CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

Ahoj ľudia, toto je album tesne pred dokončením. Autentickosť autorských piesní Alexandry Šimegovej. Silné ženské viachlasy, atmosferický klavír, violončelo, gitara a bubon, zabalené do krásneho bookletu s prekvapením. Vydáme spolu tento album? ĎAKUJEME!

  • Martin Šulek - kamera, strih videa a humor

  • Pouličná fotosession pri nahrávaní

  • Robert Čunderlík - uši -nahrávanie, mix, mastering

  • Alex - tu už asi verí že fakt nahráva

  • Zuzka Vranka - grafika bookletu

  • Kristína Šimegová - vokály a sesterská podpora

  • Alexandra Šimegová - hlas, klavír, hudba a texty

  • Bosonohé Brezy - vokály

  • Klavír - teší sa že je pri tom

  • Martin Šulek - video - zvládol to so mnou:)

  • Soňa Sadloňová - booklet foto pri vodopáde Bystrô

  • Denisa Barry - kreslila sovu ps hniezdi v booklete

121 878 Kč
vybráno z 117 735 Kč

103%

103% splněno

77 lidí přispělo

Hudba

Banská Bystrica, Banskobystrický kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 12.10.2020 v 00:36.

Zobrazit všechny odměny

Ako sa to začalo

Ako dieťa som prestala veriť svojmu hlasu. Narodila som sa do hudbou prekvitajúcej rodiny, ale hlas som si zamkla do najmenšieho vrecka školskej tašky. Hlas totiž odkrýva, ako sa vnútri naozaj máme a akí sme. V priestore ticha posledných rokov som písala piesne, ktoré potrebovali byť spievané  mnou. Môj hlasový prejav sa začal oslobodzovať od vlastných očakávaní. Potichu, nahlas, jemne aj odvážne ma volal žiť seba.

Na ceste k tomuto albumu stoja ľudia, ktorí poslali dobrý vietor do plachiet. Na vysokej škole som pred spolužiakmi čítala interpretáciu básne.  Keď som skončila, prehovoril učiteľ do ticha učebne a zároveň hlboko k mojej duši. Povedal, že sa nikdy nemusím skrývať s tým čo cítim. Povedal, že odvaha byť zraniteĺnou je vzácny dar a že ho mám pestovať a rozvíjať. Odvtedy prešlo 15 rokov a moje piesne, autentické vyjadrenia, sa teraz vypýtali do sveta.

Veľkú časť príbehu poslednej doby má na svedomí sova. Vyletela ponad moju hlavu z  vysokej tuje tak, že som sa na pár stotín sekundy ocitla pod jej mohutnými krídlamy. Sova je vraj zviera, ktoré pomáha vidieť o sebe to čo normálne v tme bežného dňa vidieť nie je. Dvere k pocitom, intuícii a túžbam, ktoré spali, aby som príliš nevyčnievala. Opak by znamenal konfrontáciu s tým čo Naozaj chcem.  A tak som ju počúvla a nasadla na jej krídla. A chcelo sa mi zvolať Ahoj život to som ja.

Čo je náš cieľ?

Našim cieľom je dokončiť nahrávanie a vydať hudobne, vizuálne a človečinou nadýchané autorské piesne Alexandry Šimegovej s názvom AHOJ ŽIVOT TO SOM JA. Dokončujeme prácu vo vysokokvalitnom zvuku s úžasnými umelcami tak, aby boli pred tlačou v tej najlepšej forme aká je v našich silách. S každým  človekom, ktorého zavolá podporiť vydanie tohto albumu sa projekt dostáva bližšie k podobe fyzického CD. S tvojou podporou budú môcť piesne znieť točiac sa v prehrávačoch v aute, doma, či v počítači v CD a digitálnej podobe. Stačí si vybrať odmenu, možností je veľa. Ďakujeme.

Detaily

Zbierkou piesní "AHOJ ŽIVOT TO SOM JA" sa konfrontujem s témou prijatia hlasu ako súčasť prejavu, je to gesto ktorým komunikujem vďačnosť za život a uznanie túžby hudobne tvoriť. Album je o nachádzaní lásky a dôvery na prechádzke  mínovým poľom životného obdobia. Je o nehe, dotykoch, o vnútornej sile skrytej v tme kam dovidí len sova. Je o deťoch a priateľstve, o rieke, hlbočine, kvetoch a ohni v nás, o chíľach keď sa nám otvárajú krídla ktoré a kedy nezostáva nič len zvolať Ahoj Život.

