SymBIOsa (bezobalový obchodík & bistro)

Bezobalový obchodík v lokálnom, organickom a ekologickom duchu spojený s bistrom v minimalistickom štýle situovaný v hlavnom meste Slovenska - Bratislave.

Autor: Tomáš Ľach

  • ilustračné foto obchodíku

  • ilustračné foto obchodíku

  • ilustračné foto obchodíku

  • ilustračné foto obchodíku

  • ilustračné foto

  • Odmena: Celoročná 10% zľava na nákup

  • Odmena: Celoročná 15% zľava na nákup

  • Odmena: Smoothie fľaša s logom obchodíku

  • Odmena: Štartovacia bezobalová sada

  • Odmena: Eko & fairtrade textilná taška

  • Odmena: Rafaello box

  • Smoothie - naše chutnučké a poriadne zelené

  • Raňajky: RAW koksovo-vanilkový puding s figami

  • Obed: Švieži šalátik so sušenými kelovými čipsami

  • Obed: Svieži letný šalátik s čiernou fazuľou

  • Obed: Cvikovo-batatový šalátik poliaty dressingom

  • Chuťovka: Domáci raw slnečnicovo-mandľový chlebík

  • Raňajky: Ovocná čučoriedkovo-pšenová kaša

2 072 Kč
vybráno z 1 945 405 Kč

0%

0% splněno

14 lidí přispělo

Komunita, Jídlo

Bratislava, Bratislavský kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 6.6.2018 v 17:08.

Zobrazit všechny odměny

SymBIOsa

Ako sa to všetko začalo?

Potrebu prestať prispievať k množeniu zbytočného odpadu pociťujeme už dlhodobo. Taktiež uvedomenie si potreby zaoberať sa tým, čo a v akej kvalite konzumujeme, plus nepriaznivý zdravotný stav v minulosti, boli prvotnými impulzmi k tvorbe tohto skvelého projektu.

Čo je náš cieľ?

Naším snom a prianím je vytvoriť v Bratislave krásne harmonizujúce miesto - bezobalový obchodík s mini bistrom, kde sa ľudia budú cítiť maximálne príjemne, nakúpia si prevažne lokálne suroviny za rozumnú cenu iba v organickej kvalite, certifikovanú eko drogériu a mnoho iného bez zbytočných obalov, stretnú a porozprávajú sa s ústretovými ľuďmi (nami), vyživia svoje telo skvelým, chutným papkaním a nabijú sa pozitívnou energiou. 

Detaily

Predstavujeme Vám projekt, ktorého hlavnou ideou je bezobalovosť, najvyššia kvalita lokálnych surovín a osobný srdcový prístup k zákazníkovi.

Tento projekt je zameraný na vytvorenie živého a kreatívneho multi priestoru v bezobalovom štýle, v ktorom si zákazník môže nakúpiť prevažne lokálne suroviny iba v organickej kvalite a hlavne v bezobalovom stave. Konkrétne sa jedná o čerstvé a sušené ovocie, zeleninu, orechy, semienka, strukoviny, korenie, bylinky, čaje, hríby, klíčky, obylniny, čestvé sladkosti a slané pochutiny vyrobené u nás na prevádzke, superpotraviny a adaptogény.

Ďalšou oblasťou doplňujúcou náš sortiment by bola taktiež bezobalovo ponúkaná rastlinná ekodrogéria ako: prací gél, prací prášok, dezinfekčné prostriedky, mydlá na ruky, prostriedok do umývačky, prostriedok na čistenie všetkých povrchov, deodoranty, šampóny, rastlinné farby na vlasy, esenciálne oleje, parfúmy, prírodné vzácne oleje na pleť, telo a vlasy, dekoratívna kozmetika. Certifikované eko fairtrade oblečenie a textílie. 

S obchodíkom by sme na začiatok chceli prepojiť menšie bistro, zamerané na prípravu výživnej stravy z vyberaných 100% ekologicky a lokálne pestovaných surovín s cieľom priniesť zákazníkovi najlepšiu možnú kvalitu s najvyššou výživovou hodnotou. Zo začiatku by sme radi ponúkali v minimalistickom štýle chutné a vyvážené papkanie, zdravé snacky, smoothies, čerstvé štavy, shoty z jačmennej trávy, dezertíky, skvelé čerstvé šaláty, polievky a nápoje. Všetko vždy v najvyššej možnej miere sezónne a lokálne, v 100% BIO organickej kvalite, varené aj rawené v súlade s prírodnými princípmi a cyklami, čisto z rastlinných surovín. Nami pripravovaná strava by mala slúžiť ako prevencia na očistenie a vyživenie tela alebo tiež pôsobiaca ako úľava pri zdravotných problémoch napríklad: diabetes, vysoký krvný tlak, nadváha, autoimunitné ochorenia, potravinové intolerancie a iné. Tiež by sme ľuďom veľmi radi ukázali aj prostredníctvom rôznych workshopov ako skvelé jedlo pripraviť, aké suroviny si vyberať, ako k jedlu pristupovať. 

