ATELIÉR LES - Zázemie pre DRIEVKO

Tento projekt je zameraný na vybudovanie zázemia pre deti v lesnej škôlke. Chceli by sme deťom postaviť domček z prírodných materiálov ktorý by zodpovedal našim predstavám...

5 432 Kč
vybráno z 164 222 Kč

3%

3% splněno

3 lidé přispěli

Komunita, Vzdělávání

Dubnica nad Váhom, Trenčiansky kraj, Slovensko

Všechno, nebo nic. Projekt skončil 3.2.2017 v 16:45.

Zobrazit všechny odměny

Ako sa to začalo s našou lesnou škôlkou na Podhájí?

Kde bolo tam bolo na Podháji na zelenej lúke stretávali sa mamičky detí, ktoré trávili svoj voľný čas v prírode.Postupom času mali jeden velký sen, stretávať sa každý deň.  Aby deti radosť mali a v lese sa zabávali, vonku stále vymýšlali.  Nevadí ked´ vonku sneží, prší, oblečú sa až po uši. S blatom najradšej sa hrajú, imunitu vytváraju.Jedia veľa zeleniny, modelujú hračky z hliny. Takú škôlku by si priali, zo srdca by d´akovali...

Čo je náš cieľ?

Našim cieľom je fungovať ako lesný klub pre deti s dennou dochádzkou ,kde deti budú tráviť väčšiu čast dňa vonku. Chceli by sme vytvorit deťom  bezpečné zázemie typu mobilného domčeka, kde by sa mohli  vždy vrátiť z prechádzky po lese a zakukliť sa do svojich spacákov po dobrom obede.

Detaily o našej lesnej škôlke DRIEVKO...

Naším hlavným zámerom je posilniť Deti v kontakte s Prírodou. Výučba prebieha vonku kde používame intuitívnu a lesnú pedagogiku. Uplatňujeme princípy vzťahovej výchovy Rešpektovat´ a byt´ rešpektovaný, kde neexistuje autorita, ale rešpektujúci prístup k dietaťu. Snažíme sa dieťa sprevádzat´ v objavovaní seba a svojich schopností. Tie potom u dietaťa podporujeme a tým sa stáva osobnosťou ktorá je sebavedomá a sebestačná. O to nám ide pristupovat´ ku každému dietaťu individuálne ako k jednotlivcovi.

V prírode nájdu deti všetko ,čo potrebujú pre svoj zdravý vývoj.  Môžu sa vôľne pohybovať, všetko ohmatat´ aj za cenu, že sa zašpinia a bude im zima. Nie je nič krajšie ako pozorovat´ takéto dieťa ako mu žiaria očká a usmieva sa. V lese prídu deti do kontaktu so všetkými živlami ,pociťujú ich na vlastnej koži, čo v klasickej školke nie je možné zažit´. Učia sa na základe zážitkov ktoré prežívajú počas dňa a motivujú ich k tomu, aby sa do škôlky tešili. Uprednostňujeme domáce zdravé stravovanie surovinami z nášho regiónu.

Zároveň chceme deti viesť k ekovýchove, kde sa deti učia ako sa správať k prírode šetrne a s úctou. Chceli by sme používať kompostovacie toalety rašelinového typu. Je to moderná technológia pri ktorej vzniká biologický odpad ,ktorý následne skončí na komposte a ten sa opäť zapracuje do pôdy.

Riadime sa našimi tradíciami a zvykmy ,ktoré naši predkovia nám zanechali, aby naše deti vedeli, kde sú ich korene a aký je kolobeh roka .

 .

Kto sme?

Sme nezisková organizácia ,skupinka rodičov, milujúce matky, niektorí pedagógovia, ekoporadcovia. Máme spoločný cieľ, ktorý nás spája. Vložili sme do projektu veľa energie a času preto lebo veríme, že sa vám bude naša myšlienka a duch projektu páčiť a že ho určite podporíte.