Piesne sú prespievané výzvy a inšpirácie obdobia dvoch rokov prežitého v stíšení, v ktorom bolo možné lepšie počuť melódie a príbehy zvnútra. Sú to oázy, kde je možné sa zastaviť, načerpať a napiť sa čistej vody, vydýchnuť a nadýchnuť sa, vrátiť sa k sebe domov.

Ľudia podieľajúci sa na celom projekte sú talentovaní profesionáli so srdcom. Hudobný materiál, kvalita zvuku, pestrosť vokálov naspievaných vzácnymi hosťami, vizuálna podoba albumu, promovideoklip sú krásnym prepojením kvality a silného odkazu, ktorý doteraz oslovil už mnoho ľudí podporujúcich vznik tohto albumu.

... a ešte niečo navyše

Niečo navyše - Napíšte nejakúu perličku navyše.

Už teraz je to pecka:)

Kto sme?

Napíšte niečo o sebe. Kto ste, čím sa zaoberáte, čo ste už dosiahli. Čím ste výnimočný.

Alexandra Šimegová /autorka, hlas, klavír, texty/

Poznávacie znamenia: hudba, hravosť, divokosť, vnímanie pod povrchom, úprimnosť. Nezlomná milovníčka života tvorí pod strechou kreatívnej dieľne Ateliér Alexandra.  Hudobne tvorí od 15 rokov. Prvú ucelenú várku hudby nahrala ako demo a s úspechom predstavila na koncertoch so sestrou Kristínou. Jej srdce dlho patrilo komunitným projektom ako lesná škôlka, komunitná záhrada, ženský spevácky zbor. Naberajúc skúsenosti, pozorovaním toho čo ju naozaj robí živou našla odvahou uveriť a chuť spievať sama vlastné piesne. Po nedávnych úspechoch komorných koncertov v kruhu známich sa rozhodla ponúknuť svoju tvorbu širšiemu publiku.

Robert Čunderlík /nahrávanie, mixovanie, mastering zvuku/ Majster zvuku, človek s človečinou, naslúchajúci ušami a srdcom

Tomáš Brichta /violončelo, gitara/ Hudobník celou dušou, pesničkár, zoskupenie Kalimagdora a Tichá voda
Kristína Šimegová /vokály/ Spevácky talent, absolventka brnenskej Jamu, dlho pôsobila ako speváčka Mako Mako, mama štyroch detí, spolu s mužom vytvárajú láskyplné prostredie pre domácu školu.
Bosonohé Brezy /vokály/ Ženský projekt "BOSONOHÉ BREZY/ vnikol z lásky ku koreňom,hudbe čistému zdroju a jeho spoločnej tvorbe. Darospevy vznikajú a sú inšpirované starými slovanskými jazykmi,z oblasti /Slovenska,Ruska,BIeloruska,Ukrajiny,Polska & Srbska
Zuzka Vranka /vizuál, booklet/ Multitalentovaná vizuálnohudobná umelkyňa, autorka oceňeného filmu Braček Jelenček, zakladateľka Zvukopriestoru a kapela Snowdrop.
Martin Šulek /kamera, strih promovidea/ Talentovaný filmár s úsmevom, budúci otec, vášeň: paragliding.
Denisa Barry /intuitívna kresba v booklete/ Má vášeň pre život ktorú vkladá do kresieb pravou hemisférou, venuje sa kraniosakralnej terapii. Pracuje ako aktivistka v téme eliminovania diskriminacii v SR.

Soňa Sadloňová /fotografia booklet/ Profesionálna fotografka, jej vášňou je intuitívny tanec a horolezectvo

Prečo to robíme?

Aké sú dôvody, ktoré vás primäli k tomu začať váš projekt a zbierať naň peniaze pomocou služby Hithit?

Prišiel deň kedy sa to už nedalo nepočuť a začala som nahrávanie piesni vnímať ako moju tvorivú zodpovednosť voči sebe. Z vďačnosti za to, že ku mne melódie a slová prišli som ich začala hrať pre ľudí a naslúchajúc reakciám už nebolo cesty späť. Od začiatku som vedela, že piesne, na ktorých som pracovala dva roky si zaslúžia kvalitný zvukový a vizuálny kabát od profesionálov. Prizvala som ľudí, ktorí sú majstrami svojho remesla a moja tvorba im je blízka. Vedeli sme, že tento projekt vyžaduje veľa pozornosti a takisto sme vedeli že k jeho zhmotneniu potrebujeme financie. Všetci zúčastnení sa spolu so mnou pustili do projektu z vášne bez očakávania financii vopred. Vedeli sme, že sa na ľudí ktorých hudba osloví môžme obrátiť cez rôzne platformy, vybrali sme zo sympatie HitHit. Vnímam, že tu nemusíme byť na všetko sami a crowdfundingové platformy sú tu pre nás spoločne, tvorcov a podporovateľov, verím, že sa nájdeme a CD vďaka tejto úžasnej možnosti uzrie svetlo.