... a ešte niečo navyše

Možno ste si položili otázku, čo získate podporou tohto unikátneho projektu? V prvom rade vďaka úspešnej realizácii projektu prispejete k rozšíreniu povedomia o tom, ako sa dá jednoducho fungovať bezobalovo a organicky, ako sa kvalitne a výživne stravovať a hlavne podporíte mladých skúsených ľudí, čo majú tomuto svetu čo povedať. My už pomáhať chceme a vieme aj ako, jediné čo nás delí od úspešnej realizácie sú s vašou pomocou vyzbierané finančné prostriedky, či už vo forme daru alebo zaujímavých odmien. Veľmi radi sa s vami srdečne stretneme v našom spoločnom obchodíku, výjdeme vám v ústrety, poradíme a pohostíme vás skvelým papkaním :)

         

Kto sme?

Náš tím je zložený z mladých ambicióznych a skúsených ľudí. 

Považujem sa za otvorene mysliaceho dobrosrdečného človeka, s úprimným úmyslom byť aj reálne užitočným a efektívnym pre spoločnosť. Moje dlhoročné skúsenosti a poznatky chcem posúvať ďalej a tvorivo, s úsmevom a od srdca robiť to čím žijem a čo ma najviac baví. Dlhé roky som naberal skúsenosti a pracoval na niekoho iného, teraz nastal ten správny čas aj vďaka vašej podpore a finančnej pomoci robiť veci podľa seba a tým byť pozitívnou inšpiráciou, impulzom a nápomocným aj ostatním. (Tomáš)

Už od útleho veku som si vybudovala pozitívny vzťah k vareniu a k všetkému čo s kvalitnou kuchyňou súvisí. Mala som dostatok úspešných možností otestovať si svoje kvality v praxi. Považujem sa za starostlivú a citlivú osobu s úprimnou túžbou prispievať k pozitívnemu posunu tejto spoločnosti. O ľudí sa úprimne zaujímam, trápi ma, že su chorí a nemuseli by vždy byť, keby len vedeli… Každému, kto je ochotný počúvať veľmi rada pomôžem. Na jeseň si začnem dopĺňať informácie v oblasti TČM na vysokej škole, pretože treba prepojiť západnú medicínu aj s tou tradičnou, niekoľko tisíc rokov starou, overenou a účinnou :) (Liv)

Spolu tvoríme už 8 rokov zohratý tím a cítime, že teraz je ten správny čas na uskutočnenie nášho sna. Obaja sme niekoľko rokov pracovali pre tie najúspešnejšie firmy na Slovensku v oblasti BIO segmentu a gastra. Dosiahli sme bod kedy sme si povedali, že sa veci dajú robiť naozaj poctivo, omnoho efektívnejšie a lepšie, keď ich budme mať vo vlastnej réžii.

Prečo to robíme?

  • Bezobalovosť
  • Organická kvalita
  • Úprimnosť

V dnešnej dobe si väčšina spotrebiteľov so sebou domov prináša okrem nákupu aj kopec zbytočných obalov, ktoré nevie už ďalej využiť. A to je ako všetci dobre vieme neekologické, neekonomické a neefektívne. Jednoduchšie ako sa učiť z odpadu niečo vyrábať, je ho ideálne vôbec netvoriť. A my chceme ísť touto krásnou cestou.

Dôležitosť kvality skutočných potravín a ich zloženia si uvedomujeme už niekoľko rokov. Aj to bolo pre nás v minulosti dôvodom roky pracovať v oblasti BIO & EKO segmentu, kde sme získlali množstvo praktických skúseností a hlavne osobný kontakt so zákazníkom a jeho potrebami. Uvedomili sme si dôležitosť inšpirovať okolie tým, čomu veríme a hlavne čím skutočne žijeme.

            

Ďalším dôvodom je poctivosť a úprimnosť k zákazníkovi. Chceme robiť veci naozaj, poctivo, pravdivo a od strdca. Aj preto sa tomu chceme venovať my osobne a pristupovať celostne.