.

Čo s peniazmi ktoré vyzbierame navyše?

Ak sa nám podarí vyzbierať viac ako 100 % celkovej čiastky radi by sme ich použili na zariadenie interiéru v domčeku poprípade na realizáciu solárnych kolektorov na využitie slnečnej energie.

... a ešte niečo navyše

Rozhodli sme sa oslovit´ Hithit, lebo sme malá skupinka ľudí, ktorí nemajú skúsenosti s grantami alebo s dotáciami. Veríme ,že náš Projekt sa vám páči a že ho podporíte, čo najviac aby dosiahol požadovanú čiastku. Za príspevok si určite vyberiete vhodnú odmenu, ktorá vám je srdcu blízka a ktorá vo vás zanechá spomienku, že ste prispeli na veľkú vec, ktorá má význam a perspektívu. Preto sa obraciame na Vás ,aby ste prispeli a zároveň nám pomohli zrealizovať to v čo veríme a milujemeĎakujeme 

Aktuality

4.1.2017 Odmeňte sa !

Budúci prispievatelia odmeny stále na vás čakajú, preto nenechajte ich len tak prepadnúť. Máme už len 30 dní. Tak neváhajte a prispejte. Ďakujeme

Více

Odkazy projektu

Komentáře

Vyberte si odměnu za váš příspěvek

  • prodáno 1
    Dobrá Vec

    Ďakujeme za váš príspevok na projekt , ktorý vás zaujal a ktorý stojí za schválenie.

    Doručení odměny: nespecifikováno

    126,32 Kč
    (5 €)
  • zbývá 20 z 20
    Mačka vo vreci

    Ak máte radi prekvapenie, tak táto odmena je ako stvorená pre Vás. Neprezradíme viac , len to že to bude ručne vyrobený darček. Ďakujeme že nám veríte.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    151,59 Kč
    (6 €)
  • zbývá 20 z 20
    Kreatívna chvíľka pre deti

    Odmena ktorú ste si vybrali je v podobe detskej textilnej tašky na kreslenie. Preč s nudou doma. Na taške sú predkreslené motívy. Ďakujeme za podporu.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    176,85 Kč
    (7 €)
  • zbývá 19 z 20
    Teplo Domova

    Táto odmena prežiari a prevonia vôňou medu Váš domov a zároveň Vás naplní dobrým pocitom lásky a spolupatričnosti s nami autormi projektu.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    252,65 Kč
    (10 €)
  • zbývá 20 z 20
    Návrat k našim tradíciam

    Skrášlite sa ručne vyrobeným amuletom z dreva so slovanským symbolom pripadne Jing Jang pozri   http://sashe.sk. Ďakujeme že podporujete našu kultúru.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    303,18 Kč
    (12 €)
  • zbývá 5 z 5
    Relaxačná masáž

    Touto odmenou si doprajete relaxačnú masáž s lávovými kameňmi ktorú veľmi doporučujeme.Táto odmena je vhodná pre lokálnych prispievateľov z okolia Púchov. Ďakujeme.

    Doručení odměny: do roku po ukončení projektu na Hithitu

    378,97 Kč
    (15 €)
  • zbývá 10 z 10
    Kreatívne popoludnie

    Venujeme lokálnym podporovateľom jednorázový vstup pre 1 dieťa do Dúhovej herničky v Beluši v Materskom centre Tehulienka. Vstup je obmedzený časovo 1,5 hodiny. Súčasťou je drobné občerstvenie a objasnenie základov Montesori pedagogiky a práce s deťmi v tomto duchu rešpektovania sa. Okrem iného si odnesiete tiež množstvo inšpirácie a nápadov na aktivity s nimi u Vás doma. Ďakujeme za podporu.