Financie nám umožnia dokončiť realizáciu albumu, teda zaplatiť štúdio, mixovanie, mastering, grafiku obalu, natáčanie a strih promovidea, digitálne formy online, lisovanie CDčiek a tlač obalov, poplatok platforme Hihit za sprostredkovanie.

Radosť, zanietenosť a vášeň je z nahrávok počuť. Vložená energia komponovania, natáčania, nahrávania, strihu zvuku, obrazu, fotenia, grafiky a kresby sa už odrazili v kvalite materiálu ktorý finalizujeme.

Viac osobne:)

Tešíme sa na vás

Alex

Aktuality

30.9.2020 Kampaň úspešná, zostáva 11 extra krásnych dní

Milí, je to tu:) Piesne idú do sveta. Financie na vydanie albumu AHOJ ŽIVOT TO SOM JA dovŕšili aj vďaka mnohým z vás cieľovú sumu na crowdfundingovej platforme hithit. Aký to je pocit? Od štvrtku moje srdce prelieva pokoj, lásku, vďačnosť. Zaspávam prikrytá dôverou, v končekoch prstov brní…

Více

25.9.2020 16 dní do konca a veľa chuti ísť k finále s radosťou a ľahkosťou

Ahojte všetci. Asi ste zvedaví ako sa má album. Takže má sa super. Piesne sú nahraté, prešli finálnym masteringom a tešia sa na nový život s vami:) Podklady na tlač obalov sú nachystané, ja sa venujem promu a šíreniu projektu, aby bola kampaň čo najúspešnejšia a aby sa albumy čoskoro zajagali v…

Více

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 1
    Minca pre šťastie do prasiatka

    Akýkoľvek príspevok vykúzli radosť a navýši šance zrealizovať projekt. Oslovil ťa album a máš chuť aspoň symbolicky?

    Ďakujeme Krásne..

    Doručení odměny: nespecifikováno

    101,06 Kč
    (4 €)
  • prodáno 17
    Album AHOJ ŽIVOT TO SOM JA v digitálnom formáte

    Možno už nemáš doma prehrávač LP platní ani magnetofón a nemáš auto kde by si si CD prehral, lebo chodíš na bicykli a pešo:) Alebo máš úplne iné dôvody a proste sa ti hodí si hudbu stiahnuť :)

    Teraz za crowdfundingovú cenu. Vďaka predplateniu navýšiš naše možnosti zrealizovať vydanie CD.

    Poď do toho! A kľudne prilož mince navyše.

    Ďakujeme

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    227,38 Kč
    (9 €)
  • zbývá 125 z 150
    Nové CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Tešíš sa na piesne dozreté, v štúdiu vybrúsené, čerstvo vylisované a oblečené do nádherného vizuálu v ktorom je čo pozerať?

     CD poletí v balíčku poštou do tvojich rúk. Poď do toho.

    Vďaka predplateniu navýšiš naše možnosti zrealizovať vydanie CD. Teraz za crowdfundingovú cenu.

    Ďakujeme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    277,91 Kč
    (11 €)
  • zbývá 12 z 20
    CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA a ručná kresba sovy

    Tešíš sa na piesne dozreté, v štúdiu vybrúsené, čerstvo vylisované a oblečené do nádherného obalu v ktorom je čo pozerať?

    Chceš k tomu pridať kópiu ručne kresleného obrázku sovy so ženou kreslený na mieru pre tento album ?

     CD a kresba od Denisy Barry poletia v balíčku poštou do tvojich rúk. Poď do toho.

    Vďaka predplateniu navýšiš naše možnosti zrealizovať vydanie CD. Teraz za crowdfundingovú cenu. Kľudne pridaj.

    Ďakujeme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    378,97 Kč
    (15 €)
  • prodáno 8
    Pozvánka na krst a nové CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Tešíš sa na piesne a chceš si s nami vychutnať jedinečný večer kde spoločne oslávime to že album uzrel svetlo sveta? Prídi si vychutnať neopakovateľný moment zrodu.