Týmto projektom chceme poukázať na jednoduchosť a efektivitu fungovania v súlade s prírodou so značným znížením nákladov na život a stravu v najvyššej kvalite. Poznáme BIO segment dokonale, máme dostatok kontaktov a skúseností ako ponúkať a vyberať kvalitné suroviny a ponúkať ich za čo najnižšie ceny. Taktiež vieme tvoriť chutné plnohodnotne výživné jedlá. Jednoducho to, ako naozaj žijeme, čo najkvalitnejšie sami pre seba nakupujeme, chceme ponúkať aj ostatným, ktorí sa chcú inšpirovať a podporovať túto myšlienku.

Zo zisku chceme pravidelne prispievať a podporovať organizácie so zameraním na ochranu prírody, životného prostredia, zvierat a ľudí. Taktiež chceme podporovať našich lokálnych pestovateľov plodín bez chemických postrekov a hnojív podľa pôvodných metód našich predkov. 

Odkazy projektu

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 5
    Chcem prispieť a nič za to nepožadujem

    Páči sa mi Váš projekt, chcem prisipieť a podporiť dobrú vec. Za Vašu štedrosť máte u nás veľkú vďaku. Výšku čiastky, ktorú nám pošlete, necháme na Vašom uvážení. Od symbolického 1€ až do nekonečna. Ďakujeme :) 

    Doručení odměny: nespecifikováno

    25,26 Kč
    (1 €)
  • prodáno 2
    Fitness Muffin (BIO-VEGAN-BEZ LEPKU)

    Odmenou pre Vás bude bezlepkový fitness muffin v slanom prevedení, plný kvalitných bielkovín, vyrobený s láskou zo surovín iba v BIO kvalite, bez konzervačných látok a farbív. Tento muffin si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu.

    Doručení odměny: do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    50,53 Kč
    (2 €)
  • prodáno 1
    Smoothie fľaša s logom SymBIOsa

    Odmenou pre Vás bude kvalitná Smoothie fľaša s logom SymBIOsa vyrobená z netoxického skla určená k uskladneniu Vášho čerstvého smoothie & juice-u. Túto odmenu si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ju radi v rámci Bratislavy doručíme. Doručovanie mimo Bratislavu bude možné s príplatkom.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    75,79 Kč
    (3 €)
  • zbývá 998 z 1000
    Smoothie & Juice

    Odmenou pre Vás bude čerstvo vymixované Smoothie či za studena vylisovaný Juice v BIO kvalite vo fľaši s logom SymBIOsa vyrobenej z netoxického skla. Smoothie & Juice bottle si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ho radi v rámci Bratislavy doručíme. Plánujeme rozbehnúť eko doručovanie vždy čerstvých nájpojov na každý deň vo vratných sklenených fľašiach s logom SymBIOsa. Na začiatku zaplatíte za fľašu a jej obsah, pri druhej objednávke zaplatíte už len za obsah kde pri prevzatí novej obejdnávky vrátite nášmu kuriérovi vratnú fľašu s logom nášho obchodíku.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    151,59 Kč
    (6 €)
  • prodáno 0
    Raňajky pre dvoch

    Odmenou pre Vás budú skvelé a výživné raňajky podľa Vášho výberu z raňajkového menu skomponované samozrejme iba zo surovín v BIO kvalite, bez konzervačných látok a farbív. Tiento raňajky si budete môcť prísť vychutnať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ich radi v rámci Bratislavy doručíme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    176,85 Kč
    (7 €)
  • prodáno 0
    Certifikovaná eko & fairtrade nákupná textilná taška

    Odmenou pre Vás bude funkčná, štýlová certifikovaná eko & fairtrade nákupná textilná taška s logom obchodu. Túto odmenu si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ju radi v rámci Bratislavy doručíme. Doručovanie mimo Bratislavu bude možné s príplatkom.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    202,12 Kč
    (8 €)
  • prodáno 2
    Rafaello box (BIO-RAW-VEGAN-BEZ LEPKU)

    Odmenou pre Vás bude sladučký bezlepkový Rafaello box, s obsahom vyrobeným s láskou zo surovín iba v BIO kvalite, bez konzervačných látok a farbív. Tento Rafaello box si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ho radi v rámci Bratislavy doručíme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    227,38 Kč
    (9 €)
  • prodáno 2
    Obed pre dvoch

    Odmenou pre Vás bude výživný a chutný obed podľa Vášho výberu z hlavného obedového menu skomponovaný samozrejme iba zo surovín v BIO kvalite, bez konzervačných látok a farbív. Tento obed si budete môcť prísť vychutnať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ho radi v rámci Bratislavy doručíme.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    378,97 Kč
    (15 €)
  • prodáno 0
    Bezobalová štartovacia sada (Zero Waste Start Kit)

    Štartovacia sada pozostáva z väčšej a menšej certifikovanej textilnej nákupnej tašky s logom SymBIOsa a certifikovaných textilných sáčkov určených k pravidelnému používaniu s možnošťou ich prať v práčke. Sadu dopĺňajú uzatvárateľné sklenené nádoby určené k uskladeniu sypkých surovín a tekutín. Túto odmenu si budete môcť prísť prevziať osobne do našej prevádzky podľa dohodnutého termínu alebo Vám ju radi v rámci Bratislavy doručíme. Doručovanie mimo Bratislavu bude možné s príplatkom.
     