    Doručení odměny: do čtvrt roku po ukončení projektu na Hithitu

    505,30 Kč
    (20 €)
  • zbývá 10 z 10
    Poradenstvo šatkovania a nosenia

    Ponúkame hodinové poradenstvo nosenia detí s lektorkou nosenia a 2 násobnou mamičkou a spoluautorkou tohto projektu. Odmena je vhodná najmä pre prispievateľov z okolia Dubnice nad Váhom a okruh 15km. Ďakujeme že podporujete nosenie detí.

    Doručení odměny: do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    631,62 Kč
    (25 €)
  • zbývá 5 z 5
    Prírodná lekárnička

    Táto odmena obsahuje balíček aromaterap.olejov - čajovník, eukalyptus, levanduľa a tiež Aloe Vera gel. Esenciálne oleje príjemne prevoňajú Váš byt a zároveň pôsobia na dýchacie cesty a psychiku. Ďakujeme,že veríte Prírode.

    Doručení odměny: na adresu, do měsíce po ukončení projektu na Hithitu

    707,42 Kč
    (28 €)
  • zbývá 5 z 5
    Wau Splnil sa nám veľký Sen!

    Touto odmenou je Pozvánka na slávnostné otvorenie našej lesnej škôlky s malým pohostením. Ďakujeme Vám, že sa zúčastníte a zároveň sa aj viacej dozviete o nás.
     

    Doručení odměny: do půl roku po ukončení projektu na Hithitu

    1 768,55 Kč
    (70 €)
  • zbývá 5 z 5
    Poradenstvo Feng shui

    Touto odmenou Vám poradíme ako si upraviť svoj priestor Školou kompasu, metodóu Bagua, Školou tvarov a foriem a vypočítaním osobného GUA čísla podľa ktorého Vám ušijeme projekt presne na mieru. Ďakujeme že ste nás podporili.

    Doručení odměny: do roku po ukončení projektu na Hithitu

    2 021,20 Kč
    (80 €)
  • zbývá 5 z 5
    Návrat do detstva ,návrat k sebe samému...

    Podťe s nami na zážitkové stretnutie detí v našej komunite a užite si detstvo na vlastnej koži. Odmenou je 3hodinová prechádzka plná hier,učenia a zábavy. Ďakujeme že uprednostňujete pobyt v prírode.

    Doručení odměny: do roku po ukončení projektu na Hithitu

    3 789,75 Kč
    (150 €)
  • zbývá 4 z 5
    Vítame Vás!

    Odmenťe sa 1dňovým rodinným výletom v našom klubíku. Spoznáte kopec dobrých ľudí a detičiek ktorí Vás budú po celý deň sprevádzať. Dozviete sa ako to v takom lesnom klube funguje a tiež aj ochutnáte dobré veci z našej kuchyne. Ďakujeme a tešíme sa na spoločné zážitky s Vami.

    Doručení odměny: do roku po ukončení projektu na Hithitu

    5 053,00 Kč
    (200 €)
  • zbývá 5 z 5
    Milý sponzor

    Staňte sa milým sponzorom nášho projektu a radi si Vás pozveme na Otvorenie klubu. Vaše meno bude na čestnom mieste našej nástenky a tiež na našom webe po úspešnom skončení kampane.
    ĎAKUJEME.

    Doručení odměny: do roku po ukončení projektu na Hithitu

    12 632,50 Kč
    (500 €)
  • zbývá 5 z 5
    Dobrý lesný škriatok/Dobrá víla

    Vytvoríme Vám spolu s našimi deťmi osobné srdečné pod´akovanie v podobe dobrého škriatka či dobrej víly. Radi Vám ho odovzdáme i osobne a pod´akujeme sa aj verejne na webe. Ďakujeme že pomáhate deťom prežiť svoje detstvo v Prírode v prirodzenom prostredi, kde sa cítia slobodne a sami sebou. 

    Doručení odměny: na adresu, do roku po ukončení projektu na Hithitu

    25 265,00 Kč
    (1 000 €)