    Môžeš si predplatiť vstupenku na krst CD spolu s novým CD s podpisom:) A bude prekvapenie k tomu! 

    Krst prebehne do konca roku 2020

    Predplatením vstupenky zvýšiš naše možnosti zrealizovať projekt. Tak kľudne pridaj:)

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    631,62 Kč
    (25 €)
  • zbývá 90 z 100
    Pozvánka na KRST a 2ks nového CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Tešíte sa na piesne a chcete si s nami vychutnať jedinečný večer kde spoločne oslávime to že album uzrel svetlo sveta? Užite si v dvojici tento neopakovateľný moment zrodu.

    Môžte si predplatiť dve vstupenky na slávnostný večer - krst CD, dve nové CD s podpisom:) A prekvapenie k tomu! 

    Krst prebehne do konca roku 2020.

    Predplatením vstupeniek zvýšiš naše možnosti zrealizovať projekt. Tak kľudne pridaj:)

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    1 010,60 Kč
    (40 €)
  • prodáno 3
    EXKLUZÍVNE s nami - krstný otec, krstná mama novo narodeného CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Vystúpte pri krste na pódium ako krstný otec, alebo krstná mama a požehnajte albumu. Buďte tam s nami a pripojte váš dobrý zámer k našemu. Bude nám cťou. Pribalíme dva ks CD k tomu.

    A my budeme o skok bližšie k finále. Kľudne pridaj.

    Ďakujeme.
     

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    2 147,52 Kč
    (85 €)
  • zbývá 3 z 3
    Klavírna pohodová dvojhodinovka Café - piano

    Alex a klavír prídu do vašej sympatickej reštaurácie či kaviarne a spríjemnia atmosféru improvizačným hraním, skladbami modernými, klasickými, ľudovými. Bude útulne. Nie je to koncert, ale café atmosféra bez spevu

    Objednávkou klavírnej pohodovej dvojhodinovky sa naše možnosti dokončiť album zvýšia o pekný kus.

    K cene pripočítame náklady na cestu.

    A my budeme o skok bližšie k finále. Kľudne pridaj.

    Ďakujeme.
     

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    3 789,75 Kč
    (150 €)
  • zbývá 5 z 5
    Večer u vás s piesňami AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Alex, jej piesne AHOJ ŽIVOT TO SOM JA, klavír, bubon a gitara prídu na vašu akciu a zahrajú hodinové vystúpenie.

    K cene pripočítajte náklady za dopravu a ozvučenie.

    Vašou objednávkou koncertu dopredu sa mýľovým krokom zvýšia možnosti albumu na úspešný pôrod.

    Ďakujeme.

    Doručení odměny: na adresu, do roku po ukončení projektu na Hithitu

    5 053,00 Kč
    (200 €)
  • prodáno 2
    Mecenáš albumu Ahoj ŽIVOT TO SOM JA

    Staň sa mecenášom albumu AHOJ ŽIVOT TO SOM JA.  Menovite poďakujeme v booklete CDčka, pozveme na pódium a veľkosť našej vďačnosti vám bude tešiť Srdce ešte dlho po krste a možno ešte dlhšie:)

    Cenu navýšte akokoľvek.
     

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    12 632,50 Kč
    (500 €)
  • prodáno 1
    Veľkorysá podpora vzniku CD AHOJ ŽIVOT TO SOM JA


    Staňte sa generálnym sponzorom albumu. Na booklete vytlačíme vaše meno, alebo meno vašej firmy s logom a osobným poďakovaním. Dostanete dva kusy podpísaných CD ako symbolický darček a 2 vstupenky na koncerty do konca roku 2021.

    A my budeme o míľový krok bližšie k realizácii.

    Ďakujeme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    50 530,00 Kč
    (2 000 €)
  • Vyprodáno!!
    Fotografie od Alex a CDčko AHOJ ŽIVOT TO SOM JA

    Nechaj o seba na tri hodiny postarať.  Prechádzka krásnu divočinou v okolí Banskej Bystrice, Piknik a fotografie na ktorých si sama/sám sebou od Alex.

    K tomu do kapsy CDčko.

    A my budeme o skok bližšie k finále. Kľudne pridaj.

    Ďakujeme.


     

    Doručení odměny: na adresu, do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    2 273,85 Kč
    (90 €)