už jste poznali, jsme obyčejní lidé se zcela obyčejnými každodenními starostmi. Proto bychom chtěli prostřednictvím této kampaně získat finanční prostředky na spuštění internetového obchodu a prvotní propagaci, aby tento zcela nový a bezesporu zajímavý produkt konečně začal pomáhat. Zaslouží si najít kopu spokojených uživatelů. Pokud o naše pořadače bude zájem, budeme produktovou řadu dále rozvíjet. Máme další skvělé nápady!

Tímto bychom Vás chtěli požádat o podporu, bez které to nejspíš nepůjde… Odměnou pro Vás budou první vyrobené kousky.

Všem přispěvatelům z celého srdce děkujeme! Pokud to opravdu vyjde, nikdy nezapomeneme, jak to celé začalo…

O co jde

Naše nové archivační pořadače s motivačně-edukačním obsahem mají za cíl motivovat ke svědomitější a systematické archivaci osobních dokumentů dle tematicky členěného obsahu s náměty. A to bez používání plastových rozlišovacích fólií a desek, které zatěžují životní prostředí a ve skutečnosti je k archivaci ani nepotřebujeme.

Dětská verze je navíc rozšířená o edukační a motivační obsah. Ten zahrnuje kromě upomínkových záznamů důležitých životních událostí, fotografií a informací z dětství také informace o správném hospodaření s penězi a související vyplňovací listy. Ty mají pomoci dětem uvědomit si hodnotu peněz, motivovat je k vlastnímu hospodaření a spoření.

Pořadače jsou navrženy v reprezentativním designu, aby jejich umístění v domácnosti bylo vkusné. Tento dosud unikátní produkt je vyroben zatím jen v malé prezentační sérii. Ovšem s velmi kladným ohlasem.

Co je součástí

Dětská verze může být v zeleném nebo žlutém provedení a jedná se o jeden pořadač s obsahem. Jeho účelem je vést dítě nejen k pořádku a systematičnosti v uspořádání svých dokumentů, ale vést ho také k zaznamenávání svých důležitých životních informací a událostí. Největším přínosem dětského pořadače jsou základy finanční gramotnosti sepsané v jednadvaceti bodech a motivační listy podněcující dítě k vlastnímu hospodaření a spoření jeho vlastních peněz.

 Dětská verze obsahuje:

1 designový pořadač pro dítě

10 tematických záložek s náměty pro snazší archivaci dokumentů

1 edukativní a motivační obsah k zapisování – listy pro zapisování důležitých informací a životních událostí, listy pro evidenci hospodaření s vlastními penězi, naučné „Jednadvacatero dobrého hospodáře“, kalendář narozenin

Verze pro dospělé je sada složená ze tří tematicky i číselně rozlišených pořadačů s obsahem, kdy si lze rovněž vybrat ze dvou barevných provedení. Černého nebo fialového. Papírů v našem životě stále přibývá a většinou v nich nemůžeme najít to, co právě potřebujeme. S tím se setkal už asi každý z nás. Naše pořadače s tematickými záložkami mají motivovat k důslednější archivaci svých dokumentů, abychom tyto starosti už nikdy neměli. Důslednou archivaci oceníme nejen sami, ale někdy i naši nejbližší, pokud by se nám něco náhodou přihodilo. I takové věci se v životě dějí. Kromě archivace si také můžeme zapisovat nejrůznější výročí nebo narozeniny svých nejbližších do přiloženého kalendáře. Daňový kalendář nám zase napoví, do kdy musíme podat daňová přiznání a zaplatit daně.

Verze pro dospělé obsahuje:

3 designové pořadače s členěním dle charakteru archivovaných dokumentů (Osobní, Pracovní, Finance)

3 x 10 tematických záložek pro snazší archivaci dokumentů (v každém pořadači 10 záložek s náměty)

1 tematický obsah - kalendář narozenin a výročí, základní daňový kalendář

Proč to děláme?

Chtěli bychom tímto přispět svou troškou do mlýna pro uvědomělý a kvalitní život našich budoucích generací. Současně se také snažíme o šetrnější přístup vůči přírodě, kdy se snažíme poukázat na to, že i při archivaci není nutné kupovat a používat plastové fólie nebo desky s krátkou životností. Také bychom chtěli změnit pohled lidí na samotnou archivaci, která nemusí znamenat jen staré, šedé a nudné kancelářské pořadače bez systematického obsahu. Přesně ty, které míváme (pokud nemáme papíry v  mnoha plastových deskách nepřehledně v komínku) poschovávané různě ve skříních, a ve kterých stejně nemůžeme nakonec najít to, co potřebujeme. Věříme, že to celé dává smysl!

News

Aug 15, 2021 Poděkování

Vážení přispěvatelé, byl to boj, ale nakonec jsme to zvládli! Vlastně to bylo jinak... Zvládli jste to vy! A za to bychom všem chtěli s upřímným srdcem poděkovat! Snad se odměny budou líbit a budete nás rádi doporučovat. Ihned jsme se dali do práce, aby odměny byly připravené co nejdříve. Kola se…

More

Project links

Web

Comments

Choose reward for your contribution

  • sold 13
    Chci přispět jen tak :-)

    Tenhle super projekt prostě chci podpořit!

    Reward delivery: in a week after the Hithit project end

    EUR 7.52
    (CZK 190)
  • sold 13
    Zelený pořadač pro děti s motivačně-edukačním obsahem

    Chci být mezi prvními, kdo takovou věc pořídí svým dětem nebo dětem ve svém okolí!
    K předání v Českých Budějovicích nebo poštou.
    Cena zahrnuje poštovné mimo České Budějovice.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22.56
    (CZK 570)
  • sold 11
    Žlutý pořadač pro děti s motivačně-edukačním obsahem

    Chci být mezi prvními, kdo takovou věc pořídí svým dětem nebo dětem ve svém okolí!
    K předání v Českých Budějovicích nebo poštou.
    Cena zahrnuje poštovné mimo České Budějovice.
     

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 22.56
    (CZK 570)
  • sold 18
    Fialová sada 3ks pořadačů pro dospělé s motivačním obsahem

    Chci to mít mezi prvními!
    K předání v Českých Budějovicích nebo poštou.
    Cena zahrnuje poštovné mimo České Budějovice.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 34.43
    (CZK 870)
  • sold 21
    Černá sada 3ks pořadačů pro došpělé s motivačním obsahem

    Chci to mít mezi prvními!
    K předání v Českých Budějovicích nebo poštou.
    Cena zahrnuje poštovné mimo České Budějovice.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 34.43
    (CZK 870)
  • sold 10
    Rodinná sada 8ks pořadačů s obsahem (2 dětské pořadače a 2 sady pro dospělé) ve všech barvách

    Chci dát dokumenty do pořádku celé rodině!
    K předání v Českých Budějovicích nebo poštou.
    Cena zahrnuje poštovné mimo České Budějovice.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 105.68
    (CZK 2,670)
  • sold 5
    Mecenáš projektu + rodinná sada 8ks pořadačů s obsahem

    Chci tento dobrý projekt podpořit speciálním způsobem! Kromě všech nabízených sad pořadačů ocením navíc i jmenovité poděkování na sociálních sítích a webovkách, případně i s uvedením loga.

    Reward delivery: on address, in a quarter after the Hithit project end

    EUR 197.51
    (CZK 4,990)