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    1 237,98 Kč
    (49 €)
  • zbývá 1000 z 1000
    Celoročná 10% zľava na nákup

    Táto odmena v sebe zahŕňa poukážku na celoročný nákup tovaru (akéhokoľvek sortimentu a služieb) so zľavou 10% v trvaní jeden rok od prvého nákupu v prevádzke.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    1 389,57 Kč
    (55 €)
  • zbývá 1000 z 1000
    Celoročná 15% zľava na nákup

    Táto odmena v sebe zahŕňa poukážku na celoročný nákup tovaru (akéhokoľvek sortimentu a služieb) so zľavou 15% v trvaní jeden rok od prvého nákupu v prevádzke.

    Doručení odměny: na adresu, do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    1 945,40 Kč
    (77 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na sklenenú Karafu a poháre (Nature's Design)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky na každý jeden stôl tradičnú karafu z ručne fúkaného prírodného skla spolu so špeciálnymi krásne harmonicky tvarovanými pohármi. Do karafy budeme každý deň nalievať čerstvú vodu určenú na pitie pre každého, kto nás poctí svojou návštevou. 

    Doručení odměny: nespecifikováno

    2 501,23 Kč
    (99 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na kuchynský robot (Cuisinart)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky kvalitný a spoľahlivý prístroj potrebný na všetko ostatné čo vysokootáčkový mixér a ľudská ruka za krátky čas nezvládne. Odmenou pre Vás budú vždy čerstvé a chutné dobroty pripravené s láskou v tej najvyššej kvalite.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    8 842,75 Kč
    (350 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na harmonizér (Somavedic)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky harmonizér, ktorého úlohou bude redukovať elektrosmog, znižovať vplyv patogénnych zón a harmonizovať prostredie. Odmenou pre Vás bude pozitívne harmonizovaný priestor a skvelý pocit z návštevy.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    17 180,20 Kč
    (680 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na profi sušičku potravín (Excalibur)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky kvalitné a spoľahlivé prístroje na šetrné sušenie surovín a našich výrobkov. Odmenou pre Vás budú vždy delikátne dobroty pripravené s láskou v tej najvyššej kvalite.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    25 239,73 Kč
    (999 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na šnekový profi odšťavovač (Angel / Norwalk)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky kvalitné a spoľahlivé prístroje na nízkootáčkové lisovanie ovocnej a zeleninovej šťavy. Odmenou pre Vás bude vždy čerstvá šťava pripravená s láskou v tej najvyššej kvalite.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    40 398,73 Kč
    (1 599 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na vysokootáčkový profi mixér (Vitamix)

    Vďaka Vám zakúpime do našej prevádzky kvalitné a spoľahlivé prístroje na vysokootáčkové mixovanie. Odmenou pre Vás bude vždy čerstvé smoothie a dobroty pripravené s láskou v tej najvyššej kvalite.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    50 277,35 Kč
    (1 990 €)
  • zbývá 7 z 7
    Chcem byť súčasťou projektu

    Váš projekt ma natoľko zaujal, že by som sa rád stal jeho súčasťou. Myšlienka vytvorenia bezobalového obchodu plného nápadov a možností spolu s mini bistrom je mi srdcu blízka a rád by som sa spolupodieľal na jeho realizáci. Odmenou bude možnosť spolupodieľať sa na realizácii projektu za podmienok, ktoré si vieme dohodnúť osobne.

    Doručení odměny: na adresu, déle než rok po ukončení projektu na Hithitu

    277 914,98 Kč
    (11 000 €)
  • prodáno 0
    Darujem financie na podporu rozvozu elektromobilom (Volkswagen e-Up!)

    Vďaka Vám zakúpime kvalitný a spoľahlivý elektromobil, ktorý bude slúžiť na rozvoz objednávok. Odmenou pre Vás bude ekologickejší rozvoz našich produktov priamo k Vám.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    631 624,96 Kč
    (25 000 €)
  • prodáno 0
    Rád zafinancujem celý projekt SymBIOsa

    Mám dostatok finančných prostriedkov a veľkorysé srdce na zafinancovanie celého projektu. Odmenou bude možnosť spolupodieľať sa na realizácii projektu za podmienok, ktoré si vieme dohodnúť osobne.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    1 945 404,87 Kč
    (77 000 